Gyanitom az anyag angolul van. Ha valaki leforditana magyarra, akar csak reszeleteket is, a FOTOZZ! - Szabadegyetem oldala nagyon szivesen biztositana tarhelyet.
Hat ezt nyoszorgom, petya001-nel van az anyag. Neki van savszelessege a feltolteshez, mar csak valami tarhely kene (~85MB), nala jelezzetek a lehetosegeket.
fényképezz úgy, hogy a nap a hátad mögött legyen.
ha ez nem lehetséges, oldalt. ez ugye eddig triviális, így nem tükröződik.
használhatsz polárszűrőt, ámbár én úgy tudom, hogy az csak a nem fémes felületeken képes kiszűrni a csillogást. pl. ablak.
tegyél vakut a gépre, és deríts, így kiegyensúlyozottabbak lesznek a fényviszonyok. alternatív lehetőség a derítőlap, amivel szabályozni tudod a fény irányát.
esetleg probalj meg egy deritolapot.
vannak olyanok aminek egyik oldala pl. fekete vagy transzparens a masik ezust. az egyikkel csokkented, lagyitod a fenyt a masikkal noveled a kontrasztot.
lehet vele jatszani.
Sziasztok ! HELP HELP HELP Kis segítséget szeretnék kérni,Egy másik forumba már irtam de megláttam ezt a forumot és látom itt vannak az iugazán Profik.Szóval az a bánatom, hogy
sokszor kellene a gépkocsik fényezését fényképeznem, ( fényezési hibák miatt ) nem egyszerű feladat, hogy a képen látszódjon a fényezési struktúra, vagy apróbb hibák amik szabad szemmel is láthatóak, külömböző szögből. És ne csillogjon, ne tükröződjön.
Ha sok a fény a szabadba az a baj , ha kevés akkor az ,Ha tükröződik akkor nem látszik a fényezés struktúrája, ( narancsos , ráncos, sima, szemetes, koszos ) Mindezt egy egyszerű géppel (Sony Cyber-shot® Digital Camera 3,0 M pixel.) Szóval egy amatőr user a profikat kérdezné mit tehetek ?
Ja, ec/mc (otp) olcsobb volt mintha vettem volna a dollart es kp fizettem volna (ami persze nem menne). Ennyit meger 1 honap. Majd egy ev mulva elofizetek megint es megnezem az ujabb lessonokat.
énis szemeztem a webphotoschool oldallal, nemrossz kis hely..milyen módon fizettél elő rá ? bankkártya ?
az ftp-s megoldás nagyon jó volna :)
előre is köszönet érte :)
Na bedurrantam egy kicsit és a cégem kontójára vettem egy Visatec stúdióvaku szettet!
Azért döntöttem így, mert volt szerencsém élőben kipróbálni, hogy milyen is a munka egy fotóműteremben az ilyen vakukkal (na meg mert beesett egy kis zseton a cégbe).
Nagyságrendekkel szebb az eredmény és hihetetlenül egyszerű vele dolgozni.
A dologhoz hozzátartozik az is, hogy nagyon olcsón jutottam a cucchoz (majdnem félár).
Vettem két vakut (300J és 150J), ernyőket és két softboxot + állványok, szinkronkábel, normál és ernyő-reflektorok és egy fénymérőt mindezt 350-ért (550 helyett) újonnan.
Nekem az is jo. Csutortok-pentek amikor tudok a dologgal foglalkozni, altalaban a florian kornyeken fordulok elo napkozben (bicoval). Irj mailt es pontositunk.
Nah lejart az accountom a webphotoschoolra (1 ho $20).
Persze biztos ami biztos lemirroroztam, termeszetesen kizarolag csak privat hasznalatra:)
Olyan 85MB, 207 lecke (kis kepekkel, de ez is eltartott 33.6-on jo darabig...).
Sajnos ennyit mar keptelen vagyok extra-ra felrakni (ez minimum 5 reg lenne).
Veteleztem a lampa fejeimbe halogen izzokat. Eleg jok, Osram 64480KL, Halolux CERAM clear E27. A nevebol is latszik hogy keramia fogalaltu, nem veletlenul... Kettos uvegbura, 250W, 4db izzoszal. Ebbol is kitunik hogy nem egy hideg fajta...
(ha latszik a kep, akkor a bal oldali, atlatszo verzson)
Kell neki az aktiv hutes, de meg igy is a lampa fejenel a femvaz (a softbox fem bajonetje) olyan 60-70C korul van (homerot ranyomtam). Kezzel nem lehet megfogni de azert meg messze nem gyulekony.
2000h elettartam, combos 4350-lumen feny. 2500ft folott volt darabja, csak 3200K-es letezik belole.
Az IFF (manfrotto) igaz hogy olcso (ez relativ) de nem az igazi. Gyakorlatilag mezei halogenreflektor a legegyszerubb fajtabol amiben keresztben van a mezei halogencso, mindezt 32e ft-tol (ennyiert még ventillator sincs, igy gyakorlatilag egy kemence), es ezert az arert meg egy nyamvadt reflektor sincs hozza.
Raadasul a keresztben elhelyezett cso miatt eleg nagy a bajonett atmeroje ami dragabb tartozekokat szokott jelenteni, es a szoftboxba sem nyulik be ami pedig sokkal jobb lenne mint igy, hogy mogotte van.
Viszont nagy elony hogy kor alaku igy azert megiscsak konyebb a tartozekok raillesztese, es netan hazi barkacsolas, vagy mas gyarto cuccanak rapakolasa (bar atalakitogyurut valahogy fabrikalni/venni kell).
http://www.iff.it/studio/botfot.html
Lehet, hogy egyszer még fogsz is örülni neki, hogy nem vettél tízezrekért olyan lámpá(ka)t, amiket eredetileg lehet, hogy csibekeltetésre, ill. hurkamelegítésre találtak ki:))!
Ha mindenképp spórolni akarsz, nézd meg az IFF-gyártmányokat (pl.:Tripont).