Keresés

Részletes keresés

heted7 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 347
Értem. Így a fotón annak tűnt. Köszi!
H7
Előzmény: meszizs (346)
meszizs Creative Commons License 2009.01.11 0 0 346
Kedves uram, az nem rozsda, hisz rozsdamentes anyagból készült a dob. Ekkora hibát azért még a Whirpool cég sem merne elkövetni. Az amit rozdának vélsz az ugyanaz a trutyi mint ami a műanyag részekre van lerakódva. Van több kép is most mutatok egyet .Természetesen ez is simán az előzőkben leírtak szerint letörölhető.Trutyis dobTrutyis dob
Előzmény: heted7 (345)
heted7 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 345
Szia!

Köszi a részletes leírást! Most még nem szedem szét, mert nincs baj vele, de szerintem fog ez még jól jönni... A szerszámok, amiket írtál, vannak is itthon.

Más. Az egyik fotón a dob szemmel láthatóan rozsdás. Azzal csináltál valamit?

Köszi
H7
Előzmény: meszizs (344)
meszizs Creative Commons License 2009.01.10 0 0 344
Szia!
A szétszedéshez szükségem volt sima és csillag csavarhúzóra, 10-es, 8-as, 7-es kulcsra és a méretét nem tudom, de valami picike Torx kulcsra a műanyag ház szétszedéséhez és valamível nagyobbra a csapágyházakhoz.
A mosógép oldalburkolatának a csavarjait kiszedtem és az elején alúl is van egy darab csavar, aztán a burkolatlemezt egyszerűen hátrafelé lehúztam. Valami műanyag karmokom támaszkodik csak át kell pattintani, aztán lent is van. Az ékszíj/hosszbordásszíj/ simán lejön. Az ékszíjtárcsa másik oldálán lévő csapággyal kezdtem a szétszedést. Itt egy 10-es kulcsnyílású csavart kell levenni, aztán 3 darab torx csavar és már kint is van a csapágyház. A szimeringnek nevezett gumigyűrű egy rozsdamentes lemezen van simán kijön, legfeljebb egy csavarhúzóval meg kell piszkálni. Aztán jöhet az ékszíj tárcsa felöli oldal. Itt is 10-es kulcsnyílás és lent van az ékszíj tárcsa, a többit ugyan úgy mint a másik oldalon, de itt még ki kell kötni, illetve le kell húzni a vezetékeket, itt a fűtőszálra gondolok. Aztán, ha mindez oké, akkor jöhet a műanyag ház szétszedési, itt nagyon sok pici torx kulccsal nyíló csavar van körben és kettő darab sima csavarhúzós, ami egy lemezt rögzít, azt csak félrehajtottam miután levettem a kettő csavart. Aztán amikor minden csavar kint volt simán lejött a burkolat, illetve egy kicsit meg kellett rántani, mert a fűtőszál egy rugós fülbe van beakasztva. Hát kb. ennyí volt a szétszedés. Szerszámként a legolcsóbb Tesco vagy bármílyen barkácstáskában megtalálható készlet szerintem jó. Nem vagyok autószerelő, hogy minőségi szerszámaim legyenek.
Amikor minden darabokban volt azt a sok trutyit simán egy dörzsis mosogatószivaccsal és Domestos-al kitöröltem, letöröltem. Látványosan semmi nem volt kőkeményre tapadva, simán le lehetett törölni mindent, olyan volt mint a kocsonya, vagy valami nagyon sűrű gél, csak rettenetesen dohos, büdös szagú. A fűtőszálat ami után letöröltem, azt átkentem vízkőoldóval, de nem volt azon sem említésre méltó vízkő, inkább azon is a szennyeződés. A műanyag házon körben van egy bemarás ebben van egy gumi tömítés, azt is kivettem lefertőtlenítettem és visszaraktam. Aztán nekiáltam összerakni, először a dobot raktam be, aztán a burkolatot raktam vissza, itt a fűtőszálat be kell pattintani a helyére,simán beleugrik, majd az egyszerűbb oldali csapágyházat raktam vissza, némi zsírral, majd az ékszíjtárcsa felőlit. Aztán mindent a helyére vissza és indítás. Működni ugyanúgy működik mint a szétszedés előtt, csak most nincs a dohos szag és megszünt a nyikorgás, ezt a gumigyűrűk/ szimeringek/ zsírzása szüntette meg.
Calgont továbbra sem fogok használni, ezután is folyékony mosóporral mosunk, a felső gumirozott részt továbbra is Domestos-os szivaccsal átkenjük. Amin változtatunk az az, hogy ezután valamilyen időközönként szétszedem és kitisztítom a belsejét.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Mindenki csak panaszkodott, de a csodaszerek nem segítettek. Ezért szedtem szét lesz ami lesz alapon. A képeket is azért raktam fel, hogy a vállalkozó kedvüek lássák, hogy mi vár rájuk. Nekünk sikerült!
Jó munkát!
Előzmény: heted7 (343)
heted7 Creative Commons License 2009.01.09 0 0 343
Szia!

Ez kicsit még részletezd légyszi! Szétszedted, és? Mivel tisztítottad, hogyan? Azóta jó?

Köszi
H7
Előzmény: meszizs (342)
meszizs Creative Commons License 2009.01.09 0 0 342
ilyen volt[]ilyen lettilyen voltilyen lettilyen voltilyen lettilyen voltilyen lettilyen voltilyen lett
meszizs Creative Commons License 2009.01.09 0 0 341
Úgy tűnik, hogy a képek nem töltődtek fel, most újra róbálkozom.
meszizs Creative Commons License 2009.01.09 0 0 340
Üdvözlök mindenkit, akit a penész és a dohos szag bánt!
Whirlpool AWT2288/3-800-as felültöltős mosógépről írok.
Én már mindennel próbálkoztam: ecet, főzőprogram, vizkőoldó, Bref Wc tisztító stb.
Ezek mind csak helyi tünetkezelések voltak, a penész és a dohos szag pár napig megszünt, aztán újra kiújított. Lesz ami lesz, legfeljebb új gépet veszek, nekiugrottam, mindenféle szakképesítés nélkül szétszedtem a mosógépet. Ami hihetetlenül könnyen jött szét. Torx kulcsra is szükség van a szétszedéshez. Amire rá kellett jönnöm, az az, hogy hiába próbálkozunk bármilyen vegyszerekkel, a hozzáférhetetlen helyekről nem fog eltünni a lerakódás. Ezeket szerintem csak így szétszedve lehet eltüntetni és fertőtleníteni, aztán összeszerelni. A mi gépünk 3 éves, ebben még nem volt semmiféle vízlágyító, csak a csapvíz. Szerintem egy 40fokon használt gép olyan könnyen nem vízkövesedik. Mi nem használunk mosóport, csak folyékony gélt, de azt is a ruhák közé rakjuk, az adagolóba csak az öblítőt rakjuk.
A mosógép belsejéről készítettem képeket, hogy mindenki láthassa, hogy hol vannak a mi gépünkben feltalálható gócpontok, amiket a szétszedésig semmilyen csodaszer sem volt hajlandó eltávolítani. A 3 év alatt a fűtőszálra nem vízkő, hanem valami egyszerűen letörölhető lepedék rakódott. A képek az ilyen volt és ilyen lett sorrendben lettek feltéve. Jó munkát kívánok minden barkácsolni vágyó tulajnak.
Mészáros Zsolt
tompala Creative Commons License 2008.11.27 0 0 339

Sziasztok!

 

Nekem bevált hátha másnak is szerencséje lesz vele, lehet kapni SOUDAL penészölőt, figyelmesen kell használni hipora hasonlít de brutálisan elbánik a penésszel én bepermeteztem vártam egy fél órát utána egy üres mosást csináltam és csak két nap múlva mostam vele ezek után, ez már 4 hónapja volt azóta se penész se semmi szag.

myrtill82 Creative Commons License 2008.11.21 0 0 338
érdekes...ilyet még senki nem mondott.../írt...
Előzmény: semmeringbahn1 (337)
semmeringbahn1 Creative Commons License 2008.11.21 0 0 337
Ez a penészedési probléma nálunk is jelentkezik. DE!!! Megfigyeltük, hogy sokkal intenzívebb a penészedés, ha az itt Magyarországon vásárolt, akármilyen márkájú mosószert, öblítőszert használunk. Amennyiben a Lajtán túl vásárolunk mosószert és öblítőt, akkor ez a probléma elenyésző. Arról nem is beszélek, hogy olcsóbb is és kiváló a minőség.
hinarhaju Creative Commons License 2008.11.17 0 0 336
Olyan gondom van, hogy van egy whirlpool mosogépem. Kb.6 éves.
Amikor első öblítést csinálja, olyan morgó hangot ad. Olyan mintha a szivattyú nehezen indulna el. Mi lehet ezzel csinálni? Szerintetek mi a hibája?
myrtill82 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 335
Jelentem,drasztikus megoldást alkalmazva penésztelenitettem a mosógépet!
Vízkőoldó+forró víz!!(meg h reklámozzak,ahol elértem,ott a d. koszmester!)
Gyönyörü lett!
heted7 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 334
"meg az eszem is, hogy hogy lehet így megtervezni egy gépet" :))

"ez lenne a fogyasztói társadalom átka?" talán igen :(((
Előzmény: egykerdescsak (333)
egykerdescsak Creative Commons License 2008.10.13 0 0 333
a régi hajdúkkal nincs ilyen baj, hogy penészedés és társai?

most egy indesitem van, felültöltős, és a gumi vízelzáró, vagy szigetelő vagy milyen részénél látom, hogy sötét lerakódás van, mert megáll rajta a víz.
holnap majd letakarítom, annyira nem vészes, én fogkefe+fogkrém kombót próbálok (saját ötlet:)

az öblítő rekeszéban megáll a víz.

meg az eszem is, hogy hogy lehet így megtervezni egy gépet

ez lenne a fogyasztói társadalom átka?
Czimby Peti Creative Commons License 2008.09.24 0 0 332
Kösz az útbaigazítást!
Előzmény: Replay (331)
Replay Creative Commons License 2008.09.23 0 0 331

Szerintem ebben a topicban elöbb kapsz választ:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9078600&la=82978365

Előzmény: Czimby Peti (330)
Czimby Peti Creative Commons License 2008.09.23 0 0 330
Sziasztok!

 

Házi szervízelésbe keztem egy Whirlpool AWG-681 típusú felültöltős mosógépet.
Mivel fűtőszál hibára gyanakszom.

(A topikban leírtak alpján megnéztem a fűtőszálat és elég vízköves)
A kérdésem, hogyan lehet kivenni a fűtőszálat?
A mosógép oldalát lebontottam, megtaláltam a fűtőszálat is.
A közepén volt egy 6-os anya azt kihajtottam, de nem akar kijönni a fűtőszál.
Ötletek?

tyukanyo40 Creative Commons License 2008.09.07 0 0 329
Az én féléves mosógépem rekesze is penészes volt, ergo az öblítőt már a főmosásnál elengedte. Mosógép doki azt javasolta,miután kicserélte az egész belsőt,hogy mindíg vegyem ki a tartályt ha végeztem a mosással,és ha mégis megjelenik a penész,akkor HANO gombaölő sprayt vegyek,azzal fújjam körbe a belsőt,majd üvegmosó kefével tisztítsam. Eddíg szerencsére nem jelent meg, mert megfogadtam a tanácsát.
Előzmény: f_karcsi (327)
myrtill82 Creative Commons License 2008.09.01 0 0 328
Sziasztok!
elöltöltős mosógépem van.A mosószeres rekesznél ahol fentről jön a víz,ott penészes,és a rekesz mögötti hátsó rész is ahová lehetetlen elérni.
Mit lehet ilyenkor tenni?
f_karcsi Creative Commons License 2008.09.01 0 0 327

Sziasztok!

 

Felültöltős mosógépünk igen penészes (elég volt csak egyszer becsukva felejteni mosás után) Azóta sem sikerült eltüntetni. Volt kis domestos meg esetes 90 fokos mosás is, de csak pár mosás erejéig szűnik meg a szag. Szerencsére a ruhákon még nem vettük észre, hogy büdösek lennének de a mosógépből dől a szag.

Próbált már valaki mosogatógép tablettával tisztítani.  Az edényekről az mindent leszed, hátha a mosógépben is beválna....  Csak félek nehogy tönkretegyen valamit.

 

 

fentfoto Creative Commons License 2008.08.31 0 0 326
Sziasztok,
Olyan gondom van, hogy hiaba oblitozom a ruhakat, nincs jo illatuk mikor vegez a mosassal. Majdhogynem budosoek a frissen mosott ruhak. Mar probaltam kulon oblitozni is, de akkor sem lett jobb (marmint utolag tettem bele az oblitot, es ujracentriztem). A ruhakat a mosas utan azonnal kiszedem. Atmostam mar ecettel is. Egyszeruen nem jovok ra, hogy miert nem illatosak az en ruhaim. Van valakinek ilyen jellegu tapasztalata? Koszi elore is. A gepem tipusa: WHIRLPOOL AWT 22877/3-800 felultoltos.
gyuro Creative Commons License 2008.08.30 0 0 325

Sziasztok, Fagor típ. mosógépnél a dob felett, környékén húzódik egy gumitömítés, vagy mi. Nno ez, vagyis jobban mondva ez is, meg a gumi alatti rész  is penészedik.

Hogyan lehet eltüntetni? Biztos volt már rá válasz, de nem volt erőm végigolvasni a hsz-ket, amiket meg találtam válaszokat, azok a mosószer/öblítő tartó penészesedéséről szóltak.

 

TheNick Creative Commons License 2008.07.12 0 0 324
Sziasztok!

Vízkőoldásra kerestem megoldást így keveredtem a fórumra.
Ez a 2 dl ecet max hőfokon biztos leviszi a vízkövet, de riogattak, hogy széteszi a gumi alkatrészeket is.

Mi az igazság (ecet és gumi témában), kérem valaki kompetens segítsen!


Apropó penész:
Dobos Aristonunk (a keskeny) van kb. 6 éve.
Hamar kiderült, hogy az öblítő a fő ludas a sötét trutyi lerakódásért.
Ennek az adagolója kivehető.
A naggyát lekörömkeféztem, aztán irány a konyhai (edény) mosogatógép.
Főzőprogram 65C, csilli-villi lett.
Még a maradék lekövesedett mosóport is levitte.
Azóta, ha kell ha nem kb. kéthetente egy mosogatógép menet az adagolónak és azóta nincs gond.

Ja az edények eddig nem panaszkodtak a társaság miatt.

Üdv
heted7 Creative Commons License 2008.07.08 0 0 323
Hali!

1. A Calgon is vízlágyító, akárcsak a Csillag, csak drágább.
4. Ja, vagy még rosszabb :)

H7
Előzmény: babobebi (322)
babobebi Creative Commons License 2008.07.07 0 0 322
Üdv!

"Menetközben" azért csak kihívtuk a garis szerelőt, aki letesztelte a gépet, hibát nem talált rajta , de azért a softwerét megfrissítette a gépnek. Én meg kérdeztem tőle egy pár ide vágó kérdést, tételesen és tanulságképpen megosztom :

1. CALGON "mizéria" -a calgon a német háztartásokhoz van kitalálva, itt Budapesten vízlágyítót javasolt ( Csillag nevezetűt ).

2. Öblítő szer -inkább többször öblítsünk sima vízzel, de ha már öblítő szerhez nyúlúnk jól hígitsuk fel.

3. A mai mosógépek például mint a miénk is nem ipari mosógép értsd napi egy mosás oszt slusz -ez részben a garancia jegyben is benne van, mert ilyenkor a gari ugrik.

4. Mi használjuk ezt az öko golyót -véleménye "ufó" kategória

Akkor így a végére egy közös megállapításunk -bő 60000.- -ért vettünk egy halom ócska vasat, ami igaz, hogy műanyagból van.
Azért reménykedem benne, hogy hátha össze jött most ez a manőver és kibír még valamennyit.

Üdv babobebi
babobebi Creative Commons License 2008.07.01 0 0 321
Üdv!

Nem vagyok szerelő max amatőr, én itt próbálnám meg, hátha....
http://www.orczy.com/

Üdv babobebi
Előzmény: zazu68 (320)
zazu68 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 320
SZiasztok IgnisAWV515 üvegajtaján dől a víz. Üstszájgumit keresek hozzá hátha ez aprobléma tippetek.
zeegha Creative Commons License 2008.06.26 0 0 319

Nem vagyok szerelő, de látom, hogy senki nem válaszolt. Hadd tanácsoljam, hogy a garanciapapírján vagy a neten keresd meg a szervíz telefonszámát (lehetőleg valami központiét), hívd fel őket és beszéld meg velük egyenesben a problémát.

(Én már csináltam ilyet a hűtőszekrényem miatt)

Előzmény: babobebi (318)
babobebi Creative Commons License 2008.06.16 0 0 318
Üdv Mindenkinek!

Szeretném kérni egy mosógép szerelő szakvéleményét a következő lehetséges problémára.
Adott egy Whirlpool AWE2214-es mosógép felül töltős, még garanciális –decemberben lett megvéve.
A „jelenség” a következő: a pamutmosás 60 fokon a leírás szerint 2 ½ óráig tartana, de volt már rá precedens, hogy 1 ½ óra alatt végzett vele a gép. A gépet anyám szokta kezelni, de azért az időt szoktuk figyelni, múlt hétvégén én kapcsoltam, most meg is volt a teljes „munkaidő”. Azért írtam, így mert lehet, hogy nem „érzi” a fokozatokat. Következett a pamutmosás 40 fokon a leírás szerint 2 óráig tartana ¼ órával hamarabb végzett.. A kimosott ruhák tiszták-illatosak avval nincs gond. Ha ez hiba, remélem még, hogy garanciális hibába belefér, akkor hogy kell-kellene ezt az illetékes szerviznek leadni. Magyarán mit mondjak.
A segítséget előre is köszönöm.

Üdv babobebi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!