Mert akinek nem tetszik az egyik bolt, az könnyen mehet másikba, akár méregdrága magyar boltokba is, de az országot nehezebb lecserélni. Bár sokan ezt is megtették.
Nincs computeres készletnyilvántartás a teszkóban....???
MIjjafrancé nem lehet rögzíteni - érkezett mennyiség szerint - a lejárati dátumokat...??
Összevetve a pénztári vonalkódos leolvasással simán lehetne látni, hogy pl. október 20-án az adott termékből még kint van 8 karton pl. november 1-i lejárattal. És akkor azt azonnal leakciózni, hogy nov. 1-ig elfogyjon...
Októberben júniusi lejáratú bébiétel a polcokon - agyrém!!!
De ott nyomulnak ám a teszkós bérkommentelők, biztosan ki fogják magyarázni. :-DDD
A legtöbb ismerősöm "lelkiismere tfurdalással" vásárol a TESCO-ban... Szemlesütve, kifogásokat mormolva.
Ha nem tetszik és mégis ott vásárol, annak van valami oka. Na de ezt mért kell szégyelni? Ha mondjuk egy csomó pénzt megspórol a Tescoban, akkor erre inkább legyen büszke, hogy milyen ügyes.
Szegeden az Etelka sori kis Tescoban a husos reszt kiadtak gebinbe egy husipari cegnek akik sajat boltjukkent uzemeltetik a Tesco teruleten belul.Elsorangu arujuk van. Nem is a Tesco penztarnal kell az ott vett arut kifizetni hanem ott a pultnal.Egy a gond veluk csak keszpenzt fogadnak el.
Az árképzés valahogy úgy működik, hogy önköltség+nyereség+adók+bírság=ár ... tehát a bírságot és az adót is a vevő fizeti. Sőt azt is belekalkulálják, hogy a legnagyobb elővigyázatosság mellett is lopnak a vevők. Egyetlen stabil komponens van az árban, a nyereség, amiből a tulajdonosoknak az osztalékot fizetik.
Hétmillió forint bírság körülbelül annyi egy teszkónak, mint nekem 100Ft a bevásárlókocsiba - tavalyi árbevételük 666,500.-millió Forint volt. Amilyen dörzsöltek, egy részét továbbhárítják a kifogásolt árukat beszállító cégekre, a maradékot pedig kivetik a vevőkre egy enyhe, átlagosan 0.001%-os áremelés formájában. ( azaz: 2 Ft-al drágább lesz a Sör)
A TESCO jó, meg vagyok velük elégedve. Múltkor vettem egy műszaki cikket, a termék működött, de nem voltam vele megelégedve, visszavittem, kis ráfizetéssel vettem egy jobbat. Korrekten álltak hozzá a cseréhez, nem kellett erősködni.