Keresés

Részletes keresés

Geőcze Zoárd Creative Commons License 2004.01.21 0 0 29
Te majd akkor bezsélgessél itten bárkivel, ha a magyar helyesírás alapszabályainak zárójelbe tétele nélkül is le tudsz írni egy mondatot. Mondjuk, az még messze van...
Előzmény: dexter363 (22)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.01.20 0 0 26
Emberek! Legyünk már észnél! Ha jól látom, ez valami amerikában faragott légionista oldal. Mintha valaki a magyarokat egy szintén amerikában gyártott nyilashonlap (van egy pár) alapján ítélné meg.

(Hülye vagy, kutya!)

cHe2 Creative Commons License 2004.01.20 0 0 25
Ismersz románokat?
Előzmény: courage the dog (24)
courage the dog Creative Commons License 2004.01.20 0 0 24
a topichoz csak annyit, hogy

UNDORODOM AZ OSSZES ROMANTOL.

KIVETEL:0.0000

Wágner úr Creative Commons License 2004.01.20 0 0 23
Te meg ottan mitet csodáxol, az igenis úgy volt..., hukk, bocsánat..., én is hallottam a múltkor a kocsmába, bezony, szagember mesélte..., onnan tudom, hogy cujkát ivott, akkor meg tutti, hogy ért hozzá...

A svábokat a Csau adta el Hitlernek, a szászokat a Heléna az NSZK-nak, a bajorokat meg a fiuk elcserélte Söré'..., nagy ravaszdi volt az a familia...

Előzmény: HitetlenTamaska (5)
dexter363 Creative Commons License 2004.01.20 0 0 22
Bal oldaliakkal nem érdemes vitatkozni...úgysem értenek meg minket. Ilyen baromsogokat én is tudok írni. Attól még hogy valami így önmagában nem értelmes, a szövegben még lehet az. Nézte már ezt meg egyetemi tanár, és ő nem volt ekkora állat, hogy bármit is kifogásolt benne.
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.01.06 0 0 21
"Mondjuk egy szót sem értek románul*, úgyhogy nem nagyon tudom ezeket, bár az az igazság, hogy ezeket a cikkeket én csak mások felvilágosítása céljából írom. Hiszen jómagam sem tudtam 5 évvel ezelőtt Erdélyről semmit**. Az egyetlen dolog, ami miatt foglalkozni kezdtem vele az csak az, hogy az iskolában Trianon ellen neveltek. Románia tulajdonképpen egy olyan nácizmus, ami észrevette, hogy Magyarország egyre romlik, sok költő megjósolta a magyarság teljes vesztét***, és Románia ezt akarja kihasználni. "

*= akkor hogy veszed a bátorságot, hogy másokat "okítani" próbálj?

**= és most kiscsillag? Most mit tudsz te Erdélyről?

***= értem, tehát románia a költők jóslataira hagyatkozva nacionalista

Nem éred meg a sót amit megeszel. Keresd meg a korlátaidat, szerintem, mielőtt ilyen dolgokba nyúlsz. (segítek, nem túl messze előtted vannak)

Előzmény: dexter363 (-)
Vata Creative Commons License 2004.01.06 0 0 20
"a nem román lakosság sorsa enyhén szolva aggasztó kérdés lenne"

Egyreszt nem egyertelmu, hogy Moldova reszerol lenne igeny csatlakozasra - remlik, hogy ez mar felmerult, es negativ viszhangra talalt abban az orszagban - masreszt azt mondjak, hogy a moldovai mentalitas valamelyest kulonbozik a romaniaban szokasos nagyroman sovinizmustol. Amellett ha megis egyesulne a 2 orszag, en nem feltenem annyira a nem-roman moldovai kissebbsegeket. Egyreszt a magyaroktol elteroen az orosz, ukran, gagauz nem a beketureserol, jamborsagarol, neadjisten pipogyasagarol hires (ha valami jottment nagyroman elkezd neki pattogni, szerintem egy kozak vagy egy gagauz kettobe harapja), masreszt ha az orosz anyanyelvu lakossagot elkezdik cseszegetni, azoknak nem kell messzire menni, hogy (ismet a magyarokkal ellentetben) megerto fulekre talaljanak. Szerintem viszonylag keves moldovan akar Moldovabol Csecsenfoldet csinalni. Amellett megjegyzendo meg, hogy a moldovai kissebbsegek foldrajzilag elegge elkulono teruleteken elnek es azt hiszem, hogy ezek jelentos resze ma is de facto fuggetlen a moldovai kormanytol.

Előzmény: Mzperx (18)
Mzperx Creative Commons License 2004.01.05 0 0 18
Nézegettem a reviz.freeweb.hu oldalt. Szépen meg van csinálva tetszenek a térképek meg általában a látszik jószándék de azért az oldal készítője nem eléggé tájékozott és elég sok marhaságot összehord. Kezdhetjük mindjárt az általad beszúrt cikkel. Idézem.

"teljes náluk a nacionalizmus, hogy már eljutottunk oda, hogy Erdély 6%-a magyar."

Könyörgöm! A magyarság aránya még a hivatalos román statisztika alapján is 6.6 százalék de nem Erdélyben hanem a teljes 22.2 milliós román népességen belül. A 7.7 milliós erdélyi népességnek a magyarság mint egy 22 százalékát teszik ki. És ismétlem ez a hivatalos román népszámlálási statisztika alapján számolva ennyi ami olyan szinten hamisítva van a görög katolikusok, cigányok és magyarok rovására, hogy egy nagyváradi görög katolikus papot is ortodoxként írtak fel, ebből lett is szép nagy botrány.
Ír továbbá Moldováról is.

"Moldova egy olyan ország, ami régen a „Nagy-Romániá”-hoz tartozott. Mindig is el akartak szakadni a románoktól."

Ezt mégis honnan szedi? Moldova történelmileg egy régió volt már jóval a román egyesülés előtt és az orosz birodalom szakította ketté majd 1918-ban a románok visszaszeretzék immáron az egyesült román állam részeként, hogy aztán húsz évvel később újból elveszítsék ezúttal már szovjet terjeszkedés miatt. A Szovjetunió felbomlása után önállósult Moldávia lakosságának 66 százaléka román a maradék föleg orosz és ukrán. A vezetés eléggé apardheit stílusú, az orosz anyanyelvűek kezében van ráadásul az ex szovjet elit irányításával. Nem hiszem, hogy sok moldáviai román hadakozna a hamarosan EU taggá válló náluk jóval fejletebb Romániához való csatlakozás ellen. Persze a nem román lakosság sorsa enyhén szolva aggasztó kérdés lenne ez esetben, eről ugye az erdélyi magyarok mesélhetnének.

Előzmény: dexter363 (-)
Tzp Creative Commons License 2004.01.05 0 0 17
Aztan meg Egyesult Magyar Allamok? :)
Előzmény: tomp (15)
Alhazred Creative Commons License 2004.01.05 0 0 16
ja, magyar mind.
Előzmény: tomp (15)
tomp Creative Commons License 2004.01.05 0 0 15

Visszacsatolni?
Ugyan má'!
Független államot kell csinálni belőle. Meg Vajdaságból, Felvidékből és Kárpátaljából is.
Így lenne 5 magyar állam, az öt szavazat az ENSZben az Elyuban, nomeg az Eurovíziós táncdalfesztiválon!
;-)

Előzmény: Alhazred (13)
iratmegsemmisítő Creative Commons License 2004.01.05 0 0 14
Ha jól látom, ez valami amerikás-külföldi románok által szerkesztett oldal. A közös ká-európai gyökerek meglátszanak, mert ők sem szinvonalasabbak, mint az amerikás magyarok.
Vagy az amerikás szlovákok, akik kimutatták a honlapjukon, hogy George Bush cseh származású, mert állítólag volt valami XII. századi, vagy mikori őse a cseh királyi családból.
Előzmény: dexter363 (-)
Alhazred Creative Commons License 2004.01.05 0 0 13
"megértenétek, hogy miért akarjuk mi visszacsatolni Erdélyt."

Az ilyen visszacsatoláspártiaktól röviden és tömören azt kérdezném: HOGYAN AKARJÁTOK???

Ilyenkor azt mondják, h tárgyalással.
Hülyék. Szerintem.

Előzmény: dexter363 (1)
Geyza Creative Commons License 2004.01.05 0 0 11
Aki nem akarna önként menni, azt be is vagoníroznád?:-(
Előzmény: Törölt nick (9)
Tzp Creative Commons License 2004.01.05 0 0 10
Hulyesegeket beszelsz...
Előzmény: Törölt nick (9)
Fradista1899 Creative Commons License 2004.01.05 0 0 8
"Én is mondhatom, hogy "utálom a fradistákat", de nem ondom, mert én tisztelem azokat is, akik nem olyan pártiak mint én. Egyébként meg nem édekel a foci. "

Egy kicsit még fel kéne vértezned magad tudással, bár a célod nemes.

Előzmény: dexter363 (3)
Tamás Creative Commons License 2004.01.05 0 0 7
Arra viszont kíváncsi lennék, hogyan szinkronizálták Romániában a South Parknak azt a részét, amiben elhangzik „Románia Európa segglyuka”

Sehogy, mert Romániában még nem vetítették a South Park-ot. Megkérdeztem.

És lehet, hogy valamiért nem is fogják, vagy legalábbis egy rész biztos, hogy ki fog maradni. :-DDD

Előzmény: dexter363 (-)
Tamás Creative Commons License 2004.01.05 0 0 6
Igen, ez egy felettébb rulez megjegyzés volt. Meg az is tetszik, hogy a cikk írójának bevallottan fingja nincs az egész témáról, de azért irogat, hogy másokat is felvilágosítson.

Anyám, borogass. :-DDDDD

Előzmény: HitetlenTamaska (5)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2004.01.05 0 0 5
"Őket Ceaucescu jó pénzért eladta a Hitleri Németországnak. "

Azt hiszem ez a topicnyitó negativ csucs az Index történetében.

Előzmény: dexter363 (-)
dexter363 Creative Commons License 2004.01.05 0 0 3
Mond, te most kikhaz beszélsz? Tudod az a baj, hogy ha Románia elfoglalná Magyarországot, téged ugyanúgy megölnének, mint engem. Én sajnálom, hogy te nem tartod magyarnak azt, aki jót akar Magyarországnak. Ha pedig nekimennénk a román hadseregnek, az tudod mivel járna. Gondolkozz egy kicsit, és olvass utána egy-két dolognak. Én is mondhatom, hogy "utálom a fradistákat", de nem ondom, mert én tisztelem azokat is, akik nem olyan pártiak mint én. Egyébként meg nem édekel a foci. Ez csak egy szemléltető példa volt.
THX1137 Creative Commons License 2004.01.05 0 0 2
Ránk tudod mi lenne jó hatásal? Ha egyszer végre nem csak a szátokat jártatnátok, hanem nekimennétek a román hadseregnek! :))))
Vagy át is költözhetnétek román testvéreitekhez Erdélybe! Legalább lekopnátok a magyarokról és megtisztulna ez az ország. :PPP
Előzmény: dexter363 (1)
dexter363 Creative Commons License 2004.01.05 0 0 1
Inkább nézd meg a linket. Komolyan mondom, hogy jó hatással lenne rátok az ha egész Magyarországot elfoglalná Románia. Akkor megértenétek, hogy miért akarjuk mi visszacsatolni Erdélyt.
THX1137 Creative Commons License 2004.01.05 0 0 0
Menjetek barm0k, f0glaljátok vissza Erdélyt! Nyihihi!!! :PPPP
Előzmény: dexter363 (-)
dexter363 Creative Commons License 2004.01.05 0 0 topiknyitó
Anti-Erdély link: http://www.miscarea.com/transilvania-romaneasca3.htm

Cikk a reviz.freeweb.hu -ról
A románok mai felfogása / A romanian mind today
Kicsit fárasztó ugyan, de a románok még ma is alaptalan nacionalista elméleteket tanítanak. Olyannyira teljes náluk a nacionalizmus, hogy már eljutottunk oda, hogy Erdély 6%-a magyar. A többi vagy románnak vallja most magát, vagy hazajött. Nem tudom, hogyan akarnak ekkora nacionalizmussal belépni az Európai Unióba. Nézzük csak meg Kolozsvár főterét. A fotók közt megnézhetitek. Még mindig azzal jönnek, hogy ők előbb voltak itt, mint a magyarok (ezt mutatja a térkép), mikor ezt már legalább minden európai ország megcáfolta. Ez ami a térképen van (az általuk követelt terület) megsérti elsősorban Magyarországot, Szlovákiát, Ukrajnát, Szerbiát, és még Horvátországot is. Még a címerükben is megtalálhatók a nacionalizmus jelei. Erdély kék sárga pirossal, az ő régi címerük alapján van feltüntetve. A Dacia (autó)-t sem véletlenségből nevezték így. Mondjuk egy szót sem értek románul, úgyhogy nem nagyon tudom ezeket, bár az az igazság, hogy ezeket a cikkeket én csak mások felvilágosítása céljából írom. Hiszen jómagam sem tudtam 5 évvel ezelőtt Erdélyről semmit. Az egyetlen dolog, ami miatt foglalkozni kezdtem vele az csak az, hogy az iskolában Trianon ellen neveltek. Románia tulajdonképpen egy olyan nácizmus, ami észrevette, hogy Magyarország egyre romlik, sok költő megjósolta a magyarság teljes vesztét, és Románia ezt akarja kihasználni.
Népességeloszlást is sikerült meghamisítani
Itt most be fogok mutatni egy két térképet, ami a román hazugsággal kapcsolatos. Olvastam néhány vendégkönyvet azokon az oldalakon, ahol azt hirdetik a románok, hogy Erdély ősi román föld. Ezek a honlapok szerte a világon hirdetve vannak. Tesznek róla románok, hogy chaten, fórumon tudjon róla mindenki. Ezért több nemzetiségű beírást olvastam. Egy olasz például azt feltételezi, hogy „Erdély ősromán, de attól még nem kell gyűlölni a magyarokat.
Ezeken a nacionalista oldalakon több olyan dolog van, ami gyűlöletet szít. Pl. annak a hirdetése, hogy „Horthy 1millió szerencsétlen románt meggyilkolt” meg a többi hazugság. Képekkel ellátva, de hát ugye semmi sem biztos alapon én nem adnék igazat azoknak a képeknek. Bár ha igazak is, hasonlítsuk csak össze, hogy mennyit mészároltak a magyarok, és mennyit a románok. Mi magyarok, Észak-Erdélyben mészárolhattunk csak románokat, de ők egészen Budapestig betolakodtak az országba, amikor berendelték őket az antantiak. Egyébként a románok nem csak a magyarokat akarják a Dunántúlig teljesen lemészárolni. Kezdjük a legjelentéktelenebbel, a svábokkal. Őket Ceaucescu jó pénzért eladta a Hitleri Németországnak. Ukránok. A fenti két térképből is látható az ukránokra gyakorolt sértés. Moldova. Moldova egy olyan ország, ami régen a „Nagy-Romániá”-hoz tartozott. Mindig is el akartak szakadni a románoktól.
Itt van egy-két fórumról való cikk ebben a témában:
„…sokan nem tudják, hogy a románok gazdasági menekültként kezdtek átszállingózni a Kárpátokon, a természetes országhatárokon a XVII. századtól egészen a XX. századig.

A kihalt magyar falvakba telepedtek le és lassan már magukénak érezték Erdélyt! Mi meg befogadtunk mindenkit, mert a törökök kiűzése után be szerettük volna népesíteni az országot. Hálából elfoglalták Erdély egy részét és a háború végén elrabolták!
Érdekes, hogy a szászok meg a svábok is letelepedtek, mégsem jelenttették ki, hogy Erdély ősi német föld!
Cserébe ők a románok által még ki is lettek árusítva, Csau eladta őket az akkori NSZK-nak! Kemény DM-ért!”
„Egyébként lehet, hogy nem is lenne rossz lehetőség meglovagolni a moldávok függetlenedési vágyát......hiszen ők mondták, hogy Románia egy impérium: Moldova, Dobrudzsa és Erdély az alkotórészek.
Egyébként azért ilyen rohadtul nacionalisták, mert tudják, hogy Moldova és Erdély elvesztésével az országuk egy kalap szar lenne......a havasalföldi lepratelepek már komoly idegenforgalmi látványosságnak számítanának!
De azért jó lenne, ha összeomolna. A régi földjüket megtarthatják maguknak, hiszen „nem kell nekünk a mások bérce, nem kell nekünk a más folyója...”
Csak a jogos tulajdont kérjük visszaadni.”
Milyen Magyarországon egy párt? Annyi biztos, hogy a honlapjukon nincs kirakva ilyen, hogy „öljük meg az összes románt!” Sajnos a Nagy-Románia párt honlapján még ma is van ilyen. Hogy: „irtsuk ki az összes magyart, és vegyük vissza tőlük Budapestet”
Arra viszont kíváncsi lennék, hogyan szinkronizálták Romániában a South Parknak azt a részét, amiben elhangzik „Románia Európa segglyuka”

http://www.miscarea.com/transilvania-romaneasca3.htm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!