Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.01 0 0 177
A Fuji magyarországi "márkaszerviz"-ével már én is, barátom is jól megjártuk. Mindkettőnknek fődarab-cserét javasoltak, viszont a hibát másik (nem márkaszervízben) olcsón kijavították. Szerintem Zuglóban nem értenek a javításhoz, de sok más itthoni szervízben sem. Volt már ismerőseimnek problémájuk a HP és a Minolta szervizekkel is. És sok esetben a problémás gépeket ők is kiküldik nyugat-Európába.
Előzmény: hkr (168)
hkr Creative Commons License 2005.06.01 0 0 176

/ti. nem tok németül/ ;)

Én se. Viszont a Fujifilm Austriánál igen jól beszélnek angolul :-)

Előzmény: Halek (169)
Halek Creative Commons License 2005.06.01 0 0 175
nagyon megdöbbenhettél :D
Előzmény: Alpha Lyrae (174)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2005.06.01 0 0 174
kissé paradox és paranoid helyzet, hogy ehol ni az embernek rettegnie kell ha szervízbe kell vinnie a cuccát. baxák meg az összes képviseletek, szak(r)szervízek.
Alpha Lyrae Creative Commons License 2005.06.01 0 0 173
még tiszta szerencse, hogy nem itthon vetted.
Előzmény: Alpha Lyrae (172)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2005.06.01 0 0 172
döbbenet.
a sztori megérne egy levelet a fujiphoto-nak. ekkora szarvaszúságot ritkán hall az ember. vagy mégse? inkább mégse.
garfieldka Creative Commons License 2005.06.01 0 0 171
Megáll az ész... és fáradtan visszakacsint. :(((
tux Creative Commons License 2005.06.01 0 0 170

Elnézést kérek a Fujifilm magyarországi magyar emberei helyett. :(

(Gyanítom, hogy Fujifilm helyett írhattam volna *.*-ot.)

tux

Halek Creative Commons License 2005.06.01 0 0 169
Hja, igen, így m1 ez, nem baj, ha ilyen gondom lex, majd tőled kérek segítséget! :D /ti. nem tok németül/ ;)
hkr Creative Commons License 2005.06.01 0 0 168
Hol is élünk mi?

Történt pedig az eset valahol az Európai Unió egy távoli szegletében,  Budapesten.

Másfél éve, külföldön, de ott is drága pénzért vásárolt Fujifilm S2 Pro fényképezőgépem egyszer csak, minden átmenet vagy előzmény nélkül, nem akart működni. Fekete képkockákat rögzített, semmi mást. Gondoltam tehát egy nagyot és elvittem a Fujifilm Magyarország által ajánlott szakszervizbe, ahol annak rendje és módja szerint átvették.

Néhány nap elteltével fel is hívtak, hogy a készülékben elromlott a CCD, így ki kell cserélni az alaplappal együtt, az alkatrész költsége ily módon potom 300.600,-Ft, vajon kérem-e a javítást. Minthogy a konkurenciánál ennyi pénzből kijön másfél darab vadonat új fényképezőgép, garanciával, nos,  inkább nem kértem a javítást és szomorú szívvel vettem - töredékáron - egy új Nikon fényképezőgépet.

Azonban egy barátom rákérdezett, hogy típushiba-e ez a CCD-elhalálozás a Fuji S2 Pro gépeknél, mert azt látja, hogy külföldi internetes fórumokon sokan panaszkodnak erre. Belevetettem tehát magamat a szörfölésbe és több tucat hosszászóláson keresztül azt olvastam, hogy bizonyos szériaszámú gépek sorra meghaltak, ugyanezzel a "fekete CCD" hibával. A fórumozók Los Angeles-től, Düsseldorfon át Szingapúrig arról számoltak be, hogy bevitték a gépet a helyi Fuji márkaszervizbe, ahol garanciaidőn túl is ingyen cserélték a hibás CCD-t, lévén a problémát jól ismeri a gyártó.

Felhívtam tehát a budapesti szervizként megbízott kft-t, hogy mit is olvastam, tudnak-e segíteni, tudnak-e netán kérni ők is Fujtól ingyen alkatrészt stb. Nos, a válasz a következő volt: "ilyen szériahiba nincs, mert mi még nem találkoztunk vele. " Továbba: "Nem érdekes, hogy mi van a világon, mi Magyarországon élünk." Amikor megemlítettem, hogy megkérdezem, mi a Fuji véleménye, csak azt a választ kaptam: "Hívjon akit akar, vigye javíttatni oda, ahova csak akarja."

Ezek után felhívtam a Fujifilm Magyarországot, és elmeséltem nekik a történetet. Típushibáról ők sem tudtak, de udvariasan megígérték, hogy ha elküldöm nekik néhány vonatkozó fórum internetcímét, megkérdezik majd Japánban. Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmemet, hogy csak akkor végez garanciális javítást a szerviz, ha a gépet Magyarországon vásároltam. Nos, úgy látszik, lassan két hete nem kapnak választ Japánból.

Felhívtam tehát a Fujifilm Ausztriát és megkérdeztem őket is. Először megkérdezték, hogy hol vettem a gépet és mikor, majd azt mondták, ugyan a Fujifilm Németország lenne illetékes, de nem gond, ha nem tudom Németországba vinni, meg tudják oldani akár garanciában is a javítást, merthogy a második évben a Fuji vállal világgaranciát. De ha már a részleteknél tartottunk, megkérdezték, mi a hibajelenség. Mondtam, minden kép fekete. Erre hallom a választ: "ismerjük ezt a hibát, ezt akár garancia nélkül is ingyen javítja a Fujifilm, csak sajnos várni kell 3-6 hetet, mire megjön az alkatrész."

Ezután elmentem a gépért Zuglóba. Ott megtudtam, a gépemet nem tudom elvinni, minthogy nincs összeszerelve. "Azt megbeszéltük, hogy nem kéri a javítást és elviszi a gépet, de azt nem, hogy már jöhet is érte, és hogy összeszereljük." Ezen kívül megtudtam még, hogy "frusztrált vagyok, és hogy idehaza azok a szabályok vannak érvényben, amik itt érvényben vannak, és amúgyis ők képviselnek egy márkát, de nem tudnak mit tenni, ha egyszer nem ők a garanciavállalók stb stb.

Rákövetkező hétfőn tehát visszamentem és elhoztam a végre összeszerelt gépet, a kedd reggelt pedig már a bécsi Fujifilm szervizben kezdtem, ahol nagyon udvariasan átvették a gépet, a munkalapra ráírták, hogy "schwarz CCD Problem", és megkérdezték, ha készen van a gép, feladják-e postán vagy elmegyek érte ismét Bécsbe. Végiggondolva, hogy a postán a Shell Smartkártyám sem érkezett meg, bár valaki lezabálta róla a pontokat mindenféle McDonald"s éttermekben étkezve, inkább ez utóbbi megoldást választottam. Még megtankoltunk egy kis olcsó osztrák dízellel, vettünk olcsó osztrák tejet és kenyeret, olcsó francia sajtot továbbá olcsó osztrák Pampers pelenkát és olcsó osztrák WC-papírt, majd hazajöttünk, lévén mi itt élünk, Magyarországon.
robErt Creative Commons License 2005.04.14 0 0 167

Kölsőre nem feltűnő a használtság, egyik gomb, a hátiulsók közül, volt megkopva de az inkább a nyakban helyzet miatt, az ért hozzá nagy hasamhoz :)))

Szerintem ez átlagos használságnak mondható, nem profi és nem is "vitrines amatőr" :) vagyok. Hibajelenségggel sem találkoztam zen idő alatt. Ahogy tudom már 300+afa körül még lehet újonan is venni ilyen gépet!!!

Szerintem nem jársz rosszul ha nem használtan veszed.Pár évet nálad is lefog húzni.

Ha kérdésed van nyugodtan irj!

Előzmény: tommmmas (166)
tommmmas Creative Commons License 2005.04.14 0 0 166

és 16ezer expo után mien állapotban volt a gép szerinted/vagy a szervíz szerint?

pont találtam egy ien gépet eladót, naon szimpatikus, de nem akarok hülyeségbe beleugrani...szóval még szeretném használni...

tamás

robErt Creative Commons License 2005.04.14 0 0 165

Decemberben adtam el. 16 ezer kocka volt benne és 250 ezer-ért sikerült eladnom.

Amugy az F80 és ezek a digitek egyformák a vázat illetve, de ha csak SB28-ad van akkor csak a Fuji S2 fog neked működni vele, mivel a D70 csak D-TTL vakukkal működik együtt. (kivéve manuál).

Előzmény: tommmmas (164)
tommmmas Creative Commons License 2005.04.14 0 0 164

neked volt ien gép?

én most vacilálok egy ien használt vs. d70 új .... f80as vázam van ezért bizt nikon f-bajonettest keresek...+nikon sb28as vakum...

16000expo sok egy ien gépbe?

nem naon vaok otthon a digitgépek világában... :( ..

robErt Creative Commons License 2005.04.14 0 0 163

Én könnyen megoldottam a dolgot. a gép vásárlásakor folyamatosra állítottam a számlálót (cont.)

Gondolom te vásárlás előtt szeretnéd tudni, mennyi van a gépben.

A fuji hivatalos szervize a Fotoparadicsom 1144 Bp. Füredi ut. 9/d tel:363-3777

Előzmény: tommmmas (162)
tommmmas Creative Commons License 2005.04.14 0 0 162

Sziasztok,

felélesztvén a topicot lenne egy kérdésem: az s2ből meglehet-e tudni hogy hány kép készült vele? esetleg van vmi szervízkábel? esetleg van szervíz aki ezt megtudja mondani?

tamás

robErt Creative Commons License 2005.01.04 0 0 161
Semmivel sem nagyobb a gép; csak jobb a fogása, ugy tűnik mintha nagyobbvolna:csak sajna nincs már itt az S2-m igy azt nem tudom lefotozni egymás melett.
Előzmény: hkr (160)
hkr Creative Commons License 2005.01.03 0 0 160
Gratulálok!

Örülök, hogy nem rontották el a képminőséget az S2-höz képest :-)

Én azt hiszem, egy darabig még maradok az S2-nél, egyedül talán a CR123 bosszant benne, de ha kiszámolom, hogy az árkülönbözetből hány adagot vehetek :-)) Viszont ha jól látom, jóval nagyobb letta gép, és néha már az S2-t is nyűg cipelni, ha nem kifejezetten fotózni indul az ember. Inkább obikra spórolok.

Persze azért kiváncsi vagyok, és irigykedem is rendesen, szóval ha lesznek még képek, örömmel venném.

Előzmény: robErt (159)
robErt Creative Commons License 2005.01.01 0 0 159

Még nem sok teszt van róla. de tettem fel pár képet hasonlításként:

www.matrahegy.hu/s3pro

www.matrahegy.hu/s3pro_p

Egyenlőre ennyi van.

Tapasztalatom szerint, a filmszimuláció nem igen fog kelleni, ahhoz utómunkával is "hozzájutzs" PS ben.

A dinamika az "S" pixelek ugy tűnnek jó hatással lesznek a nagy kontraszt eltüntetésében, közelhozásában.

(de egy deritő villantás is hasonlót eredményez)

-Az S3 amugy jó megjelenésű jó fogású gép lett, még jobb mint az S2 volt pedig az is pont kézbe illett. (a portré markolat és expo gomb)

-Tisztább lett és nagyobb az LCD, áttetszőbb műanyag LCD védő.

-Gyors lett az irás olvasás xD kártyára, sajnos még CF-el nem teszteltem ami az S2 nél lassúnak bizonyult.

-Elhagyták a SR123-at és kaptam egy gyorstöltöt (255 perc) és 2300mA-es aksikat is hozzá.

Kis változtatások vannak még, ami természetes szerintem két év után.

Nekem bejött az Fujifilm finepix S2 pro is ezelőtt és szerintem nem fogok csalódni az finepix S3 pro-ban sem !

Előzmény: hkr (158)
hkr Creative Commons License 2005.01.01 0 0 158
Amúgy BUÉK mindenkinek!
Előzmény: hkr (157)
hkr Creative Commons License 2005.01.01 0 0 157
Az húzós. De legalább jó? Mik a tapasztalatok S2-höz képest? Tudsz mutatni tesztképeket?

Előzmény: robErt (156)
robErt Creative Commons License 2004.12.31 0 0 156
575 E Ft itthon, hivatlos Fuji partnernél vettem, de ahogy néztem mindenki ilyen áron kinálja most.
Előzmény: ferkeindex (155)
ferkeindex Creative Commons License 2004.12.31 0 0 155
És mennyi volt? Csak kiváncsiságból kérdezem...:)
Előzmény: robErt (154)
robErt Creative Commons License 2004.12.30 0 0 154
igen, vettem egyett még karácsony előtt :)
Előzmény: hkr (153)
hkr Creative Commons License 2004.12.30 0 0 153
S3 megjött már?
Előzmény: robErt (152)
robErt Creative Commons License 2004.12.29 0 0 152

Vettél?

Vagy nem akarsz már venni?

mesélj...

Előzmény: Maribel (151)
Maribel Creative Commons License 2004.12.29 0 0 151
Megoldodott a gepvasarlas, ugyhogy az elozo hsz-em storno.  BUEK mindenkinek !
Maribel Creative Commons License 2004.12.08 0 0 150
Ha valaki meg akarna válni használt és jó állapotú S2es gépétől akkor dobjon egy mailt. Köszi.
robErt Creative Commons License 2004.10.06 0 0 149
Ma tudtam meg Fujis körökből, hogy két hét mulva lesz itthon is ára az S3 nak és 4 hét múlva szállítanak is.
Előzmény: robErt (148)
robErt Creative Commons License 2004.09.29 0 0 148

Majd küldök :)

Ugy tűnik feleségem rábólintott, tehát vehetem a gépet ....küldök képet majd. Hihi

Előzmény: Alpha Lyrae (147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!