De vajon a Joshua kos a vezér, hiszen nem egyidős a FŐ kossal, és nem is tudja, mikor jön újra a "nyájához", noha állítólag egy főkossal?
:-):-)
A zsidók, Joshua kortársai, nem hogy akkor, de a mai napig nem tekintik "vőlegényt" örömapának, Úrnak, Úrfinak, hiába szavazták meg a mítosza alapján félistenből "Istennek" rá 300 évre okostojások:-)
Számukra annak az istennek a káromlása, akit/amit ők kreáltak!
Ti hiszitek ész nélkül a Joshua mítoszt, Atyástól és gatyástól, ők meg berzenkednek ellene, mint Te, Ti, Sívától, Brahmától, Átontól....Quetzalcoatl-tól:-)
Máté Evangéliuma 28:20 Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és ímé én TI VELETEK VAGYOK MINDEN NAPON a világ végezetéig. Ámen!
A Szent Szellem által változatlanul Velünk van Krisztus a jelenben is, szellemben, ahogyan Pál is ily módon volt másokkal közösségben, amikor testben távol volt tőlük.
Na emiatt Jézus továbbra is Velünk van szellemben, és Velünk vacsorázik már attól a naptól fogva személyesen szellemi szinten, amely naptól fogva befogadjuk a szívünkbe.
Jelenések könyve 3:20 Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.
Ha nincs Veled Krisztus ily módon, akkor az sajnálatos. Törekedj erre, és Neked is megadathat ez.
Leírtam 5 jelet arra vonatkozóan, hogy még nem jött el a Jelenések könyvében leirt ”nagy babiloni gyülekezet” szinkretista katyvaszának a teljessége, és ez rosszul látod, ez NEM “próféciamagyarázat”, hanem csak 5 szimpla hiányosság tényszerű felsorolása.
Majd szólok, ha próféciákat igyekszem magyarázni akár e téma kapcsán is.
Ja, egy jó tanácsot ad még Neked is Jézus a visszajövetelének ígérete és időpontja kapcsán. Az a helyes (Ő)hozzáállás, ha minden nap készen állunk a visszajövetelére, és akkor nem érhet olyan meglepetés minket, mint ami a HNA hívek jelentős részét érte 1844 október 22-én, amikor azt okoskodták ki arra a dátumra egyesek közületek, hogy azon a napon jön vissza Jézus.
Aztán meg nem jött…
Szóval fogadd meg a tanácsom, hidd el, ez a mindennapos készenlét sokkal jobban műxik…
A néni fundi, tehát szó szerint higgye és értse, amit az igehely üzen!
Az nem mentség, ha ÉN nem hiszem valósnak az ókori mitológiai mű képtelenségeit, lehetetlen dolgait, mesebeli lényeit.
Korunkban az a "szánalmas", ha valaki egy ismereteink által évszázadok óta meghaladott irodalmi alkotást nyal be!
Az aki képtelen kora ismereteihez felnőni, inkább infantilis módon több ezer éve kreált mítoszi lényt helyez előtérbe, noha se nem ókori, se tán Biblia tudós, csak egy szimplán megvezetett ember, akit befolyásolt a hitrendszer.
Az meg kifejezetten röhejes, ha magát holmi "szellemi embernek" képzeli, noha még kora ismereteit is ignorálja:-):-):-)
Miféle "antennával" is bírhat, ha ismeretlenek kreálta meselényben hisz, amit ismerethiányos emberek ötöltek ki, koncepciózusan???
Ha valaki, ÉN VAGYOK SZELLEMI EMBER, HISZ KÉPES VAGYOK KOROM TUDOMÁNYA SZERINT, KORHŰEN GONDOLKODNI!
"Jogalapot" említeni annak, aki más kor, lejárt és avult ismereteit nyalta be, amit más kultúra, más erkölcs, más morál, más társadalmi közegben találtak ki???
:-O:-P
A néni képtelen helyén kezelni azt a művet (jó az ideírogató szintén megvezetett kortársaim is!) amit pusztán azért hisz, mert csupán "meg vagyon írva".
"Élő Istenről" hadovál, akiről/amiről semminemű tudással nem bír, még elképzelni is képtelen miként gondolkodhatna vagy érezhetne "egy anyagtalan entitás", akiben egy molekula sincsen:-)
Sem neme nem lehet az attribútumok hiányában, de még szerve sem amivel gondolkozhatna, vagy idegrendszere amivel érezhetne.
Na, meg honnan is lenne tudása, vagy bármiféle tapasztalata?
:-O:-P
Süketelsz róla néném, noha az összes elképzelésed csupán egy ókori kitaláción alapszik, amiben csak a talmi hited van.
A jövőt, de még a múltat sem látta, látja soha senki, nincsenek jósok, "próféták", látók, sem "szellemlények", angyalok, ördögök, démonok, és egyéb kitalációk.
Csupán a megvezetettek fejében!
Nekem nem "bolondságok a prófétai kijelentések" hanem a szerzők eszközei, hogy hassanak a koruk embereire, amit a néni is képes beszopikázni, ami viszont kész bolondéria:-)
A néni elméjét betompította a sok mára bolondsággá vált hipotézis, és leszanálta az akkori szintre.
Ettől roppant vicces az önjelöltsége a "szellemi ember" értelmetlenségre, meg a fonnyadt talmi "antennájára", ami annyira rozsdás, hogy letűnt idők talmi kreténségeibe kalauzolja.
De sajnos a többi is ilyen, aki ide írogat, csak a néni súlyosabb eset, betegség tudat nélkül!
A Biblia alapján hiszi a "teremtést", vad kreacionista, aki benyalja a sík baromság baraminológiát, agyatlanul hiszi a Biblia időszámítását, így "fiatal Földes" is, beszopikázza Ádám & Éva meséjét, és ezek következtében elveti az evolúciót.
Hiszi az "Éden", és az "Özönvíz" meséjét is, infantilis módon.
Ezeket tetézi a soha és senki által nem észlelt lényeivel, az ark-, és talpas angyalokon át, az ördögökig, démonokig, mintha valóságosak lennének!
Nyilván elhiszi a Joshua "csodáit", meg a Sátánt ahogy hóna alá kapva reptette a derék faipari szakiból csodarabbivá avanzsált mítoszi hőst, akit a hite szerint a sperma termelő Szent Izé hozott létre, "megárnyékolva" egy zsidó hölgyet.
Nem is ragozom!
Ehhez aztán nagy "szellemi teljesítmény" kell!
A gondolkozás tejes hiányában, még a kritika, szkepticizmus egészséges voltát is kicsukva:-O:-P
Nos én megítélem a nénit.
Mert aki itt a XXI.sz.-ban az ókori hipotézis rabja, noha minden eszköze meg van ahhoz, hogy felismerje, miféle lejárt koncepció az, amit itt a "kész picsa, meleg málé" elv alapján magáévá tett, az az önbecsapás életmód szerűen elkövetett tényét valósítja meg.
Belebolondult.
Ezen a téren, ami kihathat az összes szociális, társadalmi, kultúrális interakciójára.
Amibe és bele sem kívánok gondolni!
Néni! Vagytok itt páran, akik "ajándéknak" vélik, hogy antagonisztikus hipotézist vallatok, ami már anakronisztikus a korunkban...
Tudva, hogy írásom lepattan rólad, ahogy a többi fundiról is, mint cserebogár a trolibuszról, és korotok az ismereteivel elmegy mellettetek, mint távolsági busz a libalegelő mellet.
Javíthatatlanul, talmi ostobaságok hatása alatt hisztek soha és senki által nem bizonyított dolgokat.
A "Szellem emberei", akik elméje nem képes a korukhoz szelleméhez felnőni.
Nos ez tényleg a TE, TI, világotok, amibe süllyedve nincs is esélyetek követni a korotok SZELLEMÉT.
Micsoda pontos beteljesülése lesz ez az irásnak. Isten szolgája, vámmentes várja az ő urának hazajöttét, és figyeli a jeleket.
Megjő annak a szolgának az ura, a mely napon nem várjaés a mely órában nem gondoljaMt 24,50
Miközben a fantasztikus próféciamagyarázatra támaszkodik, elképzelése legalább annyira épitkezik halowoody fantasztikus filmekböl mint a bibliábol. Nagyon rossz arány.
Mi lenne ha vámmentes nem várná az Urat? De várja, és még igy is meglepetésként fogja érni ez a nap.
Azt írod, hogy nincs szükség templomi épületekre. Akkor a gyülekezeted miért épített milliárdos betoncsarnokokat?
———————————————————————
Nekünk soha nem volt és jelenleg sincs, és a jövőben sem lesz sohasem templomunk, vagy éll Szent Helynek nevezett fizikai anyagból épített épületünk.
Nekünk vannak olyan épületeink, amelyek szimpla épületek, amelyek védenek minket az időjárás szeszélyeitől, és emiatt ott szabadon össze tudunk gyűlni többen.
Mert a templomok mi magunk vagyunk (1. Kor. 3.16.), és nem ezek az épületek.
Jézus ezt nem csupán a korai egyháznak mondta, hanem ezek az újszövetségben élők számára adott felszólítások örvendezésre, vigadozásra, táncra abbéli örömünk miatt násznépként, hogy Velünk van a Vőlegény minden napon.
Jézus kortársai ezt nem ismerték fel Jézus személyében, emiatt nem táncoltak ebbéli örömükben, Neki nem az Ő példájukat kell követni, hanem örvendező, táncoló násznépként kell, azaz kötelező viselkednünk a Velünk lévő Vőlegény felismerése és folyamatos Velünk léte miatt.
Már vagy tízszer leírtam Neked, hogy NEM “szed” senki nálunk tizedet.
Adni lehet tizedet, akár többet is annál, akár kevesebbet is, vagy akár semmit sem, de mindezt csak szabad akaratból, lehetőség szintjén megtéve, jókedvből, ahogyan arról az újszövetség beszél pl. a 2. Kor. 9.7-ben.
A “szed” kifejezés kötelező jellegre utal, a “lehet” pedig a lehetőség szintjére, és nálunk ez utóbbi az igaz, és nem a kötelező jelleg, hiszen leírtam már Neked ezt többször, és pl. én sem fizetek tizedet, és sok hgy-s családtagom sem fizet.
Adunk, ha adunk, és annyit adunk, amennyit akarunk saját akaratunkból, s nem kötelezően.
Aki mégis egy harmadik kőtemplomra és a vörös üsző áldozatára vágyik, az nyíltan megtagadja Krisztus keresztjének elégségességét,és visszaesik a testi, ószövetségi szint alá.
————————————————————-
Mit zagyválsz Te itt össze hamisan “harmadik templom és áldozatokra vágyásról?”
A zsidók vágynak erre, így írtam erről, és nem a HGy, azaz nem a Krisztust követők!
Ez egy sima tény, ezt szabad leírni, hiszen ez egy ismert várakozása a hithű zsidóknak, ne keverd tehát egy sima tény leírását azzal, hogy mi krisztusiak mit várunk a magunk számára!
És igen, a világ vezetőjévé váló Antikrisztussal majd megköt egy hamis békét Izrael is, ami alapján garantálja majd az Antikrisztus 3,5 éven át Izrael ha is békességét, és felépíthetik a harmadik templomukat, és emiatt a Jelenések 11 elején ott áll a maga valóságában ismét egy templom Jeruzsálemben, oltárostul, benne imádkozó emberekkel.
Ez a várakozása a Jézust Messiásként fel nem ismert zsidóknak addig, amíg fel nem ismerik a Krisztusban Ők is a Messiást az utolsó 7 év végén.
Ez Isten beszéde, nem a HGy-é, és nem az enyém, ne keverd a dolgokat!
A Hit Gyülekezetében a hivatalos verzió szerint a vezetés Isten szolgája. A valóságban a karizmatikus struktúra egy abszolút, megkérdőjelezhetetlen piramist hoz létre. A vezető szava szent, gyülekezetben a kritika lázadásnak minősül. Nekem viszont nem szent a vezetőd szava.
—————————————————————
Ez egyáltalán nem így van nálunk, nincs megkérdőjelezhetetlen piramis, és a vezető szava nem szent, és senki sem kérte azt emiatt Tőled sem, hogy szent legyen számodra NS szava, én sem kértem ezt itt Tőled sohasem és más HGy-s sem kérted ezt Tőled sohasem.
A HGy vezetőinek a véleménye az Ő véleményük, és bízunk abban, hogy Isten szól rajtuk keresztül, és emiatt folyamatosan figyeljük e beszédük során elhangzottakat és csak akkor fogadjuk el és csak azt, ami számunkra elfogadható abból, hiszen a tanítók, elöljárók a mi jobbításunkra rendeltettek, de csak így, teljes figyelemmel szabad hallgatni Őket és nem kritikátlanul lenyelni minden beszédüket (Zsid. 13.7.).
Nálunk ezt tanítják erről, mert az Ige ezt tanítja a tanítókról, elöljárókról., hiszen:
Efézus 4.11.És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangyélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul:
12.A szentek tökéletesbbítése céljából szolgálat munkájára, a Krisztus testének építésére:
13.Míg eljutunk mindnyájan az Isten Fiában való hitnek és az Ő megismerésének egységére, érett férfiúságra, a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére:
Nem bonyolult ez, hallgatás, aktív figyelés és a hallottak érdemi elemzése magunkban, hogy mindenkinek jó lelkiismerete maradjon meg, így, csakis így engedelmeskedve az elöljáróinknak.
Zsid. 13.17.Engedelmeskedjetek előljáróitoknak és fogadjatok szót, mert ők vigyáznak lelkeitekre, mint számadók; hogy ezt örömmel míveljék és nem bánkódva, mert ez néktek nem használ.
18.Imádkozzatok érettünk. Mert úgy vagyunk meggyőződve, hogy jó lelkiismeretünk van, igyekezvén mindenekben tisztességesen forgolódni.
Aki pedig mégis nagyon megbotránkozik az elöljárói tanításában, és azok nem hajlanak a feddésére, annak el kell hagynia azt a közösséget, akár a HGy-t is, és találjon magának olyan közösséget, ahol jól érzi magát.
A HGy-ban a tanítás összhangban van az Igével látásom szerint, én emiatt vagyok a tagja 37 éve, de aki szerint ez nagyon nem így van, az menjen el a közösségünkből.
Ezek mind-mind kötelező jelleggel szólítják fel a krisztusi híveket Jézus által násznépkénti, okos menyasszonykénti táncra, örvendezésre, vigadozásra.
Lukács 7.31.Monda pedig az Úr: Mihez hasonlítsam azért e nemzetségnek embereit? és mihez hasonlók?
32.Hasonlók a piacon ülő gyermekekhez, kik egymásnak kiáltanak, és ezt mondják: Sípoltunk néktek, és NEM TÁNCOLTATOK; siralmas énekeket énekeltünk néktek, és nem sírtatok.
Máté Evangéliuma 9:15 És monda nékik Jézus: Vajjon szomorkodhatik-é a násznép amíg velök van a vőlegény?
Lukács 15.23.És előhozván a hízott tulkot, vágjátok le, és együnk és vígadjunk.
24.Mert ez az én fiam meghalt, és feltámadott; elveszett, és megtaláltatott. Kezdének azért vígadni.
25.Az ő nagyobbik fia pedig a mezőn vala: és mikor hazajövén, közelgetett a házhoz, hallá a zenét és TÁNCOT.
Tessék, itt vannak előtted ezek a példák Jézustól a kötelező örvendezésre, táncra, vígasságra pont amiatt, hogy mi megmutassuk azt, hogy Jézus kortársaihoz képest mi másképp viselkedünk annak biztos tudatában, hogy tudjuk, hogy köztünk van a Vőlegény!
Az a baj,hogy a vamentesnek hiaba irsz barmit mert gogos makacs kepmutato es rosszindulatu tag.
Mondtak a kiugrottak,hogy a hitgyulekteseknek allando tanitasi kenyszeruk van, mert azt hiszik hogy a SzL altal. mondjak a szoveguket.
Egyszerubb lesatanozni valakit mint a kritikat ertelmezni es atgondolni,es talan megfogadni.
Így a kor bezarult,nehez a kiugras a hitgyulekte rendszerebol de nem lehetetlen.
Sziasztok
Olvasom egy ideje ezt a topikot és kavarognak bennem a gondolatok, érzések.
Régi hites vagyok, voltam már csak és eléggé megrázó szembesülni dolgokkal.
Megnéztem a Nemcsak Norisz (149769) által feltett kundalinis videót is és tényleg így vannak a dolgok a hgyben is.
Első olvasatra Alteus írása durvának tűnt, de aztán be kellett látnom, igaza van: tényleg nehéz lejönni a „szerről” és nehéz tudomásul venni, hogy az bizony más szellem és nem Istené.
Van különbség a kettő között, mégpedig óriási!
Isten Szelleme a szellemünket érinti meg, a gondolkodásunkat változtatja meg, mégpedig az Igéjén keresztül, azzal együttműködve, és közben lehetnek fizikai érzetek, de nem szükséges velejárók.
Gyümölcsei vannak, a Galata 5-ben leírtak, de ezek jobbára később látszanak meg.
Azonnali gyümölcse a nyugalom, környezettől függetlenül és egy elhatározás, hogy még jobban akarok engedelmeskedni Istennek, Szavának, közelebb akarok kerülni Hozzá.
Imádkozik az ember, „párbeszédet” folytat az Atyával és vezetése szerint éli életét.
A másik szellemnek semmi köze az Igéhez, értelemhez, józansághoz, az a testet és lelket érinti meg és szolgálja ki.
Én is töltekeztem be ezzel a szellemmel, sajnos, és amikor vége lett, zavarban voltam, nem tudtam, mit tegyek, vártam valami folytatást, de nem volt, csak üresség.
Fel lehetett gerjeszteni újra az érzéseket, de egyre halványultak, és megint menni kellett gyülibe ahhoz, hogy vehesse az ember.
Isten Szellemével való kapcsolathoz nincs szükség gyülire, más ember közvetítésére.
Ha imádkozó, világtól elválasztott életet élünk: mintha nem e világban élnénk, tanulmányozva a Bibliát, akkor Isten Szelleme velünk van, tanít, vezet, védelmez, örömöt ad, békességet, és sosem éktelen, nem vetkőztet ki magunkból, nem visz le „kutyába”, nem aláz meg.
Mindig lehet tudni, mi miért van, mit akar tőlünk, mit kell tennünk és hogyan, együttműködve, nem pedig szinte megerőszakolva személyiségünket.
Van folytatás az érintés után: jobban értjük az Igét, és ami a legfontosabb, megismerjük Urunkat egyre jobban és Ő is megismer minket.
Tényleg hasonlít a narkóhoz és hatásához az idegen szellem vétele.
Elsőre nem írok többet, de szeretnék egy-két tapasztalatomat és menetközben felmerült meglátásomat megosztani, ha érdekel benneteket.
Te magad hoztad fel Mózest és a csipkebokrot. Amikor Mózes megérezte Isten jelenlétét, szent félelemmel és mély tisztelettel arcra borult a földön Isten előtt. Nem ugrált nem visított, és nem kiabált és rohangált mint ti anno a csarnokban.
—————————————————————————
Ideje a helyére tenni a dolgokat azon jelenségek kapcsán kapcsolatosan, amikor Isten Szelleme munkálkodik, mert napok óta ámokfutást mutatsz be itt ezzel kapcsolatban a Benned e téma kapcsán lévő homály miatt.
Vegyünk sorra néhány igei példát az Igéből, amikor Isten jelenléte a Szent Szellem által látható módon munkálkodik az emberekben, és nézzük meg azt, hogy milyen hatás látszik az embereken ekkor?
1. Az egyik ilyen lehetőség az, amikor az emberekből a Szent Szellem ereje miatt démonok távoznak, és ez gyakran egyáltalán nem esztétikus látvány, hanem az ember testét “megszaggatva”, akár “a földhöz is ütve, megrángatva” “középre vetve” “hangosan/fennszóval kiáltva” távoznak ezek a démonok.
Teljesen átlagos, gyülekezetbe járó emberből így távozott a zsinagógában a démon:
Márk 1.23.Vala pedig azok zsinagógájában egy ember, akiben tisztátalan lélek volt, és felkiálta,
26.És a tisztátalan lélek megszaggatá őt és fenszóval kiáltva kiméne belőle.
Lukács 4.35.És megdorgálá őt Jézus, mondván: Némulj meg és menj ki ez emberből! És az ördög azt középre vetvén, kiméne belőle, és nem árta néki semmit.
Másik példa:
Lukács 9.39.És ímé a lélek megragadja őt, és hirtelen kiált; és szaggatja őt, annyira, hogy tajtékot túr, és nehezen megy el tőle, szaggatván őt.
42.Amíg pedig az odaméne, azon közben az ördög földhöz üté azt, és megrángatá. De Jézus megdorgálá a tisztátalan lelket, és meggyógyítá a gyermeket, és adá azt az ő atyjának.
Te ezekről az igei példákról sohasem beszélsz, holott előtted vannak, és mégis úgy teszel, mintha nem lennének leírva, pedig de! A démonok nagy része ugyanis igy távozik az emberekből, egyáltalán nem esztétikus módon, és ebből származik sok olyan jelenség a gyülekezetünkben, amelyek ehhez hasonlóan egyáltalán nem esztétikusak az ilyen jelenségre fel nem készült külső szem számára.
2. Amikor Isten jelenléte betölt egy helyet, akár ott az emberek olykor nem tudnak a lábukon állva megmaradni, vagy ha mégis lábon maradnak, akkor a járásuk akár bizonytalanná is válhat és részegekre emlékeztetheti a környezetükben lévőket.
Ezt sem szoktad említeni, holott vannak erre igei példák több helyen mind az ószövetségben, mind az újszövetségben általános jelleggel megfogalmazva.
Amikor az Úrnak keze van az emberen (Ezékiel 1.3.), és a Szelleme jár körülötte (12.20.21.versek), akkor az emberből kimegy az erő, és szinte újra kell élesztenie Istennek. Ez megtörtént Ezékiellel is:
1.És monda nékem: Embernek fia! állj a lábaidra, és szólok veled.
2.És szellem jove én belém, amint szóla, és állata engem lábaimra, és hallám azt, aki szól vala nékem.
A salamoni templom felszentelésekor az ott szolgáló papok nem tudtak a lábukon állva maradni Istennek a templomot betöltő jelenléte miatt, emiatt nem tudták egy ideig ellátni a szolgálatukat.
1. Kir.8.10.Mikor pedig kijöttek a papok a szenthelyből: köd tölté be az Úrnak házát,
11.Úgy, hogy meg sem állhattak a papok az ő szolgálatjokban a köd miatt; mert az Úr dicsősége töltötte vala be az Úrnak házát.
12.Akkor monda Salamon: Az Úr mondotta, hogy ő lakoznék ködben.
Ugyanez történt az újszövetségi templom felszentelésekor ama pünkösdkor, részegeknek tűntek egyes emberek szemében az ott nyelveken szóló krisztusi hívők.
2.És lőn nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése, és eltelé az egész házat, ahol ülnek vala.
3.És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és üle mindenikre azok közül.
4.És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, amint a Lélek adta nékik szólniok.
5.Lakoznak vala pedig Jeruzsálemben zsidók, istenfélő férfiak, minden nép közül, melyek az ég alatt vannak.
6.Minekutána pedig ez a zúgás lőn, egybegyűle a sokaság és megzavarodék, mivelhogy mindegyik a maga nyelvén hallá őket szólni.
7.Álmélkodnak pedig mindnyájan és csodálkoznak vala, mondván egymásnak: Nemde nem Galileusok-é ezek mindnyájan, akik szólnak?
8.Mimódon halljuk hát őket, kiki közülünk a saját nyelvén, amelyben születtünk?
9.Párthusok és médek és elámiták, és kik lakozunk Mesopotámiában, Júdeában és Kappadóciában, Pontusban és Ázsiában,
10.Frigiában és Pamfiliában, Égyiptomban és Libiának tartományiban, mely Ciréne mellett van, és a római jövevények, mind zsidók, mind prozelitusok,
11.Krétaiak és arabok, halljuk amint szólják a mi nyelvünkön az Istennek nagyságos dolgait.
12.Álmélkodnak vala pedig mindnyájan és zavarban valának, egymásnak ezt mondván: Vajjon mi akar ez lenni?
13.Mások pedig csúfolódva mondának: Édes bortól részegedtek meg.
Ha ezt 12 verset végig olvasod, akkor rájöhetsz arra, hogy a zavart nem az okozta itt az emberekben, hogy értelmes beszédet, sőt, Istennek nagyságos dolgait hirdették tömegesen hirtelen emberek, hiszen ünnep volt, és Isten házának területén voltak, ahol ez egyáltalán nem volt ritka jelenség sohasem.
A zavart az okozta, hogy egyrészt nem tartották a galielabelieket annyira műveltnek, hogy más nyelveket beszéljenek, másrészt részegnek tűntek külső szem számára ezek az emberek, és pont ez volt a gond, nem értették azt, hogy szemre részegnek tűnő emberek miért Isten nagyságos dolgait hirdetik?
Tehát ami szemre részegnek tűnik egyesek számára az bizony lehet, hogy épp Isten Szellemének a munkálkodása, és emiatt nem tud megállni a lábán az ember, mert Isten jelenléte betölti a testét, azaz templomát, ahogyan a salamoni templom felszentelésekor tette azt.
Pedig édes bor helyett csak Szent Szellemmel teljesedett be (Ef. 5.18.), mert ez utóbbi valóban Isten akarata, míg az előbbi az nem.
Te sohasem veszed ezeket számba, pedig itt vannak előtted.
Haminden olyan hely, ahol Isten van jelen, az templomnak minősül, és szabadon táncolhat, mulathat, vigadhat Isten személyes jelenléte megtapasztalása miatt az ott lévő ember, akkor érthetetlen, miért nem tudtál olyas ígehelyet mutatni, aholis ósz-i templomban vagy úsz-i gyilekezetben szabadon táncolnak(!), mulatnak(!), vigadnak(!) Isten személyes jelenléte megtapasztalása miatt az ott lévő emberek. Igazából Dávid templomon kívüli "táncán" kívül még férfiút sem nagyon tudtál említeni, aki táncolt volna, nemhogy a templomban...
Arról árulkodik, hogy minden olyan hely, ahol Isten van jelen, az templomnak minősül, és szabadon táncolhat, mulathat, vigadhat Isten személyes jelenléte megtapasztalása miatt az ott lévő ember.
Az az ember, akik az újszövetségben is önmaguk is templomnak minősülnek ama pünkösd óta a Bennü(n)k lakozást vett isteni jelenlét, azaz a Szent Szellem állandósult jelenléte által.
I. Korintus levél 3:16 Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?
Ha újjászülettél Szent Szellemtől, akkor Te is templommá váltál, és nem az ószövetségi zsidó templomban lakozol, hanem Benned lakozik Isten, Vele(d) van a Vőlegény, maga Krisztus, és aki ezt felismeri, aki ezt megtapasztalja, annak táncolnia, örvendeznie, vigadnia kell Jézus szerint.
Lukács 7.31.Monda pedig az Úr: Mihez hasonlítsam azért e nemzetségnek embereit? és mihez hasonlók?
32.Hasonlók a piacon ülő gyermekekhez, kik egymásnak kiáltanak, és ezt mondják: Sípoltunk néktek, és NEM TÁNCOLTATOK; siralmas énekeket énekeltünk néktek, és nem sírtatok.
Máté Evangéliuma 9:15 És monda nékik Jézus: Vajjon szomorkodhatik-é a násznép amíg velök van a vőlegény?
24.Mert ez az én fiam meghalt, és feltámadott; elveszett, és megtaláltatott. Kezdének azért vígadni.
25.Az ő nagyobbik fia pedig a mezőn vala: és mikor hazajövén, közelgetett a házhoz, hallá a zenét és TÁNCOT.
Mert amíg Vele(d) van a Vőlegény, addig e miatt a tény miatt a násznépnek táncolnia, vigadnia, örvendeznie kell Jézus szerint, mert ez különbözteti meg az ezt a tényt észre nem vevő, és emiatt nem örvendező, nem táncoló kortársaitól.
Neked újszövetségi hívőnek, aki önmagad is templom vagy Isten szemében a Benned lakozó, állandósult isteni jelenlét miatt ezzel kell foglalkoznod, és nem azzal, hogy táncoltak-e ama 2 ószövetségi zsidó templomban a zsidó papok, és hogy van-e erről leírva valami az Igében!?
Mert a minta az újszövetségben az előbb idézett kötelező örvendezés, vigadás, tánc azon tény felett, hogy Velünk van a Vőlegény, Bennünk lakozást vett Isten a Szent Szellem által, és kötelező emiatt másképp viselkednünk, mint Jézust, a Vőlegényt Vőlegényként fel nem ismerő, és emiatt Őt elutasító kortársai, ezért nekünk kötelező Jézust, mint Velünk lévő Vőlegényt felismerő embereknek ezen felismerésünk miatt onnantól folyamatosan vigadni, táncolni, örvendezni mint ezt a tényt ünneplő okos menyasszony, okos násznép!
Ez van elénk adva az újszövetségben, így viselkednek az Isten által templomnak minősített Szent Szellem által újjászületett hívők, táncoló, vigadó, örvendező okos menyasszonyként, násznépként.
-A Hit Gyülekezetében a hivatalos verzió szerint a vezetés Isten szolgája. A valóságban a karizmatikus struktúra egy abszolút, megkérdőjelezhetetlen piramist hoz létre. A vezető szava szent, gyülekezetben a kritika lázadásnak minősül. Nekem viszont nem szent a vezetőd szava.
-
Maga a babiloni valóság: Ez nem az újszövetségi testvériség, hanem egy szellemi diktatúra. A hívők lelki és anyagi függőségben vannak tartva. A tized és az adományok nem egy átlátható, közösségi kasszába mennek, hanem egy családi és belső kör által ellenőrzött, átláthatatlan céges és alapítványi hálózatba. Ez a Jelenések 18:13 lélekkufársága: a hitből üzlet, a hívőből fogyasztó és alattvaló lesz.
A karizmatikus gyülekezet évtizedeken át azt hirdette, hogy náluk van a természetfeletti erő, a gyógyulás, a hit, amely hegyeket mozgat.Amikor azonban jött a világi krízis, a szellem emberei pontosan úgy reagáltak, mint egy világi részvénytársaság: megijedtek, bezártak, és áttértek a képernyős szolgáltatásra, hogy a bevételek és a struktúra megmaradjanak. A prófétai hang helyett a világi bürokrácia hangját követték. Ezzel beismerték, hogy náluk a szent szellem erejecsak addig működik, amíg a színpadi fények égnek.
---
A Zsidókhoz írt levél világosan kimondja, hogy Krisztus áldozata eltörölte a földi templomot és a kőoltárokat. Az, hogy egy kereszténynek mondott egyház a harmadik kőtemplom felépítéséért és a vörös üsző feláldozásáért drukkol, teológiai vakság. Ez Krisztus keresztjének a megtagadása. Miért csinálják? Mert a földi Jeruzsálem, a politikai lobbi és a nemzetközi hamis keresztény hálózatok révén elképesztő globális befolyásra, pénzre és elmismert pozíciókra tesznek így szert.
------
Zsidókhoz írt levél 10. rész
14. Mert egyetlenegy áldozatával örökre tökéletesekké tette a megszentelteket.15. Bizonyságot tesz pedig erről mi nékünk a Szent Lélek is, mert minekutána előre mondotta:
16.Ez az a szövetség, melyet kötök velök ama napok után, mondja az Úr: Adom az én törvényemet az ő szíveikbe, és az ő elméjökbe írom be azokat,
-
Ezzel az ihletett verssel nincs többé testi Izrael és testi Jeruzsálem, és testi kőtemplomok, mert Isten a 144000 szívébe írta be a szellemi törvényeket. Jelenések:14:1-5
-
-Aki mégis egy harmadik kőtemplomra és a vörös üsző áldozatára vágyik, az nyíltan megtagadja Krisztus keresztjének elégségességét,és visszaesik a testi, ószövetségi szint alá.
---
-Szép dolog, ahogy bemásolod a Bibliai igéket, de az igék ezeknek tudatában egyáltalán nem rátok vonatkoznak. A Hit Gyülekezete a tettei alapján nem Istent követi, hanem a pénzt és a földi hatalmat imádja. Behódoltatok a világ rendszerének. Miközben kereszténynek mondjátok magatokat, pogány ünnepeket tartotok, a szószékről buzdítást kaptatok, hogy szavazzatok egy világi pártra.
-
Sosem voltatok benne az újszövetségben, mert annak tagjai feddhetetlenek. Jelenések:14:1-5 (144000)
Isten szellemi királysága helyett a vezetőtök és ti egy földi várossal, a földi Jeruzsálemmel vagytok elfoglalva. Vágytok a vörös üsző feláldozásáraés egy kőből épült földi 3. templomra. Ezzel azt hirdetitek, hogy Jézus keresztáldozata nem volt elég (Zsidók: 10:12-14).
-
Azt írod, hogy nincs szükség templomi épületekre. Akkor a gyülekezeted miért épített milliárdos betoncsarnokokat? Miért szeditek be ezek után is a tizedet? A tized az Ószövetségben a régi templom és a Leviták fenntartására szolgált.
----
Ti csak beszéltek a szellemi szabadságról, de a gyakorlatban pénzzel és szabályokkal tartjátok rabságban az embereket. A Biblia szerint a pénzéhség is bálványimádás (Kol 3:5).
Egy ilyen üzleti egyház nem szent hely, hanem a hamis vallási rendszer része. Jelenések:18
-
Tehát ahol Isten jelen van, az a hely templomnak, Szent Helynek neveztetik, ezért kellett Mózesnek is levennie a saruját a csipkebokor előtti területen.
-
Te magad hoztad fel Mózest és a csipkebokrot. Amikor Mózes megérezte Isten jelenlétét, szent félelemmel és mély tisztelettel arcra borult a földön Isten előtt. Nem ugrált nem visított, és nem kiabált és rohangált mint ti anno a csarnokban.
-
Hogy jön össze ez a szent csend azzal az őrjöngéssel, amit ti csináltatok? Ti a nézőtéren és a színpadon rohangáltatok, fetrengtetek és érthetetlen hangokat adtatok ki a pásztorotok kedvéért. Ezzel nem tiszteltétek a saját testeteket, hanem inkább meggyaláztátok azt a viselkedésetekkel.
-
Isten a rend és a józanság ura (1Kor 14:33), nem a színpadi show-műsoré. 2020-ban az összes ilyen "szent" helyetek egyetlen tollvonással engedelmeskedett a világi hatalom parancsainak a pénzért és a túlélésért. A gyümölcseitek szerint nem vagytok szellemi emberek. A szellemi emberek nem a vallásos intézményesített rendszerek tagjai, hanem elkülönülnek az ilyen rendszerektől. Jelenések:18:4
--
Ne magyarázd félre a Bibliát, hogy megvédd a testi viselkedéseteket! Sehol nem találsz az újszövetségben példát arra, amit ti megmertetek tenni. Aki a pénzt, a pogány ünnepeket a testiséget és a földi kőtemplomot imádja, az ne beszéljen Isten jelenlétéről.
Egyáltalán nem az a téma, hogy abban a 2, Isten személyéhez köthető, templomnak, de inkább “Szent Helynek” nevezhető épületben táncoltak-e olykor az oda belépni engedett papok
Azért de: téma bizony, drága egykomám. Igen árulkodó, hogy istentiszteleti táncról (ósz-i templomban, úsz-i gyükekezetben) nem tudsz mutatni példát...
-Milyen alaponés miféle elképesztő szereptévesztésben követelsz te igehelyeket a férfiakon való uralkodásról, zsellemes-telen, amikor egy hívő nő szellemi és anyagtudományi érvei előtt teljesen megsemmisülve, gúnyolódó ateistaként pont te menekülsz a számodra nem létező Biblia mögé. Nem tartod ezt szánalmasnak?
-
-Testi emberkéntnem értheted meg a Szentírást szellemben. Egy hitetlen és évek óta gúnyolódó ateista nem vonhat felelősségre egy szellemi embert, nem mondhatja meg, hogyan kell értelmezni az írásokat szellemben.
-
Egy olyan ember, aki letagadja a Teremtőt, eleve alkalmatlan még arra is, hogy Isten Szaváról véleményt formáljon.
-
Azoknak akik nehezebben értik:
Egy világi, ateista embernek egyszerűen nincs meg a szellemi antennája, kapacitása és a jogalapja ahhoz, hogy megmondja, mi az igazság, vagy hogyan kell értelmezni a Szentírást és főleg azt, hogy egy szellemi ember mikor beszélhet.
1Kor:2:14
-
Te a Bibliát is csak egy profán, földi könyvként látod, amit naponta kicsúfolsz, egy kitalált nemzeti eposzként és Istent mesehősként egy szakállas bácsiként vagy képes látni, mert a 2Korinthus 4:4 vers szerint e világ istene teljesen megvakította az elmédet.Mivel nem hordozod az élő Isten Szellemét, a prófétai kijelentések számodra bolondságok, így a gúnyolódásod csak puszta testi pótcselekvés, és unaloműzés nálad.
---
A szellemi embert senki senki sem ítélheti meg, de ő mindent megítél.
1Kor 2,15A lelki ember azonban mindent megítél,de ő senkitől sem ítéltetik meg.
Ez az, hogy nem tudsz olyan ígehelyet mutatni, amikor a templomban táncoltak. Pál sem mondja, hogy táncoljatok (az Úrnak)...
————————————————————
Egyáltalán nem az a téma, hogy abban a 2, Isten személyéhez köthető, templomnak, de inkább “Szent Helynek” nevezhető épületben táncoltak-e olykor az oda belépni engedett papok, vagy sem Istennel való kapcsolatuk feletti örömükben, hiszen Isten teljessége nem lakott sohasem kézzel csinált templomokban.
A zsidók 2 templomában lakozást vett Isten jelenléte, de nem költözött ki a mennyből a teljessége, és nem az lett az új “lakhelye”.
Isten imádata nem volt sohasem templomhoz kötve, bárki bárhol közeledhetett Hozzá, és mindig meghallgatta a Hozzá teljes szívből, lélekből, elméből és minden erőből odafordulókat, mert Ő a szívek vizsgálója volt mindig elsődlegesen, és nem a véres- és egyéb áldozatokban gyönyörködött elsősorban.
Hóseás 6.6.Mert szeretetet kivánok én és nem áldozatot: az Istennek ismeretét inkább, mintsem égőáldozatokat.
51. Zsoltár 17.Uram, nyisd meg az én ajakimat, hogy hirdesse szájam a te dicséretedet.
18.Mert nem kivánsz te véresáldozatot, hogy adnék azt, égőáldozatban sem gyönyörködöl.
19.Isten előtt kedves áldozatok: a töredelmes lélek; a töredelmes és bűnbánó szívet oh Isten nem veted te meg!
1. Sámuel 15.22.Sámuel pedig monda: Vajjon kedvesebb-é az Úr előtt az égő- és véres áldozat, mint az Úr szava iránt való engedelmesség? Ímé, jobb az engedelmesség a véres áldozatnál és a szófogadás a kosok kövérénél!
Isten számára az óbb szövetségek idején is az ember odaszánása volt az elsődleges, és nem az áldozatok bemutatása, emiatt a valóban kedves áldozatok számára az emberek részéről az alábbiak voltak:
- szeretet,
- az Ő ismerete,
- dicséretek,
- töredelmes lélek,
- töredelmes és bűnbánó szív,
- engedelmesség.
Ezért mondta Isten azt a zsidóknak a babiloni fogságban, akkor, amikor nem volt hosszú időn át templomuk, hogy nincs semmi gond,
Ezékiel könyve 11:16 Ezokáért mondjad: így szól az Úr Isten: Mivelhogy távol vetettem őket a pogányok közé, és szétszórtam őket a tartományokba, tehát én leszek nékik templomul rövid időre a tartományokban, amelyekbe mentek.
Ezért az az alap, hogy az a hely számít templomnak, Szent Helynek, ahol Isten jelen van, és emiatt nincs szükség a mennyi Jeruzsálemben sem templom építményre, mert Jel. 21.22.”És templomot nem láttam abban: mert az Úr, a mindenható Isten annak temploma, és a Bárány.”
Ezért lett a Szent Szellemtől való újjászületés után a hivők teste templomnak nevezve, hiszen a bensőnkben lakozást vett a Szent Szellem ama pünkösd óta, ezért mi is Szent Hely lettünk, azzá váltunk, ezért alkalmasnak találtattunk arra, hogy templomnak, Isten jelenléte által Szent Helynek nevezhető helynek neveztethessünk.
Tehát ahol Isten jelen van, az a hely templomnak, Szent Helynek neveztetik, ezért kellett Mózesnek is levennie a saruját a csipkebokor előtti területen.
Ezek az alapok az Igében a templom, Szent Hely témában, az a kb összesen ezer évig állt 2 zsidó templom nevezhető épületként templomnak, de valóságosan minden olyan hely annak nevezhető, ahol Isten jelenléte valóságosan ott van.
Jézus emiatt szólítja fel a násznépét, a menyasszonyát folyamatos násznépként való örvendezésre, hiszen Velük van folyamatosan Istennek a teljessége a Fiú, azaz a Vőlegény személyében, ezért folyamatosan az örvendezésre, táncra felszólító hangszeres zenei kíséretet, a sípot mindig hallania kell a násznépnek és a menyasszonynak, emiatt táncolni és vigadni kell Jézus szerint násznépként akkor, amikor Velünk van a Vőlegény.
Márpedig a Vőlegény minden pillanatban Velünk van, emiatt minden pillanatban vigadni, táncolni, örvendeznie kell a násznépnek és a menyasszonynak Jézus szerint, hiszen a hangszerek, a sípok szólnak, és erre invitálnak.
31.Monda pedig az Úr: Mihez hasonlítsam azért e nemzetségnek embereit? és mihez hasonlók?
Jézus kortársai, ama nemzetség nem táncolt, nem örvendezett, holott ott volt közöttük a Vőlegény személyesen, és a 3,5 év alatt folyamatosan adott okot számukra a násznépként való örvendezésre és táncra, mégsem táncoltak mégsem örvendeztek közülük sokan ennek ellenére sem.
Meg is lett az ítélete annak a gonosz nemzetségnek, mi ne kövessük el ugyanazt a hibát, mint amit ők elkövettek azzal, hogy nem táncoltak, nem vigadtak a köztük lévő Vőlegény feletti örömük miatt!
Jézus ezeket adta elénk erről, a Vőlegény jelenléte miatt érzett folyamatos násznépkénti, okos menyasszonykénti örvendezést, táncot, vigadozást, hiszen szólnak a sípok, és táncra, örvendezésre, vigadásra szólítanak fel mindig, folyamatosan.
Jézus tehát nagyonis mondja azt, hogy táncoljunk násznépként az Úr előtt, hiszen az Atya szervezte ezt a vigasságot tánccal, zenével az egykor elveszett, de megtaláltatott fia(i) hazatérése feletti öröm miatt.
Az Atya a megrendelője ennek a táncnak és vigasságnak, nekünk pedig az a dolgunk, hogy csatlakozzunk ehhez a vígassághoz, örömhöz, tánchoz.
És ahol az Atya és a Fiú ott vannak - merthogy ott vannak! - na az az összes helyszín templomnak, Szent Helynek minősül, emiatt az összes ilyen helyen szabad, sőt kell vigadni és táncolni.
Ja, és tudod, hogy melyek ezek a helyek, “közösségi terek”?
Máté Evangéliuma 18:20 Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.
Tehát ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek Jézus nevében, ott már Ő is ott van, ezáltal az a hely a jelenléte miatt már Szent Hely, már templomnak minősül, és simán lehet a jelenléte és a megváltott állapotunk ténye feletti öröm miatt újabb vigasságnak, táncnak, öröm kifejezéseknek a helyszíne.
És egyedül is örvendezhetünk, hiszen a Szent Szellem templomai vagyunk, és ezáltal mi is templomként adhatunk bármikor helyet az örvendezésnek, vigasságnak, táncnak.
Amikor pedig sok ilyen templom örvendezik, vígad, táncol együtt, akkor van igazán násznép hangulat a Velü(n)k lévő Vőlegény miatt…
Mert igenis Velünk van a Vőlegény, és szólnak eme öröm miatt az örvendezésre hívó sípok, emiatt itt az ideje vigadni, táncolni násznépként, nehogy elkövesse valaki a jelenben ama gonosz nemzetség hibáját ismét!
"Az asszonyok hallgassanak a gyülekezetekben, mert nincs megengedve nekik, hogy beszéljenek, hanem engedelmeskedjenek, ahogyan a törvény is mondja. Ha pedig meg akarnak tudni valamit, otthon kérdezzék meg a férjüket, mert illetlen az asszonynak a gyülekezetben beszélnie." (1Kor 14)
"Az asszony csendben tanuljon, teljes alázatossággal. A tanítást azonban az asszonynak nem engedem meg, sem azt, hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendben. Mert Ádám teremtetett először, Éva csak azután, és nem Ádámot vezette tévútra a kísértő, hanem az asszonyt, és ő esett bűnbe." (1Tim 2)
????
Mondjuk külösen a fundik esetében, hisz' itt a Becsapé és hinti az észt, mint majom a lisztet:-)
--------------------------------------------
-Tényleg szánalmas amit itt a fórum előtt előadsz. Egyik pillanatban még gúnyolódsz, és szakállas bácsinak nevezed Istent, a Szentírást pedig lekezelően mesekönyvnek titulálod, hogy a hívő embert intellektuálisan alsóbbrendűnek mutasd be.
-
Aztán amint az anyagtudományi és racionális érveidből teljesen kifogysz a másik topikon, hirtelen stílust váltasz: felveszed a merev, ultrakonzervatív teológus jelmezét, és elkezdesz bibliai versekkel dobálózni, hogy mit szólnak ehhez a fundis hívők.
-
Ez a legtisztességtelenebb és leggyávább manipulatív vitatechnika: fegyverként akarod használni a Bibliát, amit egyébként mesének tartasz.
Törvényt akarsz hirdetni egy olyan tekintély alapján, amit te magad teljesen megtagadsz.
De a csapdád visszafelé sült el, mert a teológiai tudásod olyan felszínes, mint a morálod. Kiragadsz két helyi, első századi gyülekezeti rendszabályt, miközben fogalmad sincs a teljes írásról.
--------------
A pünkösdi ígéret (ApCsel 2:17) és a krisztusi egyenlőség (Galata 3:28) egyetemes szellemi igazsága és parancsa felülírja a te nőellenes dogmáidat.
------
Isten Szelleme elrendelte, hogy a nők is hirdessék az Igét, Pál apostol pedig a gyakorlatban a legmagasabb szintű munkatársaiként ismerte el a nőket (Evódia, Szintiché).
A képmutatásod és az intellektuális tehetetlenséged teljesen lelepleződött. Aki nem hisz a Bibliában, az ne akarja megmondani egy kereszténynek, hogyan értelmezze a saját Szentírását!
Pláne egy szellemi elhívottnak.
--
Akik nehezen értenek mégegyszer leírom: az ateista Zellem Estelen a korinthusi gyülekezet akkori kaotikus, hangoskodó, egymás szavába vágó asszonyainak megfékezésére hozott helyi, fegyelmezési szabályát akarja kiterjeszteni az egyetemes szellemi bizonyságtételre, úgy, hogy közben saját maga elveti a Teremtőt.
--
A Galata 3:28 vers szellemi egyenlősége abszolút. A legfőbb tévedés az, hogy a testi gondolkodású emberek a korinthusi gyülekezet akkori kaotikus, hangoskodó, egymás szavába vágó asszonyainak megfékezésére hozott helyi rendszabályt, ma is kiterjesztik az egyetemes szellemi bizonyságtételre, holott a Galata 3:28 vers Krisztus áldozata után kerek perec kijelenti az újszövetségi hívőkről.
Gal 3,28Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad;nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.
---
Krisztus előtt és a szellemi kijelentések szintjén nincs földi nemi megkülönböztetés. Mindenki, aki az Ige szellemi igazságát és a csorbítatlan Szentírást hirdeti, egyenrangú tagja a Krisztus Testének.(144000)
---
Az utolsó napok prófétai ígérete ApCsel 2:17.
Ha igaz lenne az a téves feltételezés, hogy az asszonyoknak semmilyen szellemi igazságot nem szabad kimondaniuk vagy hirdetniük, akkor Isten Szelleme hazudott volna Pünkösdkor.
-
Csel 2,17 És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.
-
Maga az Isten rendelte el, hogy az Újszövetség korszakában a leányok és az asszonyok is prófétáljanak, azaz hirdessék és bizonysággal kijelentsék Isten beszédeit.
-
Az ateista Zellem Estelen a nőellenes dogmájával közvetlenül Isten Szellemének ezt a parancsát akarja eltörölni, mert csak erre van esze a világias gondolkodásmódjában.
---
Pál apostol a korinthusi rendszabály ellenére a gyakorlatban a legmagasabb szinten ismerte el az asszonyok szellemi munkáját és az evangélium hirdetésében betöltött szerepüket.
----------- Filippibeliekhez írt levél 4. rész
1. Annakokáért szerelmes atyámfiai, a kik után úgy vágyakozom, ti én örömöm és én koronám, ekképen álljatok meg az Úrban, én szerelmeseim!
2. Evódiát intem, Sintikhét is intem, hogy egyenlő indulattal legyenek az Úrban.
Fil 4,3 Igen, kérlek téged is, igaz szolgatársam, légy segítségül ezeknek, mint a kik az evangyéliom dolgában együtt viaskodtak velem, Kelemennel is, és ama többi munkatársaimmal, kiknek neveik fölírvák az életnek könyvében.
--------
Az evangéliumért való viaskodás, a tévtanítások mint a business-egyházi tizedterror vagy az áltudományok leleplezése pontosan az a szellemi munka, amit az Ige megenged és megkövetel az igaz hívőktől, nemtől függetlenül.
--
Aki nem ért hozzá, az ne szóljon a szellemi dolgokba. 1Kor:2:14
-
Az ateista a saját logikája szerint sem értheti ezt meg, mert teológiailag analfabéta.
Az újszövetségi templom mi magunk vagyunk az Ige szerint, Isten országa bennünk van, bennünk vett lakozást, bennünk szerezte a menyegzőt, mert nekünk emiatt folyamatosan szól a síp, hiszen Velünk van a Vőlegény, emiatt nekünk folyamatosan táncolnunk, örvendeznünk kell okos násznépként és menyasszonyként.
---
Ha ti bennetek lenne testi emberekbenaz Isten országa, akkor a 144000 szellemi elpecsételtekben Jézus Krisztus mennyasszony osztályában akkor mi van?
Jelenések:14:1-5.
-
Ti nem megélitek az Igét szellemben, hanem csak hangoztatjátok és leírjátok, de a gyümölcsötök nem Isten országát mutatja. A betű öl, Isten szelleme megelevenít.
-
A szellemi ember nem áll be egyetlen politikai oldalra sem.
Nem úgy, mint a Hit Gyülekezete és a többi 2020-ban administrative elbukott szervezet amelyek a hatalomért, a pénzért és a kötelező tizedből felépített politikai befolyásért cserébe administrative hajtották végre a fenevad kontrollrácsának a parancsait. Jelenések:17:17
Ha mindenki automatikusan és cselekedetek nélkül az Isten országának a hordozója lenne, akkor miért írja le a Jelenések 14:1-5 azt a 144000 elpecsételtet, akiknek a homlokán az Atya neve van, és akik szűzi tisztaságban követik a Bárányt, valahová megy. Vagyis nem vesznek részt a világ politikai játszmájában.
-
Az ószövetséget Jézus betöltötte és a keresztfára szegezte.A 144000 újszövetségben van.
Ti maradtatok továbbra is testi emberek, mert egy szót sem értetek Krisztus szavából.
-
Miközben a szájatokkal az Újszövetséget hirdetitek, a gyakorlatban visszavarrjátok a templomi kárpitot,és az ószövetségi tizedeléssel, a megdőlt szabályok kényszeres ismételgetésével és a statisztikáik számolgatásával bizonyítod, hogy megmaradtatak betű szerinti törvénykező testi embereknek.
-Akinek komoly fogalmi zavarai vannak a Szent Szellemet illetően, azok ti Hit Gyülekezetesek vagytok. Megnézted az előző videót? Szégyellhetnétek magatokat az ilyen viselkedésért. (rohangálás, fetrengés, ordítozás és artikulátlan hangok kibocsájtása) Olyanok voltatok a nézőtéren mint az őrültek.
Ti nem dicsértétek az Istent, hanem bohóckodtatok Sándor kedvéért.