Orsoly, a Brendonban láttam szűkítőt, de sajnos nem emlékszem az árára.
Arra mindenképp figyelj, hogy amit megveszel, stabil legyen. Ha Lackó már igazi kis sajtkukac lesz, ő is hajmeresztő dolgokat fog produkálni :-))))
Z
Zimizumi: a szukitot hol lattad? es mennyiert ha meg emlekszel ra? Egyre inkabb hajlok en effele....vagy valami occso muanyag szek fele, vagy a szekhez szijazhato fele:) Na, mar nem is vagyok annyira bizonytalan:)
Orsoly, láttam a Drewex szétszedhetős etetőszékét. tényleg nagyobb, mint a többi és még szép is! Ami viszont igazán tetszett, hogy lehet hozzá szűkítőt kapni, ha a baba még nem töltené ki a széket. sajnos, már csak azután láttam, hogy megvettük a PP-t (bár, mint mondtam, nekünk az is bevált).
Egyénként a nagyszülőknél mi is fa etetőszéket használunk és klasszul működik. Ráadásul ki sem nőtte :-)))
Egy jó tanács: mérjétek le, hogy milyen magas az étkezőasztalotok, és aztán a kiszemelt etetőszéket is, hogy később kényelmesen oda tudjátok állítani az asztalhoz.
Z
Helyesbítek:) Már nem ér a nyakáig, mert szépen megnőtt, de ugye lassan 15 hónapos, szóval én ennél azért türelmetlenebb leszek a következő vásárlásnál.
A Brevi Dolce Vita egy, minőségileg kifogástalan szék, de vitathatatlanul van neki 2 bibije:
1. Csak az átlagnál hosszabb babák érik fel a tálcát kezdetben.
2. Csak az átlagnál _sokkal_ pocakosabb babáknak nem tátong űr a gyerek és a tálca között. (Orsoly, állítható a tálca, de hát süssék meg, ha a gyerek hátra dől, hiába van a tálca a lehető legbejjebb húzva, így is befér a 2 közé egy komplett reggeli, tányérral, bögrével.)
Nekem amúgy ez a stokke vagymilyen szék egyre szimpibb. Lehet most kapni a Lövőház utcában nagyon szépet, asztalos bácsi faragja.
Aki meg Peg Perego PrimaPappát szeretne, annak mondom, hogy a SCS BabyOne üzletében október hónapban akciósan 119 euroért mérik, ami nagyon korrekt, mivel itthon 40 ezer ft.
Nekünk egy Brevi etetőszékünk van, a típusát nem tudom, de elől van két kereke, meg a támla 3 fokban állítható, és a tálca is állítható.
A lényeg, hogy nekünk bevált. A támla döntése azért jó (még mindig), mert inni sokkal könnyebben iszik picit hátradőlve. Ráadásul kezdetben még kényelmesebben tudott úgy ülni, mint ha derékszögben kellett volna. Ha meg eszik, akkor úgyis előredől, ahogy kell. A tálcája jó széles, könnyen eszik róla maga is, s habár nem egy nagy baba, mégis jó a magassága is.
Ja és elég jól összecsukható, így nyáron sokszor utazott velünk az etetőszék is. :-)
OrSoLy,
3. nyakig ér a tálcája (mondjuk én csajszim nem egy óriás, de Encsinek is nyakig ér :-), gyerök ugyan enne egyedül, de ez elég nehézkes ilyen magasságból...+ a tálcát nem lehet teljesen közel húzni a mellkasához (mint pl. a Brevi Pony-nak), igy ami lepottyan, az tuti, hopgy az ölében landol és nem a tálcán...
Védelmében: amig nem használtuk a tálcát, addig tökéletes volt :-)))
4. :-(
OrSoLy,
szvsz feltétlenül vidd el Lackót és próbáld bele az székbe, mielőtt megveszitek, mi ezt sajna elmulasztottuk...:-(
Ha valaki tudja, hol lehet ilyen székre tehető ÜLÉSEMELŐT kapni Mo-on, engem is érdekelne!!!
Igen valami ilyesmire gondoltam, csak a mienk nem ilyen szep szines!!
Az alja teljesen egyenes, ha ra tudod szijazni a szekre, akkor egy kicsit "bemelyedoson" is stabil, szerintem..a lenyeg, hogy a szek szelein erintkezik az eteto uloke alja a szek ulo reszevel.
Mi nagyon szerettuk, a vegen a gyerkoc maga maszott bele, sosem borult fel...
Talán bobus erre gondol?
gyerekkuckó hirdetése.nekem is tetszik,csak a mi székeink nem sima lapuak,hanem középen enyhén befelé ivelt ülörészü,nem tudom,azon stabilan állna-e.
Orsoly, en Franciaorszagban lakom, itt vettem a szekre szerelheto, allithato magassagut..egy itteni szupermarketban, nem specko boltban (egyebkent amerikai gyartmany...).
Az otthoni nagy francia boltokban (Cora, Auchan) valoszinuleg lehet kapni, a szegedi Cora-ban lattam, amikor nyaron otthon voltam, valszeg a pestiben is van...De szerintem ma mar a legtobb specko bababoltban is kaphato!
Nekunk is fa szekek vannak , de teljesen normalisan tisztan lehet oket tartani, altalaban maga az etetoszek "felfog" mindent, ami melleesik az meg letorolheto (esetleg ha huzat is van a szeken, a biztonsag kedveert letakarhato egy anyaggal, de nalunk nem volt gond...).
ha Lacko nem ul biztosan, esetleg egy kemenyebb kisparna a hata (kore) moge nem eleg? A donheto nem "lustitja" el??? Nem ertek hozza, csak ugy hangosan gondolkodom...persze lehet, hogy az nem jo a gerincenek (marmint a parna...)
Koszi midnenkinek! Es akkor most jonnek a kerdesek:)
1. a felnott szekre szerelhetonel nem keni ossze a gyerkoc a felnott szeket? Szep fa szekeink vannak, hat nem orulnek neki.
2. bobus, hol lehet olyat kapni (marmint felnott szekre tehetot), aminek allithato a magassag es kb mennyi penz?
3. Coge, tulkepp miabaj a Brevi DV-val?
4. Coge, sajna peremes az asztalunk, asztalra szerelheto nem jatszik:(
5. idike sajna az a baj, hogy Lacko sem ul meg biztosan (9 hos, de sajna van egy kis hypotoniank:(), igy nem tom hogy ezert vegyek-e donthetot vagy mi legyen?:(
6. zimizumi: szetszedhetoben en nem arra a mindenhol nagyon olcson kaphatora gondolok am, hanem a Drewexnek van egy sokkal szelesebb, sokkal stabilabb (es dragabb:) valtozata, max azt vennem ebbol...:)
Nekünk Peg Perego PrimaPappa van, és egy rossz szavam sincs rá. 7 fokozatban állítható a magassága, dönthető (ha még nem ül biztosan a baba, is bele lehet tenni és etetni), levehető dupla tálcás, 5 pontos biztonsági övvel, gurul, stabil, összecsukható, és szép!
Mi azért nem vettünk kisasztal+kiszékből álló fa etetőszéket, mert a mi fiunk nem egy sovány alkat és attól féltem, hogy azokat hamar kinőné. :-)))
Amióta a kiskpapek bölcsibe jár, azóta csak a kisasztalánál hajlandó enni (ami ilyen alkalmakra kap egy asztalterítőt).
Z
OrSoLy,
már biztosan kívülről fújod a csetről, de ha nem, Brevi Dolce Vita-t NEEEEEE!!! (dönthetős, gurulós, állítható magasságú 'csoda'járgány)
Van viszont mellette 4 ezer forintos, műanyag asztalra tehetős, az pontosan tudja, amit kell, plussz bent figyel mindig a kis autóm csomitartójában, szal ha vendégségbe/étterembe megyünk, ahol nincs, akkor kéznél van.
1 dologra figyelj az asztalra szerelhetősökkel: olyan asztalra, aminek alul pereme van, nem tehető fel (ha fel is tehető, a gyerek lába nem fér bele)
Anyuéknál a legolcsóbb Brevi (asszem Pony) van, az 10ezer körüli, nem gurul, nem dönthető, viszont etetőszékként tökéletes, és olyan jól csukható, hogy vittük nyaralni az anyuék pici autójában.
Tovabbi etetoszek tapasztalatok.
Muanyagulesu femlabu ikeas: bejott csak kenyelmetlen ki-be tenni a gyereket.
Szovetbol keszult, asztalra akaszthato: a gyereknek nagyon nem jott be, elorecsuszott kenyelmetlenul, talan a mienk volt konstrukciohibas. Ezzel utazni volt praktikus, de ma egy osszecsukhatot vennek, amit a felnottszekre lehet akasztani.
Nekunk volt egy orokolt osszecsukhato muanyag, tisztithatosagbol jeles, igen konnyu viszont stabil, a gyerek nagyobbkent maga maszott bele de sosem borult. Ennek sajat talcaja van es a felnott asztalhoz nehezen tolhato. Kesobb vettunk neki egy stokke tripptrapp-utanzat lengyelt, ami meg igy is 20e penz volt a Brendonban, viszont felnottkoraig szek lesz (fabol van es szep), allithato sok fokozatban. Ha penzt akarsz kolteni erre, akkor szvsz ez a legjobb beruhazas.
A dontheto csoda egyszeruen marhasag, egy gyerek a szekben egyen es ne aludjon, arra ott az agya.
Nekünk van egy drágább ( még a lányomtól maradt ) és van egy IKEÁS 3000 Ft-os.
Nekem az ikeás jobban bejött mint a drága hiperszuper. Jobban tisztántartható, kevesebb helyet foglal, jobban szállitható. Ráadásul most 1000 ft rá a tálca. Szerintem ennél olcsóbbat most nem igazán lehet kapni ami ennyire bevállna.
De kinek mi jön be :)))))
Igy a 2. gyerek után már nehezen dölök be annak, hogy mindig az a jó ami a drága :)
Norus: a szetszedheto nekem is eszembe jutott, csak azon agyalok, hogy nem lesz-e gaz, ha mondjuk majd a teso etetoszeknek hasznalna, a nagy meg rajzolna mellette....:)
orsoly
ps: meg ugye ezt sem lehet am osszecsukni:) Ja es milyen dontheto csodatok volt, megirnad a markajat?
Nekünk dönthető csodánk volt, lehetetlen tisztítani, drága és nagyon nem érte meg. A gyerek abban sem ül többet mint az egyszerűbben, nem döntöttem le egyszer sem viszont lilára vertem benne magam, mert a konyhában sok helyet foglalt. Le is cseréltem sürgősen egy 4000 Ft-os modellre, amit a Brendonban vettem, ez olyan mint egy horgászszék (valami olasz márka), bármilyen konyhai székre rá lehet szíjjazni, kicsire összecsukod, a földre téve órákig elül benne a gyerek, cipeli, stb. Abszolut gyerekbiztos. Nincs tálca hozzá, de legalább megtanult a gyerek velünk egy asztalnál rendesen enni. (Na ez túlzás 2,5 éves és ma sem tud) Na nem ömlengek tovább, a mai eszemmel a fából készült modellt venném, aminek egy kisasztal az alsó része.
Nem tudom, hgoy mennyire segit, de mi nem etetoszeket vettunk, hanem un. "potszeket", vagy "szekratetet"...na ezt jol megmondtam (nem otthon vettuk, nem tudom a magyar nevet, de tudom, hogy ott is lehet kapni...).
Szoval, ez olyasmi, mint egy etetoszek szek resze, es barmilyen tamlas szekre ra lehet tenni (a tamlara es a szek ulokejere lehet raszijazni).
Harom fokozatban allithato a magassaga, etetotal is van hozza, ami leveheto, es kesobb (vagy akar rogton), a gyereket az asztal melle is lehet ultetni (de persze kulon etetoszekkent is hasznalhato, nem asztal mellett).
A babanak biztonsagi ove is van, nem esik ki belole.
Gyakorlatilag onnantol hogy onalloan ul, kb. negy eves koraig lehet hasznalni (nem kellenek parnak es egyebek a gyerek ala, amikor mar nagy az etetoszekhez, de az asztalt meg nem eri fel...).
Barhova hordozhato, konnyu, kicsi, az ara altalaban egy normal etetoszek 1/3-a, 1/5-e.
Nalunk az egyik legjobb befektetesnek bizonyult...
Nem tudom letezett-e mar ilyen topik, en nem talaltam:) Most allok etetoszek-vasarlas elott, de nagyon bizonytalan vagyok. Erdemes megvenni egy dragabb szeket, ami allithato mindenhogy, vagy eleg egy olcsobb valtozat is? Kinek mik a tapasztalatai?