ugyan az én kislányom nem a topikba illő korú,de egy kis segítség kellene: ti hová vittétek csípőszűrésre (3 hónapos) a kicsiket?
A mai Heim Pálban tett sikertelen látogatásunk után tippeket várnék, hol adnak normálisan időpontot vagy van külön nap/időpont a kicsiknek, hogy egy kisbabával ne kelljen órákat állni és várni, mindenféle normális szoptatási lehetőség nélkül...
A szüleimnek keresek icipici, olcsó kiadó lakást a Naphegy tér (tág) környékén, de érdekel a 78-as busz vonalán is... Hosszú távra kellene, és hát főként olyamire gondoltam, hogy olyan ismerős szán meg minket, aki elsősorban nem üzletet lát a dologban, hanem örül, hogy használatlan lakását rendes emberek vigyázzák. Tudom, ez kissé idealista elképzelés, de hát mit ér az ember álmok nélkül? ;-)
Amúgy a szüleim dolgoznak, ezért is kellene most és ott a kecó.
Bármit tudtok, esetleg hallotok ismerőstől, rokontól, ne kíméljetek!
Dorci ma egy éves...
Apa holnap elvisz minket ajándékképp Alsópáhokra 4 napra, úgyhogy előtte az ilyenkor szokásos "Ilyen volt, ilyen lett" képeket felteszem Nektek!
Körömvágás nálunk sem a legegyszerűbb kategória: Apa műveli a következőképpen: Zsófi fürdik, kacsa, teknőc és egyéb kellékek társaságában. Apa előkapja a kisollót, Zsófi már rutinosan adja a kezét, Apa közben elkezd magyarázni hogy itt a kisolló és hopszli itt van a Zsófi körme ami már nagy és nézd...már a kis köröm ott is van az olló között és Zsófi olyan érdeklődéssel nézi, hogy el is felejti hogy mindez az ő kezével történik és tök lelki nyugalommal játéknak fogja fel és engedi. Az öltözés mostanában kezd normalizálódni, úgy hogy közben kukucsolok neki mindenhol (sapkánál, sálnál, pulcsinál stb). Nekünk a hajvágás a gáz,és még a hajszárítást is utálja.
regisztráltam magamat, oda is benézek.
A körömvágás nem eccerű, de a fésülködés és a hajmosás semnem. komoly szervezést igényel, általában szopi közben(hajmos kivétel)
Szerintem nem kell aggódni, hogy mit mutat, meg mit nem, én is csak az elsővel csináltam ilyeneket anno, mármint hogy hamarabb akartam dolgokat, mint ő. ezt később kicsit megbántam mert mindig túlzott elvárásokkal indulok a nagy felé.
Milka: irigyellek, hogy ilyen könnyen tudtok bölcsihez jutni, minekünk itten a 18kerben csak nagyon nehezen megy, teltházak mindenütt, nagyon nagy szívességet téve tettek a várólista elejére egy bölcsiben. (még szerencse, hogy apa tud rá addig vigyázni, bárha hirtelen mégis talál állást, akkor ciki lesz.)
mi úgy csináljuk, hogy alapból nincs tévé, de a körömvágásor igen. keresek valami állatosat (valami kutyás műsor az ismeretterjesztők egyikén tuti megy!), és azt nézi közben, tátott szájjal.
Milka: Nálunk fürdés után van manikür-pedikür a mosogép tetején. Persze nem eccerű, apa kell hozzá, ő még pocsol a játékaival a fürdővízben figyelem elterelés végett, mert ugye nem mind1 mi történik velük, majd mi is a kezébe adunk valamit, majd jön apa bohóckodása.... szóval nálunk sem eccerű :)))
Petruca körme kezd szépen lenőni, már csak egy picit piros, de azért naponta többször puszilgatni kell a bibis ujjacskát :))
Körömvágásügyben érdeklődnék.
Az én édes aranyos kislányomat két módon lehet kihozni a sodrából: 1.) öltözni avagy vetkőzni kell, 2. ha körömvágásra kerül sor.
Az elsőt még csak-csak megoldom:) De a körömvágás! Baba-körömcsipesszel nem tudom, valamiért ahhoz béna vagyok, felnőtt bőrvágó ollóval szoktam vágni. De annyira hadonászik és húzza a kezét, rugdos, hogy félek, kárt tesz magában - esetleg bennem. Múltkor mindkét kezébe adtam valamit, amivel úgy-ahogy lefoglalta magát (kanál, keksz), de ma ez nem működött. Úgyhogy felültettem a konyhaasztalra, ott nyúlkált ide-oda, de csak sikerrel jártam.
Hát... tudom, hogy nem ilyenek az élet nagy problémái, de meghallgatnám a tapasztalatokat, eljárásmódokat.
Pag: na mikor kelt Kristof?:) Lacko szinte azonnal bealudt ahogy elindultunk, de aztan cirka egy ora multan felebredt (meg az Arkadban korzoztam). Ja es nem vacsizott....tegnap ugy latsik, dietas napja volt:))
Viszont vettem a Babybellben 2 db bodyt es egy sapkat (Kenguru gold) 990 penzert, ha esetleg valaki arra jar.
KOszi lanyok a megnyugtatasokat, hat remelem nincs semmi baj, csak ilyenkor mindig lelkiismeretfurim van hogy biztos nem foglalkozok elegt Lackoval es azert nem ert-beszel, stb:( De igyekszem szofosni itthon, csakhat magamat sem tudom megeroszakolni...:( Na azert igyekszem:)
orsoly
ps: lappa, jo otlet szvsz, az index kritikan aluli valoban.
Odi: van Cd-n is és kazin is, de abban igaza van Pagottkának, hogy hosszútávon idegesítő tud lenni. Mindenesetre Dávid szereti, úgy látom, figyel rá. Ja, én a Tescoban vettem.
Nem mondom, Halász Jutkát meg a 100 Folk Celsius-t én is jobban kedvelem, de sok gyerekdalt ebből elevenítettem fel.
Milka, még annyit akartam írni tegnap, hogy tündér vagy, amiért így gondolsz ránk :-) Mikortól mész vissza dolgozni? Mennyi időt hagysz beszoktatásra?
Lányok, a fórum türhetetlen működésére való tekintettel csináltam egy pót-fórumot. Úgy gondoltam, hogy párhuzamosan működhet ez és az, ha ez épp nem megy, akkor lehet ott írni, ha megy, akkor meg jöhetünk vissza ide (mert ez azért mégis jobb, amikor éppen megy).
Ha regisztráljátok magatokat (az érvényesítés feltétele, hogy a mailben kapott jelszót megváloztassátok az oldalon), ott is lehet témát nyitni. Az itteni topicokat tehát ott is meg lehet nyitni, topicgazdák! :-)
A cím pedig: baba.index fórum.
Ha valaki elfelejtené, akkor a honlapomról meg tudjátok közelíteni, a honlapom címe: www.lappantyu.hu.
Csak hogy ne veszítsük egymást szem elől, ki tudja mi lesz ezzzel az egész szmk-val.
A Törzs utcai bölcsibe viszem, és azért, mert ha a GYED letelt, megyek dolgozni. Hacsak meg nem nyerjük a lottó ötöst, amire a trend alapján nemsok esély van.