Keresés

Részletes keresés

Angiszeged Creative Commons License 2003.09.26 0 0 97
Te antiszoc:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.26 0 0 96
tudod, mam, én lazán megmondanám, hogy ezt nem kéne :-) de én köztudottan antiszociális vagyok
Előzmény: Maminti (93)
Angiszeged Creative Commons License 2003.09.26 0 0 95
fuh, ez nagyon durva!!!
Kérdés: Biztos vagy eme állításodban: Egyébként jól megvagyok velük< :))))

TIPP: Én ezen nagyon kiakadnék a helyedben. NEm próbálsz meg finoman célozni, vagy adandó alkalommal, csak szelíden olyat mondani, hogy hogy haragszol az anyósodra, vagy a sógornődre, vagy akit nem kedvelsz annyira, hogy mindig hülyeségeket mond a gyereknek, ami értelmetlen, és megijeszti. Azon jót lehet csámcsogni, és külön élvezik a dolgot, viszont hátha közben veszik a lapot.

Előzmény: Maminti (93)
Maminti Creative Commons License 2003.09.26 0 0 94
szóval határozott tiltásom dacára
Előzmény: Maminti (93)
Maminti Creative Commons License 2003.09.26 0 0 93
Kicsit felhozom a topikot, kedves szomszédasszonyaim adták rá az okot. :) Egyébként jól megvagyok velük, és látszik rajtuk, hogy nagyon odavannak a gyerekért, de néha égnek áll a hajam tőlük. Először is a széltől is óvnák, és hiába mondom, hogy nem kell sikongatni, hogy lassan, lassan, mert elesel, mert ha elesik is, ez velejár, viszont, ha pánikolnak, akkor a gyerekbe is ezt sikeresen át tudják ültetni. Másik dolog, amiért viszont már mérges is voltam, mikor egyikük a határozott dacára hivta magával Andrist a másik udvarba. Ő persze ment boldogan, azután teljesen jogosan fel volt háborodva, hogy én mint gonosz és zord anya, bizony visszavittem. A szomszédasszony meg ártatlanul mutatta, hogy már itt van, és hiába hivja, nem akar visszajönni (naná). Azóta igy mondja neki: jaj, nem szabad odamenni Andriskám, anya haragszik ránk emiatt. Kösziiii....

A csúcs egyébként a harmadik szomszédasszony. Ő az a bizonyos, aki már a háromkerekűt is számonkérte rajtam. Az egyik eső után nagy tócsák maradtak az udvaron, Andris persze, nyilegyenesen f(b)eléjük. Szomszéd néni emigyen szóla: nem menj oda, mert kiugrik a béka és bekapja az ujjadat! Jó hogy nem mást... Amikor meg kissé távolabb csavargott őkelme, igy szólt utána: ne szökj meg, mert ellop a cigányasszony! Tudod mi az, ugye?Ellop az, amilyen szép vagy! Azt hittem lefejelem a fikuszt. S nem igazán látok arra módot, hogy rávegyem arra, hogy ne mondjon ilyen hülyeségeket. Mint ahogy a többieknél se, hogy ne akarják vattába csomagolni. Abban reménykedem, hogy annál azért Andrisnak is több esze van, hogy ezeket szó szerint vegye. Bár ha majd valamikor a jövőben félni fog a békától, vagy az lesz a fixa ideája, hogy őt ellopják és emiatt mondjuk nem mer aludni...

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.12 0 0 92
MIkor öcsém született 1951-ben, kb. 2 hetes volt, mikor meglátogatta anyámat egy kispap rokonunk... átadta virágait, feszengett, majd megnézte alvó öcsémet (akit apám elbeszélése szerint egy ideig szita alatt kellett tartani, mert nem lehetett róla megtudni, hogy kutya lesz-e vagy ember), a szemle után anyámhoz fordult és azt kérdezte: "És tessék mondani M. néni, kinyílt már a szeme????" -és ez úgy igaz, ahogyan én most a klaviatúrát verem... :-DDD
Előzmény: HSZM (87)
HSZM Creative Commons License 2003.09.12 0 0 91
:))))))))))))
Előzmény: kaviat (89)
Zimizumi Creative Commons License 2003.09.12 0 0 90
ma szembe jött nekem is egy fogadatlam prókátor. személyesen nem találkoztam vele, de a következő üzenetet hagyta a szélvédőmön: "Te fasz, nem látod, hogy ez itt egy gyalogos átkelőhely. egy ittlakó"
nem magyarázom a bizonyítványom, de parkolóban álltam. igaz, futott ott egy kitaposott (és kikövezett) ösvény, de úgy álltam be, hogy az egyik oldalamon még az arra közlekedő babakocsik is elférjenek.
kaviat Creative Commons License 2003.09.12 0 0 89
azt kellett volna válaszolni, hogy sajna a lobikban tovább tart mint egy normális terhesség alatt a pocakban, kb 10 - 12 hónapot szoktak ott lenni, általában megvárják mire kinövik a babák a lombikot

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: HSZM (87)
Angiszeged Creative Commons License 2003.09.12 0 0 88
Inkább :(. NEmsemmi!
Előzmény: HSZM (87)
HSZM Creative Commons License 2003.09.12 0 0 87
off egyik ismerősöm amikor megtudta, hogy Zsombi lombik-baba, nagy örömmel gratulált és megkérdezte: Te és ezek a babák hány hónapig vannak abban a lombikban? :)vagy :(
on
dalia Creative Commons License 2003.08.26 0 0 86
Angi had védjem meg egy kicsit az anyósodat, hidd el, csak a féltés beszél belőle, azt gondolja, ah kicsinyíti a problémát, ha jobbnak festi le Virág helyzetét, akkor a helyzett jobb is lesz, teljesen természetes emberi reakció ez. Mint ahogy a Tied is, hogy aggódsz :)
De most komolyan, próbáld a beleképzelni magad a helyükbe, te sokal világosabban látod a kislányod állapotát, vele voltál minden percben, gondolom tucatszám olvastad a szakirodalmat, beszéltél ezer orvossal, stb. De nekik ez az egész sokkal homályosabb, misztikusabb, talán épp neked próbál segíteni azzal, hogy nem sopánkodik... talán akkor meg az lenne a baj :)
furák vagyunk mi anyák néha...

persze mindez szigorúan szerintem,
d.

Előzmény: Angiszeged (84)
Zimizumi Creative Commons License 2003.08.26 0 0 85
Angi, ehhez tényleg nem érdemes semmit hozzáfűzni.... :-(
Kedvesem azt szokta mondani: azért van két fülem, hogy az egyiken bemegy a sületlenség, a másikon pedig ugyanazzal a lendülettel kijön.
Virágot megkukkantottam a korababás topikban, és szerintem gyönyörű. Kívánom, hogy mielőbb utólérje a kortársait!
Z
Előzmény: Angiszeged (84)
Zimizumi Creative Commons License 2003.08.22 0 0 83
Épp a Szent István parkba tartottunk, de az incidens még az utcán történt. A furi az egészben az, hogy a gyerekek a legteljesebb jóindulattal álltak a gyerekhez és közben villanhatott be valami az agyukba, amitől bevadultak. Érthetetlen.
Előzmény: kaviat (82)
kaviat Creative Commons License 2003.08.22 0 0 82
merre van az a játszótér?

.kav]4t neofittnesspop

Előzmény: Zimizumi (78)
Zimizumi Creative Commons License 2003.08.22 0 0 81
úgy nézett ki, hogy egyedül voltak.
tünde.sz, örülök, hogy ezt a csúnya történetet egy ilyen kedvessel ellenpontoztad. azért szerencsére nekem is több a jó tapasztalatom, mint a rossz.
Z
Előzmény: tünde.sz (80)
tünde.sz Creative Commons License 2003.08.22 0 0 80
Na szép!
és ezek a gyerkőcök szülő nélkül mászkáltak? 7, 5, 4 évesen??? csak úgy az utcán?!

nekem meg volt egy pozitív élményem is a sok 'ugye már nem szoptatsz???' után. fizettem a közös költséget, és a kasszásnéni kijelentette, hogy biztos szopizik még ez a lány, mert olyan kiegyensúlyozott! mondtam neki, hogy ebben a melegben jó is, merthogy a folyadék stb, erre ő: hát persze, meg fontos a jó kapcsolat meg jó összebújni ezekkel a kismanókkal.
szóval egy egyszerű, józan ember így velekedik (bezzeg a diplomás ex munkatrásaim a sírba tesznek a kérdéseikkel néha...)

Előzmény: Zimizumi (78)
Angiszeged Creative Commons License 2003.08.22 0 0 79
Óhhh IStenem.((((((
Előzmény: Zimizumi (78)
Zimizumi Creative Commons License 2003.08.21 0 0 78
hogy ma mi volt!? megyünk a játszóra a másfél éves kisfiammal, aki a műanyag motorján robogott és szembe jött velünk 3 kiskölyök (kb. 7-5-4-évesek). a gyerekek megsimogatták a fiam, és dícsérgették, hogy milyen aranyos, majd lekezdték az arcát csipkedni - de olyan erősen, hogy látszott a helye. na, erre közbeléptem, hogy hagyják abba, mire jobban bedurvultak. ekkor néhány fenékenbillentést helyeztem kilátásba, amit végre megértettek és leléptek, de még búcsúzóul visszakiabált a középső: "Kit rúgsz seggbe, te büdös qva?"
majdnem dobtam egy hátast, de inkább megvigasztaltam a megszeppent kis ürgét, aki még mindig ott gubbasztott a motorján értetlenül.
Előzmény: Angiszeged (77)
Angiszeged Creative Commons License 2003.08.19 0 0 77
Abigél, akartam Neked írni, de a topic nem alkalmas, inkább írok holnap mailt.
Előzmény: Abigel4 (73)
Angiszeged Creative Commons License 2003.08.19 0 0 76
NO, ez is valami:))))
Előzmény: Zsofia (75)
Zsofia Creative Commons License 2003.08.19 0 0 75
Gyerek mellett csak utcan cigizik, naluk otthon is csak a garazsban lehet, a mi lakasunban sem gyujthat ra senki.
Amugy most ugy nez ki, talan vegre megertettek minket, majd a legkozelebbi latogatasnal kiderul.
Előzmény: zsuzsa (66)
zsuzsa Creative Commons License 2003.08.19 0 0 74
Jááááj Angi ez nagyon király :-) Tisztára mint a Poltergeist cimü horrorban nézzétek meg a tévét, hátha gyünnek belőle hangok, a filmben egyébként indián temető volt, bár ez Szegeden nyilván nem lehetséges :-))))
Előzmény: Angiszeged (69)
Abigel4 Creative Commons License 2003.08.19 0 0 73
Sziasztok ! Jó ez a téma,Anyukám is mindig attól fél hogy éheztetem az unokáit.
De volt egy eset amire azóta is sokat gondolok.
Amikor a kisfiammal terhes voltam ,25. hét, álltam egyszer a buszmegállóban .Odajött hozzám egy néni és kedvesen megkérdezi:Na kedvesem magának már jól lent van a hasa hamarosan szül, ugye?
Mondom neki mosolyogva hogy nem még van majdnem 4 hónapom .Erre csak csodálkozó arcot vágott,tényleg?

Egy hét múlva (26+1) megszültem.
Annyira megragadt bennem ez az eset, ha tudtam volna hogy igaza van akkor befeküdtem volna kórhazba.

A.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.19 0 0 72
Valaki itt írta, hogy mennyi szülési történetet hallott a terhessége alatt, és mindegyik afféle rémtörténert volt. Én már régen voltam terhes, de ezen én is átestem, megspékelve a különféle filmek szülési jeleneteivel, amiokoris minden szülő nő hatalmasakat sikitott meg jajongott. Még az anyám is elmesélte azt, hogy hogyan születtem én, miszerint úgy kellett engem belőle kinyomni, mert már nem hallották a szívhangokat, meg irtó beteg volt utána stb. (Mindezt azért, mert farfekvéses voltam, és az egyik lában hátra volt nyujtva vagy mi...)

No ezek után meg kell mondanom, hogy a legteljesebb pánikban néztem a szülésem elé. (Úgy a nyolcadik hónap táján szabályszerű végrendeletet írtam ingóságaimról, meg elbúcsúztam a szeretteimtől és mindezt letétbe helyeztem egy jóbarátnőmnél, nem árulván el neki mi ez a boríték, furcsálló tekintete közepette, hogy egyebet ne mondjak.)
A kegyelemdöfést első gyerekem szülésénél az adta meg, mikor a szülésznő közölte, hogy farral van a gyerek, és nekem ez nagyon nehéz lesz.

Ehhez képest, bementem szülni kb. de. 10-kor, háromnegyed 2 körül megvolt a gyerek farral - méghozzá úgy, hogy az ügyeletes orvos vezette le a szülést, mert a fogadott orvosom azt monta, majd estefelé benéz, addig úgysem történik semmi. Azóta minden kétségek közt gyötrődő kismamának azt szoktam mmesélni, hogy a szülés egy nagy sz@rás, csak erősebbek a görcsök meg tovább tart. Második gyerekem nehezebben született - olyan értelemben, hogy sokkal lassabban tágultam, és nem a második, hanem mondjuk a 8. nyomásra jött ki - ő is faros volt - de a vele kapcsolatos élményeimet is az elzőhöz hasonlítom.

Szóval nem kell végighallgatni a szülési rémtörténeteket.

Ami meg a szoptatást illeti, megmondom őszintén, énnekem egyik gyerekemet sem sikerült szoptatni, bár a jószándék megvolt bennem, az elsőnél egy csomóval a mellemben engedtek haza a kórházból, ez a csomó egyre nagyobb lett, míg vagy egy hónap után iszonyú magas lázam lett stb... szóval lázas emlőgyulladás, begennyesedet, felvágták, abban a mellemben azóta sem termelődött tej, akkor el is apasztották a tejet, a másiknál meg a gyereknek nem volt szopóreflexe vagy mi, de nem akart szopni!!!! Pár hétig fejtem a mellem, majd az is annyira bekékült az állandó nyomogatástól, hogy az orvos jobbnak látta azt is elapasztani. Tápszeren nőttek fel, de állítom, hogy semmiféle hátrányuk nem származott belőle.

Én azt mondom: aki tud szoptasson, mert végül si az a legkényelmesebb, (meg a legjobb, a legbensőségesebb kapcsolat a babával), de akinek ez nem sikerül, ne tekintse magát szánalmas véglénynek.

(Én se akartam szopni, almapürén meg bablevseken nőttem föl a háború után, aztán mekkora szép darab asszonyszemély lett belőlem...:-))) )

Angiszeged Creative Commons License 2003.08.19 0 0 71
De aranyos vagy!

ÉS a második bekezdéseddel teljesen egyetértek! GY van.
Bár tudod más az, miokr oly valaki ad tanácsot, aki éppen átéli, vagy előtted van néhány hónappal, inkább az idősebbekkel van gond, mert régen még minden másképp volt, és már el is felejtették.

Előzmény: Banka (70)
Banka Creative Commons License 2003.08.18 0 0 70
Angi, olvastam én is Rólatok a Korababák topicban és végigizgultam Virág hazakerülését. Gratulálok Nektek egymáshoz, csodás család vagytok, a szellemek meg csak irigykedjenek :).

Egyébként én is szoptatás párti vagyok és kívánom mindenkinek, hogy több sikerrel vegye az akadályokat mint én, de azért az említett eset kicsit rádöbbentett, hogy ne a gyerek kárára akarjunk jót a gyereknek. Egyébként utána elég jól szopott, ha pedig kellett, akkor néha pótoltak. Én pedig leszoktam a tanácsadásról, max. elmesélem, hogy nálam hogy volt, ha valakit érdekel és aztán az illető azt kezd a történetemmel, amit akar.
Banka

Előzmény: Angiszeged (68)
Angiszeged Creative Commons License 2003.08.18 0 0 69
eRRŐl jutott eszembe, Anyukáméknál a 3gyerekes szomszédasszony mondta, -panaszomra, h már csak napi 30ml-t tudok lefejni(énis csak fejtem)- hogy koncentráljak, és higgyem, h van tejem, és meglátom visszajön. MErt Ő is, mikor a 3.gyerekét szoptatta, egyszercsak elapadt a teje, hipp hopp másik nap ,már nem. És 2napra elapadt a teje, és aztán hitte h van még, és visszajött. És harmadnapra feltámadott, és megint volt tej.
Hozzáfűzzem a véleményem, v eltekintetek ettől. NEki sem mondtam semmit. Mikor kérdezte, h na bejött, válaszoltam, h végképp elapadt, biztos azt gondolja a béna, nem tud eléggé koncentrálni:))))

Ő uaz a személy, aki legnagyobb fájdalmunkban (az egyik kislányunk meghalt, a másik még akkor élet és halál között) azt mondta, hogy beszélt a természetgyógyászával, aki naponta bemenne a lányomhoz erőt adni, meg ilyenek, és meg fog gyógyulni. ÉS azt üzente látatlanba is, h rossz helyen lakunk, és emiatt ér minket ennyi baj. Ugyanis mi egy hatalmas temetőn lakunk, mármint úgy hogy régi, exhumálták, és építettek ide egy lakóparkot. KB 400 lakást súlyt immáron a szellemvilág a környéken. Csuda , hogy annyi boldog szoszédunk van:))))))) NA demajd...

ÉS a "vicc" az egészben, h ilyen szorult helyzetben, még el is gondokodtunk rajta, hogy lehet h igaz? 1éve költöztünk ide, 1közös otthonunk, adjuk el?
Persze hamar elvetettük. A szellemek meg időnként lecsapnak, de imádunk Activityzni Józsibácsival az 5ös kriptából:))))

Angiszeged Creative Commons License 2003.08.18 0 0 68
Hát adtál tápszert, nem? És a többit Te is olvastad. Huhh, haragszom ezért, h a magazinokban, a médiában, és emiatt az asszonynép is ezt cscsogja. Az adja a legjobb tanácsot, aki a 4kg os gyerekét röhögve megszoptatta 4óránkánt. Azzal fel lehet szaporítani a tejet, mert az a gyerek tud szívni. De 2 kis ikerbaba? Meg vannak, akik genetikalag kevés ateje, és erre, olyan nincs mindenkinek van, csak nem fej eleget, vagy nem jól, vagy nem iszik eleget. Kevés info alapján is,a kár ismeretlenül leszólják a nők egymást, ha nem szoptatnak v nincs tejük. ÉS nem Ők tehetnek róla, ha nem a mésdia a magazinok. Persze szoptass minál többször, fejjél, és lesz tej. JAj de tápszert soha, mert húúú az de rossz. PErsze jobb az anyatej, DE, vannak magas vérnyomsú emberek, vannak alacsony vérnyomásúak. Vki magas, valaki kövér, stb... VAlakinek alapvetően sok a teje, mvalakinek jobban meg kell küzdeni a kevésért is, és van akinek annyira kevés van, hogy éhezik a gyereke, és nem tudja mennyit eszik, mert ugye jajjj mérleget azt ne, felesleges. EZ az új hullám, ez a módi, és az estek 96 %ban remekül műkszik, és igaz, DE vannak esetek mikor nem, és keltik benned, a szomszédodba, PAssiogyümiben és bennem, és még ki tudja hány emberben a lelkiismeretfurdalást.
Miért?
MERT KIBICNEK SEMMI SEM DRÁGA!!!!!
Odabök neked vmit a volt munkatársad, óóóó igyá sok paradicsomlevet, majd visszajön a tej. LEgközelebb megkérdezi, na bejött? NEM. HÚÚÚ, VALAMIT ELRONTOTTÁL MEG VAN RÓLA GYŐZŐDVE.
Előzmény: Banka (67)
Banka Creative Commons License 2003.08.18 0 0 67
Sziasztok!
Élvezettel olvasom a topicot. De ide tartozik, hogy az ember akarva-akaratlanul maga is ad tanácsokat, amik nem sülnek el mindig jól. Nekem van egy esetem, amire azóta is lelkiismeretfurdalással gondolok vissza. Szóval az én gyerkőim voltak két hónaposok, soha nem szoptak, mert eleinte nem volt tejem, aztán a kórházi cumisüveges pótlás hatására már akkor sem kellett a tej kemény munka árán a ciciből, amikor már rengeteg lett. Így én is fejtem és cumisüvegeztem és magamat okoltam a bénaságomért, amiért nem sikerült az ikreket szoptatni. Ekkor érkezett haza a szomszéd lány az újszülött kisbabával, aki ügyesen szopizott, csak még a lány szerint nem eleget, biztos kevés a tej, jajj istenem ti milyen tápszert használtok, mert a férjem most akarom leküldeni tápszerért a patikába ... Próbáltam a két hónapos tapasztalatommal megnyugtatni , hogy szoptassa csak minél gyakrabban és majd jön a védőnő és segít, vagy fel is lehet hívni. Adtam nekik azért a mi újszülöttjeinknek felírt BEBA HA tápszerből megnyugtatásul, de azzal, hogy szerintem ki se bontsa, nem fog az kelleni. Szóval azt hittem, hogy én aztán most megmondtam a tutit az összes magazinból meg könyvből merített tudás és az elmúlt két hónap gyötrelmei alapján.
No a lényeg, hogy az alig több, mint egy hetes baba végül kórházba került kezdődő kiszáradással, mindez decemberben. Hogy én mennyiben járultam ehhez hozzá nekem máig kínzó kérdés.
Banka

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!