Keresés

Részletes keresés

TenelKa Creative Commons License 2015.07.31 0 0 1939

Sziasztok. Mesefilmet keresnék. Hercegikrek, az egyiknek fejpántja van. Az egyik ármánya miatt a másikat száműzik, az anyja velemegy. a végén mikor kiderül minden, az anya elkiséri a másik fiát. Talán Péter és Pál volt a hercegek neve. 

OKami_hu Creative Commons License 2015.06.02 0 0 1938

Emberek, könyörgöm, segítsen ki valaki, mert éjszakás műszak után lógok a neten, és esz a penész, hogy nem tudom azonosítani ezt a dolgot-

 

Egy nyolcvanas évek körüli mesejáték címét keresem - egész idáig esküdni mertem volna, hogy 'A Játékok Titka' volt, de SEMMIT nem találok így róla online.

 

Sztori: a mogorva játékkészítő mester sosem hagyja, hogy a nála élő unokahúgai és unokaöccse (rokoni kapcsolat nem tiszta XD) a boltjában található játékokkal játsszanak, de a gyerkőcök éjszaka leszökdösnek, és csakazértis. Éjjel a játékok megelevenednek, és egyszer, mikor a srácok nem találják a kedvenceiket, a Jancsibohóc elmondja nekik, hogy a játékoknak nevet kell adni. Így lesz a szép japán porcelánbaba Mi-La, a kockás hintaló Pepita és a színes búgócsiga Szivárvány.

 

A Jancsibohóc azt is elmeséli, hogy élt egyszer egy szép és igen okos királylány - Friderika-, aki a kérőinek szokás szerint feltett három kérdést - de senki nem tudott rájuk felelni. Egy napon érkezett egy  fiatalember, aki két kérdésre simán megfelelt, a királylány odáig volt, de a harmadik kérdés - hogy mi a játékok titka - kifogott a kérőn, aki megfogadta, hogy elindul világot látni, és addig vissza sem jön, amíg meg nem leli a választ.

 

Ezen a ponton kezd homályosodni a történet, de a három játék elindult a világba questelni, a mogorva nagybácsi azonban kiszimatolta a dolgot, és különféle álruhákban megkísérelte eltéríteni a játékokat a céltól. A porcelánbabát konkrétan megpróbálta elcsábítani (!!!), a hintalovat hadvezérnek öltözve megpróbálta rávenni, hogy csatlakozzon a sereghez (!!), a búgócsigának pedig felajánlotta, hogy lehet szivárvány az égen, vagy valami ilyesmi. A gyerekek és az őket segítő jótündér azonban rendre meghiúsították a terveket.

 

A vége annyira már nem dereng, de amire emlékszem, az kristálytiszta, pedig eltelt azóta több mint húsz év, és csak egyszer láttam.

anneszka Creative Commons License 2015.06.01 0 0 1937

Sziasztok

Van egy mese amit kb. 1987-92 között láttam. Kevés emlékem van róla de egyszerűen megőrülők hogy nem tudom a címét.

Azt hiszem egy kislány a főszereplő aki valahogyan, vagy állmodik vagy nemtudom bekerül egy fantasy világba ahol mintha cipőbe és egyébb fura kis dolgokban laknak az emberek vagy nem emberek. Nem emlekszem. Arra viszont igen hogy a hegy tetején egy fekete biliárd golyóba lakott valami gonosz lény. Hát ennyi. Lécci lécci aki tud segítsen. 

Köszönöm szépen. 

Ügyes333 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 1936

Itt van egy kis gyűjtemény mesékből

http://mese-film.news-tip.com/2015/04/ludas-matyi.html

Konz Creative Commons License 2015.02.17 0 0 1935

Egy kisfiú áll egy pocsolya közepén lehorgasztott fejjel. Megkérdezi tőle egy járókelő, te, kisfiú, miért állsz a sárban? Semmi válasz. Na, kisfiú, válaszolj már! Nem válaszol. Odamegy egy másik járókelő is, ugyanígy szólítgatja, semmi válasz. Érkezik egy házaspár is, aztán egyre többen, gyerekek, szólítgatják, kinevetik, van, aki értekezést tart az ifjúság állapotáról, van, aki elszalajt a körzeti megbízottért, van, aki megpróbálja kihúzni, de a kisfiú lerázza magáról és csak áll tovább leszegett fejjel. Egyre nagyobb tömeg veszi körül, valaki megint megkérdezi, te, kisfiú, áruld már el, miért állsz ott a pocsolya közepén? Mire felnéz és elmosolyodik: Hogy miért? Hát ezért! - és a lábával az összes sarat a körbeállókra rugdossa. Ezt a szovjet mesefilmet keresem nagyon. Olyan volt, mint egy ifjúsági meghökkentő mesék, 15 perces jelenetek, többségében alapslusszpoénokkal. Sajnos semmi másra nem emlékszem, volt valami plafonon mászkálás is.

Humbert Humbert Creative Commons License 2015.02.15 0 0 1934

Nemcsak mesék, de gyerekkori kedvencek:

Gyerekkorunk legkedvesebb filmjei 1. rész

Mielőtt bármelyik filmről is írnék, előre leszögezem, hogy az alábbi lista leginkább az én korosztályomnak szól, vagyis annak a generációnak, amelyik a 80-as évek második felében, illetve a 90-es évek első felében volt kisgyerek. A most következő filmek ismerősek és[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu


Gyerekkorunk legkedvesebb filmjei 2. rész

Három férfi és egy bébi (Three Men and a Baby) Leonard Nimoy filmje egy szintén híres, 1985-ben készült francia vígjáték (Három férfi, egy mózeskosár) amerikai újrája. Világszerte több mint 310 millió dolláros bevételével minden idők egyik legsikeresebb vígjátéka[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

SCVinca Creative Commons License 2014.11.24 0 0 1933

Én annak a mesének a címére lennék kíváncsi, ami egy csokoládétojás gyárról szól, ahol a csokitojások közzé keveredik egy értékes antik arany-köves tojás, és manók vannak a gyárban, meg persze valami gonosz manóféle is, a bonyodalom végkifejlet nem rémlik, de nagyon szeretném újranézni ezt a mesét, a kiskoromat juttatná eszembe. Ez amúgy ilyen párszázas bolti mesekazetták közül való, tehát nem grimm vagy disney, talán nem is amerikai.
Hátha valakinek rémlik.

bszggg Creative Commons License 2014.09.26 0 0 1932

"Elefantáziára" "Elefantázia"

 

És azóta se tud senki semmit róla..

Pedig volt benne, hogy "ne vigyük mágneselefántunkat az autószerelőhöz"

meg hogy kockaelefántunkra vigyázni kell, mert ha elveszik egy Db a 9Db-ből, akkor szénné tologatják egymást, hogy kitöltsék az űrt a dobozban..

 

Valami nyugati rajzfilm volt..

Kb 10-15 részes.. és viszonylag rövid epizódok..

 

Ha bárki tud róla / megtud róla bármit, akkor jelezze kérem privátba is..

Előzmény: Spidermans Friend (1628)
Vuk 1200 Creative Commons License 2014.08.07 0 0 1931

"nekem minden megvan"

Ebből a szerből én is kérek.

Előzmény: mesedvd (1924)
Adelerd Creative Commons License 2014.06.23 0 0 1930

Oroszlánkirály!!!!! Örök kedvenc, egy csomószor láttam már, most megrendeltem DVD-n is, (jól van na, épp akciós a Media Markt webshopban :D) az összes Disney jó, de ez a mai napig a legjobb rajzfilm!!

ozmonda Creative Commons License 2014.05.26 0 0 1929

A Maza nevű kis dobozos mogyorókrém, én anno a tört mogyororós csokikat olvasztgattam az ablakban, amikor eltűnt.

ozmonda Creative Commons License 2014.05.26 0 0 1928

a Maza nevű kis dobozos mogyorókrém? Én anno a törtmogyorós csokikat olvasztgattam az ablakban, amikor eltűnt :-)

Gotha'72 Creative Commons License 2014.05.26 0 0 1927

"minden megvan" na ja...

Előzmény: mesedvd (1924)
alexcobler Creative Commons License 2014.04.16 0 0 1926

régen valamikor ment 1 olyan rajzfilm amiben 1 Bazi nagy tengeralattjáró volt amiből kijött 1 kisebb. tudja valaki a címét?

mesedvd Creative Commons License 2014.03.03 0 0 1924


Sziasztok! ha vkinek kellene bármiféle mese-régi, vagy új- vagy film, vagy bármi sorozat (mese vagy nem mese) az ide irjon...nekem minden megvan : mese.dvd7@gmail.com

TrixieCat Creative Commons License 2014.02.18 0 0 1923

Sziasztok! :)

Amikor még kislány voltam, ment egy mese a TV-ben, ha jól emlékszem, az volt a címe, hogy "Szimba, az oroszlánkirály". De nem a Dinsey féle, ez egy rendes mesesorozat volt. Ma viszont már sehol sem találom, pedig nagyon hiányzik. Talán sokan összekeverik a Kimbával (A fehér kis oroszlános), de nem az. Egyszerűen sehol sem találom =(

Pár képet találtam róla, de sajnos azokat is csak külföldi oldalon =( Mindenesetre hátha így ismerős lesz valakinek:


http://3.bp.blogspot.com/-NP0Gr7YONtE/Ug0YRQLp7YI/AAAAAAAAAI8/T-kMjDM1KA0/s1600/eG1oY2xuMTI=_o_simba---le-roi-lion---episode-8-vf---la-grande-fte.jpg

 

Ha valakinek meglenne, és fel tudná tölteni/át tudná küldeni, vagy tudná, hogy honnan tudnám letölteni, annak nagyon-nagyon örülnék!

Köszönöm előre is! :)

 

 

Paffab Creative Commons License 2012.12.01 0 0 1922
Előzmény: TheFallenAngel (1918)
DoXXoD Creative Commons License 2012.11.12 0 0 1921

Sziasztok!

 

Online rajzfilmek - http://mesekukac.hu

 

 

dalmus75 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 1920

Sziasztok!

A 80-as évek magyar mesefilmjeit keresem régi képeslapokon. (Szaffi, Ho-ho-horgász,Erdő kapitánya, Makk Marci, Pom pom)

Ha valakinek van felesleges ezekből, kérem, írjon. Előre is köszönöm.

Grinch80 Creative Commons License 2012.02.17 0 0 1919

Sziasztok!

 

De szuper topic! Hirtelen egy csomó gyerekkori emléket idézett fel. :D Én a Grimm legszebb meséi című sorozatot keresem. Gyerekként a tesómmal nagyon szerettük. Sajnos sehol nem sikerült megtalálnom a teljes sorozatot. Már nem is kapható és műsorról is levették. Állítólag nagyon durva :/ Mi nem lettünk lelki sérültek, a mai mesékhez képest pedig igazán habos babos :D Japán rendezésű sorozat csak két évad, összesen 42 rész. Kicsit valóban ijesztőbb mint a disney de mi épp ezért szerettük :) A legtöbb helyen ahol ezen a néven hirdetik, hogy leszedhető, jó esetben pár rész valóban ehhez a sorozathoz tartozik de a többi rész egy német sorozattal a Simsala grimmel van helyettesítve. Aranyos az is de engem kifjezetten zavar a mesélő két "segítőtársa". :) Ha valakinek megvan vagy tudja honnan lehet letölteni segítsen nekem. Tesómat szeretném meglepni a szülinapján... eddig teljes kudarc :,(

Előre is köszönöm.

TheFallenAngel Creative Commons License 2011.11.27 0 0 1918

kedves Paffab,

 

érdeklődnék, hogy megtaláltad-e időközben az alábbi rajzfilmet, amit kerestél, vagy kaptál-e rá választ valakitől??

nagyon hálás lennék a válaszért!

 

Andi

Paffab üzenete:
Valaki segítsen nekem!
Volt egy olyan mese, amit kb. 4-5 évesen imádtam, amiben gyerekek elmentek egy öreg bácsihoz, aki picivé varázsolta őket, és egy hatalmas fa törzsén lévő kis ajtón átmehettek egy másik világba. Ott nem emlékszem mit csináltak, de tudom hogy a gonosz, az egy denevér volt, akit Dőregérnek hívtak és egy buta aligátor volt a segítője.
Ha valaki emlékszik rá, légyszi írjon, szeretnék nosztalgiázni. ;)

Előzmény: Paffab (1837)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1917

Hupikék törpikék, film, 74 perc, 1984

http://www.youtube.com/watch?v=BF_jtOk7GNs&feature=related

Norimori Creative Commons License 2011.06.23 0 0 1916

A következő honlapon nagyon sok régi élőszereplős mesefilmről, mesejátékról találhattok képeket, filmrészleteket: http://www.rmklub.fw.hu


A honlap fórumán pedig lehetőség van mesefilmek és filmlisták csereberéjére: http://www.rmk-forum.fw.hu

 

lekvarospiritos Creative Commons License 2011.03.24 0 0 1915

Hű, milyen klassz topik! Ahogy beleolvastam egy csomó gyerekkori dolog az eszembe jutott... :)

A Tesz vesz várost én is nagyon szerettem, de ezen kívül még rengeteg más kedvencem volt/van:
Kukori és Kotkoda, Frakk a macskák réme, Mekk Elek az ezermester, Micimackó, Disney mesék, Hupikék törpikék, Kisvakond... fel sem tudom sorolni - akkor még hihetetlen sok jó mese volt...
Amik meg most vannak... Egyszerűen agybaj - valahogy nem szeretném, ha a gyerekem majd ilyen elvetemült műmesék elé ülne le : Egyébként bennem is felmerültek különböző összeesküvés elmélete ezzel kapcsolatban (is).


Meg ott van például a Fantastic Mr. Fox - egész estés animációsfilm. Tündéri karakterekkel, irtó édes figurák, aranyos sztori. Persze multiplexekben nem vetítették, csak néhány vetítés volt művészmozikban... Pedig szerintem a gyerekek elé efféle csodavilágokat lenne érdemes tárni...

Bogyó 2 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 1914

Na, igen! Tényleg, ez is jó!

Csak sajnos azért annyira ez se újdonság, könyvben is megvan, de majd rákeresek.

Egyszerűen érthetetlen számomra ez a jelenség. Úgy szívnák be a gyerekek jó rajzfilmekkel a műveltséget mint a szivacs. Nem vagyok oda különösebben az összeesküvés-elméleteketért, de már lassan úgy érzem, ez direkt van így.

 

Főleg, hogy már klasszikus meséket se ismerhetünk meg úgy, ahogy volt, mindent átírnak, sorozattá teszik, s a gagyi ízléshez igazítják.

Csak a magyar történelem kiváló eseményekben bővelkedik, a világtörténelem meg pláne. Milyen klassz kis mesefilmeket lehetne alkotni a történetekkel, amik készen vannak, ki se kell találni, de nem. Ritka nagy kincs a francia sorozat, persze, az se hibátlan, de így, szinte egyedül a porondon nagyon felértékelődik.

 

Előzmény: Gotha72 (1913)
Gotha72 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 1913

Tesz-vesz város?

Előzmény: Bogyó 2 (1912)
Bogyó 2 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1912

Sziasztok!

 

Nem tudok jobb topicot rá, ezért itt próbálkozom. Olyan animációs filmeket keresnék a gyerekeknek, amelyek ismeretterjesztő jellegűek. Naívan azt hittem sok ilyen van, de legnagyobb megdöbbenésemre szinte semmit se találtam. Nincs film, ami a történelmet, élővilágot, társadalmi problémákat feszegetné. Azt hittem, hogy válogatnom kell közülük, de se külföldit, se magyar nem találtam. Az egyetlen üdítő de már régóta ismert kivétel az Albert Barillé-féle Egyszer volt....sorozat. Ezen túl csak az Albertes magyar sorozatot ismerem, s talán régről a Vízipók az ami még ismeretterjesztőnek mondható, meg a magyar történelemről, mondákról, Mátyásról van még egy sorozat. De semmi más. Legfeljebb nagyon kevéssé ismert, magyarul nagyon el sem érhető egyszeri rajzfilmek.

Tudtok még bármilyen tudományban valamilyen elérhető, gyerekeknek szóló ismeretterjesztő filmet?

Hihetetlen, hogy ezek milyen oktatási lehetőséget rejtenek és ez nincs kihasználva. Az is megérne egy misét, hogy ennek mi az oka. Miközben rengeteg rajzfilm áraszt el bennünket.

RMKlub Creative Commons License 2011.02.01 0 0 1911

 

 

 

Retro Mese TV csatorna indult a youtubeon, ahol rég elfeledett mesefilmekből, mesejátékokból, gyerekműsorokból láthattok részleteket:

 

 http://www.youtube.com/user/RetroMes e

 

A lehetőségekhez mérten folyamatosan bővül majd a mesék száma, olyan filmekből kerültek és kerülnek fel részletek, amiket évek vagy évtizedek óta nem vetített a TV. Pl: Bűvös erdő, Hagymácska, Virgács, Hétpettyes lovag, Csillaglány...stb.

 

 

És továbbra is üzemel a Retro Mesefilm Klub, ahol jelenleg több, mint 100 mesefilmről, mesejátékról találhattok képeket, leírásokat (Kincsesláda), olvashattok történeteket (Históriák), és kereshettek régi mesefilmeket (Agóra), ha tudunk, segítünk  a megtalálásukban!

 

 http://rmklub.fw.hu/

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.27 0 0 1910

Üdv!

 

Gyerekkorom egyik kedvenc meséje a Verdák :D

Gyűjtöttem is a "matchbox"-okat,szinte mind megvan:)

Csupán "díszként"álltak a polcomon,egyáltalán nem használva:)

Most már nem szeretem a Verdákat,szóval eladóak lennének!Ha érdekel,írj a dane.16@freemail.hu -ra!

Pár kép róluk:

 

Mandula76 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 1909

Nekem sok mesejátékom, mesefilmem van a 70-es, 80-as évekből. Küldjetek filmlistát az e-mail címemre, és cserélhetünk:

 

b.odzaviragpor@gmail.com

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!