Még nem, de igyexem. Ezeket a recepteket a Gugol találta nekem. Elég ínycsiklandozóak. A töltött paradicsomba tényleg kenyérmorzsa kell vagy ez valami ferdítés?
Korulbelul egy cm szeles szeletekre vagom a paradicsomot, finoman lisztbe forgatom oket, aztan 3-4 evokanal forro mogyoro- vagy napraforgoolajban mindket oldalat megsutom. Ezutan kis langon folytattom, zsiros tejszint ontok a serpenyobe, kicsit megrazogatom,
fekete borsot orlok ra, finoman megsozom, es szorok ra egy kis kakukkfuvet vagy oreganot. Magaban szeretem a legjobban.
Toltott paradicsom
Egy cseszenyi aprora vagott foldimogyorot vagy mandulat megpiritunk, osszekeverjuk ugyanannyi kenyérmorzsaval, teszunk bele petrezselymet.
Az igy kapott keverekkel megtoltunk negy nagy paradicsomot. Tetejere vajdarabkat es egy sajtkockat teszunk, hogy raolvadjon a sutoben. Sult cukkinivel esszuk.
Talán vannak még többen, akik rajtam kívül beleszerettek Frances Mayes könyveibe, a Napsütötte Toszkánába és a nemrég megjelen Édes élet Itáliában című könyvébe. Varázslatos mindkettő! Ki olvasta még? Volt valaki ezeken a helyeken?