"Múltammal, tetteimmel kapcsolatban nincs titkolnivalóm, nincs szégyellnivalóm. Nem voltam ügynök. Ez az átvilágító bírók határozatából is kiolvasható. Aki mégis ilyet állít, hazudik és rágalmaz. Nem voltam 1961-től - miként azt egy napilap állítja - a rendőrség állományában sem.
Korábban és most is az ország érdekeit szolgáltam, ennek megfelelően cselekedtem. Erre utaltam a Magyar Hírlapnak több mint egy évvel ezelőtt adott, 2001. május 25-én megjelent interjúmban: "van olyan helyzet az ember életében, amikor szükség van arra, hogy a nemzeti szuverenitás érdekében olyan lépéseket tegyen, amelyek a külföldi hírszerzésekkel szemben - akár a KGB-ről vagy a nyugati hírszerzésekről beszélünk - védik az ország érdekeit."
Meg kellett és ma is meg kell akadályozni, hogy Magyarország legfontosabb pénzügyi adatai, elemzései illetéktelenek kezébe kerülhessenek. Akik ezért dolgoznak, az országot, az ország érdekeit védik. "
Keresgéltem még az mkogy-on Mudura&Eximbank kulcsszavakkal, de ez után csak még egy fideszes hozzászólást találtam, ahol más ügyben mellékszálként ismét felemlegette a kölcsönt. Erre a részére a beszédének nem reagált senki.
Ez egy érdekes dolog, ténykérdés, jó lenne tudni, mi az igaz.
Most akkor az Orbán vagy a Medgyessy kormány hagyta jóvá azt az ominozus Mudura-hitelt?!
Nekem, ha visszafizeti az a jó üzlet, hogy a mgyarok erősitik gazdasági befolyásukat Erdélyben. Ez adott esetben többszörösét éri egy magyarigazolványnak...
Ha nem fizeti vissza nem jó üzlet. De tudod csak azért vagyok szomorú, mert ez a Vegyépszer 250 millárdjának 1%-a...
Visszakérdezek: ha visszafizeti, ugye örülni fogy a magyar befolyás növekedésének Erdélyben?
Volt viszontválasz, bemásolom. Semmi se derül ki belőle, ha csak az nem, hogy Balla kapásból nem tudta cáfolni Medgyessy állítását.
Továbbra is nagyon érdekelne: igazat, a teljes
igazságot mondta-e Medgyessy.
(Medgyessy felszólalása arra utal, hogy neki ehhez a hitelhez semmi köze, azt az Orbán kormány hagyta jóvá. A teljes igazságon azt értem, hogy ez _így_ igaz-e?)
BALLA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszterelnök úr, ez az összeg, amelyet az ön romániai barátja kap az állami banktól, két és félszer nagyobb, mint amekkora összeget a mikro- és kisvállalkozások támogatására szánnak. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Máskor figyelj oda! - Nem tud a papírtól...) Mi vagy ki érdemel többet?
A kérdés oka, amiért feltettem: a július végi és az augusztusi magyar sajtótermékekből, HVG-ből, Magyar Nemzetből és különböző újságokból raktam össze a kérdésemet. (Közbeszólás az MSZP soraiból.) Még egy gondolatot megengednék a HVG-ből idézni: egy másik, Kolozsvárra tervezett Lotus Markettel kapcsolatban polgármesteri hivatali források szerint Alexander Mudura úr szóban már felvette a kapcsolatot Funar polgármesterrel, de konkrét tervekkel még nem rukkolt elő a beruházó.
Talán majd akkor fog, ha ön, miniszterelnök úr, újra meglátogatja vadásztársát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban. - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Madarat tolláról...)
Mi van?
Nem emlékszel????
Hú ha.
Parlamenti kérdésre tagadta, majd este az SZDSZ-es Kunczéval tárgyalt,Bözsi is ott volt, este dühösen jött ki Megyi parlamenti szobájából,gondolom akkor kérte meg Kuncze Megyit, hogy Demszky javára lépjen vissza Bözsi,....majd másnap bevallotta,hogy szt tiszt volt...rá 1-2 hétre Kis és Hack kilépett az SZDSZ-ből.
Nem bizonyitom be, sajnálom, hogy ilyenekre nem emlékszel....
Hát azt még értem ha ez a Mudura nagyokat kacag; de hogy neked ebben mi a jó v. az üzlet?
(persze ha te is kaptál már állami garanciavállalással kölcsönt; akkó nem szóltam):-D
Ezt AA-s dolgot én sem értem, ha én veszek szemeély szerint állampapírt a banktól, mi a f.. közöm ahhoz, hogy a bank kitől vette? (Persze ha csak nam adtak közvetlen utasítást arra, hogy kitől kell venni. De ilyet még Áder se mer állítani.)
>MP: "Az pedig, hogy hol aludtam, az magánügyem, kedves képviselő úr.">>
Nem vagyok benne biztos hogy ez 1 helyes válasz 1 interpellációra; ha a bizonyos magánügyi alvás után a cimbója 2,5 milliárdos állami hitelt kap.
(persze neked biztos teccik; hogyha a mókus bukik akkó mi fizetünk helyette)
excrement: " Medgyessy régi ismerôsének, a nagyváradi Mudura Sándor vállalkozó villájának udvarán tartott sajtótájékoztatót, összegezve a román miniszterelnökkel és az erdélyi magyarság képviselôivel folytatott megbeszélései nyomán kialakult véleményét. " Ennek ellenére tagadja Megyi, hogy a haverjával találkozott...Hmmm
Biztos nem találkoztak, mert 1 méterre álltak egymástól az udvaron... :ĐĐĐ
(46)-ban leirt link alól másolom ide:
" A Magyar Nemzet híre szerint korábban az Eximbank tervei közt nem szerepelt romániai befektetés a magas országkockázat és a céltartalék-képzési kötelezettség miatt. A rekordsebességgel, alig három hét alatt összeadott, 2,6 milliárd forintos hitel stratégiaváltást jelez. "
Szűkszavú közleményben jelentette be a budapesti Eximbank, hogy július 30-án két hitelüzletről írt alá szerződést Nagyváradon. "
Azért mindenesetre gyorsak. Megtervezni egy plázát, helyet találni neki, csókosokat keresni, bankigazolásokat, tulajdoni lapokat, engedélyeket beszererezni 2 hónap alatt...