Keresés

Részletes keresés

bala79 Creative Commons License 2016.02.26 0 0 1274

jonapot mindenkinek van 2 db eladó szájharmonikám az egyik tipusa ugy van irva a dobozára hogy  m.hohner s a másik ami még rá van irva chromonika2. a másik az dupla annak a dobozára az van irva m. hohner.s     chromatische  bass-harmonika. ha érdekel valakit küldök képet de telo számom 0630 290 6831.

Zöldy Creative Commons License 2016.02.02 0 0 1273

Rendben, köszi!

Előzmény: florg (1272)
florg Creative Commons License 2016.01.31 0 0 1272

Vagy ez, vagy az. Keresni kéne valakit, aki nem kezdő, hogy nézze meg. De az említett hangszer elég alap kategória, tehát nem lehetetlen, hogy hibás. 

Előzmény: Zöldy (1271)
Zöldy Creative Commons License 2016.01.31 0 0 1271

Üdv!
Önképző kezdő vagyok, így csak ti tudtok válaszolni. :) Vettem egy "C"-s Hohner Silver Star-t és a szívott 8 nem vagy nagyon nehezen szólal meg. Negyedannyi szívóerőre a többi már max hangerőn tombol ennél meg behorpad a homlokom úgy szívom és alig jön valami hang. Technikám a rossz vagy a hangszer?

florg Creative Commons License 2015.04.19 0 0 1270

Korosztályfüggő. Amikor én tanultam, még nem voltak könyvek itthon. Azóta már vannak, meg internet stb. Én is használok könyvet, ha tanítok, mert hasznos és jó, valamint fölgyorsítja a dolgokat.

Előzmény: lori75 (1269)
lori75 Creative Commons License 2015.04.19 0 0 1269

Én nem sok herflist ismerek aki könyvből tanulta a bluest...

Előzmény: florg (1268)
florg Creative Commons License 2015.04.18 0 0 1268

Ezzel szemben az összes harmonikaiskola C-s herflire íródott, úgyhogy egy A-s herflivel leszedegetni lehet sokmindent, de tankönyvet használni pl. nem (vagy legalábbis a hangzóanyaggal együtt nem).

Előzmény: lori75 (1267)
lori75 Creative Commons License 2015.04.18 0 0 1267

Üdv.
Szerintem stílusfüggő, azaz elsősorban eldönteném milyen irányban indulnék... de egy JÓ MINŐSÉGŰ chromatikus herfli vásárlásával hibát biztosan nem csináltál. Max egy lépést "kimaradt", ha Blues az irány. A "C"-chromatikust főleg "D"-és számban tudod majd használni, ami a későbbiekben egy diatonikuson a 3. pozíciónak felel majd meg hangzásvilágban(mollos blues v. "swinges" dúr akár). Keress egy számot(D) a nagyoktól chromatikuson: Carey Bell, James Cotton, William Clarke és irány az autodidakta koppintás...
De ha neked lennék mindenképpen vennék mellé (legalább)egy diatonikus herflit is pl. "A", itt a tonika az "E" 2. pozícióban, ami a legelterjedtebb tehát gond nélkül találsz inspirációt...

Előzmény: 13456Majorka (1263)
florg Creative Commons License 2015.04.14 0 0 1266

Nem nagyon. Keresgélj a neten.

Ez egy hasznos oldal: http://www.angelfire.com/music/HarpOn/chrom.html

Kottából meg bármit lejátszhatsz, ami belefér a hangtartományba.

Előzmény: 13456Majorka (1265)
13456Majorka Creative Commons License 2015.04.14 0 0 1265

Köszönöm a választ :) akkor megnyugodtam, hogy az én esetemben jól döntöttem.

De a hangszerboltokban kromatikus harmonikára írt kották/könyvek is vannak, ugye?

Előzmény: florg (1264)
florg Creative Commons License 2015.04.12 0 1 1264

Az attól függ. Egyszerűbb dalokat lehet kromatikussal játszani. Meg egészen bonyolultakat is. Lényegében kromatikussal bármit lehet játszani, de az egészen más, mint a blues harmonika. Fogsz egy kottát, és játszod. Vagy akár fül után. A legalapabb kromatikuson is van legalább 2 oktáv, az majdnem mindenre elég. De azért némi elmélet nem árt hozzá.

Bluesharmonika teljesen más tészta. Ott egy hangnem van, diatonikus hangsor, hajlítási technikák. Ha bemész egy hangszerboltba, egészen jó kezdő szintű harmonika könyveket találhatsz, ajándék hangszerrel, magyarul is.

Előzmény: 13456Majorka (1263)
13456Majorka Creative Commons License 2015.04.12 0 0 1263

Üdv.
Nem tudom, olvassa-e valaki, ha igen, szeretnék segítséget kérni. Most kezdtem a harmonikázást, magamtól szeretnék tanulni néhány dolgot, inkább ilyen ismertebb dalokat, esetleg bluest... És 1 hete vettem magamnak egy viszonylag olcsóbb c-hangolású kromatikus harmonikát, hogy mindezt megvalósítsam. A tanulást valóban egy diatonikussal kellett volna kezdenem?
Előre is köszönöm a választ :)

Puluszu Lopata Creative Commons License 2014.12.17 0 0 1262

Sziasztok! Köszönöm a hozzászólásokat és a tanácsokat! A link, nagyon sokat segít. Közvetlenül, egymást követően hallgatva, érezni lehet a különbségeket. Szerintem még 50 X meg fogom hallgatni őket és sikerül választani. Addig is tanulok belőle. A seydel blues session -nak nagyon bejön a hangja. Lehet, hogy dobogós választás lesz. Remélem nemsokára tudok egy kicsit dicsekedni, hogy valamennyire hozzájárultatok a haladásomhoz! :-)

2ulaszlo Creative Commons License 2014.12.16 0 0 1261

Diatónikus szájharmónikából én a Hohner special 20-at ajánlanám vagy a seydel blues session harmónikát. Ezek e gy kicsit drágábbak, de 2-3000-es harmónikán igazán nem lehet megtanulni rendesen játszani.
Van heringem is de nekem nem jött be, szintén úgy mint a suzuki, nekem ezek túl lágyak, de valaki ezt szereti. A seydelen nagyon jó játszani, de ott találtam olyan darabokat, aminek nem volt igazán jó a légtartása. Viszont nagyon selymesek és könnyen játszhatók, hajlíthatók. Hohner special 20 és pro harp-ok nagyon strapabírók van hohner spec. 20 harmónikám amibe 98 óta bírja, egyik legtöbbet játszott harmónikám. És jól bírja az erős játékot. A seydeleket hamar szét lehet fújni, de most már lehet cserélni a lamellát itt is, nem úgy mint régen. De minden harmónikát szét fúj az ember egy idő alatt.

Szerintem kezdésnek egy Hohner spec. 20-at szerezz be C utána pedig A hangzásba. Ezen meg lehet tanulni rendesen játszani és nem kidobott pénz.

florg Creative Commons License 2014.12.15 0 0 1260

Blueshoz a diatonikus ajánlott, ezek zöme 10 lyukas. A C hangolás a tanuláshoz ajánlott, mert az összes könyv ebben van, és elég jól középen van a hangszer. Az meg, hogy min kezdesz, a pénztárcádon múlil. innen szinte bármi jó: http://www.harmonicashop.eu/?nyelv=hu

(És még kezdő könyv is van.)

Előzmény: Puluszu Lopata (1259)
Puluszu Lopata Creative Commons License 2014.12.15 0 0 1259

Sziasztok! Úgy látom, hogy eléggé leült a fórum. Mert ha az itt fórumozók megtanultak Herflizni, akkor nagyon-nagyon irigylek mindenkit! :-) 

Szóval, a következők! Nem vagyok túl fiatal gyerek, de annyi Blues-t hallgattam és hallgatok, hogy eldöntöttem!!! Meg fogok tanulni. Vagy így, vagy úgy! Tudom, és olvastam sok helyen már, hogy a Blues-hoz a 10 lyukas, C hangolású az ajánlott. Nézem, hogy a nagyok zöme is ilyennel játszik. De ezen belül tud-e, valaki ajánlatot, tanácsot adni az ismert és nem ismert szájharmónikák közül...

gitaRock Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1258

Szájharmónika mikrofon

Beag MD 21 N Dinamikus kardioid mikrofon, 5 méter kábellel, 6,3 mm-es jack dugóval. Hangszerbemenetről is működik, nem kell hozzá mikrofon előerősítő. A mikrofon retró (kissé „mocskos”, blues-os) hangzása miatt szájharmónikásoknak ajánlom.

Vásárlás előtt kipróbálható.

Mikrofon adatok:
Irány jelleggörbe: kardioid
Impedancia: 200 Ohm
Szabadtéri érzékenység: 1,5 mV/Pa
Átviteli frekvenciasáv: 80 - 15000 Hz
Méretek: 47 x 75,5 mm
Tömeg: 0.13 kg

Ár: 6.900.-Ft
Tel.: +36-20-3781492

sprats Creative Commons License 2013.12.30 0 0 1257

Sziasztok, letöltöttem Jon Gindick Rock'n Blues Harmonica című könyvét, sokan dícsérik. De a hozzá való hanganyagokkal mintha nem stimmelne valami. Nem harmónika dallamok szólnak, hanem gyakorlatilag a könyv tartalmát mondja el. Szerintetek melyik az a könyv, amelyiknek jól használhatóak a hanganyagai is?

gitaRock Creative Commons License 2013.12.20 0 0 1256

C hangolású (10 lyuk, 40 hang) Hering Vintage 40 kromatikus szájharmonika, újszerű állapotban. Hangelrendezése megegyezik a 10 lyukú diatónikus harmonikáéval. A gyártó „kromatikus és diatónikus egyben” meghatározással ajánlja.
Szép kivitel. Fa test (fésű), lakkozott réz borítás, 1,2 mm-es sárgaréz lamellák.

Ár: 14.900.-Ft
Tel.: 06-20-3781492

PapírVilla Creative Commons License 2013.12.20 0 0 1255

Sziasztok!

Ez a kiadvány nincs meg valakinek véletlenül elektronikus formában?

"10 Easy Lessons Learn To Play Harmonica"

http://www.youtube.com/watch?v=OOQZdLIrFbw

sep777 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 1254

Sziasztok!
Kaptam egy harmónikát, és szeretnék rajta megtanulni, és ebben kérnék segítséget. Ha valakinek van valami jó anyaga, vagy ismer Tiszaújváros környékén olyan embert aki szívesen taníta az kérem hóküldjön egy e-mailt. 
e-mail: gabor14@vipmail.hu

(Előre is köszönöm)

sanda balázs Creative Commons License 2013.11.24 0 0 1253

Kiscsoportos, akusztikus dolog érdekel valakit, herflist keresnék egy trióhoz max. kvartett. Ha énekeli is tudsz az lenne a legjobb.

Blues és környéke az elképzelés, én elektromos nagybőgős, basszusgitáros lennék, még egy gitáros is kellene majd...

Bp.

florg Creative Commons License 2013.11.17 0 0 1252

Gyakorolj lassan. Sima hangból hajlítottra váltást, direct bendinget stb. Aztán fokozatosan gyorsítsd föl. Mtronóm nem árt hozzá. Riffekkel is lehet, de olyan nekem nincs, keress valami könyvet hozzá, vagy netes videót, amit le is tudsz lassítani (VLC player tud úgy lassítani, hogy megmarad a hangnem).

Előzmény: sprats (1251)
sprats Creative Commons License 2013.11.17 0 0 1251

Amíg nincs a dallamban hajlítás, egyenletes ütemben tudom játszani. Amint elérek a hajlított hanghoz, nem tudom ezt az ütemet tartani, kis szünet lesz a hajlított a sima hangok között. Olyan, mintha több levegőre, de mindenképp több koncentrációra lenne szükségem a hajlított hanghoz.Gondolom még elég kevés a gyakorlatom és ahajlítás is elég kacifántos technika. Szóval ezért kérnék olyan rövid hangsorokat, rif-eket, amelyekben gyakorolhatnám a hajlított hangokat. De lehet, hogy még magát a sima hangokból álló játékomat kellene még stabilabbá, gyorsabbá tenni és addig nem is eröltetni a hajlítást?

florg Creative Commons License 2013.11.17 0 0 1250

Ezt nem értem, hogy akad meg? 

Előzmény: sprats (1249)
sprats Creative Commons License 2013.11.17 0 0 1249

Sziasztok!

Az előzőekhez csatlakozva: Viszont-noha hajlítani már tudok, még nekem is gondot okoz, hogy a hajlított hangokat úgy szólaltassam meg egy dallamban, hogy az folyamatosan szóljon, ne akadjon meg.

Tudnátok esetleg ide írni egy-két egyszerűbb riff-et (TAB-okat), amikkel gyakorolni lehetne? Így első körben csak az alsó hajlított hangokra gondoltam. Előre is köszönöm.

sprats Creative Commons License 2013.11.16 0 0 1248

Szia, szerintem keress valakit,aki már tud hajlítani és régóta játszik. Ez a leg hatékonyabb. 

Előzmény: bzs0202 (1247)
bzs0202 Creative Commons License 2013.11.13 0 0 1247

Sziasztok!

Mostanában kezdtem szájharmonikázni, és a hajlítás sehogy nem akar sikerülni. Tudtok valami gyakorlatot vagy van ötletetek, hogy hogy gyakoroljam?

florg Creative Commons License 2013.11.10 0 0 1246

Metronómot vegyél, és lépésenként gyorsítsd a skálákat, riffeket (akkor lépj egyet, amikor már kényelmesen kifújod adott tempóban), meg játssz együtt zenékkel. Aztán megtudod, mennyi idő alatt alakul ki, személyfüggő. 

Előzmény: sprats (1245)
sprats Creative Commons License 2013.11.10 0 0 1245

Sziasztok, júliusban vettem egy herflit és P. Matyi könyvéből kezdtem gyakorolgatni napi fél-egy, esetleg két órát. Most ott tartok, hogy hallás után az egyszerűbb pop slágereket, népdalokat el tudom fújni (nem eljátszani, mert a tempó még lassú...) Szívott hangokat tudok hajlítani, a fúvott 10-el még eléggé küzdenem kell, de alakul. A legjobban a blues tetszik, de ahhoz improvizálni kellene. 

A kérdésem annyi lenne, hogy mennyi idő alatt lehet szert tenni egy alap, elfogadható blues szintre? A dallamok után úgy érzem, mintha lehetetlen feladat lenne például a nyelvvel való takarásos játék. A dallamok sem olyan folyékonyan szólnak, mint szeretném. Mennyi idő alatt alakul ki valamiféle elfogadható tempó? Tudom, hülye kérdés, de legalább valami személyes tapasztalatot vagy átlagidőt írjatok. :) Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!