Keresés

Részletes keresés

TTNora Creative Commons License 2013.10.23 0 1 506

Van néhány tujánk, azt sem tudom, mifélék, de ápoljuk, gondozzuk őket, szépen fejlődnek. Most feltűnt, hogy sok a sárga levél a belsejében. Ez normális vagy aggódjunk miattuk?

Esp_ Creative Commons License 2013.10.17 0 0 505

Itt a maggyűjtés ideje. Ki, hol próbál különleges fenyőmagokat szerezni?

csudri Creative Commons License 2013.08.22 0 0 504

Sziasztok!

Egy barátom pár éve betelepített egy másfél hektáros területet fenyőfával, luc és ezüst. Most már jó másfél méteresek, szeretné eladni őket, nem tudnátok tippet adni, hogyan lehetne elpasszolni? A nagykerek vásárolnak ilyen "kis" mennyiséget (14.000fa), megoldható-e hogy ne nekünk kelljen kivágni, hanem ők elvigyék?

Előre is köszi!

endru Creative Commons License 2013.05.03 0 0 503

nem tudod milyen öregek a magok, ha régiek akkor kevés a remény.

Előzmény: Törölt nick (502)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.19 0 0 502

Sziasztok!

Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy: borókát lehet -e a borókabogyó magjáról szaporítani?

Ugyanis tavaly vettem egy csomag borókabogyót a drogériában, de nem fogyasztottam el mindet.

Télen elvetettem egy pohárba, úgy ahogy volt. Eredmény: semmi.

Most megint nem hagyott nyugodni a kisördög és széjjel szedtem egyet. No, lám! Ott csücsült benne 4 db. szőlőmag nagyságú magocska.

Kiberheltem az olajos tokjából jól megmostam, áztattam vagy 3 nap, hogy rohadjon le róla minden nem oda való és szívja meg magát vízzel, majd tegnap este egy kecses mozdulattal el hintettem egy földdel teli tárca tetején és lágy mozdulatokkal belenyomkodtam őket a puha földbe. Útravalóul nyakon öntöttem őket lágy vízzel, mondtam egy varázsigét és most várom a csodát.

Van rá esélyem, hogy varázslatom által boróka magból boróka magonc lesz - valamikor...?

Szandálka Creative Commons License 2013.04.06 0 0 501

Sziasztok!

Araucaria araucana (Andoki fenyő, Araukária) fenyőmagot keresek, ha valaki tudja honnan lehet szerezni, kérem szóljon.

Előre is köszönöm!!

Szép estét

A fenyőről egy kép:

http://www.egzotikusdisznovenyek.hu/andoki_arauk%C3%A1ria

Jánosom Creative Commons License 2013.03.21 0 0 500

Sziasztok! Üdv mindenkinek!

Rég jártam erre.

Néhány évet szórakoztam azzal,hogy konténerben ill. cserpében is próbáltam csemetéket nevelni.Nagyon szépek voltak.Csak egy bajuk volt. Mivel a gyükérzetük egy csomóban volt 

a kiültetéskor, és őszig még nem tudtak kellően szétágazódni  ezért  nem viselték el az őszi szárazságot. A szabadban nevelt, szétterüllő gyökérzettel rendelkező csemeték sokkal jobban bírták az időjárás viszontagságait.

Üdv:Jánosom

Előzmény: harpov (497)
vierzig Creative Commons License 2013.02.04 0 0 499

Szia !

Ha a két növény között van hely, akkor az európai ciprust ajánlom. Viszonylag gyorsan nől, és karcsú, gyönyörű szép.

De napfény legyen, és nem lehet "fagy gödörbe" ültetni, mert fagyérzékeny !

Előzmény: lazarov (488)
parga 010 Creative Commons License 2012.12.13 0 0 498

Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni. KI Ő? A mediterán tengerparton láttuk és nagyon megtetszett.

harpov Creative Commons License 2012.11.29 0 0 497

Korrekt! Meggyőző érveid voltak, akkor 4 évest veszek. Ha nincs gyökér nincs élet.

Nem is az öntöréssel van gondom, hanem azzal, hogy az elmúlt években tapasztalt kánikulában öntözéssel is kiszáradnak a frissen ültetett növények.

Köszönöm!

Előzmény: Flanell (496)
Flanell Creative Commons License 2012.11.28 0 0 496

Az ár-érték arány általában a 4 éveseknél a legjobb, ezért ültet ilyet legtöbbet a nép. De ha ki tudsz fogni valami  nagy és olcsó fákat, és öntözni is tudod, akkor érdemes megpróbálni, mert 1-2 évvel korábban lehet vágni.

Előzmény: Flanell (495)
Flanell Creative Commons License 2012.11.28 0 0 495

A nagyobb jobban megsínyli az átültetést.

Hivatalos adatot nem tudok, de az arány valami olyan lehet, hogy ha egy 4 éves 40 centisnek kitermeléskor megmarad mondjuk a gyökérzet 30 %-a, akkor egy 6 éves 80 centisnek megmarad a 10 %. Ez ugye nehezebben ered meg, a lombhoz viszonyított gyökér mindenképpen kisebb lesz.

Előzmény: harpov (494)
harpov Creative Commons License 2012.11.27 0 0 494

Sziasztok!

Tavasszal szeretnék kb. 150 darab lucfenyőt ültetni. A topikot végig olvasva úgy látom, hogy a 3-4 éves csemetét javasoljátok telepítésre. Az egyik kereskedőnél találtam 5 illetve 6 éves eladó csemetét. Ár érték arányban ezt jónak gondolnám, de nem tudom mennyire sínyli meg az ilyen idős fa az átültetést. Szerintetek ilyen korút érdemes ültetni, vagy inkább 3-4 évest vegyek?

lazarov Creative Commons License 2012.08.30 0 0 493

Ha van valakinek eladó lucfenyő csemetéje, vásárolnék 5-6 darabot. 20-50 cm-es már jó lenne.

Csomagküldőnél csak 25 db-os kiszerelés van, nincs annyi helyem.

lazarov Creative Commons License 2012.08.30 0 0 492

Gyönyörű! Ez fenyő, vagy tuja?

Olvastam a szerb lucról, ami magas és karcsú, de elfogadható áron nem találtam.

Köszönöm a választ!

Előzmény: John Yossarian (489)
Esp_ Creative Commons License 2012.08.29 0 0 491

Én eBay-en vásároltam Libanoni Cédrus magokat Ausztráliából még 2 éve.

Kaptam hozzá leírást, de nem követtem kellőképpen, így nem eredtek meg.

Most viszont kedvem lenne újra próbálkozni.

Előzmény: vierzig (487)
A4 audista Creative Commons License 2012.07.20 0 0 490

sziasztok!

Megéri-e még fenyőcsemetéket ültetni,hogy abból egy kis pénz legyen majd késöbb?Kb. 1.5ha a földterület ahova szeretnénk majd csemetézni,persze nem egy fajtáról volna szó,de valami kellene kezdeni azzal a földel!köszi

John Yossarian Creative Commons License 2012.06.25 0 0 489

Magas, de karcsú. Olaszországban láttam ezt a fajtát, de én meg a nevét nem tudom. Ha valaki tudna segíteni, megköszönném! 20-30 méterre is megnőttek, viszont az átmérőjük legtöbbször 1- 1,5 méter volt. Szép látvány, és kevés helyet foglal.

Előzmény: lazarov (488)
lazarov Creative Commons License 2012.06.02 0 0 488

Sziasztok!

Nem találtam más fenyős topicot, ezért itt kérek segítséget.

Tudnátok-e nekem olyan fenyő fajtát ajánlani, ami magas, de karcsú törzsű?

Az előző tulaj tujákat ültetett a kerítés mellé, csak nagy a hézag közöttük és ilyen fenyővel szeretném kipótolni, de nem ismerem a fajta nevét.

vierzig Creative Commons License 2012.03.29 0 0 487

Sziasztok !

Libanoni cédrus magjai nincsenek valakinek ?

Mert szeretnék megpróbálkozni vele.

Köszi

artamira Creative Commons License 2012.02.29 0 0 486

Sajnos sohasem vetettem még fenyő magot, de most kaptam egy gyönyörű szép hatalmas, kék atlaszcédrusról magokat és szeretném ha kikelnének. Megköszönném, ha segitenétek, hogyan kell elvetni, ill. mire figyeljek.

Ő az:

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.13 0 0 485

Győrben, de futárral is szívesek vásárolok , előreutalással is.

Még nem mértem fel a terepet, de első kőrben 2-300-at akarok telepíteni.

Előzmény: Törölt nick (484)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.12 0 0 484

Hol laksz?

Előzmény: Törölt nick (483)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.07 0 0 483

Sziasztok!

tavasszal szeretnék fenyőcsemetéket ültetni. Tudnátok korrekt kereskedőt ajánlani?

köszönöm

Flanell Creative Commons License 2011.12.10 0 0 482

A lucot 2 évesen szokták iskolázni, és 2+2 évesen helyre ültetni 0,8-1 m-re, egyénfüggő.

Akinél én láttam iskolát, az úgy csinálta, hogy a 2 éves, 20-30 cm-es fenyőket kiszedte a magágyból.

Húzott (vagy ásott?) egy árkot, abba 5-8 cm-enként, ahogy sikerült, lerakta a magoncokat, közben folyamatosan takarta, hogy ne dőljenek el.

Mikor kész volt a sor, 20-25 cm-re csinálta a következő árkot. A 2. évben már nem is nagyon gyomosodott.

Tehát ilyen formán 1000 db magonc 10 m2.

Előzmény: domber00 (481)
domber00 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 481

Szép jó napot kivánok mindenkinek!

Kérdésem az lenne hogy van,olyan 1000 db körüli lúc fenyö csemetém,ami már úgymond 4 éves és szeretném ugymond iskolázni öket és ezt nem nagyon tudom hogy kell?Leirná nekem ezt valaki?Egyesével kell ezeket elültetnem akkor?Ezt jelenti az iskolázás,hogy körülbelül,10 cm-ként elültetem öket külön külön?De ez igy nagyon nagy munka lenne hogy lehet ezet egyszerübben megoldani,tudna nekem ebben segiteni valaki?És ezt gondolom tavasszal és összel lehet megvalositani?Mert már muszály lenne valamit csinálnom velük mert olyan sürüen vannak hogy az aljuk már kezd száradni picit ugymond,barnán.Köszönöm szépen aki ebben segitséget tud adni nekem.

Flanell Creative Commons License 2011.11.06 0 0 480

Én már sajnos vásároltam is tőle régebben, jól át..szott, aztán mikor véletlen tévedésre gondolva felhívtam, lehordott mindenféle szemétnek - most már nem tartom véletlennek.

Előzmény: Törölt nick (479)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.05 0 0 479

Na szép!

Ez a duplázás az Express oldalán is jellemző rád. Undorító amit műveltek! Ez a gerilla marketingtől felfordul a gyomrom.

Előzmény: imviro (478)
imviro Creative Commons License 2011.08.26 0 0 478
imviro Creative Commons License 2011.08.26 0 0 477

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!