sok embernél felemás a hallás de ez még nem oka a zúgásnak. Sőt van, hogy eg yadott frekveciát nem egyformaként kezeli a belsőfül, több herztnyi eltérés is lehet, de észre sem veszed ha nem teszteled magadat. Ne tedd : D
ez még nem biztos hogy probléma, a belinkelt hangenerátor lineáris, a fül másképp működik, ott fiziológiai hallás van, bizonyos frekvenciákra érzékenyebb, másokra kevésbé.
ócska szar hazug dumák 17500ért...fingjuk nincs a fülzugásról, összepakolnak pár szar dzsuvát a kapszulába aztán aranyáron árulják a filléres gagyikat...az összes ilyen trógert lecsukatnám akik lehúzzák a a segítségre szoruló embereket..
"Az Audiovico kapszula egy speciálisan összeállított táplálékkiegészítő, mely kifejezetten a hallás javítására és a fülzúgás megszüntetésére lett kifejlesztve. "
azért vedd figyelembe a használt eszköz audio képességeit is, egy mobilkütyü akusztikus kvalitásai finoman szólva is szarok önmagában, jó minőségü fülessel már valamivel jobb, asztali gép jó erősítővel és hangfalakkal a leginkább hiteles zajforrás. Ami még számít a vizsgált frekvencia, minél magasabb annál inkább fókuszérzékeny, picit arrébb mozgatod a forrást és már nagyságrendekkel halkabb lesz, nincs olyan szélesen ható energiája mint a mély hangoknak.
a szakmám műszerész, egszer egy ilyen kuruzsló picsa elhozott egy "energetizáló" csodakészüléket, mert kiszakadt egy vezeték belőle. Azóta is azon röhögök, SEMMI nincs bennük, csak egy fos nyák, gagyi alapszintű elektronika ami a kijelzőket vezérli, és milliókat keresnek vele, mert a sok birka megy és odaja nekik a lóvét. A Bemer eljárásról valós véleményt gyakorlatilag kár keresni, a fizetett marketingesek teljesen leuralták a netet, s bár szerintem a bemer dolog egy nagy nulla, szart sem ér a mágneses bohóckodásuk, de jól megélnek az elkesedett emberekből.
Valamint érdemes kerülni a vízbe merülést, zuhanyzásnál a víz fülbe jutását. Füldugó segíthet ha elkerülhetetlen.
A csípős ételeket, egyéb gyulladáskeltő dolgokat is érdemes kerülni. Nasivin, Novorin és egyéb orrcseppek használata tilos, ha nagyon muszáj, akkor tengervizes orrcsepp. Hidegben, szélben fület takaró sapka ajánlott. Zenét hallgatni moderált hangerővel, fejhalllgatóból is inkább a nyitott kialakítású ajánlott, az kevésbé terheli meg a dobhártyát.
Hirtelen ennyi. Én ezeket követem nagyjából így 46 évesen és lényegében tünetmentes vagyok. Nyilván egy húzósabb, stresszesebb időszak után valamelyest erősödik a zúgás, de ez mindig egy intő jel, hogy ideje kicsit visszavonulni, lepihenni, változtatni.
+ Az idegrendszer túlterhelése, túlfeszültsége is okozhatja. Lásd, ahogy a nagyfeszültségű vezetékek zümmögnek. Alapvetően van egy magasfrekvenciás összetevője a hallásnak - külső és belső (testi) zajok eredője, kb mint a kozmikus háttérsugárzás, de ez egészséges esetben nem okoz diszkomfortot. 1-2 hét elvonulás, a stressz, zajforrások kikapcsolása, a városból a természetbe vonulás, befelé fordulás, lenyugvás, önmagaddal, testeddel, lelkeddel való foglalkozás sokat segíthet.
Sziasztok! Olvastam a rengeteg komment et, vegyes érzéseket válltott ki bennem! Nekem 2 hónapja van fűlzúgásom, elég nehezen viselem, voltam már 5 féle orvosnál, de eddig semmi komoly! Egy orr fűl orvos írt fel trendal nevü gyógyszert, lassan szedem másfél hónapja, de semmi eredménye sincs! Kérés az lenne ha tudna valaki valami jót, meg ha enyhíti az is megfelelő! Köszönöm!
A megvastagodott dobhártya vagy ér minden további nélkül sípolhat (fizikai ok!). Nekem a túl vékony dobhártya sípol. Törődj bele, ha elfogadod, 1 nap után észre sem veszed!!
A dobhártyapattogás jó dolog, az csak annyit jelent, hogy a fülkürtön keresztül működik a nyomáskiegyenlítés. Ha nem pattogna, az viszont baj lenne!
Még a kezdetekkor írtad, hogy kényszeres dobhártyapattogtatást végeztél. Ez mit takar? Kényszeres nyeldeklés, vagy ujjal pattogtattad a hallójáratot? Ha az utóbbi, ez volt az alap ok, és örülj, hogy a dobhártyádat nem vágtad véglegesen haza.
Plusz miért zavart a fülpattogás? Nekem mondjuk van olyan, hogy "átpattan" (nem csak egy pattanó hang nyeléskor, hanem más érzés is lesz), és akkor olyan mintha el lenne dugaszolva a fülem (gyanítom hogy ekkor nem sikerül a nyomáskiegyenlítés), de egy idő után magától visszapattan (újra kinyílik a fülkürt). Korábban én is (orrbefogósan) próbáltam visszapattintani, de az igazából csak rontott az esetleges orrdugulás v. egyéb tüneteken, és gyakoribbá tette a panaszokat (aminek a következménye lett később a sérült dobhártya)
Szóval nyugi, tényleg felejtsd el az összes orvos, természetgyógyász, masszőr, youtube, sarlatán, stb. irányt, 1 nap átgondolás és lenyugvás után meg fognak szűnni a panaszaid. Ha nem így teszel, bele fogsz őrülni. A választás nálad van.
Köszönöm a jó tanácsokat! Azt viszont neked is meg kell értened hogy még korai beletörődnöm a helyzetembe, amíg még látom az alagút végén a fényt vagyis a gyógyulásom esélyét. Januárban lesz egy éve hogy kialakult a fülzúgásom, tehát még korai beletörődnöm. Annál is inkább mert először csak dobhártya pattogási panaszom volt és ezt a szervezetem öngyógyító képességével illetve egy gyógyító segítségével sikerült megszüntetni. Azért is keresem folyamatosan a fülzúgás megszüntetésének lehetőségét mert nem csak ebbe kellene beletörődnöm. Lassan 50 éves leszek és a zene szerves része volt az életemnek. Most a kialakult zaj érzékenységem miatt nem tudok zenét hallgatni vagy csak olyan halkan hogy nem élvezem. Illetve oda kell figyelnem mit eszem iszom mert ez is befolyásolja a fülzúgás erősségének észlelését. Ráadásul januárban olyan szakorvosi kezelésben részesülhetek (hála a kitartó utánajárásomnak) ha segít rajtam ha nem, amiben más fülzúgásos beteg nem vagy csak nagyon kis számban részesülhet az országban. Ezt most nem fejtem ki hogy miért. . Több helyre ahova más elment volna a panaszával segítséget kérni nem mentem el,mert beláttam hogy ott úgyse fognak tudni segíteni csak a pénzemet vennék el feleslegesen.Köszönöm a jó szándékból beírt kommentedet de még korai lenne feladnom.
egy jótanács: mostantól ami pénzt rászánsz a mindenféle tök felesleges füllel kapcsolatos kiadásokra, inkább tedd félre és a végén örülj, hogy megmaradt egy csomó pénzed. Hogy mik ezek a felesleges kiadások? Gyakorlatilag minden amit eddig ráköltöttél és amit tervezel rákölteni. Az összes szélhámos orvos, kuruzsló, okoskodó fasz, spirituális gazember MIND átver, csak a pénzedet akarja. Ne vegyél semmit csodabogyót, ne tömd magadba a műanyagvitaminokat, ne járj semmilyen kúra bohóckodásra. Annál semmi sem rosszabb, mnt hogy örökkön a reményt hajszolod és közben egyik csalódás ér a másik után.
Igaz, most nekem is visszajött pár év szilencium után, de már tudom a dolgomat, tűrök és várok, hogy csillapodjon, mindig vannak jobb időszakok, Amit tehetsz az az, hogy ne a füled legyen a központi téma, ne arra koncentrálj, hogy zajong, mert bezárod magad egy burokba ahol csak te vagy meg a füled. Valamelyest kíméld a füled de ne vond meg tőle a mindennapi zajokat, mert pszichésem kialakul egy előfeszült állapot amelyben rettegsz a hangoktól, holott fiziológiailag semmi okod nincs rá és eljutsz egy pontra amikor a saját gyötrödésed által generált spanolt idegállapot önmagában egy potenciális zajforrás, mivel a hallóideg az amygdalába is be van kötve. Vegyél erőt magadon, lazíts, a szervezetedel való kapcsolatodat rendezd újra, ne tekintsd ellenségnek aki az életedre tőr, legyen barát aki segíteni akar egy kialakult gondon. Nekem sok erőt adott amikor elkezdtem nem gyűlölni az agyamat, hanem olyanként tekinteni rá, aki mellettem áll és mndent bevet a javulás reményében.
Egyvalamit el kell dönteded: élni vagy halni akarsz, és e szerint éld az életedet. Ha feladod akkor végleg elvesztél, de ha nem akkor fejezd be az önsajnálatot, szedd össze magad és élj!
Túl vagyok a nootropil infúziós kezelésen. Két hete szedem a betaserk és nootropil gyógyszereket. Egyenlőre nincs sajnos érdemi változás. Én is hallottam már orvostól hogy bele kell törődni a fülzúgásba,nem lehet gyógyítani. Azt megértem hogy nincs általános gyógymód a fülzúgás megszüntetésére. Azt viszont nem tudom elfogadni hogy minden esetre vonatkozik, hiszen nagyon sok okból kifolyólag alakulhat ki. Nekem például nem egészségügyi okból alakult ki hanem fizikai behatás okozta. Az biztos ha valaki meg akarja szüntetni komoly erőfeszítéseket,pénzt kell ráfordítania a probléma megoldására. Folyamatosan keresem az új információkat, például pár napja rátaláltam egy orosz nyelvű youtube kommentre amiben nagy dózisú b12 (nem mindegy melyik formula,methylkobalamin a jó) vitamin szedését javasolták.
Illetve nem részletezem milyen erőfeszítéseket tettem annak érdekében hogy egy speciális kezelésben részesülhessek januárban amit még régen alkalmaztak. Ma már csak idős orvosok ismerik a módszert, gyakorlatilag senki nem alkalmazza már. Ha jól sül el a történet majd beszámolok róla.