Az ember két jó barátja, a kutya és a macska nem feltétlenül ellenségeskedik, sőt fiatal korukban megismerkedve jól kijönnek egymással - támasztja alá izraeli kutatók tanulmánya.
Neta-li Feuerstein, a Tel-avivi Egyetem munkatársa 170 izraeli háztartásban végzett felmérést, ahol mindkét háziállatot tartották. Az esetek kétharmadában barátságos kapcsolatban volt a két faj, negyedében semleges viszonyban, és 10 %-nál kevesebb válaszadó számolt be ellenséges viszonyról.
A harmóniára akkor volt a legnagyobb esély, ha a macska érkezett elsőként a családba, és az állatok a cica féléves, a kutya egyéves kora előtt ismerkedtek meg.
A kutatók szerint az állatok megtanulták, mit takar a másik testnyelve, még azokat a jeleket is, amelyek éppen az ellenkezőjét jelentik a két fajnál. Ha például a kutya elfordítja a fejét, általában engedelmességet fejez ki, a macska elfordított feje azonban agressziót jelezhet. Feuerstein és kollégája videóra rögzítette negyvenöt háztartásban a kutya és a macska kapcsolatfelvételét, és megállapították, hogy az esetek négyötödében mindkét állat a másik "anyanyelvi" kódja szerint reagált társa viselkedésére. (X)
Szia! Valószínűleg Artur szemei is legalább akkorára kerekedtek, csak ő háttal állt felém! Viszont 6 ökör sem bírta volna onnét elvontatni (nemhogy én)!! :)))) Mindkettő tartott is a másiktól! Azt sajnos nem tudtam lefényképezni, amikor a farudak alatt sasolták egymást!
Nálunk mászkál kinn néhány nyakörves macsek, mert itt sok a kert és kiengedik a gazdik. Az én kutyáimat viszont nem veszik "kutyaszámba", épp tegnap néztem, hogy nyakörves foltos oldalán fekve nyalta magát, 2 kutyám odacammogot, macsek úgy fektében felvette a szemkontaktust, 2 kutyám zavarba jött és elforditotta a fejét... macsek meg onnét végképp le se sz@rta őket....feküdt tovább , hatalmas macskaöntudattal.
Sziasztok! Artur cica kalandja! :) Az erdőből hazafelé tartva látom, hogy egy néni üldögél a kezében egy pórázzal, de a kutyát sehol sem láttam! És kiderült, hogy egy cicababát sétáltat az erdőben! Artur most látott először ilyen közelről cicát! Hát nem tudom ki volt jobban meglepődve??? Főleg amikor a cica felmenekült a fára, Artur teljesen kész volt, nem lehetett elvinni onnét, keringünk körbe-körbe, minden oldalról meg akarta nézni, majd mikor a cica ráfújt úgy megugrott, hogy azt hittem hasra esek! :)
Sziasztok! Gingere milyen nagyot nőttek a cicáid! Ilyen két segítség mellett neked már nem is kell kertészkedned sem, elvégzik ők a munkát helyetted is! :)
Szia Titindex!!!!! Csodásak ezek a kutya-cica bákés egymásmellett éléséről tanúskodó képek! Neked is van új cicád??? Vagy nem???
Nagyon szép ez a két kiscica:) gyönyörű árnyalatú cirmoskák:)) Ugye, milyen jó, ha ketten vannak? Eljátszanak egymással. Egyedül nem győznéd az iramot egyszemet lefárasztani.:)
De jó is lenne fantasztikus kutyám- cicáim (békésen) együtt szieztázós képeket feltenni ! Nos ez még nem megy, egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem alszanak- mármint a cicák, Gingit néha rajtakapom holmi horgolgatáson:))
Menne az üldözéses , a fáról Gingire vetődős, Marcit Dinit a sarokba szoritós, egymáson ugrálós , bundán lógós, gazdi idegeit cincálós akció sorozat képekben de ezt meg nem bírom lefotózni :))))
:)) kertlátogatás felügyelettel, létrával és csörgőlabdával ! Eddig bevált a harkálymódszer, kopogtatom az utat lefele a fáról , többszöri visszafordulással megtorpanással sikerül egyre lejjebb kopogtatni...egyiküket...másik már újra a felső ágról vigyorog rám:)) fontolgatom a tüzoltóismerős keresést
Sziasztok kedves topicolók ,olvasók ! Réges rég nem jártam erre , máshol se igen, remélem jól vagytok és a 4 vagy többlábuitok is jól bírják ezt a finom meleg nyarat ! Rengeteg a ténykednivaló de most szeretném nektek is bemutatni Hudinit és Marcipánt , igeeeen megmacskásodtam :)))és Gingi is :)))
Ez a címe annak a könyvnek, amit a CSER Kiadó jóvoltából olvashatnak azok a társállat tartók, akik egy időben, egy élettérben akarják tartani a két különböző állatfajt. Az olvasók megtudhatják, hogy milyen kommunikációs korlátok tehetik problémássá a kutya és macska közösség életét és miként lehet ezeket az embernek áthidalnia. Hasznos tanácsokat olvashatnak az összeszoktatás lehetőségeiről, a problémák megoldásairól és arról, hogy miként segítheti az ember a kutya - macska barátságának kialakulását.
Szia! Én találkoztam velük személyesen is, tényleg jól megvannak! Sziszkó, egy hatalmas maci (nem mintha Erzran a tm aprócska lenne) aki hanyattvágja magát és égnek dobja a talpait, hogy vakarászd a hasát, ha pedig abbahagyod, bökdös, hog még! :)
Meghalt az anyja, hat napig macskaeledelen élt egy kétéves fiú 2008. június 29. 14:26
A gyermekre egy szociális munkás talált rá
Hat napon át macskaeledelt evett egy kétéves amerikai fiúcska, akinek meghalt az édesanyja.
A gyermekre egy szociális munkás talált rá a lakásban, miután meghallotta kintről a kisfiú sírását. Mivel senki sem nyitott ajtót, hívta a rendőröket. Bent azután halva találták a fiú 36 éves anyát. Bűntényre utaló jel nincs, a halál oka még nem ismeretes, csak annyi, hogy az anya krónikus beteg volt.
A gyermeket állami gondozásba vették, míg el nem dől, hogy elhelyezhető-e egy rokonánál.