Nekem tetszik a hozadék is:
Csilléry látszólag az állatkínzás ellen lépett fel a kóservágás betiltását követelve: „Budapesten ugyanis a vágómarhának mintegy 70%-át vágják le zsidó rítus szerint. Ez ellen az elmaradt barbár állatkínzás ellen már többen felszólaltak és a közönség, valamint az önkormányzat szervei körében mind gyakrabban merült fel az a kívánság, hogy a közvágóhídon a zsidó rítus szerint történő vágás alkalmával követett állatkínzó eljárást a főváros szüntesse meg.” A főváros tanulmányt készített, hogy megalapozott intézkedést hozhasson. A tanulmány megállapította, hogy a sakterolás előkészítése során az állat lábait összekötik, ledöntik, gerincére fektetik, és a nyakat erőszakosan visszafeszítik. Ez a durva beavatkozás gyakran tíz percig is eltart. „Az előkészített állatok nyakát a sakter a csigolyáknál haránt átmetszi. Ezen nyakátmetszés után az állatok szemükben a legnagyobb rémület kifejezésével igyekeznek kötelékeiktől szabadulni és izomerejük teljes megfeszítésével mintegy 5-6 percig a legkétségbeesettebb ellenálló mozdulatokat végzik.” A bizottság külön felhívta a figyelmet, hogy „Nagy-Britanniában és Lengyelországban csak a zsidó lakosság számarányának megfelelő számú állatnak rituális módon való levágását engedik meg.”
A Közvágóhíd Pesten volt, s ez felveti a kérdést, hogy ez az alig burkolt zsidózás mennyiben tartozott egy budai lokálpatrióta lap profiljába. Nos, Csilléry már a lapalapításkor leírta: „Budán erősebben él a keresztény hit, tisztábban ragyog minden nemzeti ideál. Ezeket a szempontokat Pesten mindenkinek méltányolnia kell és terveink valóra váltásához segítséget kell hogy adjanak.”
Ld:
http://www.bp-xi.hu/nep1.htm
Tiborc
Mindegy, disznó vagy bárány, vagy akár krokodil! itt most arról van szó, hogy rövidülnének a zsidó szokások pont abban az EU-ban, ahol zsidó uralom van! no ne mán!
"Ők nem, de a disznók, mit bekebeleztek, biztosan!"
Én ugyan katolikus vagyok ,de annyit azért még én is tudok, hogy a zsidók még kóserolva sem ehetnek sertéshúst. Szóval mielőtt durván zsidózni kezdesz, olvasni kellene egy kicsit. Ha már iskolába nem jársz.
Az EU-ban is élnek zsidók, biztos valahogy megoldják, nem beszélve a pár milla muzulmánról, akiknek ugyanezek az előírásaik. Mellesleg irigyellek, hogy ez a lenagyobb problémád:)
Ismereteim szerint , az állatot nem lövik fejbe a vágóhídon szokásos eszközzel , hanem elvágják a torkát , hogy a szív munkája kipumpálja az összes vért , mint ahogy ez szokásos a közönséges mezei de betiltásra kerülő disznóvágásnál is.Hogy ájult állatnál mi a megengedett kóser nézet , azt valóban nem tudom.Viszont volt már vita régebben erről , hiszen úgy tudtam Budapesten van az egyetlen kóser mészárszék Európában.
Hmmm... Konkrétan mik is az EU-kompatibilis disznóvágás előírásai? Továbbá konkrétan hol ütköznek ezek a háztáji, illetve kóser vágás bevett szokásaival?
Innentől lesz érdekes, ha valaki lesz oly kedves, ezeket felsorolni - tételesen - és kimutatni a feloldhatatlan ellentéteket, addig kénytelen vagyok óccsó zsidózásnak tekinteni a topicot.
Lehet, hogy nem ismeri, de a kerdes teljesen jogos. Az EU eloiras szerint meg a magyarorszagi haztaji disznovagast sem lehet az eddig megszokott formaban megtenni, ugyanis elotte el kell kabitani a disznot. Ez azt mondja szamomra, hogy a koser vagas procedurajaba is be kene beiktatni egy elkabitasi reszt, hisz jelenleg nincs benne.
Mi lesz a kóser vágással az EU csatlakozás után , mivel az EU szabályai nem preferálják eme élőben történő kivéreztetős vágási módot ? Ez a kérdés nyugtalanit engemet , ha már a szombat az szombat.