Keresés

Részletes keresés

Wic Creative Commons License 2003.03.05 0 0 90
"Nem akarásnak nyögés a vége"

Nyilatkozta Pető Iván SZDSZ-es politikus annak akpcsán, hogy a FIDESZ kivonult a kuratóriumi szavazásról. Azt is mondta, hogy ha a FIDESZ nem tud megegyezni, és nem állít jelöltet, el fogják fogadni az MDF esetleges további jelöltjeit.

Azért arra kiváncsi vagyok, mit nyilatkozott volna Pető, ha 98-2002 között a MIÉP önállóan állított volna jelöltet, mivel nem tudtak megegyezni, és azt az akkori kormánypártiak elfogadták volna.

Wic

malaclopo Creative Commons License 2003.03.05 0 0 89
szerintem is ki kell menni az emberek közé, de nem az én dolgom; mottam mán, hogy választások között max. félévente tudok foglalkozni vele; azért más talűálkozókon előfordulok, és érzékelem az emberek problémáit; sem a mg-hoz, sem a gazdasághoz nem értek; azt azért gondolom, hogy nem állandó, mit kell termelni; gyárak, munkahelyek az iparban is bezáárnak, azokat a munkavállalókat sem védi jobban senki; meg ők traktorral sem vonulhatnak föl, meg diktálhatnak az ország nagyobbik felében, azért várom az eu-t, hgy talán akkor nem lehet itthon eladni a ny-ról visszafordított, még permettel teli ződséget, gyümölcsöt; a magyar is ember, de semmi garanciát nem lehet kipréselni a termelőktől; ja, meg a rendes tejet is várom, ami 3,5 %-nál kezdődik
Előzmény: Törölt nick (88)
uke Creative Commons License 2003.03.05 0 0 87
"A Fidesz ürügyet keresett, és meg akarta mutatni, hogy nemcsak az elmúlt négy évben volt, hanem most is baj van a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségében."
2003.03.05 07:54 WP

"Pető Iván szerint ugyanakkor saját magának állított csapdát a párt, mert nem tudott megállapodni az MDF-fel, amelynek jelöltjeit viszont a parlament beválasztotta a grémiumba. A szabaddemokrata politikus rámutatott: a Fidesz ragaszkodott ahhoz, hogy az ellenzékének jutó négy helyből három az övé legyen, mert ez stratégiai döntésekhez ad módot neki, ehhez azonban az MDF nem járult hozzá.

Mivel a törvény csak azt írja elő, hogy a kormánypárti és ellenzéki kurátorok száma egyenlő legyen, az oldalaknak maguknak kell megállapodniuk a megosztásban, s ha a Fidesz a hiányzó két helyre nem tesz javaslatot, akkor ezzel az MDF is élhet - tette hozzá Pető Iván."

Okos ember ez az Iván. A Fidesz tényleg megszívta. Már baromira irritált ez a kivonulósdi és íme. Remélhetőleg mostmár csökkenteni fogják ezek számát és inkább a padsorokban maradnak dolgozni.

malaclopo Creative Commons License 2003.03.05 0 0 86
a minélrosszabb, annál jopbb rám nem jellemző; az szélsőjobb elvárás
Előzmény: Törölt nick (85)
mibi Creative Commons License 2003.03.05 0 0 84
".. remélem együtt kap majd 5 %-ot"

En inkabb a harmadolas utan atlagos 10 evre gondolok egyesek eseteben. Allitolag az eddig szuletett feljelentesek ugyeben akkorra birosagi iteletek is varhatok.

Előzmény: malaclopo (83)
malaclopo Creative Commons License 2003.03.05 0 0 83
a fürtöske éppen azok közül való,akik nem valók az mdf-be; színvonaltalansága fideszes; nem is nyert volna, ha nem a mg-i területek adják a szavazók többségét; láttam ugyan, hogy ki az új elnökük, de már nem emlékszem; kapaszkodj meg, a Centrum is be fog jutni a parlamentbe,; a két szélsőjobb, a fidesz meg a miép, remélem együtt kap majd 5 %-ot
Előzmény: Törölt nick (81)
firstmaggio Creative Commons License 2003.03.05 0 0 82
Gondolkodj már egy kicsit Béla! (hogy stilszerű legyek) :-)

A Fidesz minden idegszálával arra törekedett, hogy nehogy helyreállhasson a törvényes rend.
Amit eddig a MIÉP-pel összekacsintva tudott elérni azt most obstrukcióval akarja helyettesíteni. Meggátolta a TV elnök választásokat és most gondolták elég okosak és ügyesek ahhoz, hogy meggátolják a teljes kuratórium felállítását.

Csak hát kicsit elszámolták magukat, (és a sok lászatügy generálása közben elfelejtették a törvényeket értelmezni) mivel Ibolykáéknak már elegük lett a gyomorforgató megoldásokból és -mellesleg önös érdekből- beintettek a fiúknak.
Most persze levegő után kapkodnak és lassan tán ráébrednek, hogy az erőpolitizálás helyett hosszútávon mégiscsak a konszenzuskeresés működhet.

Szép lassan minden öngóljuk beérik, így lesz idejük gondolkodni az eljövendő stílusuk miatt....

Előzmény: Kovács Béla Sándor (63)
malaclopo Creative Commons License 2003.03.05 0 0 80
volt ilyen szavazólap, hogy a fidesz beviszi az mdf-et? hogy csinálta?
Előzmény: oroszlánkölyök (68)
mibi Creative Commons License 2003.03.05 0 0 79
1. Jo lenne mar tudomasul venni, hogy a "tenyleges ellenzek" nem kizarolag a Vezert es haverjait jelenti.

2. A MIEP valoban delegalhatott volna 4 tagot, ha a masik ket ellenzeki part nem allit jeloltet. De allitott! Megjegyzem egyebkent, hogy szigoruan veve a MIEP egyetlen tagot sem delegalhatott volna, mint ahogy a tobbi part sem, ugyanis a partok csak jelolhetnek tagokat, azokat a parlament valasztja meg, azaz delegalja.

3. Talan a Fideszen kerd szamon, hogy miert nem jelolt tagokat a kuratoriumba. Megtehette volna, de nem tette. A torveny meg azt mondja ki, hogy ha egy part nem el jogaval, akkor az ugyanazon az oldalon alla (azaz adott esetben ellenzeki) part jelolhet az ures helyekre.

4. Ugy tunik, mintha egyeseket zavarna az, hogy kozugyeinkben kezd vegre visszaallni a torvenyes rend. A kuratorium felallitasaval kapcsolatos procedura ugyanis eddig a mediatorveny szerint zajlott.

Előzmény: oroszlánkölyök (68)
parsons Creative Commons License 2003.03.05 0 0 78
A 2002-es parlamenti választásokon "uszkve !%-ot ért el, pontosabban 3.86-ot. Nem nézted a meccset?
Előzmény: oroszlánkölyök (77)
oroszlánkölyök Creative Commons License 2003.03.05 0 0 77
Mikor volt a centrumnak 4 %-a?
Előzmény: parsons (76)
parsons Creative Commons License 2003.03.05 0 0 76
Te írtad, hogy szavazatokat vesznek el középről. Ott pedig a Centrum van a maga uszkve 4%-val. Te hol élsz?
Előzmény: oroszlánkölyök (75)
oroszlánkölyök Creative Commons License 2003.03.04 0 0 75
Nem értem a gondolatmenetedet! Olyan,hogy centrum nem létezik vagy te hol élsz!
Előzmény: parsons (74)
parsons Creative Commons License 2003.03.04 0 0 74
Most őszíntén, te nem ezt tennéd a helyükben? Középről már nemigen visznek szavazatot, mert ott a Centrum. A békejobb eleve halálra volt ítélve azzal, hogy azt a tehetségtelen Pusztait bevették a csapatba.
Előzmény: oroszlánkölyök (71)
Demszkyváros Creative Commons License 2003.03.04 0 0 73
Ne bántsuk szegény MDF-et. Újhelyi megmondta: a Fidesz akar káoszt. Ez most más, mint az előző ciklusban a csonka kuratóriumok ügye volt. Akkor a Miép csak látszatellenzék volt!

Kérdem én: mi is most az MDF? Látszatellenzék!

--------
Szóval, az egészről a Fidesz tehet. Orbán. És talán kicsit az Orbánbányák is.

psch Creative Commons License 2003.03.04 0 0 72
Oroszlán! Teljesen igazad van. De egy dolgot kihagytál: milyen polgári értékeket akar képviselni az eltűnőben lévő MDF , amikor MTV-s kurátori képviseletét a baloldali elkötelezettségű Peták Istvánnra bízza ? Most akkor erre lehet mondani: Mennyi? - Mi mennyi?
oroszlánkölyök Creative Commons License 2003.03.04 0 0 71
Hát ez az! Csak több szavazatot vesztenek a jobb oldalról mint ami nyernek középről! Ezt már eljátszották annak idején a békejobbal is! A választások előtt meg majd jönnek megint kujcsorogni,hogy vigye be őkez a Fidesz a parlamentbe.
Előzmény: parsons (69)
eztEgyed Creative Commons License 2003.03.04 0 0 70
A MIEP annó pontosan annyit delegalt, mint az MDF. Csakhogy a FIDESZ most egyet sem delegált...

+ ha együtt indultak a választáson, miért baj most a fideszeseknek? Hiszen egyszerrre léptek? Vagy nem?

Előzmény: oroszlánkölyök (68)
parsons Creative Commons License 2003.03.04 0 0 69
Ez az MDF már nem az az MDF, aki maradéktalanul kinyalja a fiuk s...ét. A Balsaiékat leverték, mint a cölöpöt, a mostani elnökségben többségben vannak a DI pártiak, akiknek kinyílt a csipájuk és rájöttek, hogy van három jó évük az oldalvizen beevezés után, amikor is fityiszt mutathatnak a Nagy Testvérnek. Eljátszák a konstruktív ellenzék szerepét, s ahogy elnézem Arrogán Tóniékat, ez egyelőre be is jön nekik.
Előzmény: oroszlánkölyök (66)
oroszlánkölyök Creative Commons License 2003.03.04 0 0 68
Rosszul látod! A Dávid Ibolya féle MDF egyszerűen lepaktált a baloldallal. Ha ez tényleg megvalósul akkor a tényleges ellenzék teljes figyelmen kivül hagyásával dönthetnek pl a az MTV elnökéről! Arról se feledkezzünk meg,hogy az MDF-et a Fidesz vitte be a parlamentbe. Ezzel az erővel az előző ciklusban a MIÉP is delegálhatott volna 4 tagot!
Az ország felének akaratát figyelmen kivül hagyják!
Előzmény: CSAK_EGY_polgár (67)
CSAK_EGY_polgár Creative Commons License 2003.03.04 0 0 67
a Fidesszel való összefogás helyett

Vélhetőleg elegük lett a fideszes kuratóriumi tagok nyilvánvalóan obstrukciós szándékú nem-szavazásakor az MTV elnökének megválasztására tett második kísérletnél, és a destruktív politizálás helyett a konstruktív politizálás felé próbálnak evickélni.

Előzmény: oroszlánkölyök (66)
oroszlánkölyök Creative Commons License 2003.03.04 0 0 66
Ha az MDF 4 tagot delegál a kuratóriumba akkor Magyarországon már a demokrácia látszatára sem adnak! Az MDF óriási taktikai hibát követ el azzal,hogy belemegy 1 ilyen látszatellenzék szerepbe a Fidesszel való összefogás helyett!
Előzmény: parsons (-)
sashimi Creative Commons License 2003.03.04 0 0 65
Mivel minden partnak jar egy kepviselo, igy a fidesz allithatott volna harom jeloltet es a parlament jozansagara bizhatta volna, hogy az ot (5) ellenzeki jeloltbol melyik negy kerul be az elnoksegbe. Ez ugyanis lehetseges az AB 22/1999. (VI. 30.) határozata alapjan:

ha a képviselőcsoportok közös jelöltállításban nem tudnak megegyezni, az elnökség az egyes képviselőcsoportok egynél több jelöltje útján is megválasztható, mikoris a parlament egyik vagy másik oldalán levő képviselőcsoportoknak már nem kell közös jelöltet állítani.

sashimi

Előzmény: Kovács Béla Sándor (63)
mibi Creative Commons License 2003.03.04 0 0 64
Te Bela! Nem is vagy Te olyan setet! -:)))

Mar csak azt kellene felismerned, hogy a szavazasra pontosan azert nem tettek fela kerdest, mert akkor a Fidesznek allast kellett volna foglalni. 2 MIEP-es kur-tag pontosan azt erositette vona, hogy osszejatszanak Csurkaekkel. 1 MIEP-es kur-tag meg elriasztott volna egy csomo szelsobbik jobbos szavazot.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (53)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.03.04 0 0 63
Gondolkodj már egy kicsit! Az az arogáns, aki úgy gondolja, hogy az ötszörannyi képviselőjéhez a kétszer annyi kurátor azért dukál? Az a kompromisszum, ha egy 1%-os párt ugyanakkorának gondolja magát, mint a 30%-os? Ennyi erővel az MSZP is elfogadhatta volna a MIÉP két jelöltjét. Példát mutatott volna "kompromisszumból"...
Előzmény: firstmaggio (62)
firstmaggio Creative Commons License 2003.03.04 0 0 62
Maradjunk abban, hogy a FIDESZ most a saját sz@rát kajolja.Hát kb. ezt érdemlik.

Magam is a kárörvendés bűnébe estem amikor értesültem az esetről. További jókedvem abból származott, hogy az MDF -ha saját érdekében is de- leszarta a fidesz stratégiáját és a kompromisszum irányába lépett, példát mutatva az izompolitikusoknak.

Talán a fiúk így megtanulják, hogy a politizálás sem hatalmi sem pedig ellenzéki pozícióban nem egyenlő az erőfitoktatással, intoleranciával, bármekkora is a kísértés!

Előzmény: Pardon (56)
gitana19 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 61
HCs jó ötlet. Sok hasznot hajtana, ha a kuratóriumba bekerülne. Ha nem is ott...
Előzmény: kábelbúvár (24)
Ilja Iljics Creative Commons License 2003.03.04 0 0 59
Tárgyszerű.
Előzmény: biciklis_postas (58)
Ilja Iljics Creative Commons License 2003.03.04 0 0 57
Nevetséges. Milyen gondolatkísérletre van szükség, amikor annál nagyobb disznóságot nem tudott volna összehozni a Fidesz, minthogy egyetlen ellenzéki tagja sem volt a kuratórium elnökségének három évig. És ennek bizony a Miép mohóságán kívül a Fidesz volt a másik oka, megszavazhatták volna Kuncze javaslatát a 2 MSZP-s, 1 SZDSZ-es, 1 Miépes elnökségről. Nem tették.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (53)
Pardon Creative Commons License 2003.03.04 0 0 56
Csak nem Einstein Úrhoz van szerencsém,ugyais Ő szok' gondolatkisérleteket csinálni, csak hát nem befejezett múltban úgy, hogy valószínű valami tévedés van a dologban.
Egyébként nem az ilyen gondolatkisérletre szokták volt mondani, hogy ha a nagyónak kerekeke van akkó...
Maradjunk abban, hogy a FIDESZ most a saját sz@rát kajolja.Hát kb. ezt érdemlik.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (53)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!