Mi az, hogy ennyi csak a kreativitás? Nem hiszem, hogy egy ajánlásban kellene ennél több "kreatíva".... De köszi a hozzászólást, te biztos profi fotós vagy, akinek nincs szüksége semmilyen oktatásra, mert bemagolta az elméletet különböző könyvekből... Nem tudom minek kötekedni, sok a munkád biztos, és rengeteg eladható fotót készítettél már
Sablonos, elcsépelt. Naponta kapok ilyen tartalmú spameket. Ha csak ennyi a kreativitás akkor hogy higgyem el, hogy olyat tanulhatok amit könyvekből nem lehet?
No mindegy, járd az utad. Sok elégedett résztvevőt kívánok!
Én nemrég elvégeztem a Tripont Fotóakadémia Fény Titkai című tanfolyamot. Egyszerűen zseniális volt, olyanokat tanultam amiket könyvekből vagy youtube-ról nem lehet. Annyira gyakorlati és interaktív volt az egész... Imádtam! Most megyek a Jó kép receptje cimű oktatásra, de sztem el fogom végezni a DSLR videósat is mert egy fotósnak már videózni is olyan jol kell kb tudni mint fotózni.
- Felszerelés, mi elengedhetetlen az esküvő fotózáshoz - Megjelenés, egyházi és esküvői Etika, hogy mozogjunk, mit fotózzunk, gondolkodjunk mindig egy lépéssel előre - Trendek az esküvő fotózásban, mi a fotózsurnaliszta stílus lényege, a pillanat varázsa - Hogyan fotózzunk különböző fény és időjárási viszonyok közt - Ön Marketing, hogyan indítsd be karriered
- Trendek az utómunkálatokban - Fénykép közös elkészítése, Lightroom és Photoshop használata, tömeges képfeldolgozási tippek - Albumkészítési tanácsok - Workshop során készített képek értékelése - Egyéni kérdések megválaszolása
Rosszul sikerült egy fotó? Hiába mondja mindenki, hogy manuális beállításokkal sokkal jobb képeket lehet csinálni, neked mégsem sikerül? Szeretnél gyorsan átlendülni a kezdeti technikai nehézségeken? Akkor jó helyen jársz!
Garantáljuk, hogy a négy alkalmas kurzus végére egy olyan magabiztos tudás megszerzését, amely segítségével a legváltozatosabb körülmények között is technikailag hibátlan képek születhetnek. Emellett olyan hasznos tippeket, trükköket sajátíthatsz el a gyakorlatban is, melyeket csak hosszas próbálgatás során ismerhetnél meg.
Ne maradj le, jelentkezz most, hogy Te lehess a legjobb fotós az ismerőseid közt!
Már többször szóba került, hogy Budapesttől távolabb élők is szívesen járnának fotósképzésekre, csak a távolság miatt sok az útiköltség, most egy új képzés megoldhatja ezt a gondot: összevont foglalkozásokkal jelentősen csökkenthető a tanfolyam hossza, így csak párszor kell Budapestre utazni.
De az időhiányban szenvedőknek, a gyors eredményt akaróknak is ideális választás lehet.
Átalaktás előtt az OKJ-s fotós képzés, várják a ti véleményeiteket is, hogy min hogyan kellene változtatni, hogy a modul rendszerű képzés minél hatékonyabb, szakmaibb legyen.
Nemsokára indul egy tanfolyam az Óbudai Társaskörben. Nem OKJ, nem szakma de szerintem elég jó az ár/érték aránya a tanfolyam anyagának. 10 alkalomtól senki nem lesz profi fotós, viszont el lehet indulni a tudatos képalkotás útján.
Ma reggel véletlenül éppen a gyermekszemészeten kezdtem és feltettem a második kérdésedet a doktor néninek. Nézett nagyokat és kellően kitérő választ adott. De azért szereztem támpontokat...
1. A tolómérőt nem én fényképeztem le, lásd wikipédia nóniusz cimszó
2. a "szerintem" mindegy. Azt kellene tisztázni, hogy az emberi szem esetében mit jelent az a szó, hogy "felbontás"? Ha definiálod nekem, akkor megmondom a szerintemet.
Nem bánnám, ha szaporítanád a szót, mert akkor érteném, hogy mit is szeretnél. Ezt már legutóbb sem értettem meg...
Hidd el, megpróbálok, amennyire lehet, független maradni, ez elemi érdekem. Ha utánanézel, akkor láthatod, hogy a hsz-aim legnagyobb részében szó sincs a képzésekről. Ráadásul ezen a fórumon, más topikokban mások sokkal keményebben reklámozzák magukat, üzletüket, én hozzájuk képest még "kezdő játékos" vagyok.
Az idézett passzusban és a topik fő témájában teljesen igazad van, de nézd csak meg jobban: már a 13. hsz-ban (2003-ban) egy fotósiskolát hirdetnek. Én is csak azért merészelek itt hírt adni a rendezvényekről, mert ezt mások is rendszeresen megteszik és mégis csak ennek a topiknak a témája. ;)
elszált a szép cizellált hsz - em, a lényege az volt hogy az alap kérdésben nem foglalnék állást, én néhány személyes tapasztalatomat írtam le... Szép napot ! :)
"nem kevés olyannal találkoztam akinek a vizuális kultúráját csak ő maga értette meg."
Ebből két dolog következhet: vagy mi vagyunk kevesek, vagy ő kókler... Ha rajtam múlik, mindkettőnek adok x százalék esélyt. Aztán az idő eldönti...
"persze mindenki átcsúszott"
4-5-6 év után jönni rá arra, hogy a delikvens nem odavaló, az a tanári karról/képzésről állítana ki lesújtó bizonyítványt. És hát a művészképzés társadalmi "károkozó-képessége" nyilván más, mintha mondjuk az orvosi egyetemről kerül ki egy felkészületlen orvos-jelölt.
"A legtöbben azért izgalmas munkákat mutattak be . Persze amennyire egy mezei fotós meg tudja ezt ítélni , szerinted semennyire ."
Én azokra mondom, hogy "semennyire", aki azt állítják, hogy egy négy-ötéves egyetemi kézés egy szakmunkásképzővel sem ér fel... Szélsőséges megítélésre hasonszőrű válasz.
"Akkor ? :)"
Bocs, ezt most nem biztos, hogy értem. Az biztos, hogy nagy szakadék van ember és ember között a kultúra minden területén, ezen én nem csodálkozom, legfeljebb a kelleténél nagyobbnak vélem az űrt. Nyilván egy "mezei fotós" illik, hogy "képben legyen" és én magam azt is érdemének tartom, ha nem fitymálja le automatikusan azt, amit nem ért, vagy legalábbis csak kívülről szemlél, estleg felettébb nagy kérdőjelekkel. Bestpixel barátunk mondandóját én - többek között - azért fogadom fenntartással, mert ő cseppet sem tekinthető "függetlennek"; ebben a fórumban ő - ne szépítgessük - kőkeményen az üzleti érdekei szerint kommunikál. És, gondolom, megfelel az Index idevágó passzusainak:
Felhasználási feltételek/ Tartalom / 5. Nem használhatod Fórumainkat reklámtevékenység folytatására, kivéve, ha erre írásos engedéllyel rendelkezel a Szolgáltatótól.
Mielőtt így-úgy kritikával illettem volna itt a topikban a tevékenységüket hirdető urakat, először elolvastam e topik kezdő bejegyzéseit, amiből kiderült, hogy ez nem annyira a fotós tanfolyamot szolgáltatók reklámfelülete, sokkal inkább a felhasználói véleményeké. Ezzel együtt virágozzék minden virág, lesz amelyikre méhecske száll, másikra meg nagynéha magamfajta fullánkos jószág. :)