Közkívánatra, valamint az újoncok és a forróbb fejű őstagok okulására az alábbi szösszenetet kéretik elolvasni mindazoknak, akik először járnak itt és azoknak, akik csevegni kezdenek friss topiklakóinkkal:
hol van abban az autoban xzn ? :o (otlet van, kerdes a keszseg. )
ima ? ... na az nem fog artani. :) (ha programozasra gondolsz.. es van ra opciod akkor kell. ha nincs opcio.. akkor majd feltanulja magatol. .kicsit tobb ido.. de itt ugyis minden ujra kell majd tanulnia..szvsz nem lesz egybol hibatlan.
(javaslom, ha megvan meg a szamom... akkor inkabb a viberen adat kozoljunk. )
Vannak a cégnél új t6 vagy t7 es nem követem :D 25 ös évjáratu otomata transporterek. Csak kiváltságosoknak!
Múlt héten lehuzták az egyik oldalát délután.
Na kiderült hogy a felszopó csaj az. Normál esetbe ezért 6 hétig nem vezethetne de az ő esetében és mert december van csak vezetési tréningre kellett mennije.
Délutánosok nem vihetik. Neki kiadták. Fura mód neki mindig jó kocsi jutt.
Ahol ez van reggelesbe kírva és oda megyek én szakadtat kapok. Szóvá téve. Kérdésemre nem válaszolt hogy miééért nem adjátok ide nekeem.
Ja maradjak túlórázni.. majd túlórázik aki jó kocsit kap. Ja meg ha nem nekem kell szaladgálni ha a 7 óra túlórából elfelejtetek beírni 3,5 felet... Elmúlt 2 hét..
a cinikusag elso lepcsoje hogy leszarod mas velemenyet. ..vagyis felismered a sajatod ..
ehez viszont kell egy bizonyos szintu onbizalom/egoizmus... na beloled eddig pont ez hianyzott.. az egeszseges ' beleszarok' a mas hulyesegebe.. tarts ki mellette... galambal nem sakkozunk... a media meg galamb. ...
(napi fuggosegbe vagyok a 'hiroldalakal' kapcsoltban.. de max... es max... 30 percem van rajuk.. nem ernek tobbet.. ) good luck.
meg inkabb realitasoktol elszakadt meglatasaid lesznek../.. mit fogsz gondolni a vilagrol, ha csak az utcan talalkozol a valosagos vilaggal, meg boltokban es a benzinkuton ""
Ja, kihagytam hogy minden 3.-4. dolog reklám, még reklámblokkolóval is túl sok a reklám, appokban meg sokszor abszurd mennyiségu a reklám.
Kezdem azt hinni lassan, hogy valóra válik a "dead internet" teória, hogy az interetet hamarosan foleg AI botok írják, AI botok olvassák, ami nem AI az reklám, az emberi tevékenység meg majd kimerul pár AI alapú keresésben meg valamelyik social media siton cuki macskás vagy bénázós emberek típusú 10 másodperces videok ("shortok") nézésében.
Plusz még olyan negatív hatását is észrevettem az internetezésnek mostanában (a rosszkedven, zaklatottságon, felháborodáson stb.-n kívul), hogy turelmetlenné tesz, figyelemzavart okoz, tíz perc hír olvasás, YouTube vagy social media után alig tudok fókuszálni pár percnél tobbet egy dologra, képtelen vagyok ot oldalnál tobbet elolvasni olyankor egy konyvbol anélkul hogy ne érezném hogy valami "halaszthatatlan" dolgot el kell intéznem vagy meg kell néznem neten. Tanulás is nehezebben megy utána.
És ha rám ilyen hatással van otvenhez kozeledve, hát én nem tudom mit csinál gyerekek vagy tinédzserek agyával... Ezt nem interneten olvasom, ezt tapasztalom magamon...
Túl sok negatívum, túl sok doomscrolling, túl sok rosszkedv hírek miatt stb., plusz egy rakás ido elpocsékolás. Plusz mostanában szinte minden clickbait, minden biased, minden eltorzított (még olyanokon is mint BBC, lásd Trump osszevágott beszéde), már amit nem AI ír még... 95%-ban rossz hírek és 99%-ban semmit nem tudok tenni, akkor meg minek... Inkább csinálok valami értelmeset helyette, tanulok valamit, edzek, vagy olvasok/nézek valamit amitol legalább jó kedvem lesz...
Amúgy YouTube-ot és Social Media-t is hanyagolom, 50% AI garbage, 25% doomscrolling/clickbate material, 24% érdektelen cucc, és talán 1% ami értelmes számomra...
Oszinten megvallva, most hogy visoznylag sok europai varosban megfordulok, tenyleg latom, hogy azert nem a UK az egyeduli ahol problemak vannak: abszolut kaosz a nemet vasutvonalakon (komolyan, pedig beszelek nemetul, de annyi torles es keses van, hogy nem birtam mar tobbszor kovetni hogy milyen vonatra kell szallnom...); Budapest, Praga elkepesztoen draga. Most Pragaban vagyok, el nem tudom kepzelni, hogy fizet ki a helyi 5-6 Eurot es sorert (Csehorszagban!!) es 8 Euro egy hotdog a karacsonyi piacon, Warsoban 4-5 Euro egy kave... Azert ott azert a fizetesek inkabb a fele vagy kevesebb mint UK ban...
Atyam, WE, akkor meg inkabb realitasoktol elszakadt meglatasaid lesznek, mint eddig? Mi birunk egyebkent, en csak aggodom, mit fogsz gondolni a vilagrol, ha csak az utcan talalkozol a valosagos vilaggal, meg boltokban es a benzinkuton :-)
Én besokkaltam a hírektől amúgy. Minden 1 jó hírre jut 20 rossz ami csak rossz kedvűvé teszi meg stresszeli az embert.
Imént letöröltem minden hír appot, kijelentkeztem minden hírlevélből amiben hírek vannak, letiltottam minden hírfolyamot amit lehetett, nem érdekel ha a demokratikus országok önként diktatúrába mennek át, nem érdekel hogy milyen új módon pusztítjuk a környezetünket, nem érdekel hogy milyen új rákkeltő anyagokat találunk ki, nem érdekel hogy melyik agyament barom politikus akar atomháborút, nem érdekel milyen aszteroida csapódik be mikor, Orbánt is leszarom mostantól, legyen gazdagabb mint a Musk, ajda el az országot az orosozknak, nem érdekel stb.
Majd ha valami érdekes van ami tényleg érint minket és tenni is tudunk valamit, akkor az gondolom valamelyikőtök majd úgyis belinkeli ide.
"Magistrates going to be able to give 18 month sentences, possibly two years? Wasn't long back that it was six months. Given that magistrates are significantly more likely to deliver guilty verdicts than juries, where the hell are all these extra prisoners supposed to go?"
"It's not just about the jail time, which is usually finite, it's about the criminal record which lasts for life. If they give you one erroneously, it's very expensive and difficult to get it takes away. Just ask that Post Office chappy and his colleagues."
"Three years is still a long time to go to prison if innocent because the magistrate is having a long, shitty day."
Én nem tudom mi megy ebben az országban (is)...Nincs elég pénz semmire, NHS, ambulance, police, prisons, courts, roads, HS2, housing, military, you name it...
Jenrick told the Commons: "Why on earth does this justice secretary think he has a mandate to rip up centuries of jury trials without even a mention of it in his party's manifesto?"
"Cases where a sentence is likely to be three years or less will be heard by a judge, he says." "And, for trials that are likely to be long and complicated, judges will hear them without juries." "And he says he would not view the courts in this country as being anything like Russia."
Valahogy semmi sem mukodik már ebben az országban normálisan. Kibír még 19 évet, mire nyugdíjba megyunk, mire osszeomlik az egész? Nem tudom...
Lehet hordani kontaklencsét távolra, akkor csak kozelre kell olvasószemuveg, nem kell bifokális meg multifokális (ez utóbbitól én úgy szédultem hogy csak na) szemuveg.
Anyámnak van ilyen szemüvege, jó drága volt. Én szerencsének érzem, h nekem még nem kell, de a jobb szemem már homályos közelre, csak a bal küzd még.. :-)
nekem valami bifokulalis van.. vagy mia tokom. kozelre alulrol nezek... tavolra felulrol.. kielegito... static modeben. ezzel igy nincs is baj..
...amig nem kezdek jarni, vagy motorozni.. (ami mar dinamikus mode.. )
na onnan viszont total a kaosz.. olyan tergorbuleti hajlasok vannak, -es erre a reakciok -- hogy reszegnek nez aki nem ismer. ( aki ismer is.. na az mindegy.. :) =================