nekem is letört kb fél éve ugyanaz a kis pöcök. (úgy látszik ez típushiba).
kb 5000-6000 forintért javították meg a nikon szervizben (tettek rá új elemfedelet).
Mondjuk ha ez ilyen gyakori hiba, akkor ez gyártási eredetű, és meg lehet próbálkozni szavatosságban megjavíttatni (gondolom garanciád már nincs a készülékre), ha kicsit győzködöd őket, szerintem sikerülhet:))
Amúgy ott helyben meg is csinálták, nem kellett otthagyni.
Sziasztok! Gondolom régóta nagy örömmel élvezitek a gépet. Én is. De most szomorú lettem, mert az elemtartó fedele elromlott, egy pici pöcök letört róla, így nem tudom becsukni. Ha valakivel esetleg ez már előfordult, kérdezem, hogy és hol tudta megjavíttatni? Köszönök minden segítséget.
Szomorúan tudatom, hogy a 5106791 sorozatszámú Nikon CoolPix 4300 kamera bűncselekmény (betöréses lopás) áldozatává vált, ezért rendőrségi körözés alatt áll.
Kérem, aki március 28. után használt kamerát vásárolt vagy ilyet vásárolni szándékozik, gondosan ellenőrizze a sorozatszámot! Köszönöm.
A géppel együtt eltűntek még az alábbi eszközök: 2x512 Mb CF kártya, 1 db tartalék akkumulátor, adaptergyűrű és circular polárszűrő, mindez a géppel együtt egy mini táskában - melyek együttes felbukkanás esetén talán segíthetik a felismerést.
Aki találkozik vele, kérem értesítsen engem a nikontele3x@freemail.hu címen, vagy a II. kerületi ill. a legközelebbi Rendőrkapitányságot, vagy a legközelebbi hatóságot - pl. használtcikk piac esetén a Piacfelügyelet jogosult lefoglalni a lopott tárgyalak.
A nyomravezetőnek pénzjutalmat ajánlok fel.
Előre is nagyon köszönöm, és elnézést, ha megzavartam a technikai diskurzust.
Én fél éve használom a 4300-ast, fényképezőgépnek vettem, annak 3x optikai zoom kivételével tökéletesen bevált ... Csináltam vele 1-2 videot is max a hangiány ami idegesíthet.
De ha komolyan gondolkozol gépvételen akkor sztem érdemes olyat venni mégha kissé drágább is ami zoom-ban többre képes.
Igazán komoly hátránya pont abban rejlik, hogy mozgóképfelvételben nem valami erős. Max. 320x240-es vidót rögzít 15fps sebességgel és max. 30-40 másodpercig, hang nélkül. Bár szerintem egy fényképezőgépnél ez teljesen sokadrangú szempont. Ha neked ez nagyon fontos, akkor a 3700-as jobb választás, mert ott azt hiszem sokat fejlesztettek videótéren.
Ezt leszámítva néhány elenyésző apróságban gyengébb a 4300, de minden más dologban sokkal jobb a 3700-asnál. Manuális gép, rengeteg beállítással, kézi fókusszal, 4 megapixel, tömörítetlen képformátum. Míg a 3700 egy egyszerű kis point'n'shoot gép. Nekem nincs egyik sem, tehát mondhatom magam elfogulatlannak. Szerintem képminőség terén is jobb a 4300. Már az eddig neten látott tesztképek alapján.
A kérdés tehát az, hogy a videó a fontosabb, mert akkor 3700, vagy a fotóképesség, mert akkor 4300 ?
Remélem olvassa vki, gondolkozom egy cp4300-as vásárlásán és ami még befutó lehet cp3700 azt kérdezném milyen hátrányai vannak 4300-nak és az érdekelne még ez a tipus tud e hangot rögzíteni?
szintén cp4300 tulaj, erősen elfogult asszem, de huzamosabb ideig más gépet nem próbáltam, viszont általános jótanács:
Tapasztalt fotóstól fogadtam meg én is a tanácsot, miszerint a legtöbb esetben nincsenek az embernek olyan spéci igényei amit egyszerre több gyártó ne fedne le adott géppel, vagyis egyszerűbben szólva biztos van 3-4 vagy akár több gyakorlatilag azonos tudású gép más gyártóktól, amik lényegében csak dizájnban különböznek. Ezért az a lényeg, hogy neked mi esik jobban kézre meg hogy tetszik e a gép. Pl konkrét példa: annó nekem a canon slr gépen nem tetszett a görgethető választógomb, túl nehezen járt nekem, ezért is lett nikon f65 a vége.
amúgy figyelmedbe ajánlom még mint szempont: tárólókártya tipusát(CF talán legolcsóbb, bár nem jelentős, viszont kemény tokozású), áramforrás típusa, pl hagyományos cerka aksi nagyon kellemes, én egy spéci pótaksiért 10e-t perkáltam cp4300hoz...
A segítségeteket szeretném kérni digitális fényképezőgép vásárlái ügyben. Abszolute amatőr vagyok, viszont - nem csoda - szeretnék egy megbízható gépet; kettő fogott meg jobban: Nikon CP 4300, valamint a Canon A75.
Teljesen hobbi szinten melyiket - illetve milyet - érdemes vásárolni??
Egyetértek azzal, hogy utólag ugyis rá lehet barkácsolni, ha kell. Az én kis 3100-ason ráteszi (sokkal szebben mint a Sony!!!) de még ezt sem használom, mert ha elforgatom a képet, akkor elég hülye helyre teszi... :)
Szóval ez egy jó ficsőr de legtöbbször elég béna...
Nem érdemes miatta siránkozni, másik gépet fontolgatni... :)
Szia! Én is csatlakozom az előttem szólóhoz. Az exif adatokból ki lehet szedni a dátumot, amit aztán egy progival sokkal szebben rá lehet tenni a képre, ha akarod. Láttam olyan Sonyval készült képet, amin rajta volt, hát egy undormány. Zavarta a szépérzékemet. :-))
Gratulálok, ön jól választott!! :)
A kérdésedre válaszolva, én nem tudok ilyen beállításról, de ha volna, se használnám. Miért rondítanák el egy képet vele? Ha nagyon érdekel, akkor az EXIF-ben benne van, ott meg lehet nézni.
Sziasztok!
Elég elcsendesült a fórum mostanában. Régóta figyelem a fórumon írtakat, és ennek is köszönhető, hogy kb. egy hónapja én is boldog tulajdonosa lettem egy colpix 4300-asnak.
Mostanában ismerkedem a géppel és felvetődött egy kérdésem, amire nem találtam választ eddig még a leírásban sem:
Azt szeretném, hogy a számítógépre töltött képeken is látszódjon a dátum és az idő az alsó sarokban, de nem tudom, hogy hogyan kell ehhez a gépet beállítani.Azt olvastam a leírásban, hogy a kinyomtatandó képeknél be lehet állítani a dátum és idő feltüntetését, de ha jól értettem akkor csak a nyomtatáson fog látszani. Vagy lehet hogy ezt a szolgáltatást a gép nem is tudja?
Aki tud erre nekem válaszolni légyszi tegye meg!
Előre is köszi
Igen lattam mar, sot az egesz otletet onnan vettem, hogy a 4300assal melyebb bitmelyseget csikarlyak ki. Nekem Photoshopom van. De mi az a PPM kiterjesztes? Milyen szerkeszto progi eszi?
Az eddig tapasztalataimat leirom, hatha megjon a kedve valakinek kiserletezni evvel a nemdokumentalt funkcioval.
32bitben sokkal elesebbek lettek a kepek. Nallam a feheregyensuly belallitassal vannak gondjaim. Ugy tunik, hogy a vatozo fenyerossegu tamaknal, mintha nem is lenne semmi dinamikaja 32bites modban. De lehet, hogy ez a PSD konvertalasnal jon elo.
Nahh!
Vettem egy Nikon CP4300-at! :))
Használtan jutottam hozzá, egyenlőre beváltotta a hozzá fűzött reményeket.
Eddig csak párszáz képet lőttem el, kicsit kalandozni kell a menüben, de elég logikus a felépítése. És láss csodát, néhány jó felvétel is született. :)))