Keresés

Részletes keresés

Judu1974 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 156

Érdemes ezt megnézned:

anyajegy.hu

(bár szerintem rengetegen foglalkoznak vele, mert egyre fontosabbak a bőr megbetegedései, és a bőr védelme)

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.06 0 0 155
Csak mert egy olyan hsz-re válaszoltál, aminek az előzménye lézeres műtét volt.
Előzmény: prokariota (153)
drumlin Creative Commons License 2007.09.05 0 0 154
csináltak szövettant, 6 hét múlva kapom meg a kontrollnál.

egyébként holnap egy hetes az újdonsült sebem, a fülem mögött van, nem túl szép, muszáj leragasztani, ha emberek között vagyok.

Előzmény: SzVFE (146)
prokariota Creative Commons License 2007.09.05 0 0 153
Nem pontosítottam, hogy szikés műtétre gondolok, de gondoltam, hogy így is érthető lesz a mütéti kimetszés ténye..
Előzmény: Törölt nick (152)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 152
Lézeres anyajegy-eltávolításnál olyan mértékben megég a kivett szövet, hogy lehetetlen szövettani vizsgálatot végezni rajta.
Előzmény: prokariota (150)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.04 0 0 151
Köszönöm szépen!!!
Előzmény: dalia (149)
prokariota Creative Commons License 2007.09.02 0 0 150
Szövettant minden sebészeti beavatkozásnál készítenek, ha a műtét a kivett szövetre irányul..
Előzmény: SzVFE (146)
dalia Creative Commons License 2007.09.02 0 0 149
így van, megtaláltam a kamara oldalán:

A biztosított - a sürgősségi ellátást nem igénylő esetekben - orvosi beutaló nélkül is jogosult igénybe venni

* szakorvosi rendelő által nyújtott

1. bőrgyógyászati,
2. nőgyógyászati,
3. urológiai,
4. pszichiátriai és addiktológiai,
5. fül-, orr-, gégészeti,
6. szemészeti,
7. általános sebészeti és baleseti sebészeti,
8. onkológiai szakellátást.
Előzmény: dalia (148)
dalia Creative Commons License 2007.09.02 0 0 148
én első alkalommal - 2 hónapja - is beutaló nélkül mentem, simán kértem időpontot a földszinten. szerintem a börgyógyásazat nem beutalós egyébkéntsem.
Előzmény: Törölt nick (147)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.02 0 0 147

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, h ha már volt a Kékgolyóban anyajegy-eltávolításom, akkor hivatkozhatom-e arra vagy kell újra beutaló?

Köszönöm előre is a választ!

SzVFE Creative Commons License 2007.09.01 0 0 146
Szia, szövettent is csinálnak a levett anyajegyből?
Előzmény: drumlin (145)
drumlin Creative Commons License 2007.08.30 0 0 145
Ma vetettem le az Ars Medicában egy anyajegyet a fülem mögül. ELőzetes bejelentkezés után az egész (várakozással együtt) kb 20 percig tartott, ebből legtöbbet az adminisztráció vette el.

Az orvos egy pillantást vetett rá, ezután mehettem a műtőbe, ahol érzéestelenítés után kb 5 mp alatt "leégette" az anyajegyet. Egyáltalán nem lehetett érezni semmit, most sem fáj. 23 rugóban volt.

Hat hét múlva kell visszamennem, most egy csúnya seb maradt, de állítólag gyorsan javul.

Röviden ennyi - egyébként a site-jukon részletesen leírják az egészet, fotókkal stb. A hely elég kulturált volt, bár az épület elég lepukkant (bérház a Ferenciek terén).
tölgy Creative Commons License 2007.06.15 0 0 143
és az ijedelem adott elég löketet az orvosi rendelőbe jutáshoz???

amióta az anyukám hátán lévő aktivizálódott anyajegy kivétele után kiderült, hogy melanoma /legagresszívabb gyors áttétet képező rákfajta/, nos azóta folyamatos aggódásban vagyok-és csak remélni tudok, bizonyosságot nem!!-hogy időben vették ki, az áttétképzés agyba ,májba, tüdőbe láthatatlan--ha már jelet mutat akkor sok lehetőség nem marad.
jaj

lényeg: minden elváltozást azonnal nézetni szakorvossal, és legyen oktalan ezerszer minthogy egyszer későn menjünk!!-életünkről van szó!

Előzmény: Mea07 (142)
Mea07 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 142
Kedves tölgy ! Köszi a választ. JÓl megilyesztettél.
Előzmény: tölgy (141)
tölgy Creative Commons License 2007.06.11 0 0 141
azonnal!!!!!!!!!!!

és semmi ne irritálja ! nap se érje!!!
Előzmény: Mea07 (140)
Mea07 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 140
sziasztok! Nekem régota van a hátamon egy kiemelkedö anyajegy amelynek kb 2 hete a felülete rücskös lett és a teteje sötétbarna
szerintetek ez a változást megkéne nézetni? vagycsak én ilyedezem?
SzVFE Creative Commons License 2007.03.03 0 0 138
Szia, nekem tb alapon az István kórházban az onkodermatológián csinálták a szűrést és a műtétet is. Ott nincs számitógépes vizsgálat, dermatoszkóppal vizsgálnak meg alaposan. Az első alkalommal beutalót kértek, amit a körzeti bőrgyógyászaton adtak, azóta is rendszeresen oda járok szűrésre.
Előzmény: batki zoltan (137)
batki zoltan Creative Commons License 2007.02.21 0 0 137

Sziasztok!

Valaki valami jó helyet mondjon már szűrésre, illetve számítógépes anyajegy vizsgálatra?

Ébresztő!

batki zoltan Creative Commons License 2007.02.19 0 0 136
Sziasztok!

Elég durva dolgok vannak itt, de remélem azért mindenki helyre jön. A történetek olvasása után több kérdés is megfogalmazódott, ha az anyajeggyel látszólag minden rendben van, csak 1-1,5 cm nagyságú akkor most levenni vagy nem? Nekem kb 50 anyajegyem van, voltam szűrésen nyáron sztk-ba de nem volt meggyőző, ezért elakarok menni számítógépes anyajegy vizsgálatra, van valakinek tapasztalata, jó hely címe, illetve infója árakról?

Köszi Zoli
tölgy Creative Commons License 2006.11.14 0 0 135
értem, köszönöm.
Előzmény: Waratah (134)
Waratah Creative Commons License 2006.11.14 0 0 134

Figyelj, én csak azt tudom, hogy amikor az anyukám sebésze látatlanban -mármint műtét nélkül, sima röntgen alapján - azt mondta: nem lehet műteni, 2 hónap van hátra, akkor kapta az anyukám a "karrierje" legjobb tumormarkerét. (Persze most így utólag gondolom, lehet, hogy egy kicsit csaltak neki, hogy egy ideig még higyje el.)

CT vagy valami egyéb képalkotós cucc. Csak azt úgy ok nélkül nem csinálnak.

Előzmény: tölgy (133)
tölgy Creative Commons License 2006.11.13 0 0 133
dede, szöettan perszehogy volt mindkétszer.

én tumormarkerre vagy valami olyanra gondolnék ami jelez ha "másabb valami mint eddig volt", egy kiinduló vérképesre gondolok,
de buta vagyok persze mindehhez (is).
a házidokijához küldöm nyaggatási céllal az anyumat.
Előzmény: Waratah (132)
Waratah Creative Commons License 2006.11.13 0 0 132

Mi az hogy nem kértek labort???? Nem lett szövettan???? 

(ma vehettem le a kötést, néztem, ez a kb 2,5 mm-es vacak miatt a pasi 3,5 centis vágást csinált, na ez tutira ment a környezet belövésével)

Előzmény: tölgy (131)
tölgy Creative Commons License 2006.11.12 0 0 131
:-(
anyumnak ujra kellett vágni, mert nem volt elég nagy a távolság a rosszindulatú melanomától.

mostmér szépen gyógyul, és febr-ra van visszahivva a bőrgyógyászatra kontrollra.
/én hiányolom, h. nem kértek labort se, pedig miután utánaolvastunk elég agressziv fajta, és láthatatlan áttéteket képes képezni májba-tüdőbe és agyba.
neadj'isten h. így legyen!!
Előzmény: Waratah (130)
Waratah Creative Commons License 2006.11.12 0 0 130

Volt egy fibrómám, amire tavasszal egy bőrgyógyász azt mondta, ne törődjek vele. ("A korral jár":))  Egy ideje viszketett, aztán már le kellett ragasztanom, mert érzékeny volt. Persze, mehettem volna vele orvoshoz, de mindig volt valami nagyon fontos....Egyik reggelre elkezdett vérezni -nem sérülhetett meg, mert éjjel is tapasztva volt. Bőrgyógyász (másik, ezt most s.o.s-ben az sztk volt.) Azt mondta, nem lehet vele gond. Mondom: nem lehetne levetetni? Válasz: Hát, ha nagyon akarja. És még a beutalóra is ráírta, hogy "a beteg kifejezett kérésére". nyazsgem, mintha mellplasztikát rendelnék a társadalombiztosítás terhére.

Sebész, szintén sztk.  "Mért nem jött hamarabb, hölgyem?".

Na, majd meglátjuk a szövettant.

tölgy Creative Commons License 2006.10.03 0 0 129
ez egy olyan anyjegy volt a nyáron ami 'beindult' és szeptemberi kivágás után a szövettanja szerint az agressziv rákfajta: a melanoma volt kimutatható benne!!

tehát ez egy háton lévő-nem szemelőtti!! fehérbőrű, sokat napozott háton van/volt!

ÉS a nap bizony érte-irritálta! és a strand vize is augusztusban bőven!
-
bőrgyógyász látta a hátat nyár elején, 3 hónapmúlvára hívta kontrollra vissza, ami közben juli 17-i felvétel ez, de csak szept-ben telt le a 3 hó-akkor már rondább lett a fent leírtak okán!

tehát minden változást figyelni kell azoknak akik veszélyeztetett csoportba tartoznak / a bőr nem felejt-olvastam mostanság-, tehát amit a gyerekkorban, fiatalon túlzott napfürdözés, leégés sérülést okozott-később robbanhat.
anyum 76 évesen ért ide.
de ismertem 26 éves fiatal srácot akit ez a betegség kapcsán halt meg.

érdeklődnék Creative Commons License 2006.02.14 0 0 128

Hello mindenki!

Rólam is leszedtek pár/11db/ ilyen csúfságot/szemölcsöt/,viszont elég csúnyák maradtak a hegek.Keloidos heg maradt mindegyik után ami viszket,piros szÍnű és kiemelkedik a bőrből.Nagyon látható helyen vannak és mindenképp elszeretném tüntetni őket valahogyan.Tud valaki javasolni valamit?Egyébként május-júniusban szedték le és szerintem az volt a gond,hogy egyszerre sokat.Régebben leszedtek már kettőt de az nem is látszik,pikk-pakk meggyógyultak.Légyszi adjatok minnél több tanácsot,illetve tippet ha van valami tuti dokitok!  

SzVFE Creative Commons License 2006.02.01 0 0 127
Helo, nekem most lesz aktuális egy ilyen műtét a Szt. István kórházban. Két nyugtalan anyajegyet szednek le rólam TB költségen, de azért kérdezném azoktól akik már átestek ilyen műtéten, hogy mennyi volt a hálapénz, ha volt?
sikeresműtét Creative Commons License 2005.11.26 0 0 126

Sziasztok!

Nekem van két anyajegyem az egyik a tarkomon a másik pedig a fülem fölött az egyik elég nagy is olyan 7mm átmérőjű. Mindkettő a hajas fejbőrön tehát haj fedi és nem is látszanak, de még annó 5 éve mondta bőrgyogyász mivel pattanások is vannak azon a helyen meg korpásodik is, hogy érdemes lenne levetetni. Eddig még nem tettem meg hiszen nem látszik és félek hogyha leszedetném akkor nem nőne vissza a hajam azon a területen. Szerintetek visszanőne a haj és van más módszer is mondjuk lézeres megoldás is vagy mindenkép szike alá kell feküdni?

Válaszotokat előre is köszönöm.

Rigoletta Creative Commons License 2005.08.06 0 0 125
Olvastam valahol, hogy egy központi számon be lehet jelentkezni szűrővizsgálatra. Tudtok erről valamit? Én most szabadságon vagyok és arra gondoltam, hogy egy kicsit megszűretem magam itt-ott....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!