Keresés

Részletes keresés

vapiti Creative Commons License 2003.01.09 0 0 77
Ezek szerint sosem érezte, hogy Piroska kacérkodna magával,és ön sem közeledett hozzá mint nőhöz?
Előzmény: A farkas (75)
A farkas Creative Commons License 2003.01.09 0 0 76
Kicsit sokat fecsegtem, remélem számíthatok a diszkréciójára. Azt hiszem kérni fogom a hozzászólásom töröltetését, kicsusszant egy-két olyan infó a számon, ami nem tartozik senkire.
Előzmény: vapiti (74)
A farkas Creative Commons License 2003.01.09 0 0 75
Kicsit félénk vagyok már, nem szívesen mesélnék el minden részletet, ugyebár érthető. És nagyon sok olyan IRL adat is van, amit így a neten... Piroska mesélt nekem egy bizonyos Sanyi bácsiról, aki gyarkan vendégeskedett anyukájánál. És volt egy Feri bácsi is. Néha csokival és Kindertojással lepte meg őt a Zoli bácsi. Amikor kilépett otthonról, épp akkor toppant be Feri bácsi. Gyakran megesett, hogy este küldte át anyukája a Nagyihoz éjszakára. Piroska ezeket érintőlegesen említette, és talán sokan nem tudják, hogy gyakran találkoztunk az úton, sokszor beszélgettünk erről-arról. Nagyon szerette az erdei málnát, soha nem feledkeztem meg róla, hogy meg ne kínáljam egy staneclivel, és egy ízben málnaszörpöt is vittem neki, amit a feleségem készített, mert panaszkodott, hogy nem szereti a bort. Többet nem mondanék.
Előzmény: A farkas (73)
vapiti Creative Commons License 2003.01.09 0 0 74
Akkor most jöjjön egy tényfeltáró riport (remélem Piroska, a nagyi,és a vadász is erre jár)
Tehát halljuk a farkas verzióját. Hogyan szeretné, kérdezzek, vagy előbb elmesélné összefüggően az egészet, ahogy ön látja?
Előzmény: A farkas (73)
A farkas Creative Commons License 2003.01.09 0 0 73
Hiányzik a szintézis. Empririkus megfigyelések kaotikus halmaza. Ha az összegzés lemarad Csillámférc elavult rousseauiánus elméletét kell elfogadni, azt pedig nagyon nem szeretném.
Előzmény: vapiti (72)
vapiti Creative Commons License 2003.01.09 0 0 72
Már csak egy kis politika hiányzik a történetből.
Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.08 0 0 71
a piros sapka azátázott intimbetétet szimbolizálja,
piroska pirosvérű és nem arisztokrata mint a reklámokban vérző hölgyek
deadcrow Creative Commons License 2003.01.08 0 0 70
sapka, zacskó, szatyor..
Előzmény: vapiti (67)
myofibrillum Creative Commons License 2003.01.08 0 0 69
A farkasoknak az a bajuk, hogy még ezt a kettőt sem vagyok hajlandó egy ideje felkínálni számukra...
A boldogságom talánsága évezredes kérdés. Talán előbb hinni kellene benne, nem gondolod? Mindegy.
Elég cinikus hangulatba kerültem, azt hiszem, nem fejtegetem az alternatívákat.

A párta sehogy nem passzol a képbe szimbolikailag.. A kiscsaj egyáltalán nem érett még arra, hogy egyáltalán pártát hordjon.. Persze, lényegtelen.

myo

Előzmény: Törölt nick (61)
http... Creative Commons License 2003.01.08 0 0 68
Párta? Hmmm.
Előzmény: vapiti (67)
vapiti Creative Commons License 2003.01.08 0 0 67
Felmerült bennem egy kérdés a Piroska történettel kapcsolatban. Én arra gondoltam, hogy mi magyarok azért nem tudunk egyértelmű megoldást adni a problémára, mert félrefordították a mese címét. Tudtommal minden más nyelven (Kis) piros sapkácskának hívják a hölgyet, csak nálunk nem. Nem lehet, hogy a történetben a sapka a kulcsszó?
deadcrow Creative Commons License 2003.01.07 0 0 66
kiben bízhat manapság egy szerencsétlen farkas? minden nő csak egy újabb biológiai aknamező, misztifikált indoklással!
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.07 0 0 65
hát a mama az csak haraxik piroska ödipalitása miatt, hehe
Előzmény: http... (58)
csillámférc Creative Commons License 2003.01.07 0 0 64
Jó pihenést!

A mogyorófás eszmefuttatás a komplex Piroska és a farkas interpretációm egyik kiegészítő eleme. Bár az kétségtelen, hogy kissé keleties, ciklikus irányba viszi el a sztorit.

Egyébként háttérnek: Santillana, G. - Dechend, H (1995): Hamlet malma. Pontifex Kiadó, Debrecen.
A gondolatkísérlet lényege röviden (rég olvastam). A szerzők átnyálazták egy csomó nép és kultúra mítoszait (görög, babiloni, indiai, inka, skandináv, finn, egyiptomi sat.). Közös motívumként például az örvényt (Shakespearnél: Hamlet malma) vájták ki belőlük. Következtetés: a mítosz nem más, mint az ősi kultúrák világról való tudásának populáris formában való megörökítése. Amolyan népszerűsítő-ismeretterjesztő irodalom. Az igazi tudomány, az első tudomány, természetesen az asztrológia, a csillagok mozgásának vizsgálata. Az eget 12 részre bontjuk, ezek a csillagképek. Éppen abban a korszakban élünk, amely csillagkép a tavaszi napéjegyenlőségkor, a keleti égbolton, hajnalban megjelenik. Ahhoz, hogy ez változzon, durván 2.200-2.300 év kell. A szerzők hipotézise: azért a sok közös elem a mítoszokban, mert a történelem előtti időkben létezett egy egységes kultúra, alapja az asztrológia volt, megjelenési formája pedig a mítosz.
Az elmélet szép. Csak annyi a gond vele, hogy a változás érzékeléséhez több száz évnyi, ideális esetben több ezer évnyi töretlen megfigyelésre van szükség.
Bocs az offért. A könyvet tudom ajánlani, szórakoztató.. Olyan metakazamatás.

Előzmény: http... (63)
http... Creative Commons License 2003.01.07 0 0 63
Szvsz. te nagyon elszálltál a farkas pusztulása vs. emberiség hagyatlása, történelem vége neuroszexuális-historicizáló láncreakcióban.

Kiszállok. Nem tudom értelmezni a szöveged hinterlandját. Berúgtam. A Metakazamatába nem írok részegen. Nem találom a billentyűket...

Előzmény: csillámférc (62)
csillámférc Creative Commons License 2003.01.07 0 0 62
Sajnos nem vagyok otthon a számmisztikában. Három tölgyfa.. Ez lehet, hogy arra utal, van még egy harmadik farkas is. Rá szeretnék majd osztani a házimunkát, favágást, miegymást.
Viszont, ha már a három tölgynél tartunk, ne feledkezzünk meg a mogyorósövényről sem. Ez már különösen fontos, mert a mogyorósövény meglehetősen ritkának mondható. Láttam már, de nem mindennapos.
Mogyorósövény.. Amennyiben felülről szemlélünk egy mogyoróbokrot, akár örvényre is emlékeztethet, nem? Különösen, ha fújja a szél. A külső ágak jobban kifordulnak, ingadoznak, a belsők, mivel jobban védettek a széltől, már kevésbé mozdulnak. Tiszta örvény. És máris eljutottunk Hamlet malmához, az emberiség legősibb történetéhez. Mindennek kezdete és vége a nagy örvény, amely az idők kezdetét jelöli, a teremtés pillanatát, későbbi eljövetele pedig a végítélet napját. A szimbolika a csillagokból táplálkozik, azok mozgásából, pontosabban abban figyelhető meg. Igazi oka a földtengely ingadozása, a precesszió, amely durván 26.000 évente jár be egy ciklust. Erre utalhat a mogyorósövény, vagyis a mese sokkal ősibb elemeket őriz, mint ahogy azt elsőre gondoltuk volna. A farkas elpusztítása a kezdet, az emberiség hajnala, de ebben már benne rejtezik a vég is. És itt azonnal elbukik minden nyugati, lineáris értelmezés, hiszen ennél lényegesen többről van szó.
Elismerem, ez kissé távoli asszociáció.
Előzmény: http... (60)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.07 0 0 61
ha nem csak ezt a két alternatívát kínálnád fel a farkasoknak, talán még boldog is lehetnél, így viszont meg és átleszel baszva

valéptech

Előzmény: myofibrillum (52)
http... Creative Commons License 2003.01.07 0 0 60
Csillám! Ne kanyarodj el a témától! Ez piroskás-farkasos topik, nem Fektess a három tölgyfaasztalra egymásután topik. Itt nincsenek buzik, leszbik dögivel. Nagy pribék volt ez a Grimm, de a Piroska szimbolikusan sem szopta le a farkasfalkát.

Tényleg, mi a véleményed a három fáról, ami alatt a Nagyi háza volt. Nincs szimbolikus jelentése?

Előzmény: csillámférc (59)
csillámférc Creative Commons License 2003.01.07 0 0 59
Ezt a mai zeitgeist teszi. Napjainkban már mit sem ér egy olyan nő, akinek kölykei vannak. Csak kényelmetlen kolonc, amit egy modern, egészséges kapcsolat nem képes elviselni. A kölyök utálni fog, és szabotálni, gyertyafényes vacsorákon földre hányni az evőeszközöket, ágyjelenet közben spektrumon állatos filmet nézni sat.
Ezt már csak úgy lehet elkerülni, hogy őt is becserkészed, de akkor ugyanoda jutottunk vissza, mert rövidesen következhet Nagyi is, hogy ne csináljon botrányt.
Előzmény: http... (58)
http... Creative Commons License 2003.01.07 0 0 58
Könnyen elképzelhető.
Gondoljuk végig, vajon miért dugta el Grimm annyira Piroska dögös mamáját a mesében. Egyszer tűnik csak fel. Egy sasszemű alfahímnek fel kell figyelnie, kit is kell igazán megbaszni. Se farkas, se vadász, se konfliktus, semmise.

Meglepő, hogy a tini piroska és a klimaxos nagyi zűrzavaros történetében senkinek nem tűnik fel a piroskaanyuka. Hmmmm....

Előzmény: deadcrow (57)
deadcrow Creative Commons License 2003.01.07 0 0 57
lehet, hogy a mese a láthatatlan alfahímek felpiszkálására készült?
Előzmény: http... (56)
http... Creative Commons License 2003.01.07 0 0 56
De ő a városban lakik. (Pl. ezt mosta össze Csillámférc, amikor a falut és a várost egy kalap alá vette. A városból piknikelni kikocsikázó elhízott gammahímek sose kerülhetnek farkas-piroska korrelációba, még Piroska relatíve civilizálódott anyukáját se tudnák beültetni a hintába, hacsak nem nyitnak szatócsboltot.)

(Az igazi alfahím problematikája jó felfetés, utánanézek a médiacenter videótárában.)

Előzmény: deadcrow (55)
deadcrow Creative Commons License 2003.01.07 0 0 55
az egyes számú farkas is csak bétahím.. könnyű prédára vadászik, holmi pirikre meg nagyikra.. a nulladik, láthatatlan alfahím meg a távolban falja az igazi nőket.. nem is jár pórul..
Ted Kovácsné Creative Commons License 2003.01.07 0 0 54
aranyoskám, ha több ilyen faszi lenne mint te, akkor sose vezényelték volna a truman anyahajót a perzsa-öbölbe.
Előzmény: http... (37)
http... Creative Commons License 2003.01.07 0 0 53
Wazza! Legalább így: Rotkäppchen - Wörterbuch (ég a pofámról a bőr.)
Előzmény: http... (37)
myofibrillum Creative Commons License 2003.01.06 0 0 52
Most már engem is..
myo
Előzmény: Törölt nick (49)
myofibrillum Creative Commons License 2003.01.06 0 0 51
Ezekkel semmi gondom nincs. Elég sűrűn előfordult már velem mindkettő. Aki farkasok közé merészkedik, számoljon ezzel. Csak aztán nehogy szájzárat kapjon az a vagina..
Te is a Piroskákat hajszolod? Farokfelvágva?

A béta-farkasok udvarlási szokásait lehetne elemezni. Alapvetően akár alfa, akár béta farkas, mindenféleképpen póruljár, aztán hozhatják hozzám elmei alapon kezelni. Az indulatáttétel miatt még hatékonyan is tudnám átsegíteni őket a krízisen. Persze, a béta farkasokat leszoktatni a balekságról már nehezebb.
Piroska jobb esetben megússza némi poszttraumatikus stresszel. Persze, ha szexuális abberációi támadnak, megszülethet a női hasfelmetsző is. Pont az a krízispont, ahol pszichotikussá válhat. Onnantól direkt kijár majd az erdőbe farkaslesre.
Persze, megeshet, hogy a vadász sem akar mást, mint Piroskát magának. Szépen felajánlja neki, hogy hazakíséri, és az erdőben Piroska elveszíti hamvasságát, utána ő is hasilag metsződik. Ezért nem jut haza.
Vagy Piroska, megúszva a dolgot, de rákapva a dolog izgalmas mivoltára egész életében hajhatja ártalan virágotszedegető bestiaként a farkasokat, akik lépre csalva folyton azon veszik észre magukat, hogy a bujálkodás közben nemcsak liliomtiprók, de még balekok is, akiket a dominánsabb hím, akinek puskája van, lőfegyvere!, az éppen nyesegeti hastájt. Aztán Piroska egyszer póruljár, és nem lesz, ki megmentse.
Piroska attól is komplexusos lehet, hogy az anyja, aki megvallhatjuk nem egy agytröszt, kizavarta a veszélyes erdőbe, magára hagyta, mi több, küldte a halálos veszélybe! Szép kis anya az ilyen...
S akkor mit várhatunk majd Piroskától, ha saját gyerekei lesznek? S milyen férjet választ majd maga mellé? A balek farkast, vagy a nyerő vadászt?
A nagyikának virágot vivő farkasról is megvan a véleményem: gerontofíliával azonnal kezeltetném.
De teljesen lényegtelen, mind hozzám kerül megint. Ezt egyszerűen nem lehet megúszni visszamaradottság, vagy rendellenesség nélkül.
Ha kibírom addig, boldog nem, de gazdag, az leszek.
myo

Előzmény: Törölt nick (49)
A farkas Creative Commons License 2003.01.06 0 0 50
hammm
Előzmény: myofibrillum (42)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.06 0 0 49
2 út áll előtted:
vagy megbasznak vagy át
esetleg mindkettőt

piroskát legalább megették

Előzmény: myofibrillum (48)
myofibrillum Creative Commons License 2003.01.06 0 0 48
A lényegen változtat? Ahogy kedvem tartja. Elvégre mégiscsak én hordozom mindazt, amire a farkasnak szüksége van. S mint a mese is mutatja, mindenféle holdfázisban. Abszolút nyerő pozícióban vagyok.
És még lelkizni is tudok!
Mai világban a mókusság az egyetlen tökéletes alkalmazkodási eszköz a farkasfalkában. Dead amúgy is megmondta, hogy aki ma nem birka, hanem farkasként vonít, az a nyerő. Én a domináns fajhoz húzok, és behódoltatom.
Olykor elég, ha csak az asztalon táncolok, vagy virágokat szedek az erdőben.
myo
Előzmény: Törölt nick (47)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!