Keresés

Részletes keresés

Vanek Creative Commons License 2002.12.16 0 0 158
Csak a kerület helyett inkább a területtel számolj :-))
Előzmény: pipacsmező (146)
csalinger Creative Commons License 2002.12.15 0 0 157
Demján:"Én vagyok a leggazdagabb, mert nekem van a legtöbb barátom, és én indítottam el a legtöbb nagyvállalkozót a milliárdosság felé vezető úton."
Pár év múlva tehát Csöpi bá is bent lesz a 100 leggazdagabb magyar közt?
tessloff Creative Commons License 2002.12.15 0 0 156
Sziasztok!

A Balaton melett laktam, a szuleim meg most is ott laknak, szoval igy testkozelbol eltem at a rendszer es turistavaltast is ott a toparton. A "gazdag" kulfoldi turistak magukkal hoztak a penzehes vallakozokat akik a 2-3 honap altt felhalmozott hasznukbol szerettek volna elni mint Marci hevesen az ev hatralevo reszeben. Eleinte csak meg kellett gondolnom, hogy melyik eddig altalam latogatott most uj tulaj igazgatsa alatt allo kifozde, vendeglo stb teraszara ulok le a bartaimmal anelkul, hogy a havi fizetesem otthagynam nehany korso sorert par virsliert, vagy eppen egy jo halaszleert. Most mar eljutott mindez arra szintre, hogy gondolkozni sem kell rajta, egyszeruen nem lehet kifizetni... Teljesen mindegy, hogy magyar vagy kulfoldi a turista aki ott nyaral ket hetig. Lehet, hogy neki is draga, de kifizeti, mert nyaral (lehet, hogy csak egyszer a ket het alatt, de megteszi) es ilyenkor igazan senki nem szamolgatja a penzet, mert amit oda vitt magaval, azt arra szanta, hogy elkolti. De o csak ezalatt a ket het alatt talalkozik ezekkel az arakkal aki ott lakik, az egesz evben fizeti ezket az emelt arakat. Nem csak a vendeglato helyek arai magasabbak, egy normal bevasarlas a sarki kozertben ugyanugy tobbe kerul mint mashol. De a fizetesed tanarkent, munkaskent ugyanannyi mint barhol mashol az orszagban... A kozuzemi dijak ugyanugy. Szoval ugy altalaban mindenki ugy kezeli a Balatont, mint az orszag fejostehenet. Ez a veszek egy bufet a parton, gyorsan meggazdagodom egy szezon alatt pedig nem mukodik, mert egy epeszu ember sem fizeti ki ugyanazokat a szallasdijakt, ettermi szamlakat, mint a Cote d'Azur-ön.(most itt lakom igy tudom mirol beszelek) Akkor inkabb egy kicsit tobbet sporol, kinyogi az utikoltseget es lemegy a Foldkozi-tenger partjara. A Balatont pedig barmennyire is szeretem nem lehet ezzel osszehasonlitani. Miutan pedig sikerult idaig eljutnunk panaszkodhatunk a magas arakra az alacsony turizmusra meg a rossz szezonra, mi magunk tettuk ilyenne amilyen a topartot. Az a kedves vallalkozo, aki nem tud mit kezdeni a penzevel es mindenaron egy-ket szigetet akar, az menjen el a Kis-Antillakra, vagy a Polineziaba, aztan vegyen maganak ott egyet, epitsen ra kaszinot, medencet, repuloteret, jegkorongpalyat, es mindent amit akar amit szeretne igenyei es penztarcaja szerint...

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2002.12.14 0 0 155
na par keresetlen

ha a parlament vonzza ide a nepeket, akkor toljuk le aligara es akkor jonnek majd a turistak

annak is elvagtam volna a szajat aki a kukikolabicshaznak kiadta az engedelyt. Tengeri homokot hoznak minden evben a bartra, hogy a yuppiek tudjanak min dogleni napkozben, este meg szaunaznak. Pont a beachouse mellett van a balcsi egyik legjobb strandja, ahol zold a fu, arnyas fak allanak es rend van meg tisztasag, ehhez kell menni vagy 50 metert :)

nem csak sziget kell a balcsiba. olajfinomio kell a hortobagzra, mert ilyen nincs mashol, todulnak majd az emberek. a kilenclyukut meg kicsit at kell epiteni es akkor lesz hid szantodnal, nem kell a revvel bohockodni.

lassuk be, hogy mas is rajott, hogy a balcsit lelaktuk es mindenben tamogattuk a turistakat, hogy ok is mocskoljak es kinozzak a kornyeket. most mar lepukkant teljesen, most mar odaszarhatunk a kozepere akar szigeteket is. persze menjen a metro is le a szigetekhez!

komplett hulyek vagyunk, hogy bealdozzuk husz fillerert a szigligeti csendes napokat, a badacsonyi panoramautat, a mariafurdoi nadast, mindent. es miert? semmiert megint.
A legfelelmesebb, hogy ezt a tervet sokan komolyan vettuk, mert kis hazankban negy, ot opel astrat kell ajandekozni a polgarmestereknek es mehet a dolog.

sosem tanuljuk meg, hogy nem szarunk oda, ahol eszunk?

siralmas

danczer Creative Commons License 2002.12.14 0 0 154
Erről a szigetről az jut eszembe, hogy vajon miért nem vagyunk képesek megelégedni azzal, amink van? Örülhetnénk, hogy kaptuk ezt a tavat, de nekünk ez nem elég, szigetet is akarunk rá (?)
Ehelyett inkább a már (illetve még) meglévő értékeinket kellene védenünk anélkül, hogy folyton beleavatkozunk a természet rendjébe - pusztán nyereségvágyból.
Arról nem is beszélve, hogy mindig lesznek olyan kevés ésszel, ám annál több pénzzel megáldott emberek, akiknek semmi sem elég. Most úgy gondolkodnak, hogy "Tavunk már van, legyen egy szigetünk is!"
Ebből a sziget-bizniszből viszont jónéhány meggazdagodni vágyó kimarad majd, ezért jön a további okoskodás: "Tavunk már van, szigetünk van, most már igazán lehetne egy vízesésünk is!"
És ezt így folytathatnám a végtelenségig, ám a rövid időn belül a gondolatmenet már a következő volna: "Szigetünk már van, vízesésünk van, kiskutyafülénk van,.... de hova lett a tavunk???"
Grachow Creative Commons License 2002.12.13 0 0 153
Hi!

Egy képeslap tervem.
Osama Bujtor Laden és a híres Szigliget-Island.
(Bocs mindenkitől, aki már látta (Szigliget topic)).

navahow Creative Commons License 2002.12.13 0 0 152
De, de volt baj, ezt tanúsítja az M 1-en most zajló rémség. Lehet, hogy már ekkor is csak azért filmezett a helyszínen, hogy felmérje a későbbi szigetek helyét...
Előzmény: old schachterhand (151)
old schachterhand Creative Commons License 2002.12.13 0 0 151
A filmekkel nem volt baj - jegyzem meg szerintem. Ott még nem látszott, milyen ember lesz Belőle, bár most, hogy jobban belegondolok, azok a dollárbolt előtti dobozossörös jaszkarizások akár gyanúsak is lehettek volna.
Előzmény: kzt (150)
kzt Creative Commons License 2002.12.13 0 0 150
Az avatounnepsegen alkalmabol szazadszorra sutik el Kern raktaron maradt poenjaibol keszitett posztszocialista piedone-filmutanzatokat. Ezutan mar csak 20 ev alatti nonemueknek vagy aranyozott kapcsolatrendszerrel rendelkezo 50 feletti lejart szavatossagu aranyifjaknak engedelyezett a belepes.
Előzmény: old schachterhand (145)
romboid Creative Commons License 2002.12.13 0 0 149
Émmeg most jövök Pipacsmezőtől. Aszongya, megtanult szorozni meg osztani, bár nem biztos.
kábelbúvár Creative Commons License 2002.12.13 0 0 148
Hogy ez nem jutott korábban eszembe!

Repteret a szigetre!!

Előzmény: old schachterhand (145)
Pali bá Creative Commons License 2002.12.13 0 0 147
És? Ez a terv. :)
Előzmény: pipacsmező (146)
pipacsmező Creative Commons License 2002.12.13 0 0 146
Szőkék, gondolkodjatok már!
Három darab egyenként 500 x 500 méteres szigetet terveznek. A Balaton kerülete 238 km, és 80 centi iszapot kellene kiszedni. Egy-egy ilyen sziget hatszor olyan magas lenne, mint a World Trade Center volt.
old schachterhand Creative Commons License 2002.12.13 0 0 145
Heló, haló, most jövök a Demjántól, aszongya,nem gizda a Pista, tényleg beindult a gépezet. Momentán kilencszáznyolcvanezermilliárd ficcs van a projektre, de fokozható, az igényektől függően. A tóba az átadáskor kétezer tonna ízfokozót szórnak, amit a kellő pillanatban meggyújtanak, szóval nagy buli lesz. De nem Santa Maria, hanem USS. Enterprise, ez jobban illik a léptékekhez.
kábelbúvár Creative Commons License 2002.12.13 0 0 144
És TEA-t szolgálnak fel ?
Előzmény: old schachterhand (143)
old schachterhand Creative Commons License 2002.12.13 0 0 143
Most jövök Bujtortól, aszongya,nem három sziget lesz, hanem csak egy, de az Aliga előtt kezdődik, és Gyenesdiásnál ér véget. Egyébként azt üzeni, hogy mindenki bekaphatja, akinek nem tetszik. Demján már igent mondott, az avatón Frenreisz fog játszani, a Santa Maria mérethű másán.
romboid Creative Commons License 2002.12.13 0 0 142
Hát akkor én egy ilyen ijedős gyerek voltam.
Előzmény: stewes (140)
navahow Creative Commons License 2002.12.13 0 0 141
Csatlakozom Romboidhoz, vagyis az én szívemből is beszélsz. Én a fővárosból írok és innét is azt gondolom, hogy ez a sziget elképzelés teljesen agyament ötlet és nagyon remélem, hogy csak ötlet szinten marad.
Néhány kinyilatkoztatásba beleolvastam és Köt-Köt-Kötöde baromságaitól teljesen falnak mentem . Tudod mit KKK, költözz el Mallorcára, vagy Berlinbe , vagy egyéb más olyan szigetre, amelyekkel még szeretnél példálózni! Ha nem vetted volna észre itt most a Balatonról van szó, amit sokan olyannak szeretünk, amilyen. Iszap szigetekre épített kaszinók, éttermek, pálma ligetek és egyéb járulékaik nélkül.
Előzmény: danczer (126)
stewes Creative Commons License 2002.12.13 0 0 140
A nyolcvanas évek közepén már szuculiznus sem volt, csak a szelleme ilyesgetet még egy-két ilyedôsebb gyereket.
Előzmény: romboid (139)
romboid Creative Commons License 2002.12.13 0 0 139
Bambi már nem volt, az eset a nyolcvanas évek közepén történt. Fröccsöt kellett inni.
Előzmény: stewes (138)
stewes Creative Commons License 2002.12.13 0 0 138
Igaz, hüleséget írtam, elsô Lipót volt, 1701-ben.
Előzmény: romboid (135)
stewes Creative Commons License 2002.12.13 0 0 137
Viszont Bambi az volt! :-)
Előzmény: romboid (135)
romboid Creative Commons License 2002.12.13 0 0 136
na=ne
Előzmény: romboid (135)
romboid Creative Commons License 2002.12.13 0 0 135
A várrobbantgató valamelyik köcsög Lipót volt.
Na is sírd. Az átkosban volt olyan nyár, amikor a Balaton-parton hetekig nem lehetett sört kapni. Igaz, az olcsó volt.
Előzmény: stewes (134)
stewes Creative Commons License 2002.12.13 0 0 134
Meglehet. Annyit tudtam, hogy az ô uralkodása alatt történt. (És rémlik, mintha a jezsuita rendet is ô tiltotta be, meg a várainkat is ô robbantatta volna fel. De ez máris off, így abba is hagyom gyorsan)
Tudom, az átkosban a bides komenyisták elnyomták meg kizsákmányolták a népeket. De akkor még tudtam a Balcsin nyaralni, most nem. Nem a rendszert sírom vissza csak a megfizethetô dolgokat!
Előzmény: romboid (133)
romboid Creative Commons License 2002.12.13 0 0 133
Stimmt, bár én úgy tudom, hogy a Rákóczi szb-harc után, a parton birtokokhoz jutott burkus földesurak láttak neki. De egy idő után feladták (akkoriban még sehogy se akart kiszáradni a tó), így hál'istennek, lesz hová tenni a szigeteket, Isten dicsőségére.
Előzmény: stewes (132)
stewes Creative Commons License 2002.12.13 0 0 132
Ha jól tudom, Mária Terézia (tudjátok, aki apródonként élte a nemi életet) le akarta csapoltatni a Balatont. Azóta többször felmerült már ez a bagyszerű ötlet. Szvsz ez lenne a megoldás. Egybôl megoldódna a vízminôség kérdése! Meg az egész turizmus.
old schachterhand Creative Commons License 2002.12.13 0 0 131
A Balatonról _is_ a Holt tenger jut az eszedbe?
Előzmény: excuseme (129)
romboid Creative Commons License 2002.12.13 0 0 130
Szívemből beszélsz.
Előzmény: danczer (126)
excuseme Creative Commons License 2002.12.13 0 0 129
"Mindhárom szigetet azután a tóból folyamatosan kotort üledék alkotná, amelynek tóparti elhelyezése amúgy is egyre nehezebb feladat. A szigeteket később füvesíteni, fásítani is lehetne. "
Igen. Jól hangzik. Tehát az egészet finanszírozó vállalkozó úr szépen türelmesen megvárná, amíg a kitermelt üledékből megtelnek a gyűrűk, összetömörödik az iszap és lehet rá építkezni. Természetesen három sziget elég lenne, száz évre megoldaná a zagy elhelyezési gondokat...
Természetesen a vállalkozó urat szigorúan csak a környezet védelme és a Balaton megmentése motiválja.
Mégis kit néznek ezek az állatok hülyének? Ennyire talán nem kéne átlátszó köntösbe bújtatni az extraprofit célú táj és környezetrombolást ízléstelenséggel karöltve.
Lehet, hogy fasiszta vagyok. Lehet, hogy ezért kimoderálnak, de az ilyen "emberekre", akiknek ennyire nem szent semmi, rögvest kimondanám a halálos ítéletet és saját kezűleg végre is hajtanám.
Vajon mennyi idő kell még ahhoz, hogy ne árusítsuk ki a természeti kincseinket?
(Azért kiváncsi lennék rá, ha én a Holt tengeren szeretnék szigetet építeni néhány cuki kis kaszinóval, mit szólnának az illetékesek?)

Előzmény: Pali bá (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!