Keresés

Részletes keresés

anjelica Creative Commons License 2011.09.04 0 0 2363
kissarkany Creative Commons License 2011.09.01 0 0 2362
baratnod Creative Commons License 2011.07.11 0 0 2361

pont úgy néz ki, mint az ország nagyban :(( 

Előzmény: Péter az állat (2358)
További magyar hang Creative Commons License 2011.07.04 0 0 2360

Én azt hallottam anno, hogy pont valami képviselői pereputty miatt lett "forgalomcsillapított" a Ráday utca, mert t. urat és családját zavarta a "nagy" átmenő forgalom. (Hja, akkor még normális közlekedés volt errefele is.)

Előzmény: Péter az állat (2357)
HG. Creative Commons License 2011.07.03 0 0 2359

Nem történik semmi a Ferencvárosban?

 

Ha belegondolok, tényleg nem nagyon :-)

 

Max a focicsapatnál, de annak van külön topik :-)

Előzmény: Péter az állat (2357)
Péter az állat Creative Commons License 2011.07.03 0 0 2358

Más.
És nem is Ferencváros, de egy kicsit mégis ide kívánkozik.
A múltkor jártam Ráckevén, és ha már ott voltam, némi nosztalgiától, és kíváncsiságtól vezérelve lekanyarodtam az egykori tábor felé, hogy mi lehet most ott.
Nem kellett volna.
Na nem azért mert a szemközti kis sziget mintha közelebb jött volna, hanem mert a pusztulás látványa meglehetősen lehangoló.
Minden elhanyagolt. Az egykori épületek helyét, és az udvart és a partot felverte a dudva.
Nem tudom, most kié a telek, de nagyon gazdag lehet, ha egy ilyen jó ingatlant hagy így elkallódni.
Én minden esetre azért megpróbáltam a méteres gaz, és a romok helyére odaképzelni a régi pezsgő életet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Péter az állat Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2357

 De nagy a csend. Nem történik semmi a Ferencvárosban?

Akkor itt egy nem annyira friss hír a zindexről:

http://index.hu/belfold/budapest/2011/06/27/megrendszabalyozzak_a_kis_raday_utcat/

Elgondolkodtam, hogy ha nálunk a Rádayban is lakott volna valami képviselői pereputty, akkor lehet, hogy az ottani lakókról sem feltételezték volna, hogy nincs szükségük napi négy óra alvásra sem, és akkor lehet, hogy még mindig ott laknánk.
Mindegy. Egykori rugófejű polgármesterünkre meg gondolom azok szavaztak, akiket annyira pártolt. A kocsmárosok. Ja, hogy a kocsma tulajdonosok máshol, a lakhelyükön szavaztak? Pech.

Péter az állat Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2356

Jé! Idén 100 éves a házunk?! Mit meg nem tud az ember. :-)

Előzmény: Törölt nick (2355)
baratnod Creative Commons License 2011.02.02 0 0 2354

ez nem politika, hanem egyszerű matematika (már amennyiben a matematika egyszerű dolog...), mindenesetre szomorú :((

Előzmény: Péter az állat (2353)
Péter az állat Creative Commons License 2011.02.02 0 0 2353

Nem politizálni szeretnék e helyen, csak az említett példa ON topic. És érdekes.

 

http://piroslapok.blog.hu/2011/02/02/hogyan_lesz_meg_az_egymillio_uj_munkahely_amit_a_fidesz_igert

ganzler Creative Commons License 2011.01.24 0 0 2352

Kisokosban szokott lenni.

Előzmény: Törölt nick (2351)
géeles Creative Commons License 2010.11.25 0 0 2350

Én is átmegyek a nyolcba ha bármit kell intézni....

Szintúgy azt gondolom a mostani vezetésnek lapát! Meg annak is hagyja így működni a miénket, kellene osztani szórólapot, hogy senki ne menjen a kilencbe.

Felháborító tényleg.

Előzmény: Péter az állat (2349)
Péter az állat Creative Commons License 2010.11.24 0 0 2349

Annak a nyomorult ocsmányirodának már régen kellett volna egy köteg, mit köteg, egy öl dinamit. Tudod, hányszor kívántam az egész bandát egy ipari abrikterbe, vagy húsdarálóba, mikor az elveszett, majd a becsületes megtaláló-posta-B.M. útvonalon megkerült forgalmim miatt 7-azaz hét alkalommal kellett bemennem, hogy legyen kin packázniuk, hogy a befizetni való csekkeket egyenként adták oda, (értsd egy csekk, befizetem, a Tűzoltóban, visszamegyek, ja ezt is be kell fizetni, de mi már bezárunk, jöjjön holnap) és nem szóltak, hogy posta nyílt az épületben, és a nullás sorszámmal is 30 percet vártam, míg a hölgy megkávézik, bekapcsolja a gépet, összerendezgeti, és meglapogatja a rendszámokat, és kiszolgál egy pár bőrkabátos, napszemüveges fiatalembert, vagy megsétáltattak az esőben, mert bár a B.M. Küldte vissza az okmányt, de azért kell a rendőrségtől egy papír, hogy meglett, vagy mikor kérésre nem képes kijönni az épület elé, felragasztani a vizsga matricát hiába mondom, hogy a rendszámot nem lehet leszedni, csak ha darabokban letépem a helyéről, mert őt ez nem érdekli, és csak akkor teszi meg, mikor kiszakítva az emberből az állatot torkom szakadtából leüvöltöm a fejét, hogy akkor meg ne mozduljon, fél perc, beállok a bölcsi udvarára, majd nyomok egy rükvercet és egy padlót (teherautóról beszélünk) és bejövök a hátsó ablakon tokostul, és itt lesz előtte a rendszám, és fel sem kell emelni a picsáját, hogy ragaszthasson. Ez egy tetű egy bagázs, tisztelet a kivételnek. De nincs mit csodálkozni, ha mindenki azt csinál, amit akar, ha a főnökük egy nyenyere.

 

Ugyanúgy gépjármű ügyintézés a nyolcban. (Mert az interneten ott belátható időn belül volt szabad hely. A kilencben nem. Bemegyek a főbejáraton 10 percel az időpont előtt tanácstalan kifejezéssel. Az idősebb beengedő ember udvariasan megkérdezi mit szeretnék. Elmondom. Elirányít hátra(mert ott a gépjármű csop.) , és eligazít, hogy hol találom azt a terminált, ahol be kell ütni a kapott kódot, és a lelkemre köti, hogy csak öt percel az időpont előtt, nehogy ne vegyen figyelembe a rendszer. Majd pár perc múlva hátra jön, hogy most már üthetem. Beütöm, kijön a sorszám. Persze a 35 fokban is kellemes légkondis váróban telik a várakozás, és pontban időpontban felvillan a kijelzőn a sorszámom. A pénztár ott van az ügyféltérben, megvárnak amíg gyorsan befizetem a befizetni valót.

Mintha nem is Magyarországon lennék. Szervezhetnének a tisztelt ferencvárosiak tanulmány utat oda. Csak két megálló a villamossal. Az egyik barátom szerint a hétben még kulturáltabb a kiszolgálás. Csak nekünk jutott ez a fos. :-/

 

Előzmény: baratnod (2348)
baratnod Creative Commons License 2010.11.23 0 0 2348

ma az okmányirodában volt elintézni való ügyem - komolyan mondom, mintha a hatvanas években lennének... :((

 

mivel internetes időpontom volt, nem kellett ügyfélfogadási időben tolongani (ez jó!), DE a portás bácsi úgy tűnik a jóistennek képzeli magát, ehhez persze partner az önkormányzat is, mert így nem lehet az ügyintézést szervezni:

 

1. MI KÖZE van a portásnak ahhoz, hogy mi a nevem és milyen ügyben jöttem? ezt egy listán kipipálja!

a regisztráció során az ember kap egy iktatószámot (éreztem, hogy nem lesz tökéletes, mert 666-tal kezdődött!) - amennyiben a portás "dolga" ellenőrizni nehogy illetéktelen bemenjen, bőven elég lenne az iktatószámmal azonosítani magunkat a kapualjban, nem?

 

2. a kapott időpont előtt egy perccel sem lehet korábban bemenni, a kapualjban pedig nem lehet leülni, mert nincs mire... sorban álltunk a huzatban :((

 

3. a megfelelő időpontban a portás bejelenti, hogy be lehet menni "balra a 2. ajtón" és az információs pultnál kell jelentkezni - namost: balra a 2. ajtó a lift... "természetesen" az első ajtón lehet csak bemenni - az információs pultnál ülő alkalmazott (akinek épp privát telefonbeszélgetését kellett percenként félbehagyni) sértődötten közölte, hogy majd mindenkit szólítanak - azt nem mondta, hogy mi alapján, mert ilyenkor a hívórendszer nem működik (akkor most minek is az iktatószám? nem az lenne a lényeg, hogy az információs pultnál ellenőrzik/regisztrálják, hogy megérkezett-e az előjegyzett ügyfél?)

 

4. rövidesen kiderült, hogy jó hangosan kiabálva a nevemet szólítanak (kinek mi köze van ahhoz, hogy én ott vagyok???) - de hogy melyik ablak mögül, azt az ügyfélnek kell kitalálni a hang alapján... ismét felmerül, hogy mi a bánatnak van az iktatószám, ha a nevemet kiabálják? - aki már járt ott, tudja, hogy néz ki az iroda

 

5. az ügyintéző még az előző ügy papírjait rendezgette és nem nagyon tetszett neki, amikor rákérdeztem, vajon ő szólított-e?

 

DE minden jó, ha a vége jó: amikor végre elkezdődött az érdemi ügyintézés, már minden "sinen" volt - csak az a kis közjáték ne lett volna előtte :((

 

Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2010.11.05 0 0 2347

Péter az állat Creative Commons License 2010.10.08 0 0 2346
Persze, hogy utálták. Nekem sem volt a szívem csücske, pedig még egy picit sem vagyok szoci. Más sem. De ha utálják, akkor ne hívják meg családi vacsorára. De egy politikai döntést erre alapozni, ez annyira kispályás felfogásra vall.
Előzmény: Blobov (2344)
baratnod Creative Commons License 2010.10.07 0 0 2345
"Miért? Nem éred el a billentyűzetet?"
ez aranyos :-))

ebben viszont benne van az én véleményem is, de nem biztos, hogy ilyen szépen meg tudtam volna fogalmazni:

"Szerintem mindenképpen hiba a (nagy) pártoktól, hogy nem karolták fel a polgármestert"
Előzmény: Péter az állat (2340)
Blobov Creative Commons License 2010.10.07 0 0 2344
Fogalmazzunk úgy, hogy a szocik utálták annyira Gegesyt, h. inkább a kormányzópárt vigye a kerületet, mintsem ő tovább...
Előzmény: Péter az állat (2343)
Péter az állat Creative Commons License 2010.10.07 0 0 2343
Háát hozhattam volna más példát is, kezdve a kefe bajusztól a kólás télapóig, de valami azt súgta, hogy azok sem lennének jobbak. :-)

Egyébként nem mondom én azt, hogy ez most katasztrófa, csak azt, hogy szvsz talán nem annyira szerencsés. Illetve megdöbbentett az, hogy tapasztaltnak mondható politikusok milyen hihetetlen dilettantizmussal kezelték ezt a dolgot.
Előzmény: GordonGekko (2342)
GordonGekko Creative Commons License 2010.10.06 0 0 2342
értem én hogy mit mondasz, teljesen, de ennyire ne nézd már sötétben a dolgot... nem valami traveszti bűnöző lett csalással polgármester, hanem valaki teljesen más - mondjuk egy fél nap türelmet adj neki :)

viszont hogy Uljanov elvtárshoz hasonlítottad Gegesyt az nagyon tetszik, kiváncsi vagyok vajon neki is? mármint G.F.nek.:)

általánosságban amúgy viccet félretéve: elévülhetetlen érdemei vannak G.F..nek, ez egyértelmű - ugyanakkor azt is látni kell hogy nem minden tökéletes, persze nem is lehet az, és az sem feltétlen baj ha egy új arc ad esetleg új lendületet a további fejlődésnek...ugyanis rengeteg még a meló, rengeteg jó ötlet nincs tökéletesen kivitelezve és végrehajtva - reméljük a legjobbakat
Előzmény: Péter az állat (2341)
Péter az állat Creative Commons License 2010.10.06 0 0 2341
Persze, hogy nem az. Ez a volumenénél fogva egy nagyon összetett dolog lehet. Bizonyára kellett hozzá egy megfelelő politikai akarat, ami a testület által volt meg, ami most szintén lecserélődött. És még bizonyára sok más is.
De mint sok más dologhoz kell egy jelkép, egy emblematikus figura. Ahogy mondjuk a '17-es Oroszországban megláttak egy kopaszodó kecskeszakállas fickót vörös zászlóval akkor tudták, hogy mi a mögötte állók elképzelése a dolgokról. (Tudom, érdekes párhuzam.) De itt is, ha meglátják a rugófejűt hebegni, akkor mi az ami beugrik az őt ismerőknek? A rehab. A másik, amiért kell egy embléma, az a bizalom. Akinek befektetni való pénze van, az szeretné biztonságban tudni, és úgy tudja biztonságban, ha van valami jövő képe. Egy arctalan gépezet ebből a szempontból riasztó. Viszont ha van egy feje, az már más. Ha belegondolunk, döntés előtt mindenki a főnökkel szeretne beszélni, még akkor is, ha a főnök csupán egy bábu. Az ember így van bekötve.

Azt persze nem mondom, hogy most vége a világnak, de az mindenképpen idő, míg az "új arc" átveszi a "régi arc" helyét. Szerintem mindenképpen hiba a (nagy) pártoktól, hogy nem karolták fel a polgármestert. Az egyiknek győzelmet, vagy legalább valamiféle egál lehetőségét hozhatta volna, a másiknak viszont teljes győzelmet, stabilitást, és a folyamatosság látszatát. Az ipsének meg még egy (vagy több) ciklust. Csodálkozom, hogy ezt egyikük sem ismerte fel. Mindegy. Így jártak.
Előzmény: GordonGekko (2339)
Péter az állat Creative Commons License 2010.10.06 0 0 2340
Miért? Nem éred el a billentyűzetet? Ne má'! Barkochbázzunk? Ha véleményed van, akkor tessék szépen leírni! Még akkor is, ha nem feltétlenül hízelgő.
Előzmény: baratnod (2338)
GordonGekko Creative Commons License 2010.10.05 0 0 2339
azér ez szerintem nem ennyire fekete és fehér... ha EGY emberen múlna az egész, akkor az már régen rossz lenne....
Előzmény: Péter az állat (2328)
baratnod Creative Commons License 2010.10.05 0 0 2338

el akartam mondani a véleményem, de aztán rájöttem, hogy kicsi vagyok én ehhez... :))

 

 

Előzmény: Péter az állat (2332)
Péter az állat Creative Commons License 2010.10.05 0 0 2337
Nemt'om. Lehet, hogy itt jó volt a vezetés, amott meg nem.
Előzmény: Törölt nick (2336)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.05 0 0 2336
Én ezt tudom, a gondom csak az, hogy ebben a SEM IX nevű cégben - mely a ferencvárosi rehabot bponyolította - korábban olyanok dolgoztak jól, akik a saját területeiken (fővárosukban, kerületükben, építésügyi hivatalaikban) rosszul... Itt a bibi!
Előzmény: Péter az állat (2334)
Péter az állat Creative Commons License 2010.10.05 0 0 2335
A bank érdekek kevésbé befolyásolják a dolgot, legalábbis ami az önkormányzati részét érinti a dolognak, mert az önkormányzat saját erőből, és újabban pályázatok segítségével végzi a maga részét.
Előzmény: Törölt nick (2333)
Péter az állat Creative Commons License 2010.10.05 0 0 2334
Nem tudom, mert egyszerű "bukott" ferencvárosi polgárként nincs semmilyen extra rálátásom a dologra, de amit láttam, abból az jött le, hogy a többiekkel szemben azért lett ez a kerület ennyire sikeres ebben a dologban, mert ésszel kezdtek bele.
Először is felmérték mijük van, aztán kitalálták, hogy mit akarnak, és hogy ezt hogyan tudnák elkezdeni. Tehát először csináltak egy felmérést, ha úgy tetszik egy leltárt. Majd egyből kitalálták, hogy mi az, amit bontanának, mi az amit felújítanának, és ezeket nem adták el agyatlanul a lakóknak. A többit igen. Majd az ezekből és a bontandó épületek telkeinek árából kezdték finanszírozni a dolgot, a kiköltözendő lakók lakásait, meg a többit. Ráadásul viszonylag kis területen, koncentráltan kezdték el a dolgot, így a látványos kezdet oda csalta a magán tőkét is, ezáltal a felkapott is lett a terület, így eladhatók voltak a lakások, ezért egy kivételével nem is dőlt be semmi. Ez után a kezdet után az előre lefektetett tervek zsinórmértékén pedig napjainkig gyakorlatilag "magától megy " a dolog.
Előzmény: Törölt nick (2333)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.05 0 0 2333
Már ha megmarad mögöttük az a lobbi-és bankérdek ami az elmúlt 20 évben mögöttük állt. Én valahogy nem hiszem, hogy ha egy rehab "ilyen eccerűen" menedzselhető, akkor más kerületek miért választották inkább a lerohasztás/elpanamázás metódusát?! Nem, nem. Ezügyben a kilenc egy kirakatkerület volt. Kérdés, hogy az marad-e ezután is?
Előzmény: Péter az állat (2331)
Péter az állat Creative Commons License 2010.10.05 0 0 2332
:-o ???
Előzmény: baratnod (2330)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!