Keresés

Részletes keresés

eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 160
Én az itten reakciók alapján teszem meg az itteni jobbosokkal.
Előzmény: bendeguzvere (155)
Dr.Doolittle Creative Commons License 2002.10.24 0 0 159
Fatornyos kisvárosomban olyan ember mondott "ünnepi" beszédet a Pofosz nevében, akit politikai okokból soha nem csuktak le, a kommunisták seggét nyalta 30 évig, miattuk nem csukták le soha, mert ingyen zabáltak nála a később szinte automatikusan tönkrement gebinjeiben, most hol nekivörösödve, hol elcsukló hangon ecsetelte sohanemvolt megpróbáltatásait, és követelte, hogy "ezek" tűnjenek el szent ünnepről. Mindenki ismeri, tudja róla, kicsoda, ennek ellenére volt ehhez pofája. Néhány idős ember halkan mondogatta egymásnak, "hát ez mit keres itt?" De nem ordítottak, nem fújoltak, nem alázták meg az ünnepet. Ez a különbség. Milyen alapon döntitek Ti el emberekről, hogy ők gyilkosok? Ott van Kövér barátotok, aki, ha kicsit csúszik a rendszerváltás, szép kis komcsi karriert csinált volna. Ez a mi komcsink-ti komcsitok már az idegeimre megy.
talán Creative Commons License 2002.10.24 0 0 158
Göllner András
Ötvenhat közszelleme
(magyar Hírlap 2002.10.24.)

[...]
1956. október 23-án az Országház előtt ez a nép, vezérszónokok győzködése nélkül, megbocsátotta a kommunista párt egyik vezető személyiségének, Nagy Imrének azt a vétkét, hogy korábban hűségesen szolgálta a diktatúrát, a Szovjetuniót, amely hihetetlen károkat okozott országunknak, amely embertelen kegyetlenséggel tízmilliókat kergetett a halálba világszerte, és még több embernek tönkretette az életét. Ez a nép, minden felső irányítás nélkül képes volt megbocsátani Nagy Imrének, hogy a Magyar Kommunista Párt legfelső vezetőségéhez tartozott abban az időben, amikor szégyenletes módon leszalámizták serdülő demokráciánkat. Ennek az országnak a népe 1956. október 23-án megbocsátotta Sztálin titkos ügynökének, Nagy Imrének, hogy a Parlament balkonjáról elvtársnak szólítsa őt. Kérdezem: akkor miért képtelen a Fidesz vezetője és az általa létrehozott - cinikusan elnevezett - polgári oldal megbocsátani azoknak, akik 2002-ben demokratikus módszerekkel, szabad választások útján kormányt alakítottak ebben az országban, és békésen, zaklatás nélkül szeretnének fejet hajtani 56 mártírjai előtt?
Kerényi Imre, aki Orbán Viktor és az általa létrehozott polgári körök nagy rendezvényszervezője, a következő szavakkal tanúsította, hova távolodott 1956 közszellemétől, amikor a vele egyet nem értő 56-osokat s a miniszterelnököt fölszólította: "Mécs Imre, Göncz Árpád és Darvas Iván urak október 23-án maradjanak otthon. Medgyessy miniszterelnök úr se mutatkozzon nyilvánosan. E napon a parlamenti vadászterem legyen az övé. A vadászterem jó meleg. A vadászterem jó biztonságos."
[...]

eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 157
Ebben hol az SZDSZ???????????????????????????????

Előzmény: Timótea (154)
Timótea Creative Commons License 2002.10.24 0 0 156
Alázd meg az áldozatok emlékét a temető előtt, ne a temetőben. Akkor majd nem fog senki a temetőben tiltakozni.
Előzmény: eztEgyed (151)
bendeguzvere Creative Commons License 2002.10.24 0 0 155
hogy milyen erzekeny vagy hirtelen. A helyedbe azon gondolkoznek el, valyon a mostani MSZP miert lett hirtelen a megbekeles szovivöje? Egyszerü, ha az ö büneikröl esik szo, akkor rögtön a masik oldalra lehessen mutagatni. Mik ök tenylegesen egy diktatura (kommunizmus) müködtetöi voltak addig Orbanek nem. Persze probaljak nacinak bemutatni, de ez csak ragalom.

Amugy milyen alapon akarsz 200 embert a jobboldallal azonositani. Kicsit izlelgesd a szavakat...

Timótea Creative Commons License 2002.10.24 0 0 154
Az nem válasz. A 103-ban már leírtam miért, de akkor mégegyszer:

Orbán Viktor mikor akarta Megbékélés Házára Keresztelni a Terror Házát? Orbán mikor akart kitüntetni egy egykori karhatalmistát ugyanazzal a kitüntetéssel, mint amit korábban egy forradalmár kapott meg?

A baloldal viszont igen.Én most nem arról beszélek, hogy ki mit csinált a múlt rendszerben. Arról beszélek, hogy ki hogyan viszonyul a terror áldozataihoz és a forradalmárokhoz MA.

Szóval kedves eztEgyed, nem tudom, hányadszor kérdezem, de addig kérdezem amig rendes választ nem adsz rá: Miért helyes az, hogy az ÁVH áldozatainak sírjánál koszorúzzon az, aki szerint az ÁVH tetteivel meg kellene békélni?

Előzmény: eztEgyed (139)
livefast Creative Commons License 2002.10.24 0 0 153
Ezzel magam is egyetértek.
Waltraute Creative Commons License 2002.10.24 0 0 152
Miért???

Ha koszorúzhat a gyilkossal haverkodni és ezután temetőbe járni, akkor csak lehet fütyülni is???

Úgy látszik mégse értettünk egyet káeurópai kis nyomorunk következményeiben...

eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 151
Bocs hogy helyette válaszolok. Ezt a topicot azért nyitottam, mert nem egy csőcseléket szeretnék a jobb oldalon állni.

Mégegyszer: tiltakozz a temető elött ha akarsz, de ne a temetőben.

Előzmény: Timótea (149)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 150
Köszönöm. Sajnálom, hogy elkerülte a figyelmemet.
Előzmény: livefast (148)
Timótea Creative Commons License 2002.10.24 0 0 149
Mécs amellett az ember mellett ment ki a bajtársaihoz, akinek a belügyminisztersége alatt kiadtak egy nyilatkozatot, hogy az ÁVH nem bántalmazott senkit. A bajtársai sírjához nem a gyilkosok védelmezőjével kellene ellátogatni. Akkor talán nem fütyülnék ki.

És ezzel az évvel kapcsolatban azt se felejtsük el, hogy Mécs ebben az évben segített káoszt teremteni az ügynökmúlt körül. Ezt sem fogják elfelejteni a múlt rendszer áldozatai.

Nem Neked van csőlátásod, Cego? Nem pont Te vagy az, aki csak és kizárólag egy csőcseléket akar látni a jobboldalban? Nem Te vagy az, aki rögtön, gondolkozás nélkül, csípőből tüzelsz, ha csak valaki kritizálni meri a baloldali politikusokat? Nem Te vagy az, aki képtelen belegondolni, hogy a másik oldalnak is igaza lehet? Nem így van? Rendben. Akkor magyarázd meg nekem azt, hogy miért nem helytelen, hogy Mécs a bajtársai sírjához egy olyan emberrel megy koszorúzni, aki szerint az ÁVH nem bántalmazott senkit? (Ja, hogy nem ő személyesen adta ki a nyilatkozatot? Ha nem értett egyet vele, talán le kellett volna mondania. Ennél sokkal kevesebbért is mondott már le miniszter.) Magyarázd meg nekem, hogy ez miért nem helytelen. De ne beszélj félre! Ezt az egy konkrét esetet magyarázd meg nekem.

Előzmény: Cego (128)
livefast Creative Commons License 2002.10.24 0 0 148
Ezt még tegnap írtam egy topikban:

"Mélységesen nem értek egyet a temetőben füttyögőkkel, de azokkal sem, akik süket álbizottságokba kergetik a jobb sorsra érdemes Mécset és nem szólnak neki, hogy Imre, ezt már
tényleg nem kéne."

Ezt meg ma egy másikba:

"Elítéltem már tegnap is. Sajnálom mindazokat, akik hozzátartozóikat vesztették el, vagy éveket töltöttek börtönben, megértem azok indulatát, akiknek az életüket tönkretette a hazug rendszer,
de egy temetőben nem lehet így viselkedni.
Ugyanakkor elítélem az szdsz vezetőségét is, mert nem vonják ki szegény Mécs Imrét az aktuálpolitikából, sőt, egyre inkább belenyomják."

Mire vagy még kíváncsi?

Előzmény: eztEgyed (146)
bendeguzvere Creative Commons License 2002.10.24 0 0 147
Attol meg mert Mecs kiegyezett a regi halalraitelöivel, attol meg a többi 56-snak nem kötelessege! Ö kapott helyebe egy helyet a parlamanetbe. Azt, hogy ezt most valaki arulasnak tartja, az nem epp meglepö...
Előzmény: Cego (142)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 146
Itt vagy. A topic eredeti kérdésére a válaszod?
Előzmény: livefast (144)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 145
Nincs és. Te írtad, én meg egyetértettem vele. Bocs.
Előzmény: Waltraute (141)
livefast Creative Commons License 2002.10.24 0 0 144
Nem, Mécsnek abszolút nem kéne részt vennie az aktuálpolitikában, mert nem ezt érdemli. Sem a füttyögőktől, sem a saját pártjától.
A Mécs-bizottság sem volt egy okos döntés.
Mécs nem politikus alkat, ezt a pártjának is be kéne látnia.
Waltraute Creative Commons License 2002.10.24 0 0 143
Érted te ap..v...gát!

Vigye az ördög Orbánt. Az igazság mértékegysége nem 1orbán...

Cego Creative Commons License 2002.10.24 0 0 142
Értem.Tehát ha ugyanez a Mécs Imre odaállna Orbán mellé,akkor lehetne hős?! Undorítóak vagytok, feladom.
Előzmény: Waltraute (137)
Waltraute Creative Commons License 2002.10.24 0 0 141
És????

Attól még káeurópa marad. És ezen, csak egy nagy igazságtétel segíthet, vagy a nagy feledés.

Viszont az a baj, hogy akire Tükhé álmot bocsájt, annak idővel visszatérnek az igaz emlékei, mintegy az istenek bosszújaként. Egyszerre és annál tragikusabban, amilyen boldog volt, amíg nem volt múltja...

Előzmény: eztEgyed (134)
bendeguzvere Creative Commons License 2002.10.24 0 0 140
Mecs kifütyülese nem Mecsnek szolt, hanem a partjanak. Az szdsz-nek csak egy valamire kell Mecs, hogy öt lehessen mindig lobogtatni, ilyen ünnepek alaklmabol. Igy el lehet terelni a dolgokat a hatterröl.
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 139
Válaszoltam a 91-ben. Olvass is.
Előzmény: Timótea (138)
Timótea Creative Commons License 2002.10.24 0 0 138
Hát ez édes. Mióta szólnak arról a topikok ezen a polfórumon, hogy egymással egyetértő egyének a legnagyobb egyetértésben bólogatnak egymásnak?

A kérdésemre próbálj meg válaszolni végre. Ha kell százszor is felteszem.

Szerinted helyes, hogy azok koszorúznak az ÁVH áldozatainak sírjánál, akik szerint meg kellene békülni az ÁHVval?

Előzmény: eztEgyed (130)
Waltraute Creative Commons License 2002.10.24 0 0 137
Mert odaállt gyornhula mellé. Mert gyilkosok közt cinkos aki hallgat. Hát még aki lapogatja a gyilkos vállát.

Mécs rosszabb mint a hóhérai. Mert arzheimer kóros. És ez egy szörnyű betegség. Az áldozatok betegsége. Mert az áldozatnak vagy kristálytiszta az emlékezete, vagy egyáltalán nincs.

Előzmény: Cego (135)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 136
Ja és max a leszármazottaik.
Előzmény: Waltraute (132)
Cego Creative Commons License 2002.10.24 0 0 135
Mécs Imre gyilkos vagy leszármazottja vmely gyilkosnak?Egy kurva szót nem szólnék,ha Hornt fütyülnétek ki,de az nem lehet magyarázat,hogy egy 56os hőst a koalíciós parnere miatt UTÓLAG hazaárulónak neveztek!
Előzmény: Waltraute (132)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 134
"Tonképpen' örülhetsz, hogy fütyülésben hagyjuk a dolgot..."

Ezért írtam. Kiváncsi voltam mit akartál evvel mondani. És igen ez K európa.

Előzmény: Waltraute (133)
Waltraute Creative Commons License 2002.10.24 0 0 133
Nem. Én a Trafóban voltam egy avantgarde vetítésen.

Azért nem mentem el, mert akárhogy is nézzük, az egész komacsostul, fideszestül, a lezáratlan (és megtorlatlan) múlttal együtt undorító. (nem a fütyülés, az még emberi)

Előzmény: eztEgyed (131)
Waltraute Creative Commons License 2002.10.24 0 0 132
Mit lehet még tenni???

Persze azt már tudom, hogy a sorozatos vereségekbe rohanó Fidesz (Orbán) is tehet arról (leginkább Ő), hogy a gyilkosok és leszármazottaik most koszorúzgathatnak, de azért még a gyilkosokat utálom jobban...

De tényleg! Mit lehet tenni, ha nincs jogunk csak igazságunk. Talán József Attillától kéne példát venni végre és soha többet kompromisszumot. Csak ez elég véres megoldás. Eh. Vagy beletörődni...asszem ezeket a dilemmákat hívják káeurópai kis nyomornak.

Üdv!

Előzmény: Cego (129)
eztEgyed Creative Commons License 2002.10.24 0 0 131
Ott voltál?
Előzmény: Waltraute (127)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!