Feltétlenül nézzétek meg. Böfög, fingik (talán a bokáját is lefossa, de mindig korábban leesett a háztetőről). Ezek alapján nem lehet más, mint Dudu, Mikulásruhában. A tolókocsi, kevlármankó hiánya se zavarjon senkit: útba eshetett neki Lourdes.
kicsit részeg vagyok mert kilenc napja egyfojtába iszok. most kicsit elérzékenyültem ettől a felém megirányuló bizalomtól. diktáltam a szöveget mert nem látom a képernyőt és a tasztatúrát sem egészség, BÚÉK mindeninek
nem verekednek már ezek a mai fiatalok.most is lövöldözés volt a nijlonba.vilu bá szerint ez fejlődés.má teljesen olyan mintha főfaluba lennék a nagy pestbe.geronimO szép a tyikpálinkás fotó belöled még polgármester is lehet
"Az egyelőre nem azonosított középkorú férfira öntudatlan állapotban, Rigában találtak rá. Véralkoholszintje 7,22 ezrelékes értéket mutatott, amely világrekordnak számít."
Amíg nem azonosították, addig semmiképpen sem indulhatunk ki abból, hogy nem putnoki volt. Talán Dudu személyesen? Lehet, hogy nem is az űrben van, hanem Rigában? A személyleírás minden esetre illik rá (középkorú férfi, 7,22 ezrelékkel).
a nyugati embertípus mint Te, nem tudja hol keresse. Kiotóban is csak bizonyos helyen vannak ocsaják, meg geikók,-hogy tudjál csinálni agy jó szadót, a samiszenről nem is beszélve.
Végigolvastam a www.putnok.hu honlapot. Ebből egyértelmű, hogy nincs is kocsma Putnokon, csak kastélyok, kultúra, gömör expo, polgári érték meg effélék.
Akkor most mi van?
Igaza van, van még egy újság-papír-írószer üzlet is, de ott csak maximum a papír mellé két puszit lehet kapni /megjegyzem, qrva jó segge van a csajnak/, éééééééés, igaza van, van még egy zöldséges üzlet is, ahol, minő csoda, valóban lehet kis vodkákat nyelni. Hm. Elszámoltam volna magam?! Nem hiszem, ez nem italbolt. :-)))
Nem kellene itten kérem a helyi szubkultúra gazdasági infrastruktúrájával kapcsolatos féligaz megjegyzéseken keresztül történő demoralizáló kísérletekekre alapozott hozzászólásokkal rontani a helyzetet. Biztos hogy nem csak 4 azaz négy bolt van ott, ahol vodkát lehet kapni. Igaz, hogy amikor én putnokon boltba jártam, akkor a polgmesternek még fényképészete volt a játekbolt mellett, és nem is vodkát vettem, de akkor is. :)
Csatlakozom, bazdmeg. Vicces.
A múltkor megittam simán kezdésnek egy kiflit /2 dl vodka zsebből/, majd két sört, mert szomjas is voltam, aztán tovább vodkáztam. Aztán tettem egy kört, ami boltonként 1-1 dl vodkát jelent /4 bolt van/, aztán visszatértem a törzshelyemre.
Aztán tettem még egy kört, majd tovább söröztem a presszóban. Ez így ment reggel nyolctól - mert akkor mentem le -, délután fél ötig.
Saját lábamon távoztam. ;-D
Igaz, a májfunkciómban két enzim, az ALAT, meg az ASAT érték meghaladta a határérték 53x-osát /!!!!! papírom van róla, wazz!!!/, de aszonták, regenerálódik. Reméljük! :-)
Két hét alatt visszaálltak a normál érték kb. másfélszeresére. Most úgy benne vannak a határban, habár vörösborozok.
Valószínűleg egy lett férfi döntötte meg a részegség világrekordját, miután a rendőrök a halálos véralkoholszint dupláját mérték nála.
Az egyelőre nem azonosított középkorú férfira öntudatlan állapotban, Rigában találtak rá. Véralkoholszintje 7,22 ezrelékes értéket mutatott, amely világrekordnak számít.
Egy átlagos ember 1,2-es értéknél már hányni kezd, 3,0-nál elveszti eszméletét, 4,0 ezrelék véralkoholszintnél leáll a légzés. "Ez az eredmény a Guinnes rekordok könyvébe illik" - mondta el a Reutersnak a rendőrség szóvivője.
A rigai kórház intenzív osztályának vezetője, Martins Sics újságíróknak nyilatkozva elmondta, még nem fordult elő olyan, hogy valaki túlélt volna egy ekkora alkoholos dózist, de még a vodkavedelő hagyományaira büszke Oroszországban sem történt ilyesmi.
"Nem fog emlékezni semmire, amikor magához tér" - mondta Sics.
Novemberben egy vidéki vodkaivó-versenyen halt meg a győztes, amikor másfél liter vodkát nyakalt be kicsivel több mint félóra alatt.
A verseny körülbelül negyven percig tartott, és a szerencsétlen győztes három félliteres üveg tartalmát döntötte le a torkán. Miután ezzel megnyerte a fődíjat - további tíz liter vodkát -, taxival szállították haza, otthon azonban hamarosan elhunyt
Az ősszel a cseh véralkohoszint-rekordot megdöntő brnoi férfi vérében 5,5 ezreléknyi alkoholt találtak - írta a Právo című prágai lap. Az ittas férfira egy városi parkban találtak rá a rendőrök.
Az illető saját bevallása szerint egy zenei fesztiválon vett részt a barátaival, és megivott legalább két liter tömény szeszt sörrel keverve. A csehországi rekord eddig 4,9 ezreléknyi alkohol volt, amelyet egy szintén dél-morvaországi férfi vérében találtak néhány évvel ezelőtt."
Hol vagytok, putnokiak??? Brigádkirándulás volt Rigába? Vagy már mindenki leköröz benneteket???
Dudu ezt a szöveget a világegyetem minden létező kommunikációs nyelvére fordítva elvitte a Distoloveren:
A szervezetben lévő alkohol mennyiségét ezrelékben szokták megadni, vagyis, hogy 1000 egységnyi folyadékban - az ember esetében a vérben - hány gramm alkohol van. A vér alkoholtartalma egyenesen arányos a kilélegzett levegő alkoholtartalmával, ezért mérhető belefújós szondák segítségével: 0,01-0,02%, azaz 1-2 ezrelék még semmilyen különös hatást nem gyakorol az emberre. Ennél több a kellemes érzéseken túl már szédülést is okozhat. A vér alkoholkoncentrációja a csúcsértéket 45-60 perc múlva éri el, az előbb elmondottaktól függően. Az alkohol 90 százaléka a májban bomlik le, 10 százaléka a vesén és a tüdőn keresztül változatlan formában hagyja el a szervezetet.
Először kellemes, eufórikus hatás jelentkezik nyugalommal, gátlások oldódásával, majd beszédkésztetés, 0,3 ezrelék fölött észlelhető a kritikai készség zavara és a koncentráció csökkenése figyelhető meg.
0,8-1,2 ezrelék már az ittasság fázisa, ekkor a térlátás, egyensúly, helyérzékelés zavara kezd kibontakozni.
1,2-1,6 ezrelék táján enyhe részegség mutatkozik: elkent beszéd, gátlástalansággal, megnyúlt reakcióidővel, pontatlan érzékszervi észleléssel.
Súlyos részegség 2,0 ezrelék környékén jelentkezik. Ekkor tompultság, depresszív hangulat alakul ki. Az illető fokozatosan el-elalszik. Ezt követően tudatborulás, később zavartság, kóma léphet fel.
Az alkohol rendszeres fogyasztása önmagában még nem alkoholizmus. Akkor minősül annak, ha a rendszeres alkoholfogyasztás testi, lelki és szociális tünetei jelentkeznek.
Az alkoholista koránál jóval idősebbnek tűnik. Jellegzetes a vöröses arc, borvirágos orr, a tenyér vöröses elszíneződése, bőr szárazsága, rugalmatlansága, ráncossága. Fogazata elhanyagolt, lehelete kellemetlen, idült gyomor-bélrendszeri zavarai vannak: étvágytalanság, fogyás, reggeli hányinger, hányás, gyomorfájdalom, táplálkozásbeli hiányosságok miatti betegségek léphetnek fel. Rendkívül fontos megemlíteni az alkohol okozta magzatkárosodást, a máj-, a hasnyálmirigy-, szív- és érrendszeri, valamint az idegrendszeri elváltozásokat. Az idegrendszeri elváltozások a következőkben állnak: különböző érzészavarok a végtagokon, kézremegés, elbutulás. Jellegzetes az alkoholos állapotban vagy utána jelentkező görcsös állapot.
most azt képzeld el, ha Dudu egy fekete lyukat ér el és ott olyan az anyagsűrűség , hogy egy tonna tablettához elég egy molekula víz és az már ott híg lötty... lehet, hogy erre készült, erre a fantasztikus űrutazásra?!
Ja, nem is lett volna ebbol semmi gaz, csak Dudu nem tudta elharapni.
Aztan amikor a foldon kuszva markolaszta horogve a labszaramat, aszittem, egy szazas kell neki, es elkuldtem a picsaba.
Dudu felszállt a mennyekbe. Mondtam neki, hogy kevés lesz a deci víz a nyolcvanhárom tablettához.
De a legsűrűbb fröccs volt, amit láttam, hogy isznak!