Keresés

Részletes keresés

Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.08.03 0 0 1794

Egy XViD filmhez van mellékelve felirat, de txt formátumban. Mit kell tenni ahhoz, hogy lejátszás során megjelenjen? A Media Playerben nem tudom beállítani.

Ja, és van még két másik nyelvű felirat, az egyik srt, a másik idx+sub formátum (utóbbit jeleníti meg a lejátszó, nem adva választási lehetőséget).

Mfreddie Creative Commons License 2008.03.22 0 0 1793
Sziasztok! Kellene egy kis segítség.  A számítógépem valamiért letiltja az avikkal való akármilyen feladatot. Például ha megszeretném nézni a filmet akkor a Media Player vagy a Winamp elindul majd hirtelen magától kikapcsol. Tudna valaki Javasolni valamit?
voodoomaci Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1792
Helló!azt szeretném valakitöl megkérdezni,hogy néhány filmnél amit leszedtem nem igazán jó a hang,mert a beszéd halk az efektek meg ordítanak.ffdshow-t és gomplayert használok, és van fent ac3-am is.mi lehet a gond?
köszi.
ja és 5.1 hangrendszerem van.
pasa_ Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1791
DVDRIP csak annyit jelent hogy a forras (retail) DVD, az utana jovo DVD9, DVD-R, XVID, H264, stb jelzi az ujrakodolas modjat. Tarsai a CAM- kameras felvetel mikrofonnal, TS-telesync (a hang a suketeknek valo aljzatbol), TC-telecine, filmkocka-scannerrel (elvileg :); WP-workprint, DVDSCR- screener (speci kopia, lehetnek benne feketefehet reszek vagy rarakott felirat, amugy DVD-kozeli minoseg szok lenni), R5- kinai kaloz-dvd.

AC3-ban lehet 2.0 hang is, nem feltetlenul tobb, de RIP-nel ez kozvetlenul a forrasrol van konvertalas nelkul.
Előzmény: DJG (1789)
haedhu Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1790
Köszönöm, tehát ami a lényeg, ha jól értem, hogy a hundub-ot figyeljem, mert az a szinkronos.
DJG Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1789
Nem hinném, hogy bárhol össze lennének foglalva (hacsak nem csinálsz gyorsan egy ilyen lapot te), talán legjobb mégis, ha megkérded.

DVD rip azt jelzi, hogy DVD-ről egyenesen leszedett (rippelt, régi kifejezés, cédéknél volt értelme, ma már nincs, de megmaradt) anyagról van szó, a másolásvédelem nélkül, de egyébként az eredeti, nem tömörített változat (illetve, kis tömörítés lehet rajta, hogy elférjen az írható DVD-re, amelyik kisebb, mint a filmeké szokásos). Tehát nincs átalakítva DivX vag Xvid, a neten terjesztéshez szokásosabb, jóval kisebb, bár gyengébb minőségű formátummá. Az ilyen anyagoknál tipikusan megkaphatod az eredeti menüket, extrákat is, tehát nem csak a filemt magát; de hogy éppen mit, azt a leírás tartalmazza, van, amikor a méretkorlátok miatt valamitől megszabadulnak.

Hundub: Dubbing angolul szinkronizálás, ez tehát magyarra szinkronizált film.

AC3 a Dolby hangtömörítési formátuma, a sztereónál többet tudó sokcsatornás hangok vannak benne. Ha a lejátszód (vagy a géped hangkártyája) és a hozzá csatlakoztatott erősítő és hangszórók tudnak ilyet, akkor élvezheted, egyébként csak szokásos sztereót fogsz hallani.

Üdv,
Gábor
Előzmény: haedhu (1788)
haedhu Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1788

Jó reggelt! A kezdők esélytelenségével kérdezek. Töltök le filmeket, meg írok DVD-re, már elég sok mindent megtanultam, de az alap kérdésre nagyon szépen kérek valakit, hogy válaszoljon.

Találok-e valahol egy olyan valamit, ami leírja, hogy milyen rövidítés mit jelent. Amikor látok egy filmcímet és oda vannak írva mellé a jellemzők is. Értem  ez alatt, hogy DVD rip, hundub, ac3, DNS...... meg még sok más. Van, ami tudok, de

sokmindent nem.

Nagyon megköszönöm, ha segít valaki, mert tök tanácstalan vagyok.

DJG Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1787
VirtualDubMod erre is jó, de miért nem írod DVD-re inkább?

Üdv,
Gábor
Előzmény: gemihun (1786)
gemihun Creative Commons License 2008.03.05 0 0 1786
Sziasztok! Nekem az a kérésem lenne hogy ki szeretném írni cd-re a filmet de ez 1,4gb-os milyen programmal tudnám szétvágni a filmet?
N0rb3rt Creative Commons License 2008.03.03 0 0 1785
Túl hangos effektek

Van egy eccerű asztali lejátszóm, egy nála lassan 10 évvel egyszerűbb TV-vel összekötve.

Ha DivX-et nézek rajta minden OK, de DVD-nél fél percenként kell kapkodnom a távkapcsolóért, mert vagy túl halk a szöveg, vagy ordítanak az effektek.

Mi a legkönnyebb megoldás ez ellen?

Köszi!
little girl blue Creative Commons License 2008.03.01 0 0 1784
:)

win xp alatt fut, media player classic a lejátszó. és bár megtaláltam egy olyan funkciót a beállításoknál ahol a betűméretet növelni lehet, de a lejátszásnál egyáltalán nem változtat rajta. a feliratok .srt-k, és .avi-hoz tartoznak.
Előzmény: DJG (1783)
DJG Creative Commons License 2008.03.01 0 0 1783
Talán ha mondanál valami konkrétumot is, formátum, ilyesmi? Operációs rendszer, lejátszóprogram? Hogyan van a felirat, benne a videóban (akkor nem tudsz módosítani rajta) vagy külön fájlban? Esetleg te magad készítetted a videót (akkor megint csak tudnál)? Ez nagyjából olyan kérdés volt, hogy nem megy a kocsim, mi lehet a baja? :-)

Üdv,
Gábor
Előzmény: little girl blue (1782)
little girl blue Creative Commons License 2008.03.01 0 0 1782
sziasztok,

van valamilyen lehetőség arra, hogy ha kiteszem a tv-re a filmet, akkor a felirat méretét megnagyíthatom? ez így szemkifolyós :)

köszi
samuel_j Creative Commons License 2008.02.24 0 0 1781
Szevasztok !

viedókat szeretnék megvágni , összeilleszteni , tömöríteni , konvertálni .
Nem profi , inkább könyel kezelhető programot keresek , de akármi , amit ilyenre használtok és jól bevállt , érdekel .

Esetleg , még a zajszűrés -mármint a képben - , hangok javítása , szűrése is érdekelne , arra is várom az ötleteiket .

köszönettel : sam
Andris_2 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 1780
Sziasztok!

Feltettem a gépemre az AVI2DVD progit, mert felírattal szerettem volna dvd-t írni. Ez természetesen nem sikerült, viszont azt tapasztalom, hogy a Windows Media Player 11-em nem játszik le néhány filmet, melyekkel korábban semmi gondom nem volt. Ez abban nyilvánul meg, hogy a kép megáll, majd néhány másodperc múlva felgyosul kb 3-szoros sebességre, majd megint megáll és így tovább. Ha Nero Showtime-mal játszom le ugyanezeket, akkor nincs gond. Uninstalláltam ezt az AVI2DVD-t, újratelepíttem a WMP-t, de nem segített, ugyanez a helyzet.

Látott már valaki ilyet? Mi lehet a gond? Hogyan lehet megoldani?

Előre is köszi!

lazadok Creative Commons License 2008.02.20 0 0 1779

Csak hozzáértőknek!Írja le nekem egy hozzáértő v.aki már találkozott e problémával és sikerült megoldania,hogy mit kell annak érdekében tenni,hogy a kész videóm megközelítőleg pontos méretű legyen.A bitrate calculator által megadott összeg szerint van beállítva a codec és mégis jóval nagyobbat csinál.Több féle codecot próbáltam az eredmény ua.kérnék egy olyan választ ami segít is.

DJG Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1778
Ha csak a legszokásosabb szinkronitási probléma van, akkor két pillanat. Kinézel egy feliratot a legelején, ráállsz, és amikor a filmben eljön az ideje, akkor Ctrl+1. Majd elmész a végére, ott is egy felirattal ugyanígy Ctrl+2. Erre azonnal felajnálja, hogy az egészet átszinkronizálja ennek a két időpontnak megfelelően.

Üdv,
Gábor
Előzmény: anyet (1777)
anyet Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1777
köszi :) remélem nem kell sokat pepecselnem vele..
Előzmény: DJG (1776)
DJG Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1776
2. Subtitle Workshop. De a feliratfájl hibájától függően lehet, hogy pillanatok alatt megoldható, de az is, hogy sokat kell rajta dolgozni.

Üdv,
Gábor
Előzmény: anyet (1775)
anyet Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1775

sziasztok!

két röpke kérdés feliratozással kapcsolatban (ja és nézzétek el butaságom, szőke vagyok..).

1. a bsplayerem duplán tol feliratot a filmre, egymás alá némi időeltolódással. ha kikapcsolom a feliratot, mind2 eltűnik. hogy lehet csak az egyiket meghagyni?

2. előfordul, hogy a felirat helyenként siet, másutt meg késik. van progi amivel ezt be lehet állítani?

előre is köszi

chariot Creative Commons License 2007.11.17 0 0 1774
Közben rájöttem. Nem kell mindíg haladni a korral :), bármilyen 5.x-nél újabb divx driver nálam kinyírja az xvid+mp3 kódolású filmeket, ha azok duál audiósak.
Visszatéve egy 5.1-es divx-et már el is múlt a probléma.
Csak tudnám minek is "fejlesztették"? :-/
Előzmény: chariot (1773)
chariot Creative Commons License 2007.11.17 0 0 1773
Mit rontok el a gépemen, egy rakás, dual audio streames divx filmemnél az egyik hangsávot nem találom. Sem a média player, sem a Bsplayer pro 2.1 nem találja. A divx saját beállításaiban látszik mindkettő, de csak az egyik szól, a másik néma.
A vicc, hogy egy ősrégi bsplayer (v0.8) gond nélkül lejátssza, de kizárólag ez az egy.
Valakinek valami ötlete?
DJG Creative Commons License 2007.10.14 0 0 1772
Megcsináltam, persze, az ffmpeggel, és újracsináltam az AVI-t, semmi gond a végeredménnyel. Csak érdekelne, hogy miért csinált ilyet, mert még sosem tette, pedig jó pár MPG-t konvertáltam már vele (ugyanabból a forrásból, a saját tunerkártyám felvételét, tehát arról sem lehet szó, hogy ez az egy most eltért a többitől).

Üdv,
Gábor
Előzmény: pasa_ (1771)
pasa_ Creative Commons License 2007.10.13 0 0 1771
utana is be tudod a hangot mp3-asitani es ujrakeverni...

Regrol ugy tunikmintha gondok lennenek amikor egyszerre kene a hangot es a kepet is konvertalni, ezert az ember a stream listben elore kimenti a hangot a kivant formaba processzalva, aztan a regi letilt, uj Add es jonapot.
Előzmény: DJG (1769)
BigFic Creative Commons License 2007.10.11 0 0 1770
PocketDivxencoder.exe
Magyarul is tud.
Megtalálható pld. a usite.hu oldalon is.
Telepíteni sem kell.
Tökéletes erre a célra és egyszerű a működése.
Előzmény: Andrea176 (1763)
DJG Creative Commons License 2007.10.11 0 0 1769
Először csinált velem ilyen a VirtualDubMod, de egymás után többször, úgyhogy ragaszkodik hozzá: bemegy egy DVD-formátumú MPEG (tv-tunerrel lementve, de végül is mindegy), DivX-be konvertálom, a videó jó lesz, de a hang MPEG, AC3 vagy bármi más hasonló tömörítés helyett PCM lesz. Senki nem kért tőle ilyet beállításként, sőt, ellenkezőleg, mégis ezt csinálja. Működik az AVI, nem ez a baj, hanem jóval nagyobb lesz, mint kellene, a hang nagyjából ugyanannyi helyet foglal el benne, mint a kép, ami azért erős túlzás.

Látott már ilyet valaki?

Üdv,
Gábor
DJG Creative Commons License 2007.10.11 0 0 1768
Ha egyszer például DivX-kompatibilis, akkor abba (.avi lesz a kiterjesztése, de az önmagában nem jelent semmit, csak egy külső tartály, az a lényeg, mi van benne, és az legyen DivX).

Kimásolni pedig cédé-dévédéíró programmal tudod, ha nincs másik, az XP-ben is van egy meglehetősen fapados, de működő darab (odavonszolod az írni kivánt fájlokat a DVD-író ikonjára, onnantól fogva követed a megjelenő utasításokat).

Üdv,
Gábor
Előzmény: s_titánia (1764)
lotattila Creative Commons License 2007.10.09 0 0 1767
lotattila Creative Commons License 2007.10.09 0 0 1766
sziasztok!
kaptam egy divx filmet, nagyon halk volt a hangja, és rájöttem hogy lehet felerősíteni. lehet, hogy nem újdonság, de azért megosztom, hátha van hozzám hasonló amatőr.
virtualdub-ban megnyitod a filmet: file, open video file.
elmented a hangját: file, save wav. 1perc.
az elmentett hangot megnyitod a nero waveeditor-ban: file, nyitás.
kijelölöd az egészet: szerkesztés, mindet kijelöl.
felerősíted a hangját: hangerő, volume change.
belehalgatsz, ha kell, akkor mégegyszer az előző.
mentés. 5perc.
ujra a virtualdub-ban visszateszed a hangot: audio, wav audio...
elmented az avi-t: file, save as avi. 5perc.
ennyi.
Anlaca Creative Commons License 2007.09.08 0 0 1765
A youtube-nak van saját letöltője.
És király.
Előzmény: Erzsébeti (1741)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!