RAMA II. megjelent magyarul, a Szukits adta ki kemény borítóval. Sajnálom, hogy nem a GBK sorozatban jelent meg, mint az első kötet, viszont a szövegben kevesebb elgépelés van, mint a GBK-nál szokott lenni. A tartalomjegyzéket azért kár volt kihagyni.
Sziasztok! Nem tudom, hogy van-e valaki "ébren" az alvó topicban:-) de lenne egy kérdésem, hátha tudja valaki a választ. Épp most olvasom a 2061. Harmadik Űrodisszeiát. Van bennt egy idézet a 7. fejezetben: "Elhagyok mindent, amim csak volt Boldog voltam s vagyok: mert indulok." Az első sor a fejezet elején a második a végén található. A kérdésem az, hogy kitől,kinek a verséből származhat?
Vannak - és remélem, lesznek is - "nagyok" még a sci-fiben, és természetesen ez nagyrészt szubjektív (sokak szerint pl. Asimov, Heinlein és Clarke volt a "Nagy hármas"), de Baxter hármójukhoz (illetve Heinleinnel együtt négyükhöz) képest "kölyök", nem ugyanaz a generáció.
Ha már itt vagyok: végigolvastam a Baxterrel közösen írott Time's Eye-t. 99%-ban méltó a kéát névhez, de a végével nagyon nem voltam kibékülve. Egyáltalán nem jellemző rájuk ez a fajta befejezés sztem - és nem is igazán méltó hozzájuk...