Keresés

Részletes keresés

bokor Creative Commons License 2004.05.24 0 0 397
És én vagyok a gonosz, naná! :-))
(ma táncolt és énekelt végig valami iszonyú helyes néptáncbemutatót, még csak nem is lihegett, az jó jel? :-)
Előzmény: Törölt nick (395)
DAncsa Creative Commons License 2004.05.24 0 0 396
Szia Csupka!
Asszem a SOTE II. amelyik a Klinikáknál van, sréhen van a bejárata, ahol rögtön a porta mellett van az új szülőszoba. Az én dokim Tóth Péter volt, és tavaly januárban adta ezt az infót a császárról.
Lehet, hogy közben már változott. írtam is, hogy úgy jegyezte meg az altatást, hogy náluk még nincs erre felkészült szakember. Szóval lehet, hogy időközben már lett, csak fura volt, hogy az egyik legnagyobb nőgyógyászati klinikán akkor még nem volt elérhető ez a módszer..
Előzmény: Csupka (345)
bokor Creative Commons License 2004.05.24 0 0 391
Asszem, én vagyok a hülye. Mer ilyen hülye topikokat olvasok, azér. :-))
Előzmény: Törölt nick (389)
bokor Creative Commons License 2004.05.24 0 0 390
Jut eszembe, én sem vajúdtam. Kicsit jobban fogok figyelni a gyerekre mostantól, nincs-e neki valami lelki defektusa! :-)))
Előzmény: Törölt nick (381)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.24 0 0 389
hehe, most melyik ? :DDDD
Előzmény: bokor (387)
bokor Creative Commons License 2004.05.24 0 0 388
Drágám, nincs is nálatok rendes, tisztességes anya-gyerek kapcsolat, csak rátok kell nézni, oszt bárki látja! :-) Bakker, mecsoda hülye topik ez már... :-(((
Előzmény: Csupka (352)
bokor Creative Commons License 2004.05.24 0 0 387
Nem te vagy hülye. Vagy én is az vagyok! :-))
Előzmény: AliceCsodaországban (342)
bokor Creative Commons License 2004.05.24 0 0 386
Nekem altatásos császárom volt. Úgy mentem be, hogy rendesen szülök, ott vérnyomást mértek, 180/120 volt, tele volt a vizeletem fehérjével, a gyerek szívhangja alig hallatszott. Azt mondta a doki, hiába is elvault módszer, altatnak, mert azt valahogyan jobban tudják szabályozni, és gyorsabban neki lehet esni... És hosszában vágtak, mert az szintén gyorsabb.
Egy percig nem okozott traumát az egész. Asszem, a gyereknek sem.
Előzmény: DAncsa (337)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.24 0 0 385
Ez szerintem is felháborító. Szvsz is a szülés középpontjában a gyereknek, az ő egészségének, épségének kell állnia. Ezért nem értem meg azt, amikor valaki a saját félelmét/kényelmét a gyerek egészsége elé helyezve császárt kér.

Ígérem, ezzel leszakadtam a témáról.

Előzmény: Törölt nick (350)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.24 0 0 384
Sziasztok!

Pár dologra reagálnék csak.
Sz.tünde!
Nem hiszem továbbra sem, hogy a megjegyzéseim a császáros anyukáknak szólnak! Sőt! Le is írtam tegnap, hogy minden tiszteletem azoké, akik hüvelyi szülésre készültek, de nagyműtét lett belőle és annak minden fizikai és lelki következményét el kellett szenvedniük.
Azt is leírtam, hogy mit gondolok arról, ha valaki kényelmi okok miatt kér császárt. De! Egy szóval sem írtam (Bokor!), hogy "minek az ilyennek gyerek"!
Úgy gondolom, hogy aki nulla szüléssel a háta mögött kéri a császárt, az nem tudja, mit vállal. Akinek már volt nagyon rosszul sikerült (hosszú, vagy a baba sérült) szülése, azt maximálisan meg tudom érteni!
Amikor Metope babáját felhoztam, azt nem arra írtam, hogy bárki meg tud szülni egy ekkora babát, hanem valaki panaszkodott, hogy biztos császár lesz, mert nagy a baba és én erre hoztam fel ezt a példát, éppen arra utalva, hogy a téraránytalanság nem csak a baba méreteitől függ!

Ildi!
Kösz, hogy a mondatom második felével is egyetértesz, de az első felében is pont ugyanazt írtuk! ;-)

Angi!
Szerintem tökjól a lényegre tapintottál, mikor azt írtad, hogy ebből az anyukák csinálnak ügyet maguknak és nem más nézi le őket (de ezt csak egy olyan ember írhatja le, mint Te, én csak helyeselek csendben). A játszótéri anyukák, akiknek a szemében ciki a császár, nem mérvadóak. Engem is sajnáltak már le, mert oxigénhiányosan született a fiam, mert egyből arra gondoltak, hogy biztos elmebeteg lett. Mert ennyire tájékozottak. Egyszerűen nem érdekelnek.
Egy egészséges gyerek megszülése a világ leg-magától-értetődőbb dolga. Annak, akinek sikerül. Akinek nem, annak időbe telik, míg feldolgozza. De fel kell dolgozni, mivel sem elfelejteni, sem megváltoztatni nem lehet!

MuTeR

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.24 0 0 383
Banyek anyai érzések meg mi a szösz... én a hüvelyemen nyomtam, ki a második lányomat, de beletellett vagy 2 hét, mire valamiféle anyai érzéseket kezdtem vele szemben táplálni, annyira ronda volt! Tényleg! Jöttek hozzám a látogatók, és lebeszéltem őket, hogy megnézzék, az anyám vigasztalgatott, hogy nyugodjak meg lesz még emberformája is stb... :-DDD Most meg ő áll legközelebb hozzám (vica versa...)
Előzmény: Törölt nick (381)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.24 0 0 382
Erről csak annyit, hogy ha nem lenne internetem EGY PILLANATIG NEM GONDOLKODNÉK AZON, HOGY RÉFEKTETHESDSÜK-e a báránybőrre a fiatalurat...

(mi a fenének kellett nekem itt ennyit olvasni tényleg nem tudom...:-DDDD)

Előzmény: Törölt nick (378)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.24 0 0 378
OFF a szazadeleji baranybort talan (ismetlem talan!) nem olyan vegyszerekkel cserzettek mint a maiakat. En nem mernek ratenni egy bebit egy piacos szorre, de ez is szvsz.

Orrszivo nem letszukseglet, en megoldottam nelkule, nem csak egy orrszivo porszivo tud hatekonyan szivni, ha szukseg van ra.

Bar hogy ezeknek mi koze ahhoz, hogy a kb 10-15% szukseges csaszar helyett ma 25+% tortenik???

ON

Par napja a bbc napi hirei kozott volt (az iraki balhe es egy beomlott gyar mellett) a brit csaszarmetszesi statisztika alakulasa, illetve az ezzel kapcsolatos hivatalos kamarai allasfoglalas: sok. Csokkenteni kell a szamukat.

Előzmény: AliceCsodaországban (364)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.24 0 0 376
Hááát... eeeegen... elképzelhető... végül is aki biztos önmagában mi a francnak írna ide?? :-DDD
Előzmény: Csupka (375)
Csupka Creative Commons License 2004.05.24 0 0 375
Hát Alíz, nem tudom, a környezetemben levők (kismamákat is beleértve) döntő többsége rendelkezik PC-vel, internettel, ennek ellenére itt szembesültem először ezzel az egész problémakörrel. Lehet, hogy az index fórumaira tényleg ennyire különleges gondolkodású emberek írnak :DD?
Előzmény: AliceCsodaországban (373)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.24 0 0 373
"A lenézőket én sem értem, szerencsére még nem talákoztam ilyennel a szülés óta, azért is lepődtem meg nagyon, hogy ez a téma egyáltalán előkerült."

Nem véletlen.

"Normál" kismamák nem szoktak internetezni, mert a többségük vagy nem is ismeri, vagy pedig nincsen pénzük PC-t venni, nem is beszélve az előfizetésről... ide - úgy látom - a "bonyolultabb" gondolkodási kismamákok írnak...:-DDDD

Előzmény: Csupka (372)
Csupka Creative Commons License 2004.05.24 0 0 372
Szasenyka: dehogy veszem magamra :)), csak tényleg nem akartam, hogy felmenjen a pumpád. A kategórkius kijelentéseket pedig én is nagyon tudom rühellni :)))

Berta: ez a kiskacsás hasonlat aranyos volt, igazság szerint nem tudom, mit csinálnék, ha az én "kiskacsám" a mostaninál is jobban kötődne hozzám :))). A lenézőket én sem értem, szerencsére még nem talákoztam ilyennel a szülés óta, azért is lepődtem meg nagyon, hogy ez a téma egyáltalán előkerült.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.24 0 0 371
Amiről írsz az a dolog lényege. A császáros nőket senki sem kérdezi, mert mégis mit kérdezzenek? Kivágták, kihúzták a kölköt és kész, ugye? Pedig bizony nagyon is szükség lenne arra hogy a császáros anyukák is kibeszélhessék a szülésélményüket, mert nekik EZ a szülésélményük. Valahol it van a dolog rákfenéje szerintem...

(Más topickban már elujságoltam, hogy a 33. héten befordult a kölök, és kiderült, hogy nem lány - sajnálatomra, bár a család férfitagjai és a lányom számára nem - hanem fiatalúr lesz a Zunoka. Én most szoktatom magam hozzá speciel...:-))) Lehet furát mondok de ha lány lett volna, nem fordult volna be, a családban az összes lány farfekvéses volt anyai ágon - én is, a lányaim is, kivéve az öcsémet, az is befordult, mert fejvégi lett... fura ez )

Előzmény: moncaberta (368)
bobus Creative Commons License 2004.05.24 0 0 370
Off

en ugyan kb. negy eve vettem, de akkor mindenhol lehetett kapni. En speciel a Tescoban vettem, de lattam mas babas boltokban is (van amikor egyutt adjak mellszivoval, na ne azt a csomagot vegyetek meg, mert a mellszivojuk az kb. melltepo, legalabbis az en tapasztalatom szerint -de lehet, hogy en voltam bena-, en semmire sem tudtam hasznalni..az orrszivo viszont sajna az egyik legjobb befektetesnek bizonyult...

On

Előzmény: AliceCsodaországban (369)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.24 0 0 369
off
Na ez érdekel, tényleg!
Mindenhol lehet kapni avagy vannak spéci fellelhető helyek?
Írjál mán, ez érdekelne... még nem vettem meg az orrszívó-porszívót, gondoltuk, hogy a patikaszereket majd csak akkor vesszük meg, ha már megszületett a fiatalúr...:-)
on
Előzmény: bobus (365)
moncaberta Creative Commons License 2004.05.24 0 0 368
Alice,
szerintem sem káros tudni a rizikókat. Én legalábbis szeretem ha van infóm, valószínűleg Angi is így gondolja, nem akart senkit ijeszgetni.
A szaladgálós módszerről: ahogy már írtuk: 1. alkalmazzák. 2. nem mindenki szaladgál még azután sem.
A "lenézőket" mi sem értjük. Nekem a legdurvább az volt, amikor a szomszédasszonyom azt mondta, azért akarok még kettőt, mert császárral szültem. Nem esett jól, de nem ért annyit az egész, hogy bármit is válaszoljak.
Abban igazatok van, hogy ez a szülés élmény-dolog talán kicsit túl van misztifikálva. Szerintem annyira azért nincs, mindent megpróbáltam, hogy ezt higgyem, de be kellett látnom, hogy ez bizony egy nőnek kulcsélmény, és valószínűleg az volt 30 évvel ezelőtt is. A baj szerintem nem is ezzel van, hanem azzal, hogy ma sokan úgy gondolják, ilyenje csak a spontán szült nőknek lehet, egy császárost a kutya sem kérdez arról, hogy milyen volt, mi történt, miért történt (míg egyébként a többi nők alapos részletességgel kitárgyalják a szülésük minden percét). Tőlem a saját anyám nem kérdezett semmit a szülés után, az egyik legjobb barátnőm kb fél év, a másik kb egy év (amikor ő szült) tudta meg mi is volt... Mert soha nem kérdezték, mert soha nem gondolták, hogy nekem erről bármi mondanivalóm, lehet. Mert nyilván nem történt semmi olyan, ami szóra érdemes. Nem mintha nagyon akarnám hogy ez téma legyen, de azért ez jelzésértékű. Persze, hogy kirekesztettnek érezzük magunkat.
Egyébként mi újság a lányoddal? Mégse biztos a császár? Ez azért jó hír:-)))
Angiszeged Creative Commons License 2004.05.24 0 0 367
Ok, rendben:)

BEfordult? szuper.

Előzmény: AliceCsodaországban (366)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.24 0 0 366
Angi, ami zárójelben van, az általában nem a hozzászólóra vonatkozik, hanem általánosítás, nem gondoltam volna, hogy magadra veszed, de ha így tűnt, bocsánatot kérek, eszembe sem jutott volna még álmomban sem téged lehülyézni.

(Nem mehetünk át már sehová, a lányom ennél a dokinál lett terhes - kvázi ő segítette hozzá - és benne bízik, ehhez képest tök midnegy, hogy milyen pózban hagyják szülni. És hálistennek a baba befordult az utolsó pillanatban, szóval minden reményünk megvan a normál szülésre - de persze a császárt SOHA nem lehet kizárni...)

Előzmény: Angiszeged (363)
bobus Creative Commons License 2004.05.24 0 0 365
OFF
Alice, orrszivobol tudom ajanlani a Pesztonka elektromosat...sokkal csendesebb, mint a porszivos (bar dragabb valamivel), kicsi, barhova viheto, es termeszetesen nem kell hozza proszivo, igy barhol hasznalhato...talan kicsit kisebb hatekonysaggal sziv, de nagy segitseg...

ON

Előzmény: AliceCsodaországban (364)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.24 0 0 364
Persze, hogy báránybőrön feküdt az a múltszázadeleji kisbaba, és képzeld én is vettem a piacon egy barikabőrt az unokámnak de aztán felviágosítottak, hogy ez nem jó, csakis a Brendonban vett spéci kikészített méregdréga báránybőr... orrszívó porszívó: én veszek ilyet a zunokámnak, mert bizony az én lányom (a zannyja) sokat szenvedett arcüreg gyulladás miatt, csak éppen fogalmam sincsen, hogy a baba hogyan fogja lereagálni azt, ha az orrához teszünk valamit, aztán füsiketítő zaj beindítása mellett az agyát is beporszívózzuk...:-)... vagy :-(... légzésfigyelő: időre született normál babáknál kifejezetten piaccentrikus, de durvábban fogalmazva baromság szvsz, babának első hónapokban az anyja mellett a helye: én eztet ösztönből csináltam, manapság meg tudományosan magyarázzák, ennyit erről (ha 12 szobánk lett volna akkoriban és nemcsak egy garzonlakásunk, aminek az összterülete volt 26 nm, akkor se jutott volna eszembe hogy a babám ne mellettem legyen...)
Előzmény: Törölt nick (362)
Angiszeged Creative Commons License 2004.05.24 0 0 363
"Nem is beszélve arról hogy szvsz. aki asatisztikákra lapozza vlémenéyt az egyszerűen hülye"

ITT!

Kifejtetted miért, kifejtettem, h pont nem az ellentábor statja, de nem akarod érteni... nem baj.

ELmondom még1*. HAlálozás ÉS SZÖVŐDMÉNY. A halálozás elenyésző hálistennek.

Miért nem mentek át a Péterfibe? Nekem Szegeden a dokim végzi a M-Lt, meg is beszéltük, h az lesz, ha ismét császárra kerül sor.

Előzmény: AliceCsodaországban (361)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.24 0 0 361
Angi, mikor hülyéztelek le??? Csak te beírtál egy statisztikát, hogy a császáros nők között 10szer nagyobb a halálozás én erre reagáltam. Hidd el, átolvastam mindent a császárról, mert még egy hete is úgy volt, hogy a lányom programozott császáral fog szülni, igen olvastam azt is, hogy sajna mindenféle orvosi tekintélyek miatt nálunk egyszerűen nem alkalmazzák azt a módszert, ami mellett a császáros nők már szinte aznap tökéletesen tudnak mozogni... fel is vagyok háborodba ... csak éppen ezzel nem oldok meg semmit. Azt is tudom, hogy manapság sokkal de sokkal több az indokolatlan császár, függetlenül attól, hogy ez az anyuka szülésfélelméből avagy a valóban szükségestől függ-e... én egyszerűen csak bambán értetlenkedem, hogy hoygan lehet ma az probléma, szégyenkezés akármi tárgya, hogy ha valaki császárral szül...
Előzmény: Angiszeged (358)
Angiszeged Creative Commons License 2004.05.24 0 0 359
Nekem nem tervezett volt, de Én is kaptam vmi nyugtatót.
Előzmény: moncaberta (357)
Angiszeged Creative Commons License 2004.05.24 0 0 358
Most komolyan lehülyézel Alice? KApjál már észhez!

Én is császárral szültem, és 50%, h most is azzal fogok. De nincs halálfélelmem. Ma Magyarorzságon (jajj, már megint egy stat:) ) évente kb 5-6 nő hal meg szülés körül. Itt nem a halálozáson van a fő hangsúly, (ajánlom amúgy a pontos olvasást, ha nem megy, akkor a többször elolvasást), hanem a SZÖVŐDMÉNYEKEN.

És, ha megértetted volna, ez a PÉTERFY korház által említett statisztika, aki a híres szupiműtétet csinálja, hirdeti, élén Dr. Tarnóczival. Nála jobban ki akar szted műteni? JAjj

Előzmény: AliceCsodaországban (356)
moncaberta Creative Commons License 2004.05.24 0 0 357
A kötődés-hülyeséggel kapcsolatban meg az a véleményem, hogy szerencsére nem kiskacsák vagyunk, hanem emberek, ezért a kötődés sem az első öt percben, hanem az első fél év során alakul ki, és 6-8 hónapos kortól kb 3-4 éves korig határozza meg az anya-gyerek kapcsolatot. Szóval Csupka, abban 8 hét inkubátorban ez volt a legkevesebb vesztenivalótok...
Eszembe jutott a kérdés: ha tervezett császár van, akkor adnak valami nyugtatót? (Valaki írta alább, hogy szorong attól, hogy ébren legyen , amikor turkálnak a pocakjában. Hát én is szoronganék. Az elsőnél tele voltam lökve jó kis Dolargannal (hmmmmm...) , mondhatnám matarészeg állapotban töltöttem a szülési kísérletem utolsó óráját, valamint a műtétet. Nem is nagyon gondoltam erre a turkálás-dologra. De azért ezt tökjózanul...És ki tudja mi lesz most a másodiknál (Dolargant amúgy sem akarok.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!