Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.10 0 0 1442

Jozsó (4,5) 11 hónapos volt, amikor Boldival terhes lettem. Addig szopizott reggel, délben, és este, meg éjjel, de éjjel ő csak 1*! Terhes lettem és saját magát elválasztotta és attól kezdve alszik éjjelente.

 

Boldi (lassan 3) cicizett éjjel és nappal, éjjel sokszor, nappal sokszor, terhes lettem, de őt ez nem zavarta egy cseppet sem. :) Aztán teljesen elapadt a tejem a terhesség miatt (hormonális, ez szinte törvényszerű, persze biztos itt is vannak kivételek :))), na ez sem zavarta őt. Már fájt, kegyetlenül, mert érzékenyek lettek a melleim, meg nem volt tejem. Őt ez sem zavarta.

 

Akkor leragasztottam a melleimet, mert a doktor néni ezt mondta. Volt 1 pokoli éjjelünk és nappalunk, 2-3 kemény napunk és azóta alszik. Ennek lassan 2 hete. :))))

 

Még kéri, minden nap többször meg kell neki mutatni, hogy le van ragasztva, megsimogatja, megpuszilja és mondja, hogy gyógyulj meg cici, hogy tudjak cicizni. A szívem szakad érte.....

Előzmény: zsuzsahd (1441)
zsuzsahd Creative Commons License 2008.11.10 0 0 1441
Addig éjjel is szopiztak, igaz? Végülis ebbe az irányba logikus a dolog, hiszen ha egyáltalán nem szopizik, akkor éjjel sem. :-) Enyémekkel szerencsére meg lehetett csinálni, hogy nappal még lehet szopizni, de éjjel már nem, azóta alszanak éjjel. Ha ez sehogy sem ment volna, hát, nem tudom, mit csináltam volna, lehet, h. előbb-utóbb megfontoltam vonla a teljes elválasztást, de szerencsére nem volt rá szükség. Nálatok hogy volt?
Előzmény: Törölt nick (1440)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.10 0 0 1440
tudom, hogy most majd kapom az ellenpéldákat, meg a lehurrogásokat, de nekem mindkét gyerekem attól kezdve alszik éjjel, hogy nem szopizik, persze ezzel nem arra akarom ösztönözi az anyukákat, hogy hajrá elválasztani, csak nálunk így volt
zsuzsahd Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1439
Hordozókendő tőlem is kap egy szavazatot. :-) Az ujjszopás is, az éjszaka átalvásával együtt. Utóbbi azzal az illúziórombolással megtoldva, hogy valószínűleg lesz ez még így sem. :-) Hacsak ti nem tartjátok most már így. Második gyerekem kb. 2-től kb. 4 hónapos koráig végigaludt. Utána már csak 1.5 évesen. :-)

A hordozókendőről még annyit, hogy függőlegesen is lehet hordani babát már a kezdetektől, ha megfelelőképpen van megkötve. Nekünk a szülésfelkészítőn a fektetett pozíciót nem ajánlották, mert állítólag később gerincferdüléses gondok miatt gyakran gyógytornára szorulnak az így hordott babák.
Előzmény: Templomegere W123/220D (1424)
Gotika Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1438
Köszönöm a bókot, kutyakozmetikus vagyok, de ha nem jönnek be a terveim, elmegyek mesterfodrásznak :)
Akkor ha tudtok tényleg ruccanjatok ki a hordozókendő hétre, ott biztosan ki lehet próbálni.
Előzmény: Templomegere W123/220D (1437)
Templomegere W123/220D Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1437
Nagyon komoly :)))) Látom (juk) kék a szeme , kiváncsi vagyok Lilinek milyen lesz a szeme színe , jelenleg még kék . Bogi haja na az se semmi , tuti mesterfodrászhoz jár már most , elvégre egy igazi nő :-)

Hordozókendőt ki kellene próbálni ....... próba nélkül én már nem akarok semmit sem venni , mert már egy két cuccal megjártuk :)))


Előzmény: Gotika (1435)
Gotika Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1436
És, ha érdekel titeket a hordozókendő, 13-án kezdődik a Nemzetközi Hordozókendő Hét, ha jól emlékszem 18-ig tart, látogassátok meg! Találtok róla infót a neten.
Előzmény: Templomegere W123/220D (1434)
Gotika Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1435
Annyira csodálatos a kicsi Lili!
Ilyenkor az ember úgy érzi, ha másért nem is, de ezért biztosan érdemes élni.
Nekünk mostanában ez a kedvencünk:

Előzmény: Templomegere W123/220D (1434)
Templomegere W123/220D Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1434
Lili ma :)
Templomegere W123/220D Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1433
Ahogy Feri mondaná : láriflári :-)))))


Szóval ennyit arról hogy kinek van igaza :D tévedni emberi dolog :)

Bogi egy nagyon szép kislány , és tüneményes a képsorozat . Ahogy szépen álomba szenderül :))))

Elvileg itt most a Lili lesz látható :) ha minden igaz :) Ma ezt produkálta nekünk , többször is :-)
Előzmény: Gotika (1430)
Gotika Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1432
Jaj! Még valami: ahogy olvasom a soraidat, és a történeteiteket, mintha csak a saját "múltunkat" írnád.
De, ha nem haragszol, térjünk még 1 kicsit a hisztire vissza.
Nos, egy ilyen kisbaba még tényleg nem tud hisztizni. Legalábbis tudatosan nem. De erre majd magatoktól rájöttök, ha igaziból meglesz az első.
Abból amit írtál egyértelmű a képlet, nem azzal van a baj, hogy Lili ugráltatni akar titeket és csak anya vagy apa karjaiban akar lenni, hanem az a gond, hogy amikor megnyugtatjátok hagyjátok, hogy a karotokban aludjon el. Majd amikor megébred, nem ott találja magát, mint amikor elaludt. Természetes a sírás. A megoldás szerintem a megnyugtatás és letevés majd kiságyban elalvás. Mivel a kiságyban elalvás megvan, ezért nem sír, ha felébred, mert ismerős neki a környezet.
De ezt már milliószor megbeszéltük, szerintem azóta is amióta ti is köztünk vagytok.
Azért egy kis sírdogálás megengedhető (szerintem) én is csináltam ezt. Ha Bogi nem hergelte fel nagyon magát, csak kicsit nyekergett nem mentem be hozzá és apát sem engedtem. Néhány perc alatt elaludt. De mi a naphosszat való üvöltéshez viszonyítottunk, mert ahhoz voltunk szokva.
De laposra verhetjük mi itt a klaviatúrát, nem tudja egyikünk se átadni nektek igazán, hogy miért is fontos a megnyugtatás.
Bemásolok nektek ide valamit, KÉRLEK OLVASSÁTOK EL, ha ez sem hoz áttörést, akkor ígérem, hogy megpróbálom a témát többet nem feszegetni:

Dr. Ranschburg Jenő ajánlása
Még ma is él Magyarországon az az előítélet, mely szerint "a csecsemőt nem szabad elkényeztetni", az édesanya lehetőleg csak etetéskor vegye őt magához, egyébként pedig hagyja sírni az ágyában, ha ölbe vágyik, mert a baba csak így tanulhat rendet és fegyelmet, és csak így kerülhető el a gyermeknevelés "súlyos veszedelme", az el-kényeztetés. Idestova huszonöt éve folyamatosan hangoztatom, hogy a pszichológiai tapasztalatok mindennek az ellenkezőjét bizonyítják!
A világ, amelybe a gyermek beleszületik, tele van ismeretlen és nyugtalanító ingerekkel, és a diszharmónia, mely ennek következtében a gyermekben keletkezik, kizárólag az anya testi közelségével csökkenthető. Pszichológiai vizsgálatok bizonyítják, hogy a gyermek, akit csecsemőkorában sokat tartottak ölben, illetve mindig felvették, amikor kéredzkedett, hároméves korában nem csak kevesebbet igényli, hogy a szülő karjaiban legyen, de kreatívabb, ötletesebb kezdeményezőbb is társainál. Ennek az a magyarázata, hogy a kreativitás -az értelmi képesség mellett- egyfajta bátorság, önbizalom jelenlétét teszi szükségessé, és az ölben tartott gyerekek születésüktől azt tanulják, hogy a világ biztonságos hely, a környezet bármikor "megszólítható", és onnan mindig megfelelő és megnyugtató válasz érkezik. A hordozókendő nagyszerű eszköz annak a célnak a biztosítására, hogy az anya és gyermeke testi kontaktusa minél tartósabban és minél kényelmesebben valósuljon meg. A baba akár fekve, akár a magzati helyzetet utánzó gömbölyű pózban, akár függőlegesen helyezkedik el a kendőben, mindig kényelemben és mindig biztonságban érzi magát. Az anya jön-megy, tevékenykedik, a baba pedig -akár anyja hasán, akár a csípőjén vagy a hátán- együtt mozog vele. A gyermek érzi anyja testének melegét, szervezetében pedig működésbe lépnek a szeretet-hormonok (az opiátok), melyeknek hatására elárasztja a nyugalom és a harmónia érzése. Nem sír, nem szorong, hanem éppen ellenkezőleg: növekvő önbizalommal és növekvő kíváncsisággal fordul a világ felé, melyben élnie adatott. A hordozókendő használatát tehát melegen ajánlom minden édesanyának, aki képes felülemelkedni a gyerekeknek sok kárt okozó évszázados előítéleteken!
Dr. Ranschburg Jenő
Előzmény: Templomegere W123/220D (1423)
Aminah Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1431
:-)))))
Előzmény: Gotika (1429)
Gotika Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1430
Nos, és ha a neme kétséges lenne, akkor az alábbi kép magáért beszél:

Azt hiszem végérvényesen kiütöttek a nyeregből :) én itt már labdába se rúghatok.
Persze, hogy kislány. Ebből is látszik, hogy Verának mindig igaza van ;)
Előzmény: Templomegere W123/220D (1423)
Gotika Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1429
Nos, 18 hónapos, de a képen még csak 3 hós volt. Gondolom ez érdekelt :)
Na, ha ennyire tetszett akkor bemutatom, hogy hogyan végződött az a bizonyos főzés:


Előzmény: Templomegere W123/220D (1423)
illdii Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1428
Mennyire jó ez a képgaléria:)
Előzmény: pzita (1426)
pzita Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1427

Ha a baba egészséges, pisil-kakil eleget, gyarapodik, jól van, akkor szinte minden normális.

 

Egyébként rengeteg babára jellemző, hogy 6-8 hetes korától elkezd kevesebbet kelni, vagy egyáltalán nem kelni éjjel. Aztán 3-4-5 hónaposan, ahogy nyiladozik az értelme, fontos dolgokat tanul napközben, elkezd megint kelni, sőt egyre többször kelni.A felkelés egyik oka ez a feldolgozási feladat az agy számára éjjel. Másrészt a nagy világfelfedezés miatt, sok baba nem eszik napközben rendesen, maximum, ha beülsz vele egy elsötétített süketszobába. Mert ugye a falon mászó pók is érdekesebb egy ekkora gyermek számára, minthogy enni is lehetne. Aztán éjszaka ezt is bepótolják. Harmadrészt beindul a mozgásfejlődés is. És nemcsak ekkor, hanem később is, az új mozgásokat megelőzhetik a nyugtalanabb éjszakák. Negyedrészt a fogak már ilyenkor is okozhatnak éjszakai problémákat. (Van amelyik meg sem érzik a fogzást, ilyen volt az én fiam. De van olyan is akiknek kifejezetten látványos az összefüggés. Ilyenek voltak a lányaim. Az első négy fogat és a szemfogakat látványos éjszakai élet előzte meg.)

 

Röviden örüljetek ennek az állapotnak. Mert jó eséllyel ez még nem végleges. De ha mégis, akkor meg igazán mázlisták vagytok.

Előzmény: Templomegere W123/220D (1424)
pzita Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1426

"Fektetve lehetne használni , na de úgy viszont tényleg nem sok mindent lehet csinálni , csak sétálni vele, azzal hajladozni stb nem megy ."

 

Ez az előnye a kendőnek az egyéb szerkezetekkel szemben. Ha fektetve van benne a baba, akkor is lehet vele biztonsággal mozogni, hajolni, ténykedni. Kedvcsinálónak talán érdemes megnézni: http://www.dydimos.de/html/galerie.php

Előzmény: Templomegere W123/220D (1423)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1425
Nem.
Nekem a kisebbik lányom 6 hetesen már csak 4-szer evett naponta: 6-10-14 és 18 órakor (igaz ő tápszeres volt, és maga állt be a 4 órákra, eleinte akkor etettem amikor sírt), és este 6-tól reggel 6-ig aludt.
Örülj neki.
Előzmény: Templomegere W123/220D (1424)
Templomegere W123/220D Creative Commons License 2008.11.09 0 0 1424
na lassan új dolgokon parázhatunk , este 7 kor szopizott , majd alvás , jó 30 perc után volt 5 perc sírdogálás , majd csend. Aztán 15 perc múlva 1 perc nyöszörgés , aztán csend , egészen reggel 6.30-ig . Szóval nem sok ez ??? evés nélkül lehúz 11 órát ???
Templomegere W123/220D Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1423
Fektetve lehetne használni , na de úgy viszont tényleg nem sok mindent lehet csinálni , csak sétálni vele, azzal hajladozni stb nem megy .


Jajj de édes baba , szerintünk kislány , de nem vagyunk biztosak benne :D Mennyi idős? Hatalmas szemek , Lili is így szokott nézni a nagy szemeivel :)))

Na jóó szerintem kisfiú , Vera szerint kislány :-)



Előzmény: Gotika (1422)
Gotika Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1422
Na várjál, de a fektetős pozíciót születéstől lehet használni! Nem?
Nem tom.
Nekünk Chicco van/volt. ott az egyik papíron azt írták, hogy 0-9 hóig, a másikon pedig, hogy 2 hónapos kortól.
Na, de, mi így főztünk:

A háttérben a tojáspörkölthöz való alapanyag kátható. Tudom, nem nagy szám, de 1 kisgyermekes anyuka olyan ételeket tud főzni, amelyek 30 perc alatt összeüthetők (mosogatással).
Előzmény: Templomegere W123/220D (1419)
Gotika Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1421
Igen, de szerencsés esetben az ujját nem tudja elveszíteni, és mindig kéznél van :)
Előzmény: Aminah (1416)
Templomegere W123/220D Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1420
Na akkor még egyszer ezt a felveszem ha sír vagy nem veszem fel ha sír témát :-)


Nálunk ez így működik :

Gyerek szoptatás, büfiztetés , ha visszakéretőszik akkor ismét szopi , majd ha nem aludt be akkor ismét büfi . Ha bealudt akkor kiságy , ha nem akkor kis altatás majd kiságy . Kiságyba érkezéskor szem kinyit , mocorgás , fej emelése forgatása , majd elalvás . ÉS ÓRAMŰ PONTOSSÁGGAL 30 perc elteltével LILI szem kinyílik és kis idő múlva már sír is . Ha kivesszük akkor mindez addig megy amíg mi bírjuk . Tehát gyerek ki megnyugtat , elaltat , visszatesz , vagy rögtön sírás vagy 10-20 perc csend (ez nem azt jelenti hogy alszik) , és ismét sír . Viszont pár napja amikor Vera feladta a küzdelmet , és úgy döntött most nem megy be , akkor az történt hogy 10 perc sírdogálás , majd 10 perc bömbölés után egyszer csak csend . ÉS onnantól aludt mint a kis angyal hajnalig . Kipróbáltuk nap közben is és ott is ugyanez történt . majd tegnap este is ugyanez , és most itt tartunk . Az ez előtti pár napban a gyerek már a babakocsiban sem akart aludni , volt hogy napközben 1-2 órát aludt összesen , ma elmentünk kirándulni , más lehetőség nem volt csak a babakocsi az alvásra , és ott is bevált a dolog . A legszebb az egészben hogy az ébredésnél LILI úgy vigyorog , mosolyog hogy tiszta öröm és boldogság nézni és látni , jó kedélyű és nyugodtabb baba .

Nem azt állítjuk hogy innentől kezdve ez mindig így lesz és mindig ez lesz a megoldás , de egyenlőre úgy tűnik hogy működik , és a Lili sem úgy reagál ébredésnél és utána mintha valami hatalmas csalódás után ébredne .

:-))))))))



Templomegere W123/220D Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1419
Lehet ...
Amit mi vettünk : (Cybex IGO ) http://cybex-online.com/site/uk/products/baby-carriers/igo.html

Itt kerek perec le van írva hogy 4 hónapos kortól lehet használni .
Előzmény: Gotika (1412)
Aminah Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1418

Hisztinek nem hiszti, már csak azért sem, mert egy ekkora baba még nem ismeri az ok-okozati összefüggéseket. Csak rosszul érzi magát, és ezért bömböl.

De mielőtt még leszidnád az asszonyt :-), olyan is van, hogy egy babát egy bizonyos szigorú napirendhez szoktatnak, és hát szoktatás közben persze, hogy rosszul érzi magát, és persze, hogy bömböl. Engem így neveltek, és semmi bajom nem lett, sőt!sok "liberálisan" nevelt barátnőm irígyelte a kivételesen jó kapcsolatomat az édesanyámmal. Ami nem azt jelenti, hogy ezt a szigorú nevelésemnek köszönhettük, hanem azt jelenti, hogy ez önmagában még nem határoz meg semmit. Én "liberálisan" nevelem az ördögfiókáimat, de ez nem lázadás az anyu módszerei ellen, ez csak azért van, mert nekünk ez így jó. Pont.

 

Meg még az jutott eszembe, hogy amikor az első kisfiam egyszer az égnek nem akart megnyugodni, ringattam, puszilgattam, énekeltem, táncoltam, suttogtam, stb, akkor egy kedves, jóindulatú hölgy azt mondta nekem, hogy "hát nem tudom, ha egy anya nem tudja megnyugtatni a gyerekét, ott bajok vannak..." - na akkor gondoltam valamit, amit most inkább nem írok le, hát persze, hogy bajok vannak, baj, hogy ideges és feszült vagyok, mert már rohadtul álmos vagyok, és fáradt és elgyötört, és az én kis drága gyöngyöm magzatom úgy meg bírta találni azt a frekvenciát a sírásnál, ami a legjobban húzta az idegeimet, hogy esélyem sem volt megnyugaodni, szóval feszült voltam, és ezt a baba megérzi ám. Úgyhogy akkor nálam is beindult a kemény anya imidzs és letettem a kiságyba, megmondtam, hogy senki ki ne merje onnan venni, és kiültem az erkélyre a -6 fokba. (De ezt ne áruld el senkinek, én itt az indexen a maximalista, liberális, tökéletes, mindig türelmes, mintaanya imidzsemet építgetem ;-)) Bízz az asszonyban. Puszi Lilinek!:-)

Előzmény: Templomegere W123/220D (1407)
Aminah Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1417

Igen, ez jól hangzik, de nálunk a házban  van egy cumielnyelő fekete lyuk, ami eltünteti az összeset, van kb. 6 cumink, de örömtáncot járok, amikor alvás előtt - miután hason csúszva bejártam az egész lakást - egyet megtalálok közülük! :-)

 

A múltkor a zuram letolt, hogy miért vettem már megint egy cumit, pedig csak megtaláltam egy régit a legós dobozban :-)

Előzmény: Gotika (1406)
Aminah Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1416

A babákat ez megnyugtatja :-)

 

Az első fiam semmi ilyesmit nem csinált, se cumi, se ujj, a második keményen cumizik, bár most, hogy kezd beszélgetni, egyre kevesebbet van a szájában napközben.

Múltkor kirándulni voltunk, és elhagytuk a cumit...sárga cumi sárga falevelek között... és akkor lepergett előttem, hogy még hátra van a délutáni alvás, meg az út hazafelé...oh...de megtaláltuk!!! :-)))

 

Azt mondják, a cumi egyfajta "anyapótló", és talán van is benne valami, legalábbis a cumizós fiam hamarabb aludta át az éjszakákat, mint a másik.

Nekem viszont elégggé bazburgálja a lelekiismeretemet, inkább megveszem a drágább, ú.n. fogszabályzós cumit, ami isten tudja mitől fogszabályzós, tök úgy néz ki, mint a többi, nekem ugyanis volt fogszabályzóm, és az nem csak lelkileg visel meg egy kis tinit, de fizikailag is. Fájdalmas. Én viszont sosem cumiztam, az ujjamat sem szoptam sosem. Akkor most mi van? Egy újabb eldöntendő kérdés, érvek minden oldalon, tulképp csak arra jó az egész, hogy ha baj lesz, mindenképpen hibáztathasd magad ;-)

 

A cumi talán azért jobb, mert arról majd (ezt mondják a tapasztaltak, én még előtte állok a tapasztalatnak) könnyebb lesz leszoktatni.

Előzmény: Templomegere W123/220D (1403)
Aminah Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1415

"Imádom azt, amikor éjjel felül, kinyitja a száját, azután meglátja maga mellett a cumit, betömi és már vissza is dőlt aludni :)"

 

:-DDD

 


 

 

Előzmény: H_G (1399)
pzita Creative Commons License 2008.11.08 0 0 1414

Ez nem hiszti. Egy nyolchetes babának a testkontaktus iránti igénye egyenértékű a táplálkozási igénnyel. És sajnos nincs más módja ennek jelzésére, minthogy sír. Ahogy többen is írták, remek ötlet egy hordozókendő. És akkor mindenki jól jár. A házimunka is haladhat, de a csemete sem szenved hiányt anyuból, apuból.

 

A kendőnek is van több változata. Érdemes nézelődni a www.babakozelben.hu oldalon, illetve szinte mindent megtalálsz, amit hordozásról és annak módjairól tudni lehet a http://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/ oldalon.

 

Előzmény: Templomegere W123/220D (1409)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2008.11.07 0 0 1413
Nekem valahogy ez tök fura. Ha a gyerekeim sírtak, akkor azonnal felvettem őket és magamhoz öleltem, párhetes gyereket "fegyelmezési céllal" soha nem hagytam sírni... de tit tudjátok, az eniymek ilyenkor megnyugodtak és elaludtak.
Előzmény: Templomegere W123/220D (1409)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!