Keresés

Részletes keresés

sulymos Creative Commons License 2009.11.15 0 0 4303

Oltás kapcsán egymásnak ellentmondó infókat kapok arról, hogy mennyi antitest mehet át egy oltott emberből anyatejen keresztül a gyerekébe.

Nem gondolom, hogy csak így kell védekezni influenza ellen, de érdekelne ki mit tud erről.

 

Egy 2-3x szopizó majdnem kétévest véd még valami ellen anyatej?

kbee74 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 4302
 Kérdezhetek?

Tejserkentés céljából mennyi ideig kell szedni az Urticát? Lehet huzamosabb ideig?

Vagy ha elkezd szaporodni, abba kell hagyni?

 

kbee

Böbi baba Creative Commons License 2009.11.07 0 0 4301
Köszönök minden segítséget.Hát egyszer majdcsak elmúlik ez is csak fárasztó.Nem is álmos vagyok csak nehéz lelkileg,hogy alig fordulok az egyik oldalamra,már fentvan.Éppenhogy kimegyek a szobából teszem a dolgom és már mehetek is be.
Böbi baba Creative Commons License 2009.11.07 0 0 4300
Igen utánanézek és átmásolom ide ha neked az jó.
Előzmény: iricc (4298)
netszkvid Creative Commons License 2009.11.03 0 0 4299
Szia!

Azert ne emeszd Magad a nagyteso bantasai miatt nagyon, azert ez eleg termeszetes resze egy kisebb testvernek es osszessegeben jobb neki, mintha nem venne korul testver!
A szeparacios szorongas biologiai dolog, a gyerek ontudatara ebredesenek resze (nem egy a mamaval, fugg tole tehat kiszolgaltatott- nagyon durva vonalakban ilyen gondolatmenet a lenyeg). Mas kerdes, hogy babatol fuggoen kinel eszre sem lehet venni, masoknal meg rengeteg sirassal/ ketsegbeesessel jar. Azert remelem, hamar tul lesztek ezen a korszakon...
(Nalunk 2.5 evesen volt egy ilyen korszak megint- nyilvan maskent mutatkozott meg, de az is elmult 3-4 het alatt. Es ebben az idoszakban semmi de semmi nem valltozott, nem tudom mi valthatta ki...)
Előzmény: Böbi baba (4297)
iricc Creative Commons License 2009.11.03 0 0 4298

nagyon érdekes, amit írtok, az én 3. gyerekem most 8 hónapos, és volt egy elhúzódó, 1 hónapos betegsége, amikor az addig egész éjjel alvó gyerekem rendszeresen ébredt. aztán meggyógyult, de az ébredések maradtak.

ő is cicifüggő, mostanában szoktam azt csinálni, hogy nem adok neki cicit minden óránkénti ébredésnél, hanem a 3 órát kivárom. a köztes ébredéseknél simogatom a hátát, és nem engedem felállni. ezzel is nagyon hamar elalszik.

de őt is szokta bántani az egyik nagyobb tesója, nem is gondoltam volna, hogy ez nála szorongást okoz...

tudsz küldeni nekem linket erről a levélről, amit írtál?

Előzmény: Böbi baba (4297)
Böbi baba Creative Commons License 2009.11.02 0 0 4297
Egy darabig senki nem jött fel erre az oldalra és ahogy néztem elég régen is járt erre valaki,ezért örülök most annak,hogy te írtál.Amikor ezeket leírtam még barangoltam a neten és a google-ben találtam pont egy anyuka levelét akinek szintén ezek voltak a problémái ls szintén 1 éves volt a gyermeke és egy pszichologus válaszolt neki és szintén ezeket írta amit most te.Ott szembesültem először ezzel,hogy "szorongás2 léphet fel ebben a korban.A nagyobbik testvére most lassan 3,5 éves és folyton szekálja,piszkálja őt.Sajnos nem mindig tudok mellettük ülni és kivédeni ezeket a piszkálódásokat,de néha úgy érzem,hogy vannak olyan momentumok amikor fél a pici a nagyobbtól.Ilyenkor elsírja magát ha bántja a testvére és hozzám menekül,mert nálam biztonságban érzi magát.Előfordulhat,hogy ezeket éjszaka éli meg a kis fejecskéjében és azért is vannak ezek a felébredések?
Előzmény: netszkvid (4296)
netszkvid Creative Commons License 2009.11.01 0 0 4296
Amit leirsz nekem nagyon szeparacios szorongas-jellegunek tunik. Kulonosen, hogy 1 ev korul van, akkor szokott bekoszonni rovid idore ez, hogy meg fel is ebrednek ra.
Mondjuk attol hogy tudod, mi ez, meg nem konnyebb. biztos lesz aki mond otletet mit lehet csinalni, nekunk csak a kivaras maradt, 1-2 honap alatt elmult. Mivel pont szeparacios szorongas, nem tudom mennyire jo otlet sirni hagyni- biztos van aki szerint igen, nekem nem volt (es lesz) szivem ezt hagyni, leven, hogy ez TENYLEG szorongas. (es nem abban akartam megerositeni a gyereket, hogy nem vagyok vele, hanem az ellenkezojerol. aztan kb 6 het alatt elmult)
Előzmény: Böbi baba (4295)
Böbi baba Creative Commons License 2009.10.28 0 0 4295

Sziasztok!

 

Már régen jártam az oldalon.Utoljára akkor amikor az első gyermekem született.Most volt 1 éves szeptemberben a 2. és ugye minden gyermek más ezt tudtam is,de most a 2.-nál is felvetődnek problémáim.A 2. gyermekem lány és amikor hazajöttünk a kórházból (tehát az első hetekben) át ugyan nem aludta az éjszakát,de az első 3 hónapban nagyon nehezen aludt el.Teljesen mindegy volt,hogy este vagy napközben volt az alvás,nagyon sok időbe tellett mire elaludt."-3 percenként felkelt,de azután ez is elmúlt és belerázódott a dogok rendjébe.Napközben kevesebbet,este kb. 3 óránként ébredt.Mivel 2. baba így valószínű,hogy azért szokott bele abba,hogy egyedül is eltudott aludni.Volt olyan,hogy még ébren volt és nyitva hagytam az ajtót és idővel elaludt magától.Ezeket csak azért írtam le,hogy milyen volt a kezdeti időszak.A furcsaságok most kezdődtek úgy kb. 2 hónapja.Ha nem is pont két hónapja,de nekem hosszú időnek tűnik már,de egy ideje nagyon sűrűn ébred.Szó szerint óránként vagy 1,5 vagy 1 és 3/4 óránként.Mindig is néztem az órát ez előtt az időszak előtt,de 1 évesen ez rettenetesen sűrűnek tűnik.Fogazása nincsen.6 foga van most kint,de nem jönnek újak jelenleg,de ha jönnének is már régen kikellett volna jönniük,mert már annyi ideje tart ez a korai ébredés.Már annyi mindent kipróbáltam.Eleinte próbáltam azt,hogy tele legyen a hasa,mert lehet,hogy éhes,azután arra gondoltam,hogy lehet,hogy fázik és takargattam,vagy melege van,vagy a fog jön, (de nem jött),és ezek után már nem tudom,hogy mitől ébredhet egy 1 éves gyermek ilyen sűrűn?Az is az eszembe jutott,hogy lehet,hogy csak pusztán cicihiánya lehet?Próbáltam teát adni éjszaka,de sosem kellett neki.Nagyon cicis lett az utóbbi időben.Nyáron eleinte még az lepett meg,hogy mennyire nem igényelte a cicit és most így őszre teljesen megfordult.Mit lehet tenni ilyenkor vagy mi lehet a baj?Az még eszembe jutott,hogy lehet,hogy túl cicifüggő lett (ha lehet ezt így mondani).Mellettem alszik egy jó ideje,amióta annyit forgott,hogy nem tetszett neki a kiságy.Az is az eszembe jutott,hogy lehet,hogy engem hiányol,mert én később szoktam bemenni aludni mellé,de ha bentvoltam már akkor is sűrűn ébredt úgyhogy már végképp nem tudom,hogy mi lehet.Van valakinek valami ötlete?

oprae Creative Commons License 2009.09.16 0 0 4294
Koszi a segitseget, most mar megnyugodtam..
Gotika Creative Commons License 2009.09.16 0 0 4293
Ha elegendő mennyiségű tejed van, akkor mindig is marad majd valamennyi a melledben.
Ahhoz, hogy ne lázasodj be nem az a lényeg, hogy teljesen kiürüljön a melled, hanem, hogy ne záródjon el egy tejcsatorna se, ne legyen csomó a melledben. Ha maradna csomó, akkor azt masszírozd fel, esetleg tehetsz rá meleg vizes borogatást és fejd ki, amíg újból laza nem lesz. Ám, ha gyermeked jól szopik és szerencsés is vagy, akkor elég csak a szoptatási pózokat váltogatni.

Nos, hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztosan lesznek mások akik valami okosságot még hozzá tudnak tenni.
De a legnagyobb lényeg az, hogy ha jól vagy és nincsenek csomók, akkor ne parázz előre!
Előzmény: oprae (4291)
H_G Creative Commons License 2009.09.16 0 0 4292
Hát próbálsz még utána fejni géppel vagy egyszerűen kézzel, és vagy sikerül, vagy nem.

Előzmény: oprae (4291)
oprae Creative Commons License 2009.09.15 0 0 4291

Sziasztok,

 

Segitsegetekre lenne szuksegem. Honnan tudom , hogy a kisbabam kiszopta-e mind a tejemet mert mindig ugyerzem marad benne egy keves es felek nehogy belazzasodjak.

 

Koszi

adlerlacika Creative Commons License 2009.08.26 0 0 4290

Sziasztok!

 

 Segítségre lenne szükségem, keresnék egy olyan kismamát aki jelenleg szoptat és lenne kedve a gyermekével szerepelni a tv-ben. Várom a jelentkezőket!

Kyrandia Creative Commons License 2009.08.26 0 0 4289
Úgy néz ki, megoldódott. :)

Ha valamelyikőtök szed (vagy ismer olyat) More Milk Plus-t, átadnám a megmaradt 85 db-omat fele árban. A 120 db-os 10.000, én odaadnám 5.000-ért.
Csak olyannak, akinek bejött, mert nekem ugyan több lett a tejem, de a lányom azóta nem hajlandó szopizni, nem tetszik az íze neki. :(
daisy@comunique.hu

Előzmény: iricc (4288)
iricc Creative Commons License 2009.08.24 0 0 4288

fogzástól is lehet, ha fáj az ínye szopizáskor.

itt van egy érdekes oldal:

http://www.kismamablog.hu/szoptatas/tevhitek-a-keves-anyatejjel-kapcsolatban

 

de ha rákeresel a neten a "szopisztrájk" szóra, sok hasznos tanácsot olvashatsz.

Előzmény: Kyrandia (4287)
Kyrandia Creative Commons License 2009.08.24 0 0 4287
Hátha valaki erre jár: mi lehet az oka annak, hogy a 3,5 hónapos lánykám naponta 2-3* is ellök magától, ha szoptatni szeretném, pedig éhes mint a dög? Aztán a következő alkalommal megint szopizik. Napszaktól nem függ. Elejétől kevés volt a tejem, iszom-eszem mindent, hogy legyen, eddig este kellett csak pótlás. 2 hete csinálja ezt a balhét, konkrétan homorít és üvölt, ahogy észreveszi, hogy szoptatni szeretném. Van valakinek ötlete?
(Gondoltam arra, hogy eszem olyat, ami miatt nem ízlik neki vagy amikor menstruáltam, de meg sem próbálja, nem tudhatja, hogy ˝nem jó˝.)
iricc Creative Commons License 2009.06.11 0 0 4285

A saját esetemet írnám le neked, hátha ki tudsz belőle valamit okoskodni magadnak is.

Az első két gyerekemmel tartottam szigorúan a 3, később a 4 óránkénti kajálást, kettő között cumisok voltak.

Legkésőbb 3 hónapos korukra már kapták a tápszeres kiegészítést, mert nem volt elég a tejem, pedig szedtem, ettem, ittam mindent, amit csak értem.

Én is belebolondultam ebbe a méregetős-aggódós spirálba, és bár sokáig szoptak a gyerekeim, én valahol mégis kudarcként éltem meg az egészet.

 

Amikor a harmadik gyerekemet vártam, kezembe került a Kismama Szoptatás c. könyve, és sok hasznos dolgot tudtam meg belőle.

Úgy döntöttem, ezt a harmadik gyerekemet el fogom kényeztetni.

Akkor és annyiszor szopizik, amikor csak akar.

Pedig nehezen indult a dolog, ha kicsit visszaolvasol itt, te is láthatod.

 Hat hetes koráig ezt 2 óránként evett, éjjel-nappal. Három hónaposan is bőven volt, hogy két óránként kért enni, vagy csak cicizni akart.

Most lassan 4 hónapos, simán van, hogy fél napokat is elcicizget, nyammog rajta, nem  is eszik. cumit hírből sem ismeri, mégis vidáman átalussza az éjszakát 2 hónapos kora óta.

Hetente egyszer teszem mérlegre, folyamatosan, változó mértékben gyarapodik.

És a lényeg: lassan 4 hónapos, és tökéletesen elég a tejem. ha kicsit kevesebb, akkor fél napokat heverünk a kanapén, ő cumizgat, én tévézek, márnapra mindig felszaporítja magának. Egyszer sem volt szükség bármiféle egyéb szaporítási eszközre, fejésre, bogyókra, teákra.

 

Talán próbáld ki, hátha bejön. Nem minden kisbabának van türelme fél napokat cicikézni, de ha a te picidnek bejön, akkor egy próbát megér a dolog. Heverjetek el a kanapén pár napra, és hajrá :-)

Előzmény: Manóó (4284)
Manóó Creative Commons License 2009.06.10 0 0 4284
Hát az én gyerekem akármikor kerül cicire, úgy eszik mintha akkor kapna életében előszőr:)
Nem finnyás, nem válogatós, a lefagyasztott újszülött tejet is megissza most három hónaposan ha hozzá kell táplálnom este.
zsuzsahd Creative Commons License 2009.06.10 0 0 4283
Még annyit írnék, (túl azon, hogy ahogy pzita is írja, estére szinte mindenkinek kevesebb a teje és ez teljesen normális), hogy azért a fáradtság is rátehet erre egy lapáttal. Ha egy kicsit is úgy érzed, hogy jól esne lepihenni és aludni egyet délután, tedd meg, csodákat tesz a tejmennyiséggel. De lehet, h. tényleg nincs is erre szüksége a bébidnek és elvan így is jól, az alapján, amit írtál. De attól még szabad. :-)
Előzmény: Manóó (4281)
pzita Creative Commons License 2009.06.10 0 0 4282

Kedves Manóó!

 

Remélem, a mérlegmegvonás jó hatással lesz rátok. :)

 

A középső bekezdésedről viszont még néhány dolog eszembejutott. Erről:

"Igazából nem is a babával van baj, hanem szeretném ha több tejem lenne, és nagyon bánt hogy a reggeli 200 grammról estére 80 grammra csökken a tejem (két mellből) Mert többé kevésbé kiegyensúlyozottnak kéne lennie gondolom a négyóránkénti kajálás mennyiségének, de igy bazira nem az."

 

Hidd el a babád tudja, hogy mikor és mennyit kell mellre kerülnie. Röviden nem kell négyóránként ennie, és főleg nem kiegyensúlyozottan. Teljesen normális, szinte  mindenkinél így működik, hogy estére csökken a tej mennyisége. És még változik is az összetétele. Délután, estefelé laktatóbb a tej, mint délelőtt. Ráadásul, és ehhez kérdezz meg egy tápszerező anyukát (mert a tápszer ugye mindig egyforma összetételű), a babák van hogy fele annyi tejjel/tápszerrel tovább elvannak, mint máskor kétszer annyival. Mint ahogy Te is valószínűleg időnként remekül elvagy egy szendviccsel, máskor meg egy három fogásos ebéd kell ugyanehhez az érzéshez. És van, hogy egy nagy tányér után a kedvenc ételedből mennyországban érzed magad, míg máskor ugyanennyitől úgy érzed, hogy kipukkadsz. A babád sem működik másképp. Ráadásul jönnek a nagy melegek. Képzeld el magad, hogy harmincegynéhány fok környékén csak négy óránként juthatsz folyadékhoz.

 

Nem kell agyalnod semmin. Ha úgy néz ki, hogy éhes még, akkor mellre rakod. Ha elfogadja, akkor tényleg enni akart, ha meg nem fogadja el, akkor más a problémája. A mérleg csak egy mennyiséget mutat, ami nem mutatja meg, hogy mit érez a babád.

 

És erről az egészről jutott eszembe valami, amit pár napja olvastam. Szerintem tanulságos:

"A legtöbb emlős nem is látja a saját tejét az élete során, és kétlem, hogy bármely más emlős anyaállat szándékosan az alapján "etetné" utódját, hogy adott időszakonként szerinte mennyire éhes a kicsinye. A szoptatás megnyugtatja a kicsinyét és kétség kívül jó érzés. Mi vagyunk az egyetlen olyan emlős, akik számára a szoptatás kalóriák tudatos átadása ... és mi vagyunk az egyetlen olyan emlős, akiknek ez a kalória átadás krónikus nehézséget okoz."

 

Előzmény: Manóó (4281)
Manóó Creative Commons License 2009.06.10 0 0 4281
Igen, lehet hogy igazatok van és a mohó gyors szopi miatt érzi még éhesnek magát, fene tudja.
Tegnap tök fura volt hogy a délutáni kettő órás szopinál 90 grammot evett és igy is kibírta hatig, nem sírt, nem nyekkent kaja miatt.
Hát igen, cumink az van. De nincs mindig a szájában, csak elalváshoz használjuk, napközben amikor játszik, forgolódik, akkor nincs a szájában.

Igazából nem is a babával van baj, hanem szeretném ha több tejem lenne, és nagyon bánt hogy a reggeli 200 grammról estére 80 grammra csökken a tejem (két mellből) Mert többé kevésbé kiegyensúlyozottnak kéne lennie gondolom a négyóránkénti kajálás mennyiségének, de igy bazira nem az. Csak épp nem tudom hogy serkentsem a tejtermelést, mert már mindent kipróbáltam.

Viszont megfogadom a tanácsot, mától nem mérem a gyereket. Neki is nekem is csak egy állandó szenvedés volt, izgett mozgott, volt hogy háromszor kellett rárakjam a mérlegre. Bár nem tudom hogy ez meg fog e engem nyugtatni, vagy éppen pont hogy azon fogok agyalni hogy lehet hogy keveset evett? és mondjuk azért sír?


zsuzsahd Creative Commons License 2009.06.08 0 0 4280
Nahát, ez de fura... Hát, én biztos nem tudok többet, mint a sok tanácsadó, akikkel már beszéltél. De nekem erről az jut eszembe, hogy ez olyan lehet, mint amikor valaki nagyon éhes és nagyon gyorsan bekajál, és mire végzett, még nem érzi, hogy jóllakott volna, mert ehhez kell valamennyi idő, míg a kajából vércukorszint lesz. (Erre szokták mondani, hogy aki fogyókúrázik, egyen lassan, különben túleszi magát.) Szóval, ha jól értem, egy idő után a te babád is megnyugszik, és nem reklamál a szopi folytatásáért? Lehet, h. neki is csak idő kell, amíg megérzi, hogy jóllakott? Mert ha ezek után 4 órát is kibír anélkül, hogy szopiért sírna, nem hinném, hogy kevés volt neki a tej. Pláne, ha az éjszakát is végigalussza.

És hogy ha ez van, mit lehet csinálni? Hát, azt nem tudom. Esetleg két cici között egy kis szünetet tartani, babusgatás/játék/büfiztetés/akármi? Bár akkor biztos nagy balhé lenne, legalábbis eleinte. :-) Vagy ha mégis gyakrabban megkínálnád, amikor még nem éhes annyira, akkor hátha nem eszik annyira mohón és/vagy nem zavarja annyira, ha elfogy? Vagy pont fordítva: rábízni, mikor kér enni magától, hátha neki a nagyobb időközönként több tej felel meg jobban? (Bár ezt nem tudom, meg mered-e próbálni, mert lehet, h. akkor kevesebb lenne a tej? Én ennyi idős korukban még rájuk bíztam mindet, de hogy egyik rendszerről másikra váltásnál mi történik, azt nem tudom.) Meg még azt is szokták mondani, hogy a méricskélés és a millilitereken való agyalás negatívan hat a tejtermelésre - de ebben sincs tapasztalatom, mivel sohasem mértem, nem tudom, neked a számok mennyire okoznak aggódást. :-) Hát, ilyenek jutottak eszembe, nem tudom, ebből bármi tud-e segíteni.
Előzmény: Manóó (4278)
pzita Creative Commons License 2009.06.08 0 0 4279

A véleményem szerint hasznos lehet:

 

Adsz egy hetet vagy kettőt magatoknak. Ami alatt első körben elrejted a mérleget. (Ami egyébként teljesen normális jelenséget mutat, ugyanis mindenkinek estére kevesebb a teje.) Második körben figyeled a babád, és nem figyeled az órát. Azaz minden egyes alkalommal mellre teszed, mikor úgy látod, hogy bármi jelét is adja annak, hogy mellre szeretne kerülni. Ha van cumitok, akkor érdemes azt is kiiktatni, és akkor is megpróbálni mellre tenni, mikor egyébként eddig cumit adtál a szájába. Ha nincs, akkor természetesen stornó az előző mondat. És persze figyeled a babád viselkedését, pisis pelusait.

 

A mohó evés egyébként lehet attól is, hogy Te szabod meg, hogy mikor ehet. Ilyenkor vannak babák, akik miután rájönnek, hogy nem mindig kerülnek mellre, mikor szeretnének, így elkezdenek habzsolni, mikor mellreteszik őket.

 

A bukásnak lehet oka még az is, ha túl sok levegőt nyel a baba.

 

De ezek mind csak találgatások, mert a hosszú hozzászólásod ellenére nagyon sok dolgot nem lehet megtudni a szoptatási szokásokról.

 

Nem hiszem, hogy tápszerezned kellene.

 

Ha még éhesnek látod a babád, akkor lehet 2-3-4 vagy még többször is mellet váltani. De nagyon fontos, hogy nyugodt legyél. A babád remekül gyarapszik. Ne aggódj!

Előzmény: Manóó (4278)
Manóó Creative Commons License 2009.06.08 0 0 4278
Sziasztok!
Most találtam erre a fórumra. Szeretnék segítséget kérni.
3 hónapos a kisfiatm és gondjaink vannak a szoptatással.
A baba részéről : nagyon mohó, 5 perc alatt is kiszopja a tejet, de a végén elkezd rugkapálni,lekapkodja a fejét a ciciről, látszik hogy ideges és még enne.
Fejni is próbálok a szopik után, de két mellből még 10 ml-t sem tudok kifejni.
A részemről: próbáltam hónapokon át szopi teát, homeopátiás bogyókat, alkoholmentes sört, napi 2.5-3 liter folyadék, normális étkezés, pihenés amikor lehet, fejés 7-7-5-5-3-3-1-1 módszerrel, kihívtam magamhoz szoptatási tanácsadót, aki meglepődött hogy szoptatás után két órával még nem tudott fejni semmit. A védőnőm meg múlt héten lepődött meg, hogy általában amikor 6-7 szopiról átállnak az anyukák 5 szopira, az elmaradt két szopi mennyisége eloszlik az öt között, nálam azonban nem, rohamosan csökken estére a tej.
(reggel 180-200 gramm, tízórai 120-150 gramm, ebéd 100-120 gramm, hat óra 100-110 gramm, és este 80-90 gramm).
Amikor hétszer evett a baba, akkor még kisebb súlyú volt, és elég volt neki az alkalmankénti 90-110 gramm étkezés is, de akkor is ideges volt hogy ő még enne.

szóval már nem tudom mit tehetnék, az ötszöri étkezés a baba súlya is indokolta állítólag (3.2-vel született, most 5.7 kg 14 hetesen) illetve mivel nagyon mohó, hatalmasakat bukott és ezért is lettünk átállítva az ötszöri evésre.

TEjserkentés végett próbálom most a hatszori evést, de ma méginkább tragikusan alakul a tej mennyisége: 160-120-110-90 és még csak három óra van.

Két mellből szoptatok, a baba csak anyatejes egyelőre, minden pelusa pisis, van kaki is minden nap és az éjszakát már szopi nélkül átalussza (este 10-től hajnali 5-ig, ha fel is ébred, vissza lehet ringatni 2 perc alatt, nem sír tejért)

Igazából nem tudom mit várok, milyen tanácsot, úgy érzem mindent kipróbáltam, telefonon több tanácsadóval is beszéltem, a sűrűbb szopit javasolták, csakhogy a gyerekem nem igényli a sűrűbb szopit, mert magától nem szól még négy óránként sem hogy éhes.

Van ötletetek? vagy fogadjam el hogy este már tápszereznem kell????

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.03 0 0 4277
Nem végül, egy pár nap alatt elmúlt. Nem lázasodtam, és nem romlott a helyzet, ilyen volt pár napig, aztán arra jutottam, hogy na jó, akkor most már doki, mert ez így nem oké, és másnapra szinte teljesen elmúlt. Csak borogattam, szoptattam, meg fejtem is, mert még az elején volt nagyon.
Előzmény: Törölt nick (4276)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.03 0 0 4276

köszi a választ, nekem is kb. ilyen érzés

 

antibiotikumot akkor nem is szedtél rá? én ma vettem meg és ha reggelig nem múlik, elkezdem, szombat óta tart

Előzmény: Törölt nick (4275)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.03 0 0 4275
Nekem enyhén piros volt volt, de különösebben határozott csomót nem éreztem, illetve hát elég nagy területen - kb. a pirosság alatt - olyan volt, mintha állandóan tele lenne tejjel, és feszülne, és lázam sem volt. Borogattam ezerrel hideg vizes ruhával, és próbáltam úgy helyezni a gyereket, hogy inkább arrafelé essen az álla. Mire eldöntöttem volna, hogy na doki, elmúlt...
Előzmény: Törölt nick (4269)
adrenka Creative Commons License 2009.06.03 0 0 4274
:-)
Előzmény: Allia (4272)
adrenka Creative Commons License 2009.06.03 0 0 4273
Légyszi nézz át a Szülés, terhesség 4.0-be!!!!! Hiányolunk!!!!!!! Köszi!
Előzmény: Törölt nick (4271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!