Keresés

Részletes keresés

dajong Creative Commons License 2012.09.17 0 0 11705

...a nyugati világot (és benne Izraelt)... LOL!!!

Előzmény: Póli (11703)
Mantis Screamer Creative Commons License 2012.09.17 0 0 11704

Csak akkor minek kellett eljátszani hogy Líbiában népfelkelés van ?

 

Enyhén ciki volt ez kétszáz dzsipes forradalom hónapokkal a kitörés után is. Nem volt akkora titok hogy csak pénzről és olajról van szó.

Előzmény: Póli (11703)
Póli Creative Commons License 2012.09.14 0 0 11703

Szerintem a "sariát és egyéb furcsa szokásokat" az elmúlt 25 évben mindenhol elnézte a Nugat, nemcsak ott, ahol "a handabandázó turbánosok talpa alatt van néhány millió köbméter".

 

Hacsak "furcsa szokáson" nem azt érted, hogy a nyugati világot (és benne Izraelt) elpusztítani akaró terroristák néhány iszlám országban állami támogatást is kaptak, kapnak.

Előzmény: podhorsky (11702)
podhorsky Creative Commons License 2012.09.13 0 0 11702

A végkövetkeztetés akkor sántít, ha a dühödtem handabandázó turbánosok talpa alatt van néhány millió köbméter olaj. Olyankor vagy el nekik nézni a sariát és egyéb furcsa szokásokat, vagy oda kell exportálni néhány repülőgéphordozónyi demokráciát.

 

Mert a szólásszabadság is kurvára fontos, de a benzin még fontosabb.

 

Előzmény: T.Tanácsos (11701)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.09.13 0 0 11701
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.07.06 0 0 11699
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.06.28 0 0 11698

Tóta W.: A Kleinék Csanádja

 

http://hvg.hu/w/20120628_chajim_csanad

Chrystalline Creative Commons License 2012.06.27 0 0 11697

Bocs hogy beleszólok, de majd egyszer nézz utána, hogy a hitelek vagy a biztosítási kárelőlegek hogyn alakulnak a gyakorlatban. Fedezeti és megtérülési viszonyaikkal egyetemben. ERá fogsz jönni, hogy a bankok gyakorlatilag leálltak a azokkal a hitelezésekkel, amik valóban a vállalkozások fejlődését segítik. A valamikor régen volt zöld-hitel jellegű túlélést segítő hitelek száma talán még nőhetet is. Relatíve magas kamattal, fedezeti lekötésekkel, és amikor te teszed be a pénzt alig van kamata.

Előzmény: podhorsky (11691)
Póli Creative Commons License 2012.06.26 0 0 11696

"mivel nem a nyugati szocialista és liberális újságírók"

 

Minden mantrát, ami Centrális Erőtérből jön, azért nem kéne beszopni... Kifejezetten konzervatív lapok is lesújtóan írtak a hanyatló Nyugatról pampogó Forradalmi Orbán Kormány tevékenységéről, de ami a lényeg: az a lap is sz*rokat ír, amelyet nagyjából mindenki olvas, akinek döntő szava van abban New Yorkból Sanghajig, hová vigyenek működő vagy spakulatív tőkét és honnan vonjanak ki a nagyvilágban !

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/economist_magyarorszagrol_beteg_orszag_a_dunanal.521755.html

 

Ami pedig a bírók nyugdíjazását illeti nem értem a kormányt: folyton arról pampognak, hogy milyen kevés dolgozó (adózó) tart el milyen sok herét, hogy hány rokkantat kéne "visszvezetni a munka világába",

akikre meg szükség lenne, mert a hatalmas tapasztalatuk aranyat ér, és nem kell valóban 70-éves nagymamákat kimenteniük az égő házakból, hanem tényleg még sokáig dolgozhatnának az agyukkal,

azokat meg elhajtják nyugdíjba. (lásd még: http://nol.hu/belfold/otezer_idosebb_orvos_veszne_el_matolcsy_nyugdijtervevel)

Hát noooooooormálisak ezek ?

 

Ill. értem azért a dolgot. Itt az idő egy csomó fontos vezető bírói posztot felszabadítnai, hogy aztán az Orbán család barátja minél több fideszfan bírót emeljen be a helyükre, hiszen ez az egyetlen állami terület ahol még nem totális a narancsuralom !

Előzmény: Mantis Screamer (11695)
Mantis Screamer Creative Commons License 2012.06.26 0 0 11695

"Jelenleg a hitelezési tevékenységüket erősen lekorlátozzák a bankok"

 

a hitelesek is

 

Dunát lehet rekeszteni azokkal, akiknek mostanában (2 éven belül) jár le hitele és a büdös életben nem akarnak többet bankot látni közelről

 

"56 óta nem volt olyan rossz a sajtója Nyugaton Magyarországon, mint az elmúlt 2 évben !"

 

mivel nem a nyugati szocialista és liberális újságírók választanak magyar országgyúlést ez tökmindegy

mellesleg sokszor hülyeségeket is írnak, de már ki nem szarja le, van nagyobb baja is Európának mint a magyar bírók nyugdíjkorhatára

 

bár összekapcsolódnak a banki hitelekkel, agyamat eldobtam (ettől még a fasz Unión átmehet, jó kis precedens lesz):

 

"A bírák korábban hetven éves korukig ítélkezhettek, az új bírósági törvény értelmében viszont ez legfeljebb 62 év lehet.

A Helsinki Bizottság számít a számukra kedvező ítéletre Strasbourgban, mert szerintük azáltal, hogy a bírák számítottak arra, hogy hetven éves korukig dolgozhatnak, jogosan számoltak az addig járó jövedelmmel is, többen így vállaltak például jelzáloghitelt. Ez a jövedelem pedig a Helsinki Bizottság szerint ugyanolyan védelem alá esik, mint a tulajdon."

 

(index.hu)

 

 

Előzmény: Póli (11692)
Szelid Gesztenye Creative Commons License 2012.06.26 0 0 11694

Megmutatták már azok, akiktől jobbat vársz, hogy erre nem képesek!

Előzmény: podhorsky (11693)
podhorsky Creative Commons License 2012.06.26 0 0 11693

Szerintem Orbán igenis képes lenne egyetlen csettintéssel (na jó, ez szimbolikus) a Fidesz népszerűségét 20%-kal feljebb vinni. Majd meg is fogja csinálni, ha szüksége lesz rá.

 

A gazdasági helyzet, az intézményesülő korrupció, stb. tényszerű ismertetését nem nevezem sárdobálásnak, csak az infantilis, primitív karakterpusztítást, ami láthatóan lószart se ér.

 

Én magam is hangosan röhögök Matolcsyn, sugárban hányok Selmeczitől, de semmit nem ér ellenük. Bebetonozták magukat.

 

Ide más módszer kell: Jobbat kell mutatni náluk, és akkor lesz támogatottsága az ellenzéknek. A huhogás kevés mint Semjénben a keresztényi szeretet.

 

 

 

Előzmény: Póli (11692)
Póli Creative Commons License 2012.06.26 0 0 11692

"A bankok nem álltak le a hitelezéssel, ez is csak károgás."

 

Nem károgás, csak kb. olyan túlzás, minthogy "Orbán csettint egyet, és a népszerűsége 10-20%-kal megnő".

Jelenleg a hitelezési tevékenységüket erősen lekorlátozzák a bankok, fiókokat zárnak be, dolgozókat rúgnak ki. Egynéhány reklámkampányból, direct mailből hiba lenne arra következtetni, hogy semmi se változott.

 

"A sárdobálás megmondjam mit ér? Lószart mama."

 

Nem tudom miféle "sárdobálásra" gondolsz. A recesszió tényadatai, a válalkozói szféra borús kilátásai, az a kijelentés, hogy ma Magyarország gazdasági növekedés tekintetében változatlanul sereghajtó a térségben, mióta sárdobálás ? Pedig mit is mondtak a Orbánék 2 éve: "elegendő csak annyi, hogy mi kerüljünk erős többséggel hatalomra, és egyből megszűnik a lopás, egyből lezuhan Magyarország CDS felára, egyből hatalmas lesz a bizalom, egyből dől befelé a tőke, egyből felvirágzik az ország".

 

Mindezidáig a felsoroltaknak PONT az ellenkezője valósult meg, a kurva nagy és eszetlen szabadságharccal pedig azt értük el, hogy 56 óta nem volt olyan rossz a sajtója Nyugaton Magyarországon, mint az elmúlt 2 évben !

Ennél BÁRKI jobban tudná kormányozni az országot ! (Kivéve persze a Jobbikot, hiszen a kormány 70%-ban a jobbik sugallatait valósítja meg.)

Előzmény: podhorsky (11691)
podhorsky Creative Commons License 2012.06.26 0 0 11691

A bankok nem álltak le a hitelezéssel, ez is csak károgás.

Bár mi kitelepültünk, de öcsém cége Magyarországon van, és a bankok sorra keresgetik őt finanszírozási ajánlattal. Az igaz, hogy a "nulla beugrós", "csak vigye!" ellenőrizetlen hitelek száma lecsökkent. Ez így van jól.

 

Hogy Orbán szellemi képességeit illetően melyikünknek lesz igaza, azt majd 2 év múlva eldönthetjük.

 

A sárdobálás megmondjam mit ér? Lószart mama.

 

(Mondom mindezt úgy, hogy nagyon nem szeretem Orbánt. Orbánnak bejött hogy agyonsaralta az MSZP-t, mert azok annyira kispályások voltak. Most az MSZP nem képes többre, mint hogy ezt megpróbálja másolni. De ehhez is kevesek. Nincs ellenzék.)

 

Előzmény: Póli (11690)
Póli Creative Commons License 2012.06.26 0 0 11690

"Látod, a bankok, a telekom cégek sírnak-rínak ugyan, de nem mennek el. Továbbra is megéri nekik maradni - lévén hogy átterheltek az ügyfelekre amit csak lehetett."

 

Viszont leálltak a hitelezéssel ill. a beruházásokkal. Ma csak az ruház be Magyarországon, aki már

1. vagy régebben eldöntötte, és kényszerpályán van

2. vagy fidesz-csókos

3. vagy bízik az Orbán kormány kijózanodásában / eltakarodásában

Mindezek együtt is meglehetősen kevesen vannak, ahogy a béka segge alatti beruházási adatokból is kiderül, amely világosan jelzi: miért emeletes baromság az a várható gazdasági növekedés, amit Kósza Szem vízionál jövőre !

 

"Orbán nem ostoba. Minden eszköze megvan ahhoz, hogy a népszerűségét egy csettintéssel feljebb tornássza 10-20%-kal."

 

Matolcsy ámokfutását elnézve Orbán szellemi képességeiben én ennyire nem bíznék... Egy dolog viszont biztos: Orbán nem csodatevő. Rövid távon (2 év) SEMMILYEN eszköze nincs arra, amiről te beszélsz ! A reáljövedelmek zuhannak (amiben benne van az is, hogy az orbáni hülye mantra ellenére, a különadóztatottak igenis jókora részben továbbterhelték az adókat a lakosságra), a kiskereskedelmi forgalom zsugorodik (http://www.napi.hu/belfold/osszeomlott_aprilisban_a_kiskereskedelmi_forgalom.523426.html), ennél kevesebb lakás csak háború idején épült Magyarországon, mint most (http://hir.ma/gazdasag/melypontra-zuhant-a-lakasepites-2011-ben/8357), a munkanélküliség magas szinten beállt.

Előzmény: podhorsky (11688)
RontóPál Creative Commons License 2012.06.23 0 0 11689

Sztem is. Ami mondjuk elég nagy baj.

Előzmény: podhorsky (11688)
podhorsky Creative Commons License 2012.06.23 0 0 11688

A puding próbája az, amikor megeszik. Látod, a bankok, a telekom cégek sírnak-rínak ugyan, de nem mennek el. Továbbra is megéri nekik maradni - lévén hogy átterheltek az ügyfelekre amit csak lehetett.

 

A kiszámíthatóság valóban fontos a befektetőknek - és nem csak a nagyoknak. Mi is emiatt helyeztük át a tevékenységünket Szlovákiába. De hány ilyen történt? Üzemanyag jövedéki adó, regisztrációs illeték, egyb sarcok... és nen indult be a lavina.

 

Orbán elment a szakadék szélig. A Fidesz népszerűsége az MSZP-é mellé erodálódott. Aki ennél lentebb mer ereszkedni, az nem bátor, hanem osoba. És Orbán nem ostoba. Minden eszköze megvan ahhoz, hogy a népszerűségét egy csettintéssel feljebb tornássza 10-20%-kal.

 

14.-ben biztos nyerő.

 

Előzmény: Póli (11686)
Póli Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11686

Arról nem beszélve, hogy a "karvalytőke" baromira nem szereti, ha a kormányzati retorika őket folyamatosan lekervalyozza, azaz, hogy ők a gonoszok, a kizsákmányolók, a spekulánsok, míg a magyar tőke a nemes a derék, az alkotó.

 

Amúgy az Audi és a Daimler a szocik alatt döntöttek a beruházásaikról. Ma nincs az a hibbant beruházó, aki Orbánisztába ennyi tőkét hozna !

És teljes joggal !

Előzmény: Póli (11685)
Póli Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11685

"Ha a hatalom biztosítja a stabil, profitábilis üzletmenet lehetőségét, akkor a többi az "belügy". "

 

Teljesen egyetértek. Csakhogy ha a hatalom alapvetően ássa alá a jogbiztonságot, ha félévente átgyúrja az adótörvényket, ha visszamenőlegesen adóztat, ha a nyugati menedzser azt látja a HVG címlapján lévő nayg mobilon, hogy "Önnek egy új adója érkezett",

akkor ki fogja vinni az összes lét az országból, amit itt termel meg, zéró beruházás lesz. A jogbizonytalanságot nem kompenzálja, a zéró környezetvédelmi kötelezettség, a zéró munkavédelmi törvények, a zéró szakszerveti jogok - mint Knában !

 

"Amíg a fijjúk bele nem köpnek az Audi, Daimler, stb. bizsnicébe, addig jól fognak kijönni egymással"

 

Aha, ez két cég. És a bankok ? És a a távközlési cégek ? És a nagy kereskedelmi hálózatok ? Az ő levesükbe szabad beleköpni ?

Az ő levesükbe való beleköpés nem okoz k*rva nagy kárt az országnak ???? Gyakorlatilag minimálszintre zsugorodtak a beruházások !

 

"Orbánék jobbak, erősebbek nálatok a pszichológiai hadviselésben."

 

Én semmilyen pszichológiai hadviselést nem folytatok, de kösz, hogy Póli-t a hivatásos ellenzéki potentátok magasságába emeled ! :)

Amúgy Orbánék az emberek hülyeségének kihasználásában nagyon jók, de ez még rövid távon is a bukásukat fogja okozni, mert hülyeségek sorát követik el, miközben nincs mögötte a Szovjetunió, viszont állandóan Brüsszeltől kell fosniuk, s ugyanakkor a tömegek helyzete egysre sz-rabb lesz.

És az az elveszett másfél millió szimpatizánsuk azt mutatja, hogy a "pszichológiai hadviselésük" is egyre gyatrább !

Előzmény: podhorsky (11683)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11684

"Amíg a fijjúk bele nem köpnek az Audi, Daimler, stb. bizsnicébe, addig jól fognak kijönni egymással."

 

Hát, a tranzakciós adóval éppen köpni készülnek.

 

Előzmény: podhorsky (11683)
podhorsky Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11683

Szerintem a karvalytőkét nem igazán érdekli egy ország politikai kultúrája. Ha a hatalom biztosítja a stabil, profitábilis üzletmenet lehetőségét, akkor a többi az "belügy". Lásd: Kína.

 

Amíg a fijjúk bele nem köpnek az Audi, Daimler, stb. bizsnicébe, addig jól fognak kijönni egymással.

 

Értem én hogy nektek célotok Orbánék elhajtása, de szerintem rosszul csináljátok. Ez a gyenge, rettegtetős módszer nem működik. Orbánék jobbak, erősebbek nálatok a pszichológiai hadviselésben. Az egyházak a kezükből esznek, a média maga alá csinál ha összevonják a szemöldöküket...

 

A külföld bevonása sokkal hatékonyabb volt. De az is el lett kúrva. Lózungokkal, eltúlzott rémísztgetésekkel, stb. Komolyabban kell venni Orbánt.

 

Szerencsére ők se támadhatatlanok. (És akkor még finoman fogalmaztam.) Ahol egy pénzügyminiszter ilyen interjút ad a CNN-ben, ott egy értelmes ellenzéknek van keresnivalója.

Előzmény: Póli (11677)
Póli Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11682

Viccelsz ?! Hol vésték ott 2/3-os törvényekbe, hogy csak a Fidesznek van joga lopni, csalni ?

Erre csak a fidesznek volt (van) lehetősége, élt is vele keményen ! Vagy nem tudtad, hogy Hunwald, Hagyó ellen a szocik alatt indult nyomozás ? Szerinted fog valaha nyomozás indulni egyetlen Simicska ügyben is, míg Viktor van hatalmon ?!

 

Amúgy a fidesz az igazi profi gátlástalan, ő törvénybe iktatjam hogy joga van lopni, így nem kell félnie a lebukástól !

Előzmény: Törölt nick (11678)
Póli Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11677

Itt nem egyszerűen a "lopásról", és annak nagyságrendjéről van szó, hanem aról, hogy amikor egy kormányzati szemlélet (csak a magyar és csak a haveri vállalkozás az OK) szinte törvényi rangra emelkedik,

amikor mindennek még a jogszolgáltatás is alárendelődik (visszamenőleges törvénykezés, teljhatalom az államelnök családi barátjának a bírói kar felett, stb.), tehát a jogorvoslat is egyre nehezebbé válik,

akkor ott nem fog beruházni az idegen tőke, a nem haveri magyar pedig menekülni fog !

Ez pedig egy olyan országban, ahol a GDP több mint a fele az exportban realitzálódik, egyenértékű az egyre erősödő lecsúszással, hanyatlással.

Előzmény: podhorsky (11674)
Póli Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11676

Teljesen korrekt. A korrupció, ill. az állami szintre emelt, "törvényesített" korrupció az egész nemzetgazdaságra káros, mert alacsonyabb hatékonyságú, mintha a szabad verseny. Ráadásul a mindig nyertes cég elkényelmesedik, hisz a versenytársak már nem is versenyeznek vele (minek, ha minden tender le van zsírozva ill. "személyre szabottan kiírva), ceruzája egyre vastagabban fog, valamint egyre nagyobb, és egyre értelmetlenebb célokra (lásd "nemzeti konzultáció" reklámozása) szivattyúz ki pénzt, von el költségvetési forrásokat értelmesebb célok elöl.

 

Itt egy tényleg nagyon jó, összefoglaló cikk a témáról ! ---> http://nol.hu/lap/hetvege/20120618-szent_viktor_esernyoje

Előzmény: Törölt nick (11672)
podhorsky Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11674

Orbánék nem vesznek ki annyit a közösből hogy abba beledögöljön az ország. Néhány tízmilliárd az nem tétel.

 

Az más kérdés, hogy a szavazóbázist is ajnározzák, és ez már hatalmas összeg. Node ugyanezt csinálták a vörösök is. Ez a képviseleti demokrácia velejárója.

 

Előzmény: Törölt nick (11672)
podhorsky Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11673

Szerintem Magyarországnak nem árt morálisan ha kiderül hogy odafenn (is) saját zsebre dolgoznak, mégpedig két marokkal. Az a jó, életképes ország, ahol ez nem árt morálisan. Ahol az emberek nem sírnak, hanem eltapossák azt aki meglopja őket.

 

Semmi romantika! Nevén kell nevezni a dolgokat: Polbiz.

 

Oké, én könnyen osztom az észt Szlovákiából.

Előzmény: Lois Chasse (11671)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11671

1. De, morálisan.

2. Ha a könyvelőm monopolhelyzetbe kerül és annyit kér, amennyit akar, akkor kitanulom a könyvelést, és elzavarom. Ha a fodrászom teszi ugyanezt, akkor megoldjuk a frizurát családon belül. De ez teljesen más kategória. A kartellezést a gazdaságban is tiltják, pont azért, hogy maradhasson a verseny. Államhatalmi pozícióból, saját érdekre szervezni, na, az már nagyon durva.

Előzmény: podhorsky (11670)
podhorsky Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11670

Két különbség van:

 

1: Én azt állítom, hogy a fijúk megmillárdosodása nem vágja agyon az országot.

2: Számomra a politikus ugyanolyan szolgáltató mint a könyvelő vagy a fodrász. Orbánék monopolhelyzetet harcoltak ki, és most kaszálhatnak.

 

Előzmény: Lois Chasse (11669)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11669

"Orbánék ügyesen csinálják. Akkora vagyonnal fognak - majd egyszer, nagyon soká - kiszállni ebből a buliból, hogy ükonokáiknak se lesz más dolguk az életben mint hogy vágdossák az osztalékszelvényeket."

 

MOndjuk, Tóta is pont ezt mondja.

"Így válik nemzetvesztővé az az arisztokrácia, amely sikerrel hitette el magáról, hogy benne testesül meg a nemzet. Ekkor repülőgépre száll, és szélesen vigyorogva elrepül, az inge alá gyűrt ékszerekkel. Odalent senki sem rázza utána az öklét, csak azt lesik, hogy melyik hullámhosszon lesz akkor a Bumeráng, és mikor adják már végre megint, hogy Killing me softly."

Ha valaki vállalkozóként csinálja, akkor mondjuk, hogy ügyes. Ha meg kormánypozícióban, akkor az teljesen más kategória. 

Előzmény: podhorsky (11668)
podhorsky Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11668

Tóta rémeket lát. Tudomásul kell venni, hogy a rókalyuknak szükségszerű velejárói a paraziták. Az, hogy egy szűk baráti kör zsebébe vándorol a magyar GDP egy ezreléke, az országos szinten nem oszt, nem szoroz.

 

A politika egy ilyen biznisz. Kistafírozzák a barátokat, azok pedig támogatják az alapítványunkat.

 

Orbánék ügyesen csinálják. Akkora vagyonnal fognak - majd egyszer, nagyon soká - kiszállni ebből a buliból, hogy ükonokáiknak se lesz más dolguk az életben mint hogy vágdossák az osztalékszelvényeket.

 

Előzmény: T.Tanácsos (11667)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!