Keresés

Részletes keresés

Passzív befektető Creative Commons License 2022.01.29 0 1 10652

A Fundamenta hiteleitől számos banké jobb az biztos! 

Passzív befektető Creative Commons License 2022.01.29 0 0 10651

Ami tény h jobb termékeik vannak mint az ovb-nek amely signal és uniqa unit-linked szarságokat akar mindenkire rásózni!

gumbears Creative Commons License 2022.01.28 -1 0 10650

Ez nem így van…

Előzmény: Funda soha többé (10649)
Funda soha többé Creative Commons License 2022.01.12 0 1 10649

"Idén vettünk fel áthidaló kölcsönt "

 

kiszámoltátok azt, hogy az áthidaló kölcsönnel mennyit fogtok bukni?

 

Az áthidaló kölcsön a legdrágább ás legrosszabb választás.

 

azonnali áthidaló kölcsönként a teljes szerződéses összeget, ebben az esetben az azonnali áthidaló kölcsön időszak alatt 4,85% a hitelkamat, a lakáskölcsön törlesztési időszak alatt pedig a választott módozattól függően csak 2,9%-3,9% a hitelkamat (referencia THM Kamatbónusszal: 5,95-5,97%)

 

 

Számold ki, hogy mondjuk 10 évig csak a kamatot fizeted.

 

40 mft. szerződéses összegre évente  1 940 000 Ft.-t  már kifizettél. az 5 év alatt 9 700 000 Ft kamat.

A töke tartozás marad 40mft. mondjuk  5. év múlva is,  hiszen nem volt betörlesztés csak kamat fizetés  az 5 év alatt.

 

Itt mondjuk az 5. évben rájössz, hogy kész átverés, és azonnal kiváltod egy valamelyik Banknál egy  fogyasztóbarát hitelre ami hasonló kamatozású.

Így elölről kezded az egész procedúrát és kamatfizetést a teljes összegre,  azzal a különbséggel, hogy már buktál 9,7Mft kamatot az 5 év alatt.

Minél később váltod ki az áthidaló kölcsönöd annál több kamatot fogsz bukni.

Amennyiben 6. hónapban váltod ki, csak 970 ezret buktál.

Miért érdemes kiváltani?

Mert a fogyasztóbarát, de egyéb lakáshitel esetében is már az első hónaptól kezdve a tőke tartozásod  minden hónapban   csökken fog nem úgy mint a fundánál.

Te meg most, inkább gyűjtögeted a megtakarításod a fundánál. És Majd mondjuk csak a 10 évben fogsz betörleszteni.

Nagyon nagyon nagy durva bukás.

 

számold ki évente ha nem fundás hiteled van mennyit csökken a tőke tartozásod , így minden évben csökken a fizetendő kamatod is hiszen kevesebb tőketartozásra kell fizetned majd minden évben a kevesebb kamatot.

 

 

:-(

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Anonimus2111 (10643)
Funda soha többé Creative Commons License 2022.01.12 0 0 10648

ÖNKRITIKA.

Én hülye, 

 

NEM VITATKOZUNK :-)

Előzmény: Koszti_Muad_Dib (10637)
Funda soha többé Creative Commons License 2022.01.12 0 0 10647

Hála  magamnak 4 éve nincs fundám.

 

 a nyilvántartásuk.

 

Most kaptam ezt.

 

Kedves Ügyfelem!

A jövőben nem folytatom Fundamentás tevékenységem és csak a saját vállalkozásomra koncentrálok (............ étterem).

Kollégám P. Kálmán (0620.................) lép a helyembe, aki szintén több mint 10 éve dolgozik a Fundamentánál. Ő vagy kollégája F. Dániel (0630...................) fel fogja önt keresni ezzel kapcsolatban.Bármilyen pénzügyi kérdés esetén bizalommal keressék őket, legyen az:

 

 

KIRÁLY :-)

 

PÉNZT ESETLEG NEM AKARTOK KIUTALNI ?

 

 

 

 

Ph-ph Kft Creative Commons License 2021.12.16 0 0 10646

igen: )

Előzmény: szocske_ (10642)
Helgiline05 Creative Commons License 2021.12.03 0 0 10645

Dec. 1-15-ig van a kiutalási időszakunk. Felbuzdulva az egyetlen pozitív hozzászóláson, dec 2-án gondoltam felhívom az ügyfélszolgálatot, hátha előbb is megkapom, mint 15-én... Kedvesen tájékoztattak, hogy nem az enyém az ingatlan szerintük és a földhivatal szerint 😃 Erről állítólag levelet is küldtek. Mondom, 4 éve enyém az ingatlan...és levelet sem kaptam... kis türelmet kért a hölgy, majd elnézést, mert rossz címet kértek le a földhivataltól.

A címem 5 betű és 3 egyforma szám. Biztosan könnyű eltéveszteni 🤣🤣🤣 Most várok 🤔🤓 Nincs okom a felháborodásra szerintük, mert így is LEHET, HOGY beleférnek a 15-i kiutalásba, de érdeklődjek pár nap múlva... 

I love Fundamenta. 

 

KissVirag66 Creative Commons License 2021.11.20 0 0 10644

Szia! 

Nekem telefonon pár hete azt mondták, ha eljön az idő, hogy elszámolj, beküldöd a meglévő számlákat. Ha ez nem teszi ki a teljes összeget, akkor küldenek felszólítást, hogy küldj még számlát. Ha erre nem küldesz (mert nincs több), küldenek még egy felszólítást, ahol már behajtóval fenyegetőznek. És ha erre sincs válasz, akkor egy következő felszólításban ajánlják fel a lehetőséget, hogy küldenek értékbecslőt (valami 35 ezerért).

Kérdeztem, hogy nem ugorhatnánk-e át ezt a részt. Én a vételkor megelőlegeztem a vételárat, ezzel együtt benyújtottam az igényt, hogy a vásárlásra költeném. Az üzletkötő azonban elfelejtette leadni a felmondási papírjaimat egy hétig, így előbb fizettem ki a lakást, minthogy beért hozzájuk az igényem. Erre hivatkozó elutasítás viszont csak 2 hónappal később érkezett, mire túl voltunk a felújításon  is (számlát nem gyűjtöttünk, akkor még úgy tudtuk az adásvételi szerződésre kiutalják).

Sok telefonos egyeztetésen vagyok túl. Mivel a saját üzletkötőjük miatt buktam el a sokévi megtakarításom, kérdeztem, hogy "méltányosságból" nem küldenének-e ki egy értékbecslőt, látszik a házon, hogy frissen újított. Azt mondták nem lehet. Indítsam el újra a felmondást azzal, hogy felújításra költeném. Várjak 6 hónapot, míg a számlákat kellene gyűjtenem, majd a 3 körös felszólítás után valószínűleg felajánlják, hogy küldenek értékbecslőt (de rögzített vonalon ezt nem tudja megígérni...)

Előzmény: Anonimus2111 (10643)
Anonimus2111 Creative Commons License 2021.11.11 0 0 10643

Sziasztok!

Idén vettünk fel áthidaló kölcsönt a meglévő megtakarításunkhoz(2022 januárjában telik le a 4 év). 

Volt kint értékbecslő a háznál(júliusban) - amit megvettünk - akkor még elég romos volt. El kezdtük felújítani, de a hitelszerződés megkötése csúszott (augusztus közepe) Számlát csak a megkötés dátumától fogadnak el. Mi meg elég nagy összegeket költöttünk már el a házra, nem biztos hogy, lesz elég számlám leigazolni a felvett összeget. Egy utólagos értékbecsléssel nem lehet ezt leigazolni, hogy az az összeg rá lett fordítva a házra, amit felvettünk? Bukjuk így az állami támogatást? Büntető kamatot kell fizessünk?

Köszi előre is a válaszokat! 

 

 

szocske_ Creative Commons License 2021.11.11 0 0 10642

Sziasztok! 

Gyors kérdés: Partnerszám = Ügyfélszám?

ksanci Creative Commons License 2021.11.05 0 0 10641

Nekem alapvetően nem volt gondom eddig  a Fundával, de itt is igaz, hogy ha nem vagy tökös, akkor nyúlik minden, mint a rétestészta. Külföldi bankszámla általában nem problémamentes sehol, ezért kár őket ekézni. A pdf digitális aláírása mit takar? Ráillesztetted a beszkennelt aláírásodat vagy valódi, elektronikus hitelesítés? Előbbi tökugyanaz, mintha a papírt aláírva beszkenneled, utóbbit meg nem kérdőjelezhetik meg. A gond a droid félhülye ügyintézőkkel van (máshol is) akiknek gőzük nincs a betanított folyamatábrán kívül semmiről. Hiánypótlásnál egyébként szeretik kihasználni a 30 napot.

2016-ban vettünk fel hitelt, egy hiánypótlásig flottul ment minden. Megakadtak a dolgok, felhívtam őket, mi a fasz van. Mondták, hogy tanúk aláírása hiányzik a szerződéstől. He?! Átnéztem, igazuk volt, tényleg hiányzott, 7 helyett csak 5 aláírás volt. A gebasz ott volt, hogy én csak darabszámot néztem az első visszaküldéskor, az 5 akkor stimmelt. Aztán kiderült, hogy nekik a két ügyintézőjük által eleve aláírva kellett volna visszaküldeniük, hát ez lemaradt. Úgyhogy írtam egy levelet a hiánypótláskor, hogy jó lenne most már villámgyorsan utalni, mivel igaz, hogy a mi tanúink is hülyék voltak, de a szerződést részben aláíratlanul küldték vissza, ami egyértelműen az ő hibájuk. Egy héten belül a számlámon volt a pénz...

 

Előzmény: Péter Kis (10639)
KissVirag66 Creative Commons License 2021.11.04 0 0 10640

Sziasztok! Volt már valaki MNB Békéltető Testület előtt meghallgatáson? Mire kell számítani?

Köszönöm,

Virág

Péter Kis Creative Commons License 2021.10.27 0 0 10639

Sziasztok,

Nyolc hónap huzavona után végre sikerült kifizetniük a megtakarításomat. Ha nem tudtam volna máshonnan kölcsön kérni bebukom a lakásvásárlást. Nem sikerült tőlük hitelt felvenni, mert nem fogadták el külföldi banktól a jövedelemigazolást. Rendben, akkor hitel nélkül kértem a megtakarított összeget, csakhogy szerintük ilyenkor újra indul a 3 hónapos kifizetési határidő. Remek. Aztán persze így sem fizettek.  Hosszas telefonálgatás után azt mondták, hogy hiánypótlással küldjem be a kifizetési rendelkezést mert lemaradt az aláírásom. (5 napon belül nézik meg a levelet és 30 nap a feldolgozási idő.) Elvileg minden adat a rendelkezésükre állt, de kaptam még  két levelet amiben a "kvíz" kérdéseikre kellett válaszolni és visszaküldeni. A hiánypótlást nem akarták elfogadni, mivel digitálisan írtam alá a beküldött PDF-et. Ezek a problémák úgy derültek ki, hogy én hívogattam őket napi szinten és futottam a pénzem után. Maguktól egy szót nem szóltak és gondosan ügyeltek rá, hogy ne adjanak írásos és fix dátumot a kifizetés határidejére, hiába kértem többször is. (Felettes vezetőt nem állt módukban kapcsolni.) Az utolsó kifogásuk az volt, hogy azért nem küldik a pénzem, mivel a megadott számla és a Fundamenta között 6 hónapja nem volt pénzmozgás. Arra kértek, hogy utaljak át nekik 100 Ft-ot. SZÁNALMAS ez az egész. Mindenki kerülje el őket messziről.

Szép napot, 

Péter

 

ntaicn Creative Commons License 2021.10.16 0 2 10638

A fundamenta egyik terméke sem éri meg, már jó ideje nincs állami támogatás, hasonló cég lett mint az ovb amely nagyon gáz! A fundamentának nincs egy versenyképes terméke sem, nagy kalap szart nem ér az egész!

Koszti_Muad_Dib Creative Commons License 2021.10.01 0 0 10637

2017. júniusában kötöttem meg a 2. lakástakarékomat. (az elsőt 2012. decemberében, ahogy lejárt és kiuatalták, elkezdtem egy másodikat)

Szeptember 30-án (tegnap) volt a kiutalás dámua, azaz onnantól kettő héten belül kell utalniuk.

Poénból 13 óra körül (25 perce) megnéztem a számlám,
(ugyanis valamiért nem jött SMS erről, a Raiffeisent felhívtam később 13:10 körül,mert indítom a végtörlesztést és szerintük jött SMS :) )
és rajta volt a Fundamenta kiutalás.
Én hülye, meg olvasgattam az itteni hozzászólásokat és kicsit féltem. :)

gabo011 Creative Commons License 2021.09.29 0 0 10636

Ez jó hír! Köszi a választ!😉

Előzmény: Hogylehetmindennévfoglalt (10635)
Hogylehetmindennévfoglalt Creative Commons License 2021.09.28 0 0 10635

Csao!  Én az első 180 nap lejáratakor írtam nekik egy kérvényt amit beletettem ugyanabba a borítékba amibe az addig összegyűlt számlák, számlaösszesítők másolatait küldtem nekik.

Hivatkoztam Covidra, a téli időjárásra, stb.

Egyébként a Funda folyamatosan húzta az  időt mikor ki kellett utalniuk a kért összeget, így kb 2 hónapot csúsztunk az eredetileg számított időponthoz képest. Ezt is leírtam nekik természetesen, hogy emiatt csúsztunk bele gyakorlatilag a télbe, amikor már nem tudtuk folytatni a házfelújítást.

Így kértem tőlük hogy legalább 1-2 hónappal toljuk ki az elszámolási határidőt.

Végül rendesek voltak. 1-2 héten belül jött tőlük a hivatalos válasz postai úton és újabb 180 napot adtak, így összesen 1 teljes év áll(t) rendelkezésemre a zseton elköltésére, elszámolására.

 

Ha már itt tartunk, nincs valakinek elektronikus formában Fundás számla összesítő?

Netről próbáltam, de sehol nem találom, nem lehet letölteni...

Köszi előre is!

Előzmény: gabo011 (10634)
gabo011 Creative Commons License 2021.09.23 0 0 10634

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem, hogy kiutalás után mennyire van kőbe vésve felújításra az a 180 napos határidő? Lehet ezen valahogy hosszabbítani esetleg? 

Augusztus elején kaptuk meg a párommal mindketten a pénzt de most várnánk tavaszig az elköltéssel hátha konszolidálódnak az építőanyag árak egy kicsit.

jubilleum Creative Commons License 2021.09.23 0 0 10633

Sziasztok,

Lassan nekem is itt van az LTP vége. 22 november, még egy év. 
Kérdés: Mit kezdjek vele, lakásom nincs, nem is lesz egyéven bellül. 
Két ötletem van, egyik hogy elfogadom hogy bukom az állami támogatást, és átrakom a pénzt állampapírba vagy ETF-be.

Másik öteltem hogy közelebbi ismerősnek tulajdonjogot (vagy mást) szerzek az ingatlanában, valamire elköltöm, aztán az állami támogatáson osztoznunk valamilyen arányban. Ez azért kevésbé életszerű, és nem is tudom mennyire figyelnek erre. 

Esetleg valami más ötlet? :D

Köszönöm a tippeket. 

UgyanPityu Creative Commons License 2021.09.01 0 0 10632

Ezek bakker, XXI század,  postán kell beküldenem a nyilatkozatot a lejárt szerződés felhasználásáról, még az e-személyivel aláírt változat sem elég jó nekik...

Persze a dokumentumok között nincs fent az a fajta doksi, kizárólag az jó nekik amit ők küldtek nekem postán, arra kell rákörmölnöm mindent, pedig semmi extra nincs rajta: bele van írva szerződés száma és egy QR kód amiben ugyanez a szám van.

exwife Creative Commons License 2021.09.01 0 0 10631

Szia!

 

Tobb modon tudod felhasznalni a fundamentat.

Egyik, hogy amikor lakast/hazat veszel akkor mar azzal is fizeted a vetelar egy reszet. Ez megoldhato, de eleg sok maceraval jar, sok papirmunka es ha kesik a kifizetes akkor bukhatod akar a foglalodat is. Ha meg esetleg csok-ot meg hitelt is felhasznalsz hozza akkor meg arra is kell figyelni hogy milyen sorrendben kell kifizetni.
Masik lehetoseg sokkal egyszerubb. Ha lakashitelt is igenybe veszel akkor olyan hitelt erdemes keresni ahol a lakastakarek betorlesztese ingyenes. Az ltp osszegevel nagyobb hitelt veszel fel, majd miutan megvasaroltad a lakast betorleszted egybol az ltp-t. Itt mar a kiutalasi ido nem lesz akkora problema, legfeljebb par hettel kesobb torleszted be. Papirmunka is kn 2 koros. Banknal hiteligazolas kell es egy fundas nyomtatvanyt kell kitoltetni hogy hova utalja ki a funda az ltp osszeget, ezeket fundanak neten el kell kuldeni. Majd amikor kiutaltak es a bank betorlesztette akkor kell megint egy hiteligazolas a banktol amit a fundanak el kell kuldeni hogy igazold a torlesztes megtortentet. (figyelj arra hogy vannak hitelek ahol az igazolas ingyenes vagy parszaz ft, de van ahol akar 5000ft is lehet, ezeken az aprosagokon nagyon megdragulhat egy hitel...)

Azzal erdemes szamolni, hogy veszelyhelyzet alatt a bankoknal es a lakaskasszaknal is lazan ertelmezik a hataridoket... nalam a bank tobb hettel kicsuszott a betorlesztes igazolassal. Fundamenta vegulis elfogadta, de addig az en idegeim orlodtek. Ha nem betorlesztesnel hanem a vetelarnal hasznaltam volna fel es ott csuszott volna meg hetekkel, akkor bukhattam volna a foglalot (syerzodesen es az elado joindulatan mult volna).

Előzmény: ZOD123 (10630)
ZOD123 Creative Commons License 2021.08.31 0 0 10630

Sziasztok!

 

Szeretném felhasználni a megtakarításomat lakás vásárlására. 2015-ben kezdtem fizetni a fundamentát, már tavaly küldtek ki papírokat, hogy lejárt és igényelhetem a megtakarítást, de akkor nem küldtem vissza, mert nem volt cél, de most már van.

Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem, amiben segítségre szorulok. Pontosan milyen dokumentumokat kell beküldeni? FELMONDÁSI NYILATKOZAT LAKÁSCÉLÚ FELHASZNÁLÁS ESETÉN, illetve Kiegészítő azonosítási adatlap betét kifizetéséhez. Ezekre van szükségem csak?

A FELMONDÁSI NYILATKOZAT LAKÁSCÉLÚ FELHASZNÁLÁS ESETÉN nevezetű nyomtatványon az egész összeget írjam be Lakáscélnál a használt lakás vásárlásához?

 

Azt írja, hogy a lakáscélt igazoljam kifizetés előtt , küldjem el az adásvételi szerződés másolatát és FONTOS, hogy még legyen kifizetetlen vételárrész a legkorábbi időpontban (lásd 2. oldal Lakáscél sor) és legalább a szerződésből igényelt összeg arányában a szerződő, vagy kedvezményezett jelölése esetén a kedvezményezett vagy közeli hozzátartozója tulajdonrészt szerezzen. Továbbá a tulajdoni lapon látható legyen a vételi szándék, vagy az adásvételi szerződés földhivatali érkeztetett példányának megküldése szükséges. Ezt a részt nem igazán értem.

 

Axtraman Creative Commons License 2021.07.30 0 0 10629

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: skyband (10627)
pingvink Creative Commons License 2021.07.30 0 0 10628

Szerintetek megéri náluk lakásvásárlás hitelt felvenni? Kedvezőbbek a kondíciók mint a bankoknál (kevesebb önerő kell)
Valakinek van tapasztalata, ajánlata? 

skyband Creative Commons License 2021.07.25 0 1 10627

Elég kusza és nem egyértelmű ahogy leírtad.

Ha csoportos beszedéssel mentek az utalások azok fixek, hogyan lehetett az, hogy egyik évben nem októberben ment el. 

Jó lenne látni, hogy pontosan melyik hónapokban voltak a befizetések.

A régi éves számlakivonatokat kellene előkeresni vagy online megnézni, ha látszanak a korábbi évek.

 

"Azaz egy alkalommal szeptemberben történt a kifizetés".
Milyen kifizetés? Vagy elírtad és szeptemberi befizetés akart lenni?
Viszont a korábbi hsz-ban azt írtad, hogy októberben és augusztusban is utaltál, szóval nem világos...

He esetleg az alábbi történt akkor valóban elveszhetett egy évi állami támogatásod.


3. Megtakarítási év: 2018 szeptember 1 - 2019 augusztus 31

Befizetés: 2018 október és véletlenül 2019 agusztus, ekkor 2x240e ment be, erre csak 72e ft állami támogatás jár 

 

4. Megtakarítási év: 2019 szeptember 1 - 2020 augusztus 31

2019 októberi befizetés elmaradt.

Ha itt csak 2020. októberben volt befizetés, ami már az 5. évhez tartozik, akkor erre az évre 0ft az állami támogatás mert nem volt befizetésed.

Előzmény: Axtraman (10626)
Axtraman Creative Commons License 2021.07.25 0 0 10626

Ha jól értelmezem, amit írtál, akkor csak akkor jár állami támogatás, ha a szerződési éven belül fizetem be a díjat? 

 

Pontos éveket nem tudok írni, mert az online rendszer a hétvégén le van állva, de példákban leírom pontosabban a dolgot.

 

2017 szeptemberében kötöttem a fundamentát, ezáltal a szerződésem szeptembertől szeptemberig tart.( Leghosszabb lejáratú szeződés).

Befizettem csoportos beszedéssel a 240 ezer forintot, utána minden évben befizettem a 240 ezret, egy alkalom kivételével mind október végén. Azaz egy alkalommal szeptemberben történt a kifizetés, amire az ügyintézőm szerint nem jár támogatás, mivel egy szerződési évben csak egyszeri 240 ezer forintra jár. Így a következő évben úgy könyvelték el, hogy én nem küldtem el az adott évre járó 240 ezer forintot, mivel azt már elküldtem tavaly...

Előzmény: skyband (10625)
skyband Creative Commons License 2021.07.24 0 0 10625

A 2018s LTP törvénymódosítás óta nincs értelme többet fizetni mint amire szerződtél, mert nem fogják megigényelni a többlet állami támogatást az Államkincstártól.

 

Ha egyösszegben fizeted be a teljes évi betétet akkor arra kell figyelni, hogy az adott megtakarítási év első 6 hónapjában érkezzen be a pénz, akkor jár a max állami támogatás az adott évre.

Ha viszont pl. csak az utolsó hónapban (4. negyedév) fizeted be az egész éves betétet, akkor arra az évre max 25% állami támogatást fogsz kapni.

 

Ez az AFSZ-ben is benne van:

26. § Az állami támogatás
"Ha a lakás-előtakarékoskodó a 2007. január 1-jén vagy azt követően indult megtakarítási évben a lakás-előtakarékossági szerződésben, a módozatnak és szerződéses összegnek megfelelő mértékben vállalt kötelezettségétől eltérően nem a szerződésben meghatározott rendszerességgel és részletekben helyezi el a betétjét, akkor az adott megtakarítási év harmadik és negyedik negyedévében betétként elhelyezett összegre járó állami támogatás nem haladhatja meg a Törvény 22. § (1) és (2) bek. szerint számított állami támogatás 25-25%-át."

 

https://bankmonitor-wordpress-live.s3.eu-west-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2018/11/23112046/ltp-befizet%C3%A9sek.jpg

 

 

Tehát olyan nem lehet, hogy 0Ft állami támogatást kapsz miközben az adott megtakarítási évben volt befizetésed.
Ha a megtakaritási éved valóban 2019 szeptember - 2020 szeptemberig tartott és te fizettél be októberben és augusztusban is pénzt akkor arra kellett volna hogyj kapjál áll.támogatást.

Nézz utána és tegyél panaszt telefonon vagy online.

Előzmény: Axtraman (10622)
skyband Creative Commons License 2021.07.24 0 0 10624

Párommal együtt volt 3-3 szerződésünk és Mi is pont ettől tartva mondtuk fel őket idén, 4 év után.
Amúgy 6 éves szerződések lettek volna, de nem "mertünk" 2022 év végéig várni.

 

Az LTP beszántás óta valószínűleg jóval kevesebb új szerződést tudnak kötni, már pedig ez volt a fő bevételi forrásuk.

A folyosított hitelkből is van persze bevétele. Elég jelentős hitelállománya van, valsz egy jó ideig kitartanak még.

 

De a moratórium miatt nem mertük megvárni, hogy mi lesz.

A 2018as őszi nagy rohamban szerintem sokan kötöttek csak 4 éves szerződéseket, ha azok lejárnak és ki kell fizetni őket, ott lehetnek likviditási problémák is akár.

Ráadásul rendes kiutálás esetén van valamilyen kiutalási sorrend is, amiből lehet kicsúszik az adott szerződés és nem biztos, hogy sorra kerül hiába járt le a megtakarítási idő.

 

Amúgya Fundát az OBA biztosítja, ha bedől az OBA kártalanít.
Csak kérdés, hogy mennyi idő után, mert annyi pénz nincsen az OBA-bán jelenleg ami elég lenne ahhoz, hogy az összes betétest kifizessék.
Valahonnan az OBA is kap plussz forrást ilyen esetben, talán az államtól vagy MNB-től, de gondolom nem pár nap-hét lenne az átfutása.

Nekünk a 6 szerződést, közel 6 millió Ft-ot, mindenféle gond nélkül, időben kiutalták, nem volt hiánypótlás.

Pozitívan csalódtam is, rosszabbra számítottam. De ha mindent gondosan kitölt az ember és elküldi amit kérnek akkor nem lehet gond.

Előzmény: Axtraman (10621)
skyband Creative Commons License 2021.07.24 0 0 10623

Nem, akkor is 2 vagy 3 hónap a kiutalás.

Csak ha gyorsított kiutalást kérsz akkor lesz 1 hónap, de annak komoly díja van.

Előzmény: zozo0174 (10620)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!