Vannak ilyen dolgok.... Én meg imádok fürödni, kezet mosni, meg általában vizet használni a fürdőszobában, mióta GROHE-csapok vannak, mert finom, simogatós,'wellness'- élményt ad a víz. :)
Csatlakozom az előző hozzászólóhoz, én is sajnálnám.... bár persze Te tudod.
És szerintem sem olyan a Facebook, egy csoport társalgása nem is olyan átlátható, meg én személy szerint utálom is az állandó értesítéseket, és ezért mindig letiltom, onnantól viszont nem tudom, történik-e ott valami. :)
Zárt csoporton kívül folytatott beszélgetésekben meg azt rühellem, hogy mi köze egy csomó ismerősömnek és/vagy a fél világnak, aki arrajár :), ahhoz, hogy kivel miről beszélgetek?
Az FB nagyon nem ugyanaz... Anno voltam itt egy csevegős csoportban. Megvolt a törzsközönség, - talán valamiféle zártkörű volt az is, bárki nem dumálhatott bele. A modik viszont többször ránk dörögtek, aztán valahogy átköltözött a csoport az FB-re, egy zártkörű csoportba - de az már messze nem ugyanaz, mint ami itt volt az indexen. Hiába ment át a tagság nagy része ...
Szóval gondold ezt meg, -szerintem nem csak én hiányolnálak :-)
A lakast amit emlitettem egy egyedulallo kolleganom vette meg - tanitono - es amolyan maszkalos volt a szentem... nem sok idot toltott a lakasaban. Fozni csak minimalisat - es a furdoszobajaban volt egy Hajdu automata mosogep meg egy fregoli a kad folott :)... irigyeltem azt a kenyelmes lakast - nekunk akkor nem volt kozponti futes es melegviz csak a furdoszobaban volt, egy picike boyler... szoval...
Az én hamburgi lakásom (a cég bérelte) 29 nm volt, belépve icipici előszoba, előrefele kicsi vécés/kádas fürdőszoba, annak a hátsó fala mögött az ugyanolyan széles kicsi konyha. Az előszobából balra nyíló ajtó mögött meg az előbb soroltak mellett végig elterülő szoba, erkéllyel.
Mondjuk (több és fizetős) mosó- és később szárítógép a pincében volt, a lakásban nem lett volna hova tenni.
Emlekszem egy 80-as evekbolmvalo pnelra, egy szemelye volt, 30 nm, az eloszba volt a konyha... mint a regi szba konyhasokban... de volt furdoszoba - bennt wc - es egy kenyelmes szoba...
Egyetertek veled. Ha kicsi a ter, nagyon kicsi - studio apartment - Ott nem sok valasztasi lehetoseg van. De... ahol lehet a konyhat es a nappalit kulon hagyni, az a jo nekem is. Ahol sokat, rendszeresn foznek ott kell a tokeletes elszivo...aminel a motor a hazon kivul van... na az elmegy. De... nappali, halo, furdo legyen kulon. Az elso kepen nincs a halon ajto - es abban az eleendezesben el is tudnam fogadni, ha az agy nem lenne a falon...
Meg hát már jó ideje a minél nyitottabb tér a trend.... valahol meg is értem, és tetszik, de magamnak csak nagy lakásban / házban értékelném, ahol azért pluszban vannak magamra zárható terek is. Meg az sem árt, ha mondjuk a tévé hangja (vagy a házimozié) nem teríti be a teljes teret.
Azt hiszem a hangsuly itt azon van, hogy minel kevesebb fofal legyen benne... nyitott lakas... keves ajtoval, hogy ha valaki mozgasaban serult - netan szekke kozlekedik, akkor is elheto legyen a szamara.
Ezt nem egészen értem. Ennek az alaprajznak a rövidebb oldala kb. 6m. Azt egy beton gerenda szépen lefedi. De ha van is benne egy osztó főfal, az miért is vágná haza? Egy vastagabb falazat még szép is.
Én még csak olyan lakásokban laktam, ahol a vécén nem volt ablak.... most sincs, csak egy szellőztető, amit lezártunk, mert folyton dohány- vagy hagymaszag jött belőle.
...en inkabb anyos lakasnak hivom - de igaz, a toloajtot barmikor, barhova be lehet tenni. Ami a szelloztetest illeti... laktam olyan lakasokban ahol a WC-n nem volt ablak... hat... nem volt kellemes... szoval hiba #2...