Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2003.03.10 0 0 33
324 igen szavazattal, 19 ellenében, 4 tartózkodás mellett...

Ennyien benn vannak?!

Előzmény: AliceCsodaországban (32)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.10 0 0 32
Várj csak, az origóban az van, hogy megválasztották Hajdut az ortt elnökévé. Akkor most hogy is van ez? Két kuratóriumot választottak? Kezdem nem érteni, mert az ogy-ben meg megválasztottak szintén kuratóriumi tagokat meg elnököt meg alelnököt. Ez most két külön szavazás volt?
Előzmény: dekóder (30)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.10 0 0 31
Ja, igen, már össze visza beszélek.
Előzmény: dekóder (30)
dekóder Creative Commons License 2003.03.10 0 0 30
Az MTV-é.
Előzmény: AliceCsodaországban (28)
dekóder Creative Commons License 2003.03.10 0 0 29
Hajdu az ORTT új elnöke.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.10 0 0 28
Megalakult az ORTT kuratóriuma.
parsons Creative Commons License 2003.03.10 0 0 27
Az ORTT JELENLEG az alábbiakból áll:
Dr. Erdős Zsuzsanna Fidesz
Dr. Ladvánszky György MSZP
Dr. Timár János SZDSZ
Dr. Wéber János MDF

Azaz csak a PARLAMENTBE BEJUTOTT PÁRTOK adnak kutátorokat, akik PARITÁSOS alapon döntenek. Ezért rosszak az infóid, nincs sem jobb-, sem baloldali fölény, s mivel jelenleg nincs elnök, ezért HATÁROZATKÉPTELEN a testület.

Te beszélsz össze-vissza!!

Előzmény: Probatbicol (21)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.03.10 0 0 26
"a leendő elnök fenthagyja a karikákat a képernyőn."

És a 12 csillagot?!

Előzmény: Lopossumussa (25)
Lopossumussa Creative Commons License 2003.03.10 0 0 25
Üdv!

Most olvasom, hogy a leendő elnök fenthagyja a karikákat a képernyőn.
Igen elszomorodtam... :-(((

Petíciót kellene neki írni...

Uránusz Creative Commons License 2003.01.07 0 0 24
:-)))***
Előzmény: Gerenda (23)
Gerenda Creative Commons License 2003.01.07 0 0 23

Ugyan-ugyan, hol ér fel (károsságában) egy on-line kefélés egy parlamenti "vitához", vagy egyes "közszolgálati" műsorokhoz?

G

Előzmény: Szaktopicnyitó (22)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.13 0 0 21
Hű, te aztán tényleg tök hülye vagy!

Az ORTT elnöke fideszes. Van egy emeszpés, egy szadis tagja, a többi MDF, Kisgazda, MIÉP. Hol van ezt telerakva MSZP-s vagy akár csak ellenzéki sameszokkal? Beszélsz összevissza.

Aztán megismétlem, hogy még te is értsd: NEM KAPTAK SZÁMLÁT AZ ORTT-től! Érted? Nem kaptak ÁFA-számlát. Na.

Előzmény: turulfioka (13)
Derek Creative Commons License 2002.05.13 0 0 20
A fene tudja, tulajdonkeppen jo lehetne,mert az alapito szandekaval egyet lehet erteni. amikor en belehallgattam a net-rol akkor eppen mindig zene volt, vagy valami politikailag semleges musor, valahogy a Franka fele musorok azok kimaradtak,mert tobbnyire az info ,vagy a klub radiot szoktam hallgatni.

Előzmény: Woland (19)
Woland Creative Commons License 2002.05.13 0 0 19
Jó egyébként a Pannon Rádió?
Előzmény: Probatbicol (-)
Woland Creative Commons License 2002.05.13 0 0 18
A hungaristázás butaság, de bizony elég röhejes dolgokat produkál néha az ORTT.
Előzmény: Probatbicol (-)
Söpört Elek Creative Commons License 2002.05.13 0 0 17
Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

2002.05.13. 16:41:26


A Hírközlési Felügyelet állásfoglalása szerint a politikamentességet ígérő Gidófalvi Attila stábja jogosult műsort sugározni a Pannon Rádió hullámhosszán, így a MIÉP-hez közel álló csapat nem működhet tovább. Jelenleg mindkét csapat sugároz. A döntés érdekessége viszont, hogy a visszás helyzetet Gidófalvinak kell megoldania, tehát neki kell elérnie, hogy a másik stáb ne sugározzon tovább.


A Gidó Média Kft. új, 30 napos ideiglenes sugárzási engedélyt kért új telephelyre költözés miatt, amit április 18-tól május 18-ig meg is kapott a Hírkölési Felügyelettől. A cég vezetője azt ígérte, hogy nem fognak politizálni, hanem csak magyar zenekarok számait adják le. Közben a régi telephelyen, a Szabadság téri Református Egyházközösség épületében levő stúdióban is folyt a műsorszórás, mégpedig azok irányításával, akik nem értettek egyet a MIÉP-közeli adó depolitizálásával.

A Hírközlési Felügyelet a dupla-adás miatt viszgálatot indított, és végül úgy döntött, hogy Gidófalviék sugározhatnak a Pannon frekvenciáján.

- Az ideiglenes engedély megadásával a Hírközlési Felügyelet visszavonta a korábbi telephelyre szóló rádióengedélyt - magyarázta Slyuch András, a Hírközlési Területi Hivatal vezetője az [origo]-nak, aki hozzátette: a két adó közül valamelyiket ki kell kapcsolni, mégpedig azt, amelyiknek nincs engedélye.

A visszás helyzetet viszont a Gidó Médiának kell rendeznie (akár rendőri segítséggel), nekik kell elérniük azt, hogy a frekvenciájukon sugárzó adó ne működjön.

A legálisan működő Pannon Rádiónak jövő héten jár le az ideiglenes sugárzási engedélye. A Hírközlési Felügyelet ezt véglegesítheti, meghosszabbíthatja vagy elutasíthatja.


Előzmény: Probatbicol (-)
volante Creative Commons License 2002.05.13 0 0 16
Te a Pannont hallgatod??? :-))
Előzmény: Probatbicol (-)
méregkeverő Creative Commons License 2002.05.13 0 0 15
Ha jól emlékszem, már pedig van mihez kötnöm, a TV2 és az RTL-KLUB 1997 októberben indult. Bokros már rég nem volt miniszter... Az, hogy mennyi ÁFÁ-t kell fizetni, kell-e egyáltalán ÁFÁ-t fizetni, egy összegben kell-e fizetni az mind-mind 1999-2000-s mese, tehát vaskosan FIDESZ-kormányzati időre esik. Úgyhogy, ha a TV-k tartoznak, akkor a FIDESZ kormányzat nem hajtotta be, ha nem tartoznak, akkor FIDESZ engedte el a tartozást, vagy engedélyezte a részletfizetést...
Előzmény: turulfioka (13)
benczebeno Creative Commons License 2002.05.13 0 0 14
Ehhez tök jól passzolna, hogy ay APV Rt. A HIVATÁSA CSÚCSÁN!!!:)))

öregem ami ott megy...:)

turulfioka Creative Commons License 2002.05.13 0 0 13
Hát igen. A Bokros Lajcsika egy ilyen figyelmetlen gyerek. Nem figyel oda a kisebb számlákra.

A maszopos sameszokkal telirakott ORTT pedig olyan feledékeny volt, hogy elfelejtett kiszámlázni....

Irassd át a brosurákat amiböl hinted az agit-propot, mert az áfát nem külön számlázzák ki.

Továbbá ha fizetési kötelezettségem van, és nem szabályos vagy hiányos számlát kapok, akkor nem a fizetés megtagadása a megoldás, hanem a számla megreklamálása törvényes módon, majd a kifizetés. Ellenkezö esetben kezd megállni a rosszhiszemüség vádja.

De persze Bronfmann úr csapata csupa tágranyílt ibolyakék szemü elsöbálozó úrilányból áll és véletlenül sem minden hájjal megkent "család"-tagokból......

Ne járasd már le magad ilyen gyengusz dumákkal.

Előzmény: Probatbicol (12)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.13 0 0 12
Kispofám, te befizetnél olyan összeget, amiről nem kaptál számlát? Ha nem tudnád, az ORTT nem számlázta ki azt a bizonyos ÁFÁ-t. Miért nem tette? Ki tudja? De ugye ott nem /csak/ szocik ülnek...?
Előzmény: turulfioka (11)
turulfioka Creative Commons License 2002.05.13 0 0 11
Jajj kedves Probatbicol!

Olyan megható hogy szíveden viseled a frekvenciaközérdekek alakulását......

Ugye pont ilyen vehemenciával ostoroztad gazdáid TV csatornáját is (gy.k.: TV2), amikor a kifejezett törvényi tiltás ellenére zálogba csapták a frekihasználati jogot, és mintha a mai napig valami áfa meg reklámidö ugyben pár milliárdos rendezetlen ügyük lenne....

Biztos vagyok benne, hogy világnézeteben mindenkinek egyforma jogai és kötelezettségei vannak, és Bronfmann úrék disznóságai ugyanolyan súllyal esnek a latba, mint Csurka Pista bácsié.....

Apropos. Most melyiktek is kezeli a nicket?:->>>>>

Előzmény: Probatbicol (10)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.13 0 0 10
Van külön eljárás: az ORTT és a Hirközlési Felügyelet eljárása. Utóbbira állitólag már ma sor is kerül, hogy véget vessenek a káosznak. Az ORTT kussol.

Nem érted ezt a közérdeket, látom. Nos, a frekvencia, amelyet a szolgáltatók használnak, az nem az övék, hanem köztulajdon. Ők csak koncesszióba kapják, dij ellenében. A frekvencia ugyanis szabadon nem szaporitható, ezért nem kerül ki a köztulajdonból, megfelelő működtetése tehát közérdek.

Nem az a közérdek, hogy a frekvencián obskurus tulajdonosok marakodjanak, hanem hogy a törvénynek és vállalt kötelezettségüknek megfelelően működjenek. Például tartsák be azt a műsorrendet, amit leirtak. Vagy hogy ne engedjenek a tulajdonosok közé politikai szervezeteket, mert az tilos. /Csurka egyébként elárulta magát a Demokratában, amikor kijelentette, hogy meg kell őrizni a MIÉP bázisait, a Magyar Út Köröket, a Magyar Főrumot, a Bocskai Szabadegyetemet és a Pannon Rádiót. Miközben a Médiatörvény egyenesen tiltja, hogy bármely szolgáltató kizárólag egy politikai párt érdekeit képviselje./

Tehát a koncesszió rendes használata közérdek. Képzeld el, ha egy koncessziós autópáyán külön kapuk lennének és mindegyik külön dijat követelne, mert a tulajdonosok összevesztek.

Előzmény: Törölt nick (9)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.13 0 0 8
Amúgy is: a tulajdonjog nem magasabb rendű, mint a közérdek. A tulajdonjog a közérdek javára korlátozható, forditva alig-alig.
Előzmény: Törölt nick (6)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.13 0 0 7
Na nehogy már ne úgy szóljon a törvény és a műsorszolgáltatási szerződés, hogy a szolgáltató (PR) köteles előre jelezni és regisztráltatni a műsorszerkezeti változásokat!

Éppen azért, hogy ne csináljanak hülyét a hallgatókból, nézőkből.

Minden szolgáltató köteles regisztráltatni műsorrendjét és 30 nappal előbb bejelenteni ennek változásait (leszámitva a kivédhetetlen műsorváltozásokat, de ezek csak egyes műsorszámok változásait jelentik).

Stabilitás. Fontos szempont egy társadalomban és a médiában is. Köztulajdonban lévő frekvenciákról van szó, nem pedig marakodó tulajdonostársak belharcainak szinteréről.

Előzmény: Törölt nick (6)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.13 0 0 5
A Médiatörvény elvei szerint első a társadalmi (közönség)-érdek, csak másodlagos a tulajdonosi. És ez igy is van jól. Szép lenne, ha a tulajdonosok napi vitái döntenék el a kinálatot. Igy is túl nagy a szerepük.
Előzmény: Törölt nick (2)
stones Creative Commons License 2002.05.13 0 0 4
HíF engedély melyik adónak van? (amelyiknek nincs, az kalóz rádió)[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: Probatbicol (1)
81713 Creative Commons License 2002.05.13 0 0 3
Lesz ez még 5+1 Dolby Sorround adás is. :-)

Hogy egy klasszikust idézzek: "Ez itten kérem Magyarország" [Bikini]

dP

Előzmény: Probatbicol (1)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1
Mielőtt nullázol, gondold csak végig, hogy mi lenne, ha például a tv2 tulajdonosai vesznének össze, és elkezdenének mobil adókról ugyanazon a frekvencián más-mást sugározni. (Technikailag nehezebben menne, mint a PR esetében, de elméletileg...)

És kinek az érdeke az első az állami tulajdonú frekvencián, ha nem az adófizető polgároké, akiket esetünkben hallgatónak nevezünk?

Előzmény: Törölt nick (0)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.13 0 0 topiknyitó
Jelen pillanatban egyazon frekvencián (99.5) két adó nyomul, mindkettő Pannon Rádiónak nevezi magát. Ahhoz képest, hogy az autóval merre járok, hol az egyik, hol a másik kerekedik felül (interferálnak), olykor lakótömbönként változnak az erővizonyok.

Káosz, röhej, vicc? Mindegyik egyszerre, tipikusan jellemezve azt a kuplerájt, ahová az ország eljutott.

A kérdés az, hogy hol van ilyenkor a nagypofájú ORTT, amelynek egyetlen igazi feladata volna: fenntartani a törvényes rendet az éterben. Hiszen ki nem szarja le Csurkát és Gidófalvit, akik eddig együtt húzták a hungarista szekeret, de most már összevesztek. A hallgató érdekeit viszont mégis csak képviselni kellene valakinek!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!