Keresés

Részletes keresés

Nyomkereső Creative Commons License 2002.05.08 0 0 45
rinpoce,

te egyelőre tartsál inkább ott, ha már ekkora nagy magyar vagy, hogy végre megtanulod a különbséget az egyelőre és az egyenlőre szavak jelentései között.

Egyelőre nem tudod, és ez szerintem eléggé ciki.

Előzmény: rinpoce (12)
soldier22 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 44
FüligDzsimmy

"A választási ígéretek és a megvakósult program között mindig van különbség, főleg, ha koalíciós kormányról van szó."

Ezt jó lesz sokat mondogatnod magadnak.
És sokszor.

A mondat egyébként helyesen:

"A választási ígéretek és a megvalósult program között mindig van különbség, főleg, ha egy MSZP-vezette kormányról van szó."

Előzmény: James di Fulig (33)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.08 0 0 43
Itt van a fejemben az egész Budapest térképe. 10 évig laktam Bp-n, majdnem mindegyik kerületben albérletben.
Előzmény: big-lesz (38)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.08 0 0 42
Nagyformátumu se örült meg, csak ujragombolta a kabátot. Határozottan tetszenek az akcioi. Az biztos, hogy nem mindennapi emberrel állunk szemben. Szerintem a vaskos kétségbeesés fog eluralkodni a bal oldalon ugy egy év mulva...
Előzmény: kis pimasz (39)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.08 0 0 41
Érdekes reakcio... Én akkor szoktam megörülni, ha vesztek.
Előzmény: crvena zvezda (35)
Ratman Creative Commons License 2002.05.08 0 0 40
Neked ez a legnagyobb problémád, hogy hol van a korona?

Őrködj ott éjjel-nappal, nehogy elvigyék.

Tudod, egy országban azért vannak ennél sokkal fontosabb problémák is.

Előzmény: Dzsokonda (32)
kis pimasz Creative Commons License 2002.05.08 0 0 39
Nem!
Mindössze rinpoce őrült meg. Ebben hűen követte a Vezért, a Nagyformátumút.
Előzmény: rinpoce (-)
big-lesz Creative Commons License 2002.05.08 0 0 38
Csak a rend kedvéért, kedves rinpoce, ha jársz Pesten - tudd...

Ha a Keletibe érkezel, a Rákóczi úton balra :o), s miért érdemes arra kódorogni?
Hát ott van az Erkel szinház!
Tudom, nem a Nemzeti, ...

Nem csak gyűlésekre kell járni a székesfővárosba!
:o)))
big

Előzmény: rinpoce (22)
Nagydög Creative Commons License 2002.05.08 0 0 37
"Kíváncsi vagyok, hozzá mernek-e nyúlni a koronához. Egy óra, és minimum pár tízezer ember veszi körül az épületet."

Sot, az utak menten is ezrek fognak allni, ahogy odafele is. :)

Szerintem tokeletes helyen volt a korona a Nemzeti Muzeumban, es nem sok keresnivaloja van a parlamentben. De ha mar egyszer ott van, nem kene bolygatni.
A sokak altal oly hon szeretett es tisztelt Magyar Szent Korona jelkepisege nemileg kibovult. Mara a "Kenyeret es cirkuszt" taktika jelkepeve is valt.

Nagydög

Előzmény: Dzsokonda (32)
James di Fulig Creative Commons License 2002.05.08 0 0 36
Én úgy tudtam, nektek volt fontos a korona parlamentbe kerülése, nem nekünk a visszakerülése. Egyébiránt egyáltalán nem zavarna a visszakerülése, mert veletek ellentétben én úgy gondolom, a királyi hatalom jelképének semmi keresnivalója egy köztársaság parlamentjében. Ezt akkor is így gondolom, ha te ezzel nem értesz egyet, legfeljebb én nem háborodom fel azon, hogy neked más a véleményed. Sajnos a másik oldalról gyakran látok ilyet.

Szerintem ne az én kedvemért legyen szimbólum!

Ha tiltakoztak a vörös csillag eltávolítása miatt, hát tiltakoztak. Azért lekerült, vagy nem?

Előzmény: aszora (34)
crvena zvezda Creative Commons License 2002.05.08 0 0 35
Megörült hát, hisz nyert.
Te sírnál?
aszora Creative Commons License 2002.05.08 0 0 34
Ha nem érted, hogy miért fontos a korona, akkor majd csudálkozni fogsz. Mert legalább az SZDSZ-nek (de talán az MSZP-nek is) nagyon fontos lesz majd, hogy ne ott legyen. Talán hihetetlennek tűnik számodra e pillanatban, de komoly erőpróbára számítok koronakérdésben (ne legyen igazam, maradjon ott, ahol van egyelőre, de kicsi az esélye, hogy ne próbálják meg elmozdítani).

A te kedvedért legyen mondjuk szimbólum.
Szimbólum volt a vörös csillag is. Azt is leszedték mindenhol, pedig erdetileg az sem kommunista jelkép, és nem is lőtt le senkit. Mégis leszedték (és be is tiltották). Nagy balhé is volt (legalábbis itt Gödöllőn), a "baloldaliak" tiltakoztak, amikor az egyetem főbejárata fölül eltávolították. Pedig csak egy szimbólum. Mégis tiltakoztak.

Előzmény: James di Fulig (33)
James di Fulig Creative Commons License 2002.05.08 0 0 33
A választási ígéretek és a megvakósult program között mindig van különbség, főleg, ha koalíciós kormányról van szó.
Azt egyébként soha nem fogom megérteni, miért fontos, hogy a korona a parlamentben legyen. Én úgy gondolom, hogy korona általában királyságok szimbóluma szokott lenni, Magyarország államformája viszont pillanatnyilag köztársaság.
Igazad van, egyik kormány sem teljhatalom, és ez így van jól. Ha az lenne, azt diktatúrának hívnák. Éltem egy ilyen utolsó évtizedeiben, a hátam közepére sem kívánom mégegyszer. Gondolom ebben egyetértünk.
Minden kormánynak vannak ostoba döntései, ha valaki meg tudja akadályozni őket azok végrehajtásában, ám tegye, ezért jó a demokrácia.
Előzmény: aszora (31)
Dzsokonda Creative Commons License 2002.05.08 0 0 32
Kíváncsi vagyok, hozzá mernek-e nyúlni a koronához. Egy óra, és minimum pár tízezer ember veszi körül az épületet. És ők nem a METÉSZ nyugdíjasai lesznek, akiket Kuncze pribékbelügyminiszter rendőrei meglögdöstek és gumiztak. Ők nem fognak elmenni onnan. Akkor éjszaka akarják kilopni a koronát? Mint a tolvalyok? Úgy is hacacáré lesz. Veszett ügy ez. Az új kormány veszett ügye. Csak bukni, és nagyobbat bukni lehet rajta. Meglátjuk mi lesz.
Előzmény: aszora (29)
aszora Creative Commons License 2002.05.08 0 0 31
OK.
Majd figyeld a különbséget Medgyessy (megvalósuló) programja, és választási ígéretei között, nem lehelletnyi lesz :-)

Mindenesetre a kormány az alkotmányba szerette volna emelni a "koronatörvényt", de az ellenzék "nem engedte". Megtehette, mert nem volt ki a 2/3. Egyik kormány sem teljhatalom, a leendő sem lesz az :-)
A termőföldek külföldi eladását is szerette volna Horn, de az akkori ellenzék "nem engedte".
A népszavazási kezdeményezés ellenére gyorsan át akarták nyomni a törvényt a parlamenten, Göncz "engedte", az Alkotmánybíróság viszont "nem engedte". Ez csak egy példa.

Előzmény: James di Fulig (30)
James di Fulig Creative Commons License 2002.05.08 0 0 30
A tiltakozás és a "nem engedjük" között azért fel lehet fedezni egy leheletnyi különbséget.
Előzmény: aszora (29)
aszora Creative Commons License 2002.05.08 0 0 29
"nem engedjük" - értsd úgy, hogy "mindent megteszünk, hogy ne így legyen".
Annak idején az szdsz-es Új Degeneráció is rendezett tiltakozó "koronabulit", én nem tehetek arról, hogy csak kb. 50 embert érdekelt, a parlamentbe pedig már másnap tízezrek akarták megnézni...
A tiltakozás pedig nem a baloldal privilégiuma.
Előzmény: LAJKA (28)
LAJKA Creative Commons License 2002.05.08 0 0 28
Úgy látom, itt Viktor-fan túlerő van (hoppá, micsoda elegáns verstechnika), de talán ezért is érdemes felvetni:
- MIt kell azon érteni, hogy "nem engedjük" ? Átnevezni a Terror Házát, vuisszavinni a koronát, stb. (Én nem tudom, mi a jó név, hely, ill. egyáltalán nem érdekel ez aprobléma). De mit értettetek azon, hogy nem engedjük?
Ha pl. a koronát a Parlament határozata alapján (hisz csak igy lehet) a koronaörség fogja, és már szállitja, akkor mi lesz? Elállja az utat OV és a polgári sejtek fala? Szóval, mire kell itt számitani?

James di Fulig Creative Commons License 2002.05.08 0 0 27
Egy kormányváltás nem kormányváltó hangulat következménye szokott lenni? Persze ezen nem azt kell érteni, hogy mindenki kormányt akart volna váltani, tekintve, hogy olyan még nem volt.

Egyébiránt ki fél, és kitől?

Mikor fasisztáztam?

Szerinted én a torkodnak estem?

Előzmény: Scourge2002 (26)
Scourge2002 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 26
No, te felebarát, értsd meg végre az általad kifogásolt mondat jelentését! Kovács elnök (no meg mindenki más a pártban, meg a msáik pártban is), egyfolytában azzal jött 7-e előtt, hogy mpedig kormányváltó hangulat van, és az emberek többsége a baloldallal szimpatizál. Aztán ott van még ma is a köztereken az a bárgyú mosoly, meg, hogy "Velünk az ország". Namost, ha állítolag velük az ország, meg őket akarja a nép, meg ilyenek, akkor engedd már meg, hogy azt kérdezzem: Miért félnek attól a néptől, ami állítólag velük van? Nem kérdőjeleztem meg az mszp-győzelmet! Csak megkérdeztem, hogy mire a szájtépés, és mire a fasisztázás. Ennyi.

S mint jómagad is láthatod észrevettem, hogy vitaforumon vagyok, mint ahogy ebben a pillanatban is viatkozunk, vagy mifene.

Engem nem az ellenvéllemény, hanem az értetlenkedés zavar. A gratulációs hozzászólást, melyet később fikázásnak minősítettem, először megpróbáltam lazán megválaszolni. Nem estem a torkodnak, így nem hinném, hogy állíthatod: zavar az ellenvélemény, és negligálok minden nem azonos nézettel bíró hozzászólót.

Előzmény: James di Fulig (25)
James di Fulig Creative Commons License 2002.05.08 0 0 25
No igen, a kritikát lehet fikázásnak is hívni. Hidd már el, engem a legkevésbé sem zavar, hogy más a véleményed. Egyébként meg észrevehetnéd, hogy ez itt egy vitafórum, ahol nem csk abban az esetben szabad a hozzászólásokra reagálni, ha az illető egyetért a másik által leírtakkal. Ebből nekem sajnos úgy tűnik, téged zavar az ellenvélemény.
Azért azt még megkérdezem, hogy a Fidesz is állítólag nyerte meg a választásokat '98-ban?
Előzmény: Scourge2002 (24)
Scourge2002 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 24
Nos, nekem nem tűnt fel. Mivel viszont te így értelmezted, valóban hibát követtem el a fogalmazásban, hiszen nem voltam arra tekintettel, hogy más nem biztos, hogy ugyanúgy fogja érteni mint én, azt amit én írok. Mivel bizonyos szavakat, kifejezéseket úgy használunk, ahogy azt környezetünktől megtanultuk, sőt még alakítunk is rajta, továbbá mindannyian más környezetben nőttünk fel, és mindannyian mások vagyunk, ezekből küvetkezik, hogy nem ugyanazt értjük ugyanazon kimondott kifejezés alatt.

Az "állítólag" meg nem kérdőjelez meg semmit, csupán annyit állít, hogy jómagam nem számoltam szavazatokat, és csupán hírekből értesülök ilyen jellegű információkról, így számomra az a dolog, hogy az mszp megnyerte a választásokat több médium egybehangzó állítása, ettől lesz "állítólag" az állítás.

Így már érted, hogy én hogyan használtam ezt a szót?

Scourge

Ui.: Ugyanakkor nem értem, hogy te mi alapján kezdtél rögtön fikázni? Vagy ez egy ilyen szokás-dolog kérdése? Valaki ír valamit, erre megnézzük, hogyan lehet frappánsan lefikázni, csak azért mert nem egyezik a vélemény? Ugye nem szdsz-szavazó vagy, azok állítólag a toleranciát hírdetik.

Előzmény: James di Fulig (21)
fxor Creative Commons License 2002.05.08 0 0 23
"De engedd már meg, hogy fidesz-szavazó maradjak." nehezet kérsz a toleráns-liberális-demokrata baloktól. :-O
Előzmény: Scourge2002 (19)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.08 0 0 22
Az az igazság, hogy a Köztársaság térre elvböl sem járok. A Kossuth tér, Disz tér az rendben van , de a Közt.tér? Hol van az? Én mint vidéki mi a szrnak kodorogjak ott?
Előzmény: pannonbetyár (17)
James di Fulig Creative Commons License 2002.05.08 0 0 21
Nos nézzük!

Engem a legkevésbé sem zavar, hogy Fidesz-szavazó vagy. Tudod, szerintem nem jó, ha mindenki egy pártra szavaz.
Megjegyezném, nem vagyok MSZP-szavazó.
Mellesleg a graulációt az állítólag szó miatt kaptad. Ugyanis ha neked nem tűnt volna fel, ezzel éppen megkérdőjelezted a másik oldal győzelmét.

Előzmény: Scourge2002 (19)
tüzes fal Creative Commons License 2002.05.08 0 0 20
Minek tolta volna le?
Hiszen ott volt a szád.
Előzmény: pannonbetyár (17)
Scourge2002 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 19
Miért kellene nekem elegánsan elismernem? Már az sem elég neked, ha csak úgy szimplán elismerem? Ugyanis elismerem az MSZP megnyerte a választásokat. Nem említek semmiféle csalást, semmiféle visszaélést. Megnyerték és kész. De engedd már meg, hogy fidesz-szavazó maradjak. Volt valami gratulálós topic is, ott én is gartuláltam neked (mint általában minden ismeretlen mszp-snek). Nem számítottam rá, hogy viszontgratulálnak a gratulálás miatt. :)
Előzmény: James di Fulig (16)
rinpoce Creative Commons License 2002.05.08 0 0 18
Hát ez az! Ha nem észt tartasz a fejedben! A dolog sokkal csingásabb, és továbbra sem publikus... Szerintem a jobbak tudják, remélem nem reklámoznak....
Előzmény: pannonbetyár (17)
pannonbetyár Creative Commons License 2002.05.08 0 0 17
az egyik engedetlenségedet - ha nem haragszol meg - elárulom, ne furdalja itt mindenki oldalát 5 évig a polgári kíváncsiság.

Egyszer bátran odaszartál a Köztársaság térre, épp szemben a szoci székházzal.
Hős cselekedet volt, kifejezted benne a véleményedet a 40+4 évről.

Még bátrabb lett volna, ha letolod a nadrágodat is...

Előzmény: rinpoce (5)
James di Fulig Creative Commons License 2002.05.08 0 0 16
Látom neked is sikerült elegánsan elismerned a másik oldal győzelmét. Engedd meg, hogy gratuláljak hozzá!
Előzmény: Scourge2002 (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!