Keresés

Részletes keresés

Probatbicol Creative Commons License 2002.05.01 0 0 23
Ezek nem releváns nyilatkozatok, hanem inkább tiltakozások. Azt kellene Medgyessznek feketén-fehéren kimopndania, hogy mit kezd ezzel az üggyel, ha kormányra kerül. Már csak a miheztartás végett.
Előzmény: Vajk (20)
K.Pista Creative Commons License 2002.05.01 0 0 21
Ne fáraszd magad,már jópárszor elszólta magát.
Előzmény: toloba (9)
Vajk Creative Commons License 2002.05.01 0 0 20
AZ MSZP AGRÁRMINISZTER-JELÖLTJÉNEK REAGÁLÁSA

Megdöbbentőnek tartom, hogy a leköszönő kormány ilyen privatizációs lépésre készül - mondta az MTI-nek Németh Imre, az MSZP agrárminiszter-jelöltje, reagálva Orbán Viktor bejelentésére, miszerint több százezer hektár földterület értékesítését teszik lehetővé annak érdekében, hogy a helyben lakó gazdák földhöz juthassanak.
Németh Imre a bejelentést kommentálva érthetőnek nevezte, hogy miért kellett halogatni a választási eredmények kihirdetését, és mihez kellett az idő.Úgy fogalmazott: mindenki számára világossá válhat, hogy miért született egy feudális intézmény a harmadik évezredben Nemzeti Földalap fedőnév alatt; a Fidesz birtokrendezés alatt az állami földtulajdon leosztását érti a klientúrának.
Ezt az állítását Németh Imre azzal támasztotta alá, hogy a családi gazdaságok még egymilliárd forintos hitelösszeghez sem férhettek hozzá, míg a tizenkét állami gazdaságnak 17 milliárd forint jutott.
Németh Imre szerint "megdöbbentő, hogy a narancsbárók, akik a tizenkét állami gazdaságot megszerezték, most földbirtokossá is akarnak válni", amihez Orbán Viktor és a leköszönő kormány segédkezet nyújt.
Az MSZP agrárminiszter-jelöltje aláhúzta: "nyomatékosan felszólítjuk a kormányt, hogy fejezze be a legnagyobb magyar állami tulajdon elherdálását ügyvezető időszakában".

SZDSZ-REAGÁLÁS

Az SZDSZ felszólítja a kormányt, hogy már ne hozzon olyan döntéseket, amelyek a jövőt terhelik és amelyek nyomán ellenőrizhetetlen módon költik a közpénzeket, hanem készüljön a kormányzati munka átadására - nyilatkozta a párt elnöke az MTI-nek kedden.
Kuncze Gábor megdöbbentőnek tartja a kabinet keddi ülését követően elhangzottakat, amelyek szerint az állami tulajdonban lévő földeket versenytárgyalás formájában azonnali értékesítésre tűzik ki.
Az SZDSZ elnöke megjegyezte, hogy információik szerint az autópálya-építésekkel kapcsolatban nagy összegben kötnek műszakilag elkészületlen tervekre szerződéseket a Vegyépszerrel. Kitért arra, hogy tudomásuk szerint megindult a Bábolna Rt. privatizációja is, és szerinte a fent említett sorba illik az a kijelentés, hogy a kormányváltásig megpróbálják felvásárolni a Mol gázüzletágát.
- Jól működő, stabil demokráciákban egy bukott kormány már nem az állami vagyon széthordásával, a közpénzek elherdálásával és nem is a következő kormányzati ciklus megterhelésével kell, hogy az idejét töltse, hanem azzal, hogy rendezett formában adja át az államügyeket - fogalmazott Kuncze Gábor.

A MOSZ ELNÖKÉNEK REAGÁLÁSA

Orbán Viktor változatlanul ragaszkodik ahhoz a tévhitéhez, miszerint a magyar mezőgazdaság centrumába a földbirtok-politikát kell állítani - reagált Nagy Tamás, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke Orbán Viktor keddi bejelentésére, miszerint több százezer hektár földet kíván a kormány juttatni a helyben lakó gazdáknak.
Nagy Tamás szerint "a miniszterelnök még mindig nem jött rá arra, hogy jelenleg a legfontosabb kérdés a magyar mezőgazdaságban a jövedelempolitika, ezt kell helyreállítani". Hozzáfűzte: ha jövedelem van a mezőgazdaságban, akkor érdemes földbirtokot vásárolni, földet bérbe adni, továbbá a szűkös erőforrásokat piacfejlesztésre és egyéb fejlesztésekre fordítani az uniós csatlakozásig.
- Úgy gondolom, jó lenne, ha a legnagyobb ellenzéki párt vezetője rájönne arra, hogy ma Magyarországon mind a családi, mind a társas őstermelői kör veszteségeket szenved pontosan azért, mert a jövedelempolitika nincs helyreállítva - mondta a MOSZ elnöke.

FIDESZ-REAGÁLÁS

A Fidesz üdvözli a kormány keddi döntését, amely szerint az állami tulajdonban lévő földeket versenytárgyalás formájában azonnali értékesítésre tűzik ki.
Deutsch Tamás, a Fidesz alelnöke az MTI-nek kedden elmondta: a döntés mögött az a szándék húzódik meg, hogy a földéhség enyhítésével további fejlődési lehetőséget biztosítanak a magyar gazdáknak, a családi gazdaságoknak.
A Fidesz alelnöke szerint a döntés nyomán az érvényes jogszabályok adta keretek között, a jogszabályok maradéktalan betartásával a magyar gazdák válnak a magyar termőföld tulajdonosaivá.
- Ezzel egyszer és mindenkora elejét lehet venni annak, hogy a magyar termőföld külföldiek tulajdonába jusson - tette hozzá.
Deutsch Tamás szerint több mint árulkodó a szocialisták és a szabad demokraták első reakciója.
- Azt a kimondott-kimondatlan szándékukat tükrözi, hogy ők a magyar termőföldet nem a magyar gazdák, a családi gazdaságok tulajdonába szeretnék adni, hanem szeretnék lehetővé tenni azt, hogy a jogi személyiséggel rendelkező társaságok föltulajdon-szerzésén keresztül külföldiek is földet vásárolhassanak - vélekedett.
Deutsch Tamás szerint a kormány döntése azért is helyes, mert nem csak 1998-ban, hanem 2002-ben is arra a programra szavazott a vidéki Magyarország, hogy a magyar termőföld a magyar gazdák, a családi gazdaságok tulajdonában legyen. +++

Előzmény: Vajk (17)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.01 0 0 19
Igen, de más egy pártelnöki és más egy kormányfői állásfoglalás.
Előzmény: Vajk (17)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.01 0 0 18
Miért kellene azt megvárni?
Előzmény: Törölt nick (15)
Vajk Creative Commons License 2002.05.01 0 0 17
elmondta, nem?
ha nem is mp, de kovács és kuncze maci igen.
Előzmény: Probatbicol (12)
könnybe lábad a valagam Creative Commons License 2002.05.01 0 0 16
4500 van neki... szerinted ebből kiderül? elszólta magát?! :) ehh, gyerekek, viccesek vagytok.
Előzmény: Fidélia (13)
K.Pista Creative Commons License 2002.05.01 0 0 14
Várjá,még nem készítették fel a tnácsadók a nyilatkozatra.
Előzmény: Probatbicol (-)
Fidélia Creative Commons License 2002.05.01 0 0 13
én nem tudok segíteni ebben

Olvasd el a hozzászólásait,hátha okosabb leszel tőlük:O)

Előzmény: könnybe lábad a valagam (10)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.01 0 0 12
Na szóval, Orbán világossá tette a leköszönő kormány álláspontját, Medgyessynek el kellene mondania az övékét, különben sosem látott jogi és politikai zűrzavar keletkezik.
Fidélia Creative Commons License 2002.05.01 0 0 11
Te úgyis annak értelmezed,akár hogyis van a valóságban.
A balsiktól meg ezt xokhattuk meg.
Előzmény: toloba (9)
könnybe lábad a valagam Creative Commons License 2002.05.01 0 0 10
nem fogom bemásolni.
Előzmény: Fidélia (8)
toloba Creative Commons License 2002.05.01 0 0 9
Akkor a helyzet jelenleg aljas rágalom! Nemde?
Jobbsiktól megszokhattuk.
Előzmény: Fidélia (8)
Fidélia Creative Commons License 2002.05.01 0 0 8
a mélt is ide lehet másolni,és akkor a helyzet ugyanaz.
Előzmény: könnybe lábad a valagam (7)
könnybe lábad a valagam Creative Commons License 2002.05.01 0 0 7
akkor küldje el valaki mailben ;-)
Előzmény: Fidélia (6)
Fidélia Creative Commons License 2002.05.01 0 0 6
ne provokáld ki hogy leírja,éppen elég sok ember lett letiltva miatta e nélkül is.
Előzmény: könnybe lábad a valagam (4)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.01 0 0 5
reggel az ATV vilagossa lett teve ...

de ha csak a a magyarnemzetet olvassatok, onnan nem fog kiderulni ...

i-n

Előzmény: Probatbicol (-)
könnybe lábad a valagam Creative Commons License 2002.05.01 0 0 4
honnan veszed, hogy prob=juszt? tényleg kíváncsi vagyok... :)
Előzmény: Törölt nick (2)
vizsla24 Creative Commons License 2002.05.01 0 0 3
Probatbicol=Juszt???
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.01 0 0 2
Szeretem, mikor többezer hektárnyi birtokkal megáldott milliárádos médiamogulog aggódnak a nép egyszerű fianért és lányaiért. Ugye fura egy szitu, továris Juszt?
Előzmény: Probatbicol (-)
Fidélia Creative Commons License 2002.05.01 0 0 1
Lehetőleg erről is a DIE WELT-ben.
Előzmény: Probatbicol (-)
vizsla24 Creative Commons License 2002.05.01 0 0 0
Egyetértek, nyilatkozzon. Fejtse ki, hogy mitől van esetleg félnivalója a gazdáknak, vagy mitől nincs. Sokkal tisztábban látnánk.
Előzmény: Probatbicol (-)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.01 0 0 topiknyitó
Az állami földek gyorsított eljárással történő eladásának ügyében Medgyessy Péternek kötelessége volna megszólalni. Világossá kellene tennie a leendő kormány álláspontját a kérdésben.

Mégpedig azért, hogy esetleg ártatlan kisemberek sokasága ne kerüljön bajba, ha ilyen szerződést köt vagy ilyen megkötésére veszik rá. Senki ne hivatkozhasson jóhiszeműségre, ha előre megmondják neki: mire számíthat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!