Keresés

Részletes keresés

Hettie Creative Commons License 2002.05.02 0 0 90
Es lattal mar korhazat noverek nelkul??? Vagy kepezze magat minden nover orvosnak, es akkor a problema lezarva? Nem kell az egezsegugyhoz erteni ahhoz, hogy eszrevedd az egeszsegugy peldajan keresztul, hogy nem mindenkinek, es nem mindenhol van lehetosege arra, hogy az igyekezete anyagi joletet produkaljon.
Előzmény: Ódri (88)
Hettie Creative Commons License 2002.05.02 0 0 89
Ha nem is lopas miatt, de csalas? (nem tudom, nem emlekszem pontosan) Varhegyi helyettes kulturalis allamtitkar ellen itelet szuletett.
Előzmény: Ódri (86)
Ódri Creative Commons License 2002.05.02 0 0 88
Direkt nem irtam semmit az egészségüggyel kapcsolatban, hiszen nem értek hozzá, nem tudom, hogy nekik milyen lehetőségeik vannak. De biztos vannak, mert lehetőség mindenhol van.
Amúgy meg nyomorgó orvost még nem láttam...
Előzmény: Hettie (85)
Hettie Creative Commons License 2002.05.02 0 0 87
A masik dolog pedig, hogy nem volt szep toled, hogy a nagybatyadat hozod fel, mint "szegeny munkanelkulit", akit ugye azert rugtak ki, m ert sokat iszik. Ebben az orszagban a legtobb ember azert lett munkanelkuli, mert megszunt a munkahelye, es nincs ahhoz megfelelo kepzettsege, hogy uj helyet talaljon. Itt most foleg azokrol beszelek, akik hosszu evek ota munkanelkuliek, es akik szamara ez a kormany semmit nem tudott felajanlani, illetve ami meg rosszabb, oket hibaztatja. Biztos olvastad, az index is lehozta, hogy a nemet focista Effenberg is hasonlo hurokat pengetett, mint most te, es ez az ottani kozvelemenynek/politikusoknak egyeltalan nem tetszett. Meg Stoibernek sem. Nehogy mar a 40 feletti munkanelkuli hibaja legyen az, hogy nem tud elhelyezkedni egy olyan munkaeropiacon, ahol a huszoneveseke a vilag... Talan ez is a 40+ hibaja lenne?
Ódri Creative Commons License 2002.05.02 0 0 86
Ezt én se tudom, mert ha jól hiszem Slecht nem volt kormány tag más embert pedig nem nagyon fogtak perbe lopás miatt.
Előzmény: piero (84)
Hettie Creative Commons License 2002.05.02 0 0 85
Zorki azt hiszem megemlitette az egeszsegugyben dolgozokat, akik nagyon kicsi berbol elnek... talan szerette volna megtudni, hogyha ok igyekeznek, akkor jobban tudnak-e elni. Szerinted mi a megoldas a szamukra?
Előzmény: Ódri (83)
piero Creative Commons License 2002.05.02 0 0 84
Azért most már így, miután eldőlt a választás valaki elmondhatná végre konkrétan mit lopott el a Fidesz-kormány. Az FVM körüli disznóságokat éppenséggel a kormányzati ellenőrzési hivatal tárta fel és kezdeményezett vizsgálatot.
Mit lopott el a Fidesz kormány? Mert ha lopott, és az ellenzéknek a parlamenti vizsgálóbizottságosdin túl nem jutott jobb eszköz a tolvajok elkergetésére, akkor valamennyien bűnsegédek voltak a "lopós" Fidesz-kormány mellett és akkor itt az ideje valóban a rendcsinálásnak, mert birka egy nép vagyunk, ha adóforintjainkon tökkel ütött politikusokat tartunk el.
Előzmény: Ódri (80)
Ódri Creative Commons License 2002.05.02 0 0 83
Akinek nincs nagy öntudata annak szüksége van külső behatásokra is. Gondolj csak bele, ezt teszed, amikor megkérdezed az asszonyt, hogy ez a nyakkendő jól áll-e.
Ugyanigy szükség van arra is, hogy az ember tudja, hogy áll a kormány, a politika, milyen esélyeink vannak. Nem mindegy, hogy negativ vagy pozitiv üzenetet kapsz.
Tudod, én valszeg többet utazok, mint te. És nem látom a baromi nagy különbségeket közbiztonságban pl. Mert csak a szerencsémen múlott, hogy nem robbantottak fel 7 éve Párizsban, Madridban néhány hónapja ellopták a táskáját a velünk utazó szlovén fiútól, kevés helyen javasolják, hogy éjszaka az utcán mászkáljunk, egy arab negyedbe be nem tenném a lábam egyedül, stb. Mit gondolsz Jospin miért bukott meg most Franciaországban? Egyre romlik a közbiztonság, és nem tud mit tenni ellene. Tehát kinn is csak ott jobb a közbiztonság, ahol elitebb negyedek vannak. De ez itthon is igy van.
Nem a munkanélkülieket hivom lumpennek. Bár mondjuk kedvenc nagybátyám munkanélküli. Kirúgták, a te szemléleteddel egy sajnálatra méltó ember, akit segéllyel kell támogatni. Pedig azért rúgták ki, mert túl sokat ivott. A munkanélküli segélyt is csak a kocsmába hordja. De ő a rosszabbik eset. Vannak olyanok is, akik azért lumpenek, mert csak sirnak, hogy nekik hú de milyen rossz, de véletlenül sem tenne olyasmit, amitől jobb lenne neki. Tudod lehetetlen nincs, csak tehetetlen ember.
Előzmény: zorki (78)
piero Creative Commons License 2002.05.02 0 0 82
Sharonra gondolsz, drágám?
Előzmény: AliceCsodaországban (74)
Ódri Creative Commons License 2002.05.02 0 0 81
Ugye az ember alapból mindkettőt akarja. Tisztességes is lenni, meg győzni is. Magyarország sajnos még nem nőtt fel a tisztességhez. Ezt bizonyitja, hogy a két hetes negativ kampány fordulatot hozott.
Előzmény: noway (76)
Ódri Creative Commons License 2002.05.02 0 0 80
Az emberek nagy része valóban hülye, eddig igazad van. Soha nem állitottam, hogy az Mszp irányitaná őket. De az ember hajlamosabb elhinni a rosszat, mint a jót. A baloldali médiából (és ők vannak többségben) csak és kizárólag negativumok, rossznak beállitott dolgok szerepeltek. Az folyt négy éven át, hogy az Orbán-kormány lopcsalhazudik (ami nyilván igy van, de csináltak jó dolgokat is, és ugye az lcsh dolog az összes többi pártra is vonatkozik).
Azt, hogy egy kormány mennyit lop nem lehet tudni. Senki nem tudja, csak az, aki ellopja.
Előzmény: noway (75)
Ódri Creative Commons License 2002.05.02 0 0 79
Mindig is beismertem, épp az előző hozzászólásomban is, hogy a polgári kormány valóban nem tökéletes. De mondjuk tökéletes kormány nem is létezik. Nem azt mondtam, hogy mindennel elégedett voltam az elmúlt négy évben, de nagy vonalakban, és a kormány alapvető felfogásával egyet értettem.
Nem hinném, hogy Orbán szavait szajkóznám, ugyanis nem voltam ott sem a Tfn, sem a Kossuth téren, sőt, nagyon sok más rendezvényen se. Életemben először a Műegyetemi kampányzárón hallottam Orbán beszédet teljes hosszábban. (Lényegében az irodám ablaka alatt volt a szinpad.)
Hidd el, hogy folyik hibaelemzés is, csak épp azt nem tárjuk a nagy nyilvánosság elé.
Képzeld igenis elgondolkoztam (nem foglalkoztam politikával néhány hónappal ezelőttig, azért kezdtem el pl itt is olvasgatni, hogy el tudjam dönteni kire szavazzak, legyen politikai véleményem.)
24 éves vagyok, a kilóim számát nem tudom pontosan. De arra pl emlékszem, hogy megdőlt egy igen rossz rendszer, aminek jónéhány vezető politikusa (a kisz és párttagságot most hagyjuk) most ismét hatalomra került (Megyó, Kovács, Horn, Lendvai, stb.)
Előzmény: AliceCsodaországban (74)
zorki Creative Commons License 2002.05.02 0 0 78
Ódri
Nincs baromi nagy öntudatom.
Csak szoktam gondolkozni.
Másik világról. Amit mondasz róla, ugyanazt hallottam múlt rendszerben is. ETA meg hasonló porszívók, meg ott a kábítószer stb. Meg ott a közbiztonság, egyéb. Aztán kimentem és egész mást tapasztaltam. Nem állítom, hogy akkor vagy ma tökéletes ott a világ. Nem is hiszem, hogy valamikor az lesz.
Csak vedd észre ugyanarra hivatkozol most, hogy itt miért jobb, mint amire ezelőtt húsz évvel hivatkoztak a komcsik. (Ha nem tetszik a szóhasználat megfelelővel behelyettesítheted.)
Aztán kimentem és azt láttam míg én kommunista szombaton vagyok addig ő szabad szombaton, s hogy én az ottani munkanélkülihez ( szóhasználatoddal: lumpen)képest is nyomorogtam akkor.
Azt láttam a nyolcvanas években, hogy Finnország hozzánk képest egy jóléti állam. ( Tanulmányaim szerint a huszas évekig majdnem gyarmat volt.)
"Az tetszett, hogy a kormány azt kommunikálta kifelé, hogy igenis mi is meg tudunk bármit csinálni, hogy az igyekvőket támogatta nem a lumpeneket, stb."
Akiket ma lumpeneknek nevezel, azok nagy része nem tehet semmit arról, hogy azzá vált. Dolgozott valahol, ahol megszünt a munkahelye, és semmilyen konvertálható tudása nem volt, de erről nem ő tehetett.
Lumpenek például a Te fogalmaid szerint az egészségügyben dolgozók is? Akik pipák, mert uyganazt az ötvenezres minimálbért kapják húszéves nővéri munka után, mint a kerttakarítók.
Ki is a lumpen?
Ezért vagyok én mérges, mert megint egy csettintéssel elintéznek embereket, magyar állampolgárokat.
Ő lumpen.
Előzmény: Ódri (71)
noway Creative Commons License 2002.05.02 0 0 77
Hogy egy ontopic hozzászólásom is legyen: én az idézett cikkben semmi repedést nem látok. Lovas kritizálja a kormányt, mert az nem eléggé szélsőséges. A választások előtt nem lett volna értelme, mert úgy tűnt, úgyis nyernek, a két forduló között pedig igazán nem volt oka panaszra, teljesen logikus, hogy most áll vele elő.
noway Creative Commons License 2002.05.02 0 0 76
Egyébként a Fidesz pozitív kampánya (pozitív, hm, mindenesetre sokkal kevésbé és burkoltabban negatív, mint az ellenzéké) valahol még szimpatikus is lenne, csak az a baj, hogy Orbán Viktor szemrebbenés nélkül dobta el, amikor úgy látta, hogy a negatív kampány hasznosabb. Az ember döntse el, hogy tisztességes akar-e lenni, vagy győzni akar, és ha az előbbit választja, akkor legyen tisztességes akkor is, ha úgy veszít.
noway Creative Commons License 2002.05.02 0 0 75
Mondjuk ki egyenesen: a magyar emberek nagy része hülye, és az MSZP irányítja a médián keresztül. Ezért kell a Fidesznek elültetnie bennük a pozitív gondolkodást, aminek persze nem az lesz az eredménye, hogy a továbbiakban a Fidesz irányítja őket a maga médiáján keresztül, hanem hirtelen egytől-egyig roppant önállóakká válnak, és önállóan felsorakoznak a Fidesz mögött.
Egyszerűbben ezt úgy is meg lehet fogalmazni, hogy az MSZP-re azért szavaznak az emberek, mert a média megszállta őket, a Fideszre meg azért, mert önállóan gondolkoznak.
Ha például megkérdezzük a szemmel láthatóan teljesen önállóan gondolkodó Ódrit, hogy miből gondolja, hogy "a polgári kormány kevesebbet lopott, mint az elődje", meg egyáltalán, honnan lehet azt tudni, hogy mennyit lop egy kormány, akkor biztosan nem azt fogja mondani, hogy megírták az újságok. Az önállóan gondolkodó ember az ilyesmit a priori tudja, ezért játszva dacol a megszálló média hatalmával.
Előzmény: Ódri (71)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.02 0 0 74
Ennek ellemére, szinte szó szerint azt szajkózod, amit Orbán Viktor mond. Miért nem lehet beismerni azt, hogy ez a kormány is hibás volt?
Miért nem a hibát elemzitek?
Az ország - beismerem, csak kicsivel nagyobb, de nagyobb fele - végül is nemtetszését fejezte ki. Ha ez csak 49% lenne, még akkor is el kellene gondolkoznod - mint ahogy ugyanezt elvárom a baloldaltól is - de te még a kritikát se nagyon viseled el, ahogy az alábbi hozzászólásaidból látom.

Nem tudom hány éves vagy, hány kilós vagy, de nem tudom emlékszel-e olyan alkalmakra, amikor egy bizonyos "karizmatikus vezető" a végromlásba kergette az országot.

Előzmény: Ódri (73)
Ódri Creative Commons License 2002.05.02 0 0 73
Érdekes, az a két és fél millió, aki rájuk szavazott, akkor ő nem látta? Annyira elenyésző a különbség a két oldal szavazati száma között, hogy nem lehet az ország legnagyobb részéről beszélni.
Nem, én soha nem állitottam olyat, hogy Fidesz olyan, mint a maszületett bárány. Csak azt mondom, hogy nem lop többet, mint mondjuk az Mszp-Szdsz bagázs. Tehát ilyen alapon nem lehet különbséget tenni köztük.
(Illetve én személy szerint úgy gondolom, hogy a polgári kormány kevesebbet lopott, mint elődje, mert a privatizáció nagy része, már lezajlott, amikor hatalomra kerültek.)
Előzmény: gala2 (72)
gala2 Creative Commons License 2002.05.02 0 0 72
Szvsz az emberek legnagyobb része ( Én nem nézem le a magyarokat, bocscscs) nem hülye, és igenis tudta, látta, tapasztalta ,amit a fidesz csinált. Vagy s.k. vagy egyzerűen közeli tapasztalatból
TE MERED ÁLLÍTANI, HOGY A FIDESZ TISZTA MINT A MA SZÜLETETT BÁRÁNY ?
Ha nem, akkor miről beszélsz ? Hogy láttál 1 embert, aki hallott olyanról, aki a szomszédjha annak ?

Énnekem pl hiába beszélsz a médiáról , csak mert az leadta ,amit a Kövér mondott. Addíg Pokorni a képünkbe hazudott. EZ a média hibája , JA .
Nektek.

Előzmény: Ódri (71)
Ódri Creative Commons License 2002.05.02 0 0 71
Csak az a legnagyobb baj, hogy a magyar emberek nagy része nem képes önállóan gondolkodni.
Örülök neki, hogy neked ilyen baromi nagy öntudatod van, de ezzel nem mindenki van igy.
Van olyan ismerősöm, aki azt mondta, hogy azért szavaz az Mszpre, mert a Fidesz lop*csal-hazudik. Visszakérdeztem: Honnan veszed? Válasz: Megirták az újságok. Hja, kérem, ez ám az önálló gondolkodás.
Varga bácsi mondott egy érdekes dolgot kedden: "90-ig orosz megszállás alatt éltünk,most pedig média megszállás alatt." Teljesen igaza van.
Melyik másik világról beszélsz? Esetleg arról a franciáról, ahol majdnem felrobbantottak a metróban, most meg a zsinagógákat robbantgatják, újabban rendszeresek a tüntetések, vagy arról a Németországról, ahol egy gimiben halomra lövi valaki az embereket, esetleg Spanyolországra, ahol az Eta fejti ki remek működését?
Én örülök, hogy Magyarországon élek, mert itt ilyenek eddig még nem nagyon fordultak elő.
Amúgy meg nem volt kötelező boldognak lenni. Lehet, hogy én fogalmaztam rosszul. Az tetszett, hogy a kormány azt kommunikálta kifelé, hogy igenis mi is meg tudunk bármit csinálni, hogy az igyekvőket támogatta nem a lumpeneket, stb.
Előzmény: zorki (58)
zorki Creative Commons License 2002.05.02 0 0 70
Ez az lővásárlás dolog még ravaszabb. :DDD
Feltételezve -de nem meg engedve-, hogy az elővásárlási joggal rendelkezőnek mégis van annyi pénze, hogy megvegye a földet.
Mit kap érte? Egy bérleti joggal terhelt földdarabot. Amiről a bérlőt 50 évig nem rúghatja ki.
Na jó, mondjuk kap bérleti díjat érte. De az a néhány vevő aki-feltéve, de nem megengedve-, megveszi a földet, képtelen lesz tulajdonosi jogait érvényesíteni a tőkerős bérlővel szemben, aki netán még a munkadója is lehet. Ez a bérleti díj egyszerűen bizonytalan összeg, ráadásul a mezőgazdaságban bármikor tönkre mehet egy gazdálkodó, aki épp csődja miatt nem fizet.
Szerintetek komolyan van olyan ember, aki úgy gondolja: Ezt a földet megveszem, mert 50 év múlva majd megművelhetem?

A legrosszabb nem is ez. Hanem, amit kedvenc volt foci szakíróm mondott: ezt azért kell megcsinálni, mert benne volt a Fidesz-MDF következő négy évre szóló programjában, és a vidék erre szavazott!

Na jó van akkor. Maradjanak négy évig, mert a vidék erre szavazott! (Megjegyzem négy év múlva már a vidék se szavazna rá.!)

Előzmény: AliceCsodaországban (66)
Ódri Creative Commons License 2002.05.02 0 0 69
Ezzel a saját sötétségedet igazoltad ismét.
Előzmény: Probatbicol (61)
Ódri Creative Commons License 2002.05.02 0 0 68
Az általad emlitett dolgok valóban tüntetések voltak.
1.De a keddi Tf beszéd egy beszéd volt, az emberek azért mentek oda, hogy meghallgassák. (Persze többen hallgaták, mint amennyien lenni szoktak egy beszéden általában. De a nagy létszámtól még nem volt tüntetés.)
2. a szombati Kossuth téri buli egy Fidesz kampánygyűlés volt. Egy pártnak nem szabad ilyet rendeznie kampányidőszakban? Az emberek elmentek, felvállalták a politikai véleményüket. Ettől még nem tüntetés. Nem kiabálták, hogy dögölj meg Megyó.
3. a Műegyetemi meg egy kampányzáró volt. Ilyet is szoktak ám rendezni.

De ha ezek mind tüntetések, akkor a szocik is tüntettek a Vörösmarty téren, a Városligetben, és valamennyi helyszinen, ahol Medgyessy megfordult az elmúlt hónapokban és beszélt.

Előzmény: Probatbicol (55)
Rézeleje Creative Commons License 2002.05.01 0 0 67
Ha lehet egy kicsit visszatérni a topic témájához:

Fölmerül a kérdés, hogy miből fog élni a Magyar Nemzet, amikor pártfogói ellenzékben lesznek? Nem lehet, hogy a hű csahosok (Lovas, Bayer etc,) éppúgy elkezdték a rugalmas elszakadást, mint az MDF? Kérdés, hogy mekkorát bírnak forgatni a köpönyegükön. Bár ami pl. Bayert illeti, tőle egy újabb 180 fok is kitelik.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.01 0 0 66
Igen, és úgy hangzik, mintha még kezet is kéne csókolni neki érte. Hja a mi Viktorunk... az utolsó pillanatban is ránk, földéhségben lévőkre gondol... egyem a kis szivit!

Remélem minél több embernek kinyílik majd a szeme!

Előzmény: Probatbicol (65)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.01 0 0 65
Ravasz dolog ez az elővásárlás amúgy. Színlelt szerződésekkel tökéletesen ki lehet golyózni az elővásárlásRa jogosultakat.

Ugyanis könnyedén le lehet játszani, hogy teszem azt X millió az ár, az elővételre jogosult tehát köteles ugyanennyit megadni. Szegénynek viszont messze nincs annyi, ezért kiesik a vételből, majd ezután eladják x/100-ért.

Szinte ellenőrizhetetlen.

Előzmény: AliceCsodaországban (64)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.05.01 0 0 64
Mondjuk az eredeti témától sikerült teljesen eltérni, de mindegy. Én is kiváncsi vagyok, hogyan fogja az MDF megmutatni a saját arcát.

És egyszer már leírtam: kormányzó szerepben, pénzeszsákokkal a hátunk mögött elviselhető a frakció vasfegyelme, de ugyanez pénz nélkül, már nem annyira kellemes. Lám, az MDF-nek sem jó ellenzékben a Fidesz hóna alól nézni az eseményeket.

Bár ami itt az utolsó napokban történik... szvsz. Vityka a zsebeket tömögeti, hogy még ellenzékben is csurranjon-cseppenjen a híveknek.

Iszonyat ez a földeladás. Mi az hogy elővételi joguk van a falubeli parasztoknak? Elővételi jogom nekem is van, ha az ikerház másik tulajdonosa, a szomszédom eladja a maga részét X milláért, én megvehetem, ha ezt megfizetem. De nincs! Miből gondolja Viki, hogy a faluban olyan pénzeszsákok vannak, akik megvehetik az állami gazdaságok földjeit? És ha vannak, azok mióta és mitől ilyen gazdagok, ha egyszer folyton a vidék szegénységéről, elmaradottságáról hallani?

Ezüst Sajó Creative Commons License 2002.05.01 0 0 63
"Ódri!
Zombinak lenni nem rossz, mert nem kell gondolkodni! :))"

Ódri a szőke zombikbébi! :-)

Előzmény: karcsi61 (41)
Ezüst Sajó Creative Commons License 2002.05.01 0 0 62
"Tehát mélységesen egyetértek Veled: nem kell szeretni a politikusainkat, a szeretet az tényleg egy más kategória."

A szerelem (szeretet) vak. Viszont a politikusok minden lépését kritikus szemmel kell figyelni, nem elvakultan hozsannázni, bármit is tesznek.

Ezért hüledezve nézem amint a bakfisok párás szemmel figyelik a vezér kinyilatkoztatásait. Nekik aztán teljesen mindegy, hogy van-e értelme annak amit mond.
Már azon sem lennék meglepődve ha egy forró hangulatú naggyűlésen a fehérneműiket dobálnák a színpadra Orbán "Beksztrítbojz" Viktor lábai elé.

Előzmény: Kötél László (60)
Probatbicol Creative Commons License 2002.05.01 0 0 61
Szerintem a normális állampolgár érzelmi viszonyulása a politikusokhoz az, hogy: kapd be.
Előzmény: Kötél László (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!