Angol nyelvű fórumokon beszélnek Görögországról sokat. Ott lehet tájékozódni (tripadvisor). Nyugodt most Kos, máshol az eső okoz gondot, a válság nem igazán okoz bajt egyenlőre.
Sziasztok! A Kosra utazóknak: Június 27-én az úti kritikus a Kos szigetén jelenleg nyaralóktól szerzett információk alapján úgy véli, hogy nem érdemes lemondani az odautazásról a menekült problémával kapcsolatos aggodalom miatt. Többen állítják, hogy a szigeten nyugodt a helyzet, és nincs akadálya a normális nyaralásnak. A világhálón olvasható teljesen friss élménybeszámolókban sok hotelvendég meg sem említi a menekült problémát. Egyéb szokványos pozitív és negatív dolgokat taglalnak, és ez jó jel.
A szeptember vége felé már kezd hűvösebb lenni, de fürdeni még azért akkor is lehet. Mi tavaly október első napjaiban jöttünk vissza és egy napot leszámítva végig jó idő volt. Azért én azt tanácsolom, hogy inkább a hó első felében utazzatok, ha tudtok. A nevem alatt van egy link, az ott található oldalon sok infót találsz Kos szigetről (is).
Kos városban sajnos vannak, a Psalidi strandon sokan voltak. Mi is ott voltunk és a közelben lévő üres hotelben szállásolták el magukat. Mi is láttuk őket tavaly és ahogy elnéztem ezt a cikket sajnos romlott a helyzet azóta:
Nekunk mki azt mondja ilyen miatt ne mondjunk le nyaralast! Oszinten szolva ha lemondanank nem is kapnank vissza a teljes eloleget,es most az eloszezoni arakhoz kepest mikor befizettunk sokkal dragabbak az utak.😌😞
Szia! Mi is ezt a körlevelet kaptuk. Nyugodtabbak lennénk, ha egy turistától hallanánk, ezeket aki nem rég jött haza Kos szigetről. Az utazási iroda, és a polgármester nem fogja azt hangoztatni, hogy most ne menjen senki oda, mivel ez a megélhetésüket jelenti.
sziasztok! erdeklödtünk az utazási irodánal,es ezt a választ kaptuk:
Tájékoztatás KOS szigetéről!A sajtóban megjelent cikkek és fotók szolgáltatnak okot arra, hogy a népszerű görög szigeten, Kos szigetén kialakult helyzetről információval szolgáljunk.
Mindenekelőtt kiemeljük, hogy a szigeten működő Thomas Cook képviselet naponta ad tájékoztatást a körülményekről. Ezek lényege, hogy Kos szigetén a turisták nyugalmát nem zavarja a menekültek érkezése. Képviselet vezetőnk a hét végén találkozott a polgármester helyettesével és a rendőrség vezetőjével. Értékelésük szerint felgyorsult az emigránsok fogadása és kezelése. Az eljárás idejére a part menti rendőrségi területen elzárva tartózkodnak, illetve a rendőrség épülete előtt van némi sorban állás a hivatalos ügyintézés ideje alatt. A sziget más részein bevándorlókkal nem lehet találkozni. Utasaink biztonságban vannak, zavaró körülmény nem akadályozza pihenésüket, így jelenleg sem az átfoglalás, sem a kötbérmentes útlemondás nem indokolt. Ha a fent vázolt helyzetben intézkedésre okot adó változás következne be, akkor természetesen azonnal intézkedünk.
A szigeten lehet biciklit is berelni,mivel 1 nagy hegy huzodik a szigeten a tobbi resz szinte teljesen sik.mikor par eve voltunk eleg sokan kozlekedtek igy 😀😄
Mi mindig motort béreltünk, mert olcsóbb és nagyobb élmény vele közlekedni, parkolni is könnyebb vele, főként Kos városban. Viszont megfelelő gyakorlat nélkül semmiképp nem javaslom a használatát: más közlekedési kultúra, helyenként erős széllökések, hegyi terepek, stb. Szinte minden évben láttunk motorosbalesetet :(
Az kölcsönzős emlékeim jó pár évvel ezelőttről valók, mert az utóbbi időben egyénileg oldjuk meg az utazást. Így a legfrissebb árak tekintetében nem vagyok "képben". De itt több kölcsönző címét is és árakat is találhatsz: kerékpár-motor-autó
Készülget egy térképes kereső is, ahol a szolgáltatásokra lehet keresni: Kos sziget szolgáltatás
Javasolnám az oldalam olvasgatását, a legtöbb kérdésedre szerintem választ kaphatsz. Több kiváló élménybeszámoló is felkerült az évek alatt az utazóktól és egyéb fontos infók is elérhetőek az oldalon: közlekedés, hol vásároljak, stb, stb...