Keresés

Részletes keresés

őszszakál Creative Commons License 2021.05.05 0 0 446

„igen, szellemi korlátodnak-logikádnak köszönd.. mulandóságodhoz való ragaszkodásod. -Ami szintén teremtésed eredménye!”

 

Magyarán szólva, mivel korlátolt vagyok, azért ragaszkodom a mulandóságomhoz. Ráadásul magam teremtem ehhez a feltételeket, körülményeket.

 

„Így számomra az a felfoghatatlan miért fogadható el számotokra mulandóságotok teremtése.. mintsem halál -talanságotok teremtése?”

Amennyiben tudod a haláltalanság teremtésének receptjét, hoci ide vele, de gyorsan!

 

„Az nyilvánvaló hogy jelen társadalmi rendszer-foglalkoztatás alkalmatlan rá, mert az értelmet,- hasznosságot olyan helyre súlypontozza, amitől az én-kép csupán a teremtményi állapot megvalósítására alkalmas.”

 

Mire kellene súlypontozni az értelmet, egy értelem-hasznosság követő társadalomnak, hogy a haláltalanság állapotába irányítsa az egyéneket? /Térdre, imához???/ 

Előzmény: evolúciómérnök (445)
evolúciómérnök Creative Commons License 2021.05.05 0 0 445

igen, szellemi korlátodnak-logikádnak köszönd.. mulandóságodhoz való ragaszkodásod. -Ami szintén teremtésed eredménye!
Így számomra az a felfoghatatlan miért fogadható el számotokra mulandóságotok teremtése.. mintsem halál -talanságotok teremtése?
Az nyilvánvaló hogy jelen társadalmi rendszer-foglalkoztatás alkalmatlan rá, mert az értelmet,- hasznosságot olyan helyre súlypontozza, amitől az én-kép csupán a teremtményi állapot megvalósítására alkalmas. 

 

Előzmény: őszszakál (443)
evolúciómérnök Creative Commons License 2021.05.05 0 0 444

amiért ezt ide írtad, az a TE logikai diktatúrád.

Előzmény: jogértelmező (442)
őszszakál Creative Commons License 2021.05.04 0 0 443

„De ami számodra nem érthető az le sincsen írva, mert a kérdéssel azt gondolod ledegradálnád magadat. 
Pedig a nélkül nincsen fejlődés csupán .. hiszti.”

Te amit leírtál a halhatatlanság elérése érdekében, az egy utópiára épülő, teljesíthetetlen „agyrém”. Ahogyan próbálod védeni, az meg a hiszti. :(

Előzmény: evolúciómérnök (441)
jogértelmező Creative Commons License 2021.05.04 0 0 442

" valóban azt diktálja a logika *várlakibbé válásnak van értelme*."

 

Ki az a logika, és milyen jogon diktál ?

Előzmény: evolúciómérnök (441)
evolúciómérnök Creative Commons License 2021.05.04 0 0 441

nem igaz hogy csak a zsákutca táblát mutogatom.
 írok útmutatóst is.
De ami számodra nem érthető az le sincsen írva, mert a kérdéssel azt gondolod ledegradálnád magadat. 
Pedig a nélkül nincsen fejlődés csupán .. hiszti.

-evolúció-tudatosodás- ...egyedfejlődés- ...-valóság-...-tér-...
/ minden a fejben dől el. amit gondolsz azt teremted. .. ha státuszra gyúrsz -csupán erőszak-ösztön*/*halandó/ hiszen létidő végességét vélelmezve, valóban azt diktálja a logika *várlakibbé válásnak van értelme*.

Haláltalanság eszmerendszerébe nem fér bele a tudásod mások feletti gyakorlása, lévén a világot teremtjük.. így értelem, de még a logika szerint is .. a többtudás nem csak felelősség .. de belátása annak is akik nem tud eleget az hibás világot teremt*/*fenntarthatatlant mulandót/.
Ha visszaolvasol ennek szellemében belátod... nem kérek számon olyant amiről ne írtam volna.

Előzmény: őszszakál (440)
őszszakál Creative Commons License 2021.05.01 0 0 440

Nem állítom, hogy a halhatatlanságba vezető úton járok úgy, mint ahogy azt Te magadról.  Azonban adhatnál némi útmutatót számomra. Azzal nem sokra megyek, ha a zsákutca feliratot mutogatod.  :)

Előzmény: evolúciómérnök (439)
evolúciómérnök Creative Commons License 2021.05.01 0 0 439

csúnyán elvagy tévedve.

az értelem a létet védi, itt már nincsen dominancia, ill. van hiszen a faj határozza meg a valóságot-teret.

Az ösztön dominanciája a falka alfái, de ebben az esetben az alfák erőssége-ügyessége a falka túlélését szolgálja.
A jelen emberiségben jelen lévő dominancia, pont az ellenkezőjét.
Az eszközöket információt a faj megosztására uralására-kihasználására használja. Valóban mondhatni evolúció terméke .. de zsákutca.
/a táplálkozási lánc szerinti evolúció, az emberi tudatosodásig tartott, a tudatosodással a táplálkozási mizéria, mint egy állókép meg állt. A táplálék és tudatosodó határán, akit már nem csak az éhség hajt.
Ennek mond ellent, a jelen társadalmi struktúra a mulandóság fenntartására berendezkedve ..megosztva az emberfajt ilyen olyan ürüggyel. Ez így legfeljebb is idomítás, hiszen értelemmel el nem fogadható./

Előzmény: őszszakál (437)
őszszakál Creative Commons License 2021.04.30 0 0 438

Kreativitása segítségével hódíthatta meg a világot a Homo sapiens (origo.hu)

 

A kreativitás, az öntudat és az értelem, evolúciósan kialakult +géneknek köszönhető, amivel kiszorította a Neander-völgyieket, a dominancia "jogán". :)

őszszakál Creative Commons License 2021.04.30 0 0 437

„a *dominancia* az emberi szókincs az ösztönlények falka mizériája.”

 

A dominancia, csupán az evolúció általánosan elterjedt eleme. /mindig az erősebbik kutya b@szik!/


Vagyis ahol egy bolygónyi "magát értelmesnek" tituláló fajban, jelen van a dominancia, a jelen technológia mellett s még sincsen egyedfejlődés.....”

 

Az egyedfejlődés, pontosan a dominancia következménye. A tudatosan külsőre, vagy habitusra válogatott tenyészetek, például a kutyák, beltenyészeti degenerálódása közismert. Hol van ebben az általános egyedfejlődés?


„/ez valami egészen más, bár jellegét tekintve a dominancia jegyeit hordozza vitathatatlanul. Ez nem örökség a technológia kivezetne, ha nincsen vallás-politika. mondhatni talán az emberek és az emberszabásúak harca . Az egyik gondolkodik, a másik tradíciót szokást - mintát követ../”

 

A gondolkodás következménye a tradíció, a bevált minták követése. Az már más kérdéseket indukál, hogy miért kell követni olyan mintákat, amiket az értelem már elavultnak, haszontalannak tekint? Egy hiedelemre épülő értelmes kultúrát, nehéz megszabadítani az elavult hitétől, amire épült. Az emberek szeretet, remény, hit nélkül nagyon elveszettnek érzik magukat egyénileg és társadalmilag egyaránt.  

Csak úgy mellékesen, az értelemre szorítkozó egyedfejlődés is a dominanciára hagyatkozik. :)

Előzmény: evolúciómérnök (436)
evolúciómérnök Creative Commons License 2021.04.30 0 0 436

a *dominancia* az emberi szókincs az ösztönlények falka mizériája.
Vagyis ahol egy bolygónyi "magát értelmesnek" tituláló fajban, jelen van a dominancia, a jelen technológia mellett s még sincsen egyedfejlődés.....
/ez valami egészen más, bár jellegét tekintve a dominancia jegyeit hordozza vitathatatlanul. Ez nem örökség a technológia kivezetne, ha nincsen vallás-politika. mondhatni talán az emberek és az emberszabásúak harca . Az egyik gondolkodik, a másik tradíciót szokást - mintát követ../

Előzmény: őszszakál (435)
őszszakál Creative Commons License 2021.04.28 0 0 435

Sok dologban egyezik a véleményem. Azonban, / ezen a bolygón történő események csak a nem értelmes lényeknek nem fájnak / ez a mondatod nagyon fején találta a szöget!

 

Az értelmes emberek számára a butaság, nagyon tud fájni. Főleg a miatt, hogy szélmalomharcot folytatnak ellene. Ennek okát is a dominanciaharcban látom, ami egy evolúciós örökségünk.

 

Ahhoz, hogy az altruizmus „szelleme” uralja el a bolygót, olyan tudásra kellene szert tennie az emberiségnek, amivel még sokáig nem fog rendelkezni. Az istenhívők paradicsoma, az örök életre szóló fájdalom és félelem nélküli világ odaát van. :(

Előzmény: evolúciómérnök (434)
evolúciómérnök Creative Commons License 2021.04.28 0 0 434

mióta az istenthiteket feltalálták az evolúció megrekedt, az ember tudatosodása egyed fejlődése.
Felváltotta az a teremtményi állapot, ahol a tudomány sem képes többnek lenni mint *újrahasznosítás-szemétben turkálás*, a gondolkodást felváltotta a foglalkoztatáspolitikia hierarchiájának való megfelelés kényszerűsége, s az ide való egyedek gyártása a szaporodás.
Így mivel az egyed valójában nem él, hiszen nem az élni vágyása motiválja csupán az ideológia rendszer kínálta lehetőségekkel gazdálkodva keresi értelmét-hasznosságát, belehal a valósággal-világegyetemmel való nem kontaktálásba.
Gondolom a történelmünk e kénti alakulását mára nem sokan látják. Mára az embernek lenni állapota, nem haladja meg az ön és közveszélyesség állapotát. Amit tudatlanság .. ebből fakadó félelmek tartanak csupán mozgásban.
/halandói létforma ideológia rendszere a létidó végességét, determinálja a születettbe. Így értelem szerint az egyed nem a világot választja lakhelyül csupán, az ideológia kínálta *kimért létidő*beni valakiségét éli. Ahol az értelmesség az ember embernek farkasa lehet csupán, lévén a táplálkozási lánc alapján épúlt fajon belüli hierarchia uralja, az egyedek tökéletesebbé válása helyett a tökéletesebb-értelmesebb civiliczáció létre jötte érdekében.
.. míg ha nem lenne istenhitek, az egyed szellemi szabadsága szerintin alkítaná az emberiség haláltalan létstruktúra szerinti civilizációját... ez mára elérhetetlen álom csupán , az elfogadott dogmatizmusnak hála/
Vagyis ebben a felállásban csupán idő kérdése mikor éli fel maga alatt a bolygót,  a szellemiség-társadalmi struktúra, valójában semmit nem változott egyiptomi fáraóságok óta.
Így valójában a tér-valóság-egészség-értelem látása sem, az egyedfejlődés csupán az illetékesek vél értelmességének -igazságainak terjedése.
/ ezen a bolygón történő események csak a nem értelmes lényeknek nem fájnak /
-evolúció-

őszszakál Creative Commons License 2021.04.27 0 0 433

Nem ígértek és nem várok csodát. Az jó lenne, ha nem érezném a világűr hidegét, mert egy fázós reumás vagyok. /a pokol tüze, meg túl meleg számomra/

Előzmény: sniffí (432)
sniffí Creative Commons License 2021.04.27 0 0 432

persze lehetsz fanatikus is.. s nem gép.

/mit ígértek ? mi vár oda át /

Előzmény: őszszakál (431)
őszszakál Creative Commons License 2021.04.27 0 0 431

/ csupán logikus vagy .. akár egy gép, nem pedig létező ki a létéért küzdd a tudatlanság homályát oszlatva. /

 

A nagybetűs LÉT-ért nem kell küzdeni, mert az volt, van, lesz. A létezés egyénre szabott változatáért kell megküzdeni mindenkinek, ami a születésétől a haláláig tart. Mind ezt, a tudatlanság sötét leple alatt, a tudás fáklyáját szorongatva. Akinek nagyobb a fáklyája (fuck youa), nagyobb életteret lát be. /dominancia/

Előzmény: sniffí (430)
sniffí Creative Commons License 2021.04.27 0 0 430

tanítják? elfogadtatják !
test lélek kombó tudathasadást előidézése segítségével...okán.
/ csupán logikus vagy .. akár egy gép, nem pedig létező ki a létéért küzdd a tudatlanság homályát oszlatva. /

-evolúció-
/-/

Előzmény: őszszakál (429)
őszszakál Creative Commons License 2021.04.26 0 0 429

Az előző hozzászólásomat korrigálom az utóbbival

 

Tegyük fel, hogy a lélek halhatatlansága, egy emberi óhaj, olyan kívánság, aminek teljesülését a halál biztosítja. Tekintsük az emberszabásúaktól kelteződve az emberi lélek fogalmát. Ez azt jelenti, hogy kezdete van a „hallhatatlan” léleknek, vagyis nem öröktől fogva létezik. Ebben az esetben sincs jelentősége a „reinkarnációnak”, mivel a testhez kötődés ideiglenessége, jelentéktelen a végtelenséghez, a halhatatlansághoz mérten. Azonban nagy jelentősége van annak, hogy mikortól számít a lélek megszületése. A fogantatás pillanatától, vagy a megszületéstől, az első léle/k/getvételtől? Ha ettől kezdve a lélek és a tudat közé azonosságjelet teszünk, csak akkor van jelentősége a „lélekvándorlásnak”, mint értelemszerű tanulási folyamatnak ahhoz, hogy valamikor az ÚT végéhez érkezzünk. Ha azonban az út végét a megsemmisülés, vagyis a visszavonhatatlan halandóság elérése jelenti, akkor bezáródik a kör, a lélekszületés és a lélekhalál képzeletbeli elválasztó pontjában. A buddhisták szerint is értelme van a halálnak. Vajon mit kezd magával egy halhatatlan lélek az örökkévalóságban, ahol már nincs hová fejlődnie, nincs mit tanulnia? Csak úgy van, mint valami, a nem semmi? Nem ezt nevezzük a Mindenható, mindentudó, halhatatlan Istennek? Annak az ideának, emberi óhajnak, amit hit alapú kívánságnak tekintünk. Azonban nem a buddhista filozófia szerint, ami tudvalevőleg nem a hitre van alapozva. Végül is, vagy halhatatlan Istenné, vagy semmivé válik a lélek. Az istenhit alapjául, a halhatatlanság vágya szolgált. Amíg ez a vágy nem csitul, az istenhit sem fog eltűnni magától.

Ellenben az anyag megsemmisülését, már az iskolákban tanítják. De még az energia sem megmaradó mennyiség egy megszülető, majd elenyésző univerzum esetében.  

Előzmény: őszszakál (428)
őszszakál Creative Commons License 2021.04.26 0 0 428

Tegyük fel, hogy a lélek halhatatlansága, egy emberi óhaj, olyan kívánság, aminek teljesülését a halál biztosítja. Tekintsük az emberszabásúaktól kelteződve az emberi lélek fogalmát. Ez azt jelenti, hogy kezdete van a „hallhatatlan” léleknek, vagyis nem öröktől fogva létezik. Ebben az esetben sincs jelentősége a „reinkarnációnak”, mivel a testhez kötődés ideiglenessége, jelentéktelen a végtelenséghez, a halhatatlansághoz mérten. Azonban nagy jelentősége van annak, hogy mikortól számít a lélek megszületése. A fogantatás pillanatától, vagy a megszületéstől, az első léle/k/getvételtől? Ha ettől kezdve a lélek és a tudat közé azonosságjelet teszünk, csak akkor van jelentősége a „lélekvándorlásnak”, mint értelemszerű tanulási folyamatnak ahhoz, hogy valamikor az ÚT végéhez érkezzünk. Ha azonban az út végét a megsemmisülés, vagyis a visszavonhatatlan halandóság elérése jelenti, akkor bezáródik a kör, a lélekszületés és a lélekhalál képzeletbeli elválasztó pontjában. A buddhisták szerint is értelme van a halálnak. Vajon mit kezd magával egy halhatatlan lélek az örökkévalóságban, ahol már nincs hová fejlődnie, nincs mit tanulnia? Csak úgy van, mint valami, a nem semmi? Nem ezt nevezzük a Mindenható, mindentudó, halhatatlan Istennek? Annak az ideának, amit emberi óhajnak, kívánságnak tekintünk nem buddhista filozófiák szerint. Vagy halhatatlan Istenné, vagy semmivé válik a lélek. Az anyag megsemmisülését pedig, már az iskolákban tanítják.  :-)

Előzmény: evolúciómérnök (427)
evolúciómérnök Creative Commons License 2021.04.26 0 0 427

-.-

a halandóságnak mi értelme van?

A halandóiság elfogadása miért értelmes?

A halandóiságot-halandóiságát elfogadó miért értelmes?

A halandóiságot -halandóiságát elfogadó , az micsoda?

/-azt tudom hogy a vallás-politika az emberiség rabszolgasorban tartásának kellékei, de a rendfentartók .. katonák ... TE...orvosok.. mijen szerepet töltötök be nem tudom.

-/-evolúció-tér-itt és most-buddhatours/-

őszszakál Creative Commons License 2021.04.25 0 0 426

A semmit, kategorikusan tagadom. A valami meg olyan, amivel viccelni is lehet.

 

/ az evolúció jellegéről  mikéntjéről , az értelemről csupán irodalmi-tárgyi ismereteid vannak. anyag vagy csupán "tégla a falban", nem kőműves. / /

 

Az evolúció értelméről beszélni olyan, mintha a mutációkat valami „felsőbb értelem” adagolná az evolúciós folyamatba. Igen, csupán téglák vagyunk a falban és nem a kőműves.:)

Előzmény: evolúciómérnök (425)
evolúciómérnök Creative Commons License 2021.04.25 0 0 425

nem tudom viccelsz e ?
/vagy ennyire futja, felhasználó szintű létező.  .. ami lehet  gép is akár, ami jellegét-megnyilvánulását tekintve ugyan olyan eseményeket-jelenségeket produkál .... ugyan az fut benne egy szoftver amt nincsen hogyan ki-miért átlépje.

/ az evolúció jellegéről  mikéntjéről , az értelemről csupán irodalmi-tárgyi ismereteid vannak. anyag vagy csupán "tégla a falban", nem kőműves. / /

Előzmény: őszszakál (422)
őszszakál Creative Commons License 2021.04.25 0 0 424

„Amennyiben a tér olyan (dinamikusan változó térfogató) valami, ami minden létezőt magában foglal, akkor:

1. a tér nem lehet határos önmagával

2. a teret az a semmi határolja, ami ugyancsak nem lehet határos önmagával

3. ezért valószínűbb az, hogy a határtalan semmiből pattant ki (az ebből következően határos) valami, mint az, hogy a határos valami hol határtalan semmivé, majd (a semmiből) ismét határos valamivé váljon”

 

Egy téridő-kvantum dinamikusan változó térfogatú, mivel egy kiterjedés nélküli pontból növekszik egy maximális térfogatra, majd összezsugorodik egy kiterjedés nélküli pontba. Addig tart a létezése, amíg határos önmagával. Ugyan akkor nem csak önmagával, hanem a kvantumtársaival is határos, méghozzá hézagmentesen. Ezzel alkotja a végtelen nagy struktúrát, a fluktuáló téridőt. Amit határtalan semminek gondolsz, az a végtelen nagy megnyilvánulatlan potencia. Ebből nyilvánulnak meg a téridő-kvantumok, a valamik, amik a dinamikus folytonosan megújuló struktúrát képezik.:)

Előzmény: lxt (423)
lxt Creative Commons License 2021.04.25 0 0 423

Valami

 

Amennyiben a tér olyan (dinamikusan változó térfogató) valami, ami minden létezőt magában foglal, akkor:

1. a tér nem lehet határos önmagával

2. a teret az a semmi határolja, ami ugyancsak nem lehet határos önmagával

3. ezért valószínűbb az, hogy a határtalan semmiből pattant ki (az ebből következően határos) valami, mint az, hogy a határos valami hol határtalan semmivé, majd (a semmiből) ismét határos valamivé váljon

És ez nem semmi.:-)

őszszakál Creative Commons License 2021.04.24 0 0 422

„az *itt és most * fogalom-értelmét hova tennéd?”

 

Az itt és most egy olyan vonatkoztatási rendszer, amit az öntudat magával hordoz, amíg a test létezik, amelyben lakol. A hely és az idő relatívan változó, ami a tartamaikat illeti, azonban az itt és a most az öntudathoz van rögzítve. Az öntudat, a hely és időszemlélő, a vonatkoztató addig létezik, amíg a teste, amelyben megnyilvánult. Viszont az anyag előtt megnyilvánult téridő kvantumok alkotta végtelen struktúra, örök létező. Vonatkoztató által nem megmérhető, de van, mert mi is benne vagyunk.

Előzmény: evolúciómérnök (421)
evolúciómérnök Creative Commons License 2021.04.24 0 0 421

az *itt és most * fogalom-értelmét hova tennéd?halál utánra tartogatod, vagy kipróbálod itt?fizika-kémia csupán a teremtés nyelvezete, nem A struktúra/ .. -evolúció-

Előzmény: őszszakál (419)
sniffí Creative Commons License 2021.04.23 0 0 420

 A halál nem old meg semmit csak az egyed kényelmét, jelen helyzetben.

/ de egyenlőre az a szitu.. az emberi civilizáció szellemisége nem alkalmas az életre, az egyedek oktatáson keresztüli programozása. Nem az élet képességet segíti, csupán a technológia .. technológián keresztüli birtoklást, favorizálja az életképesség értelmének.
Így valójában az ösztön diktálta birtoklást, s nem a faj szellemi fejlődését szolgálja. Vagyis az eszközhasználat nem a kényelmesebb- tágabb életvitelt.. , hanem csupán a fajon belüli hierarchiát - fenntartását szolgálja. Ez okozza azt a szellemiséget amitől a mulandóság elfogadható-nak tűnik. Így az egyed megeleégzsik a foglalkoztatáspolitika..- jogrend kínálta élet vitellel, ami szó szerint a mulandóságra épülten lehetőséget nyújt a bábától a sírt ásóig az értelmesség -hasznosság vélelmezésére.
/ *teremtők kik tudatlanságukban, mulandóságukat tartják fenn..-* /
// a birtoklással nincsen baj , a baj akkor van ha nincsen szellemi kontrol s *függőséget okozz*/*élősködés/. Mondhatni a lét élménytől nincsen hatásosabb tudat módosító .   :)  //-evolúció-

Előzmény: őszszakál (418)
őszszakál Creative Commons License 2021.04.22 0 0 419

A globális migráció, még csak éppen felfutóban van. Ha sikerül eltörölni a nemzeti határokat, akkor lesz igazán kihívás az együttélés a (jöttmentekkel). :(

Előzmény: sniffí (417)
őszszakál Creative Commons License 2021.04.21 0 0 418

A valóban intelligens lények elhagyják az élhetetlenné váló környezetüket, máskülönben kiszelektálja őket az evolúció. Ezen a bolygón mindenki élősködésre van „teremtve”, (ítélve), a túlélés okán. Elmenekülhetsz egy „értelem idea” utópikus világába, azzal még nem fogod megváltani a világot. :)

Előzmény: sniffí (417)
sniffí Creative Commons License 2021.04.21 0 0 417

valóban inteligens lények képesek megoldani, a bolygó el nem pusztulását.
/ amit írsz, az csupán élősködés, nem értelem ... -csupán önteltség okán/

Előzmény: őszszakál (416)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!