Keresés

Részletes keresés

Ferci Creative Commons License 2002.03.12 0 0 12
A Tesco, Interspar, Mediamarkt, tonnanyi szemet az bezzeg senkit sem zavar...

pont ez. veletlen lehet. :)

cybulka Creative Commons License 2002.03.12 0 0 11
1.A Gennyessy csak egy szar levelet küldött
2. Az országjáróban voltak egész érdekes dolgok
3. Lehet ,hogy én már halott vagyok ?
(( :)
waxxablaze Creative Commons License 2002.03.12 0 0 10
na persze csak a fidesznek kötelező leborulni az adatvédelmi biztos előtt.....főleg ha az Kaltenbach
Györgyit hagyjuk, aki akadályozza a sortűzpereket.....na azt hagyjuk
Előzmény: K.Trout (5)
waxxablaze Creative Commons License 2002.03.12 0 0 9
na persze csak a fidesznek kötelező lebporulni az adatvédelmi bizto előtt.....főleg ha az Kaltenbach
Györgyit hagyjuk, aki akadályozza a sortűzpereket.....na azt hagyjuk
Előzmény: K.Trout (5)
MrPink Creative Commons License 2002.03.12 0 0 7
Hol lehet perelni?
Mennyit lehet a perrel keresni?
Kulik Creative Commons License 2002.03.12 0 0 6
Horn Gyula válasza: Na és?
Előzmény: waxxablaze (-)
K.Trout Creative Commons License 2002.03.12 0 0 5
Az MSZP-nek csak annyit kell tennie, hogy megismétli azt a mondatot, amit olyan sokszor hallhattunk a Fidesz-től, amikor hasonló helyzetben számukra kellemetlen állásfoglalás érkezett, mondjuk, a főügyésztől vagy az ombudsmantól:
"X.Y. állásfoglalása számunkra jogilag irreleváns..."

Ld. pl. Györgyi Kálmán, ill. Gönczöl Katalin vagy Kaltenbach...

Előzmény: waxxablaze (3)
sesebese Creative Commons License 2002.03.12 0 0 4
én is gondoltam, hogy kellene nyitni egy ilyen topicot, csak dolog volt

azért kiváncsi vagyok, hogy az Országjárón kívül mit tudnak még a balos olvtársak felhozni, amit tudomásom szerint egyetlen halottnak sem küldtek meg szemben Pöpike levelével

Előzmény: waxxablaze (-)
waxxablaze Creative Commons License 2002.03.12 0 0 3
lehet bejelenteni a
várom az vizsgálat eredményét
addig is témához?
Előzmény: Ariel (1)
4RESK Creative Commons License 2002.03.12 0 0 2
megelöztél.
3000000 ember és a milleniumi országjáró, ami 1ébként nagy százalékban a külvárosok szeméttelepeit erösíti...
Előzmény: K.Trout (0)
Ariel Creative Commons License 2002.03.12 0 0 1
mintha az orban imazskozpont kicsit tobb ember adataival rendelkezene es kuldene a szarsagait nem egyszer hanem rendszeresen...

Előzmény: waxxablaze (-)
K.Trout Creative Commons License 2002.03.12 0 0 0
Milleniumi Országjáró...
waxxablaze Creative Commons License 2002.03.12 0 0 topiknyitó
kissé elsikkadt a tegnapi hir

Jogellenesen szétküldött kampánylevél
Az ombudsman az MSZP kampányról
március 12. 13:37

"Jogellenesen használta föl a választók adatait az MSZP, amikor mintegy hárommillió címzettnek küldte el Medgyessy Péter kampánylevelét – ezt Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos közölte levelében a szocialista párttal."

Az adatvédelmi biztos több panasz alapján helyszíni vizsgálatot folytatott az MSZP székházában a párt miniszterelnök-jelöltjének kampánylevele kapcsán, ennek nyomán mondta ki az adatkezelés jogellenességét – derül ki abból a levélből, amelyben Péterfalvi Attila ombudsman ismerteti vizsgálata eredményeit az egyik panaszossal.

A párt mintegy hárommillió címzettnek juttatta el Medgyessy Péter miniszterelnök-jelölt kampánylevelét decemberben.

Az adatvédelmi biztos – az MTI birtokába került levele szerint – a helyszíni vizsgálat során megállapította, hogy a Magyar Szocialista Párt a kampányleveleket illetően három adatbázist hozott létre.

A kiküldési bázisban azok szerepelnek, akik névre szólóan kaptak levelet. A visszaküldési nyilvántartásba azok adatai kerültek, akik a kérdőív visszaküldésével kinyilvánították, hogy kérik az MSZP kampányanyagait. A tilalmi lista pedig azoknak az adatait tartalmazza, akik jelezték, hogy nem kívánnak semmilyen kapcsolatot tartani az MSZP-vel.

A vizsgálat megállapította: megalapozott volt azok panasza, akik indítványukban kifogásolták, hogy névre szóló küldeményt kaptak, noha a telefonkönyvben adataik nem szerepelnek.

Péterfalvi Attila rámutat arra, hogy nyomozati jogkör hiányában nem áll módjában az adatok valódi forrását felderíteni. Mint megállapította, az adatkezelés három ok miatt is jogellenes volt.

A levél szerint az adatkezelés olyan vélt törvényi felhatalmazáson alapult – a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló törvény –, amelynek hatálya nem terjed ki a politikai pártokra.

„Politikai pártok a választási eljárásról szóló törvény alapján a személyiadat- és lakcímnyilvántartás központi szervétől, díjfizetés ellenében, a választás napját megelőző 20. napot követően juthatnak csak hozzá jogszerűen a választópolgárok adataihoz” – írta.

Az adatvédelmi biztos azért is jogellenesnek nevezi az adatkezelést, mert az információs önrendelkezési jog téves értelmezése miatt utólag kívánta az MSZP az adatgyűjtést a címzettekkel legalizáltatni azzal, hogy „tudomásul veszik", az adatbázis alapja a nyilvános telefonkönyv. Másrészt a kérdőíven nyilatkozatot kért arról, hogy a címzett nem kíván további kampányanyagot kapni a párttól.

Péterfalvi Attila jogellenesnek minősíti az MSZP ez irányú tevékenységét azért is, mert az adatkezelést a párt nem jelentette be előzetesen az adatvédelmi nyilvántartásba.

A levélben az ombudsman tudatja: felszólította az MSZP levélküldési kampányért felelős pártigazgatóját, hogy a jogellenes adatkezelést szüntesse meg, a jogellenesen létrejött adatbázisokat – tehát a kiküldési és tilalmi listát – semmisítse meg, és a megtett intézkedéseiről értesítse.

Az ombudsman tájékoztatta a panaszost arról is, hogy jogainak megsértése esetén az érintett bírósághoz fordulhat az adatkezelő ellen. „Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani" – írta.

A levélből kiderül, hogy személyhez fűződő jogai megsértése esetén a panaszos kártérítést követelhet, és jogosulatlan adatkezelés bűncselekményének gyanúja miatt feljelentést tehet az illetékes nyomozóhatóságnál.

Gál J. Zoltán szocialista kampányszóvivő kedden az MTI-nek elmondta, hogy az MSZP a törvényes határidőn belül írásban válaszol az adatvédelmi biztosnak.
MNO

szóval.... 3 millió sértett.....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!