Keresés

Részletes keresés

lakika Creative Commons License 2002.03.11 0 0 30
Úgy tűnik, neked mindent a szádba kell rágni; tessék:
1. Az önkényuralmi jelképek tiltottak.
2. Tekintsük az önkényuralmi jelképek halmazát. Tegyük bele az X nevű, a halmazben eddig még nem szereplő jelképet.

Következmény: X is tiltott önkényuralmi jelkép lesz.

Ha ezt nem tudod magadban levezetni, akkor ne is vitázz, mert nem tudsz gondolkodni. A vitához ugyanis ez elengedhetetlen, kulonben demagog szocsata alakul ki. Javaslom, surgosen fordulj a szabad sajtohoz magyarazatert, es ha azt elovastad, ird be ebbe a topikba. Akkor talan ugy tunhet, mintha lenne velemenyed.
Szerintem TE vagy itt a leggyengebb lancszem. Viszlat!

Előzmény: Mage (28)
Szolmizátor Creative Commons License 2002.03.11 0 0 29
Jusztnak akár igaza is lehet ..

Szerintem soha nem a szimbólumokkal van a baj, hanem azzal a pillanattal amikor egy-egy ideológia fanatizálódik és jelmondatokkal+jelkéekel kezdi mozgósítani a szélesebb tömegeket.

A keresztény hit is addig előre mozgatta a világot amíg nevében építetek. De attól a pillanattól, hogy AZ EGYETLEN ISTENI IGAZSÁGOT kellett megvédeni mindenki kezdett strigákat és más, a kereszténységet fenyeető rémeket látni. Így jelenhetett meg az inkvizíció intézménye, keresztes hadjáratok stb és papbácsik akik saját interpretációjukban közvetítették Isten akaratát.
És Isten nevében talán a horogkereszt+vöröscsillag nevében összesen elkövetett gyilkosságoknál is többet gyilkoltak.
Egy dolgot azonban kihangsúlyoznék; ezeket mindég emberek követték el, akik egy szép és magasztos eszme mögé bújva hajtották végre gonosztetteiket!!! Ezért nem seretem most sem, ha Isten nevét PR célokra használják. Szeretném, ha Isten nem venne részt a választási kampányban.

Amúgy a kommunizmusban sem az elvekkel volt a baj és még a hitleri ideológia (főleg filozófiai irányzat állapotában)is a legelején elég emberinek tűnt.

Mage Creative Commons License 2002.03.11 0 0 28
Szerintem pihent le kicsit. Jossz itt a hazugnak nevezessel. Irtam en ilyet?

Olvasd el, a topicnyito hozzaszolasban nem szerepel az, hogy be kene tiltani.
Akkor mit vitatkozunk azon, hogy milyen dolog volna betiltani?
Egyikunk se mondta, hogy tiltsak be. Honnan az otlet?

Előzmény: lakika (25)
Pdictus Creative Commons License 2002.03.11 0 0 27
--))), jjja, és azt hiszem, még a kiváló "orosz kapcsolatok" --)) melegen" --)) ajánlott jelképe is lehetne ....
Előzmény: Fine Tune (8)
Mage Creative Commons License 2002.03.11 0 0 26
Lakika, ha kicsit fellapozod a tortenelmet, es olvasol egy-ket kapcsolod iromanyt, akkor rajossz.
Itt nem csak arrol van szo, hany embert egettek meg maglyan (gyilkos), hanem mikrol szoltak bizonyos boszorkanyperek (alszent).

Az, hogy te mit veszel magadra, az a te dolgod. Ma az egyhaz nem eget meg embereket, es nincs akkora politikai hatalma, mint regen. Szerencsere.
Ez azonban nem sokat valtoztat a megtortenteken.

Az pedig, hogy mi a velemenyem a katolikusok moraljarol, hadd dontsem el en. Olaszorszag valoban jo pelda, vegulis akkora kereszteny orszag, hogy egy maffiozo, korrupt politikus sem birt gyokeret verni benne. Az meg tok elkepzelhetetlen, hogy egy ilyen kereszteny orszagban a szelsojobb elore torjon.
Na errol ennyit.

Előzmény: lakika (24)
lakika Creative Commons License 2002.03.11 0 0 25
Ugyanúgy hangzott el, ahogy leírtam. Minden szóra emlékszem, mert utána döbbentem és zavarodottan ültem még ott két percig (utána kikapcsoltam a TV-t). Hátha felvette valamelyik barátod, ismerősöd ezt az adást vidóra, nézd meg, és majd miután megnézted, gyere vissza, és próbálj engem hazugnak nevezni.
Előzmény: Mage (23)
lakika Creative Commons License 2002.03.11 0 0 24
Idézlek: "alszent es gyilkos szekta szuletett (kereszteny egyhaz)."
Vigyázz: ezzel alszentnek es gyilkosnak nevezed az egyház tagjait is. Ez csak Európában a hívő emberek legalább 80%-át teszi ki. De vannak majdnem színkatolikus országok, mint pl. Spanyolország vagy Olaszország. Ők is egytől egyig egy álszent és gyilkos "szekta" tagjai.
Nagy bátroság ez tőled, barátom.
Előzmény: Mage (20)
Mage Creative Commons License 2002.03.11 0 0 23
Talan azzal kezdodott, hogy a szajaba adott valaki Jusztank egy olyan dolgot, amit nem mondott (az altalad leirtakban sincs benne), mi meg arrol beszeltunk, amit te irtal, erre azt mondjatok, milyen helytelen az, amit Juszt nem is mondott.

Es akkor mi provokalunk...

Mondta-e, hogy be kene tiltani, vagy nem mondta?

Előzmény: lakika (22)
lakika Creative Commons License 2002.03.11 0 0 22
Jó. Mint mondtam, és le is írtam, a keresztény középkorban történtek visszataszító dolgok, amikor a hatalmat mögé bújó papi körök Jézus és a Kereszt mögé bújva hirdettek "szent" háborúkat. Nincs a világtörténelemben az a központi hatalmi rendszer, ahol soha ne használták volna fel a vallásokat hatalmi célokra. Ezek alapján minden hit jelképét betilthatnák.
De a vallás és a hit személyes dolog is egyben, és rendező elvként működik, irányítja a társadalmakat évszázadokon keresztül. Akkor is ha ezt
A kommunizmus nem hit, amikor kitalálták szép volt, de a gyakorlatban egyetlen percig sem működött, amikett kommunista diktatúráknak nevezünk, azok valójában egy új gazdasági-társadalmi rend mögé bújtatott erőszakos és elnyomó hatalmak voltak.
Semmi köze nincs sem a fasizmusnak, sem a kommunizmusnak az emberek legbennsőbb hitéhez.
De miért is bizonygatom ezt már a 3. hozzászólásomban? Azt hiszem bedőltem a baloldali provokációnak.
Előzmény: Törölt nick (16)
Mage Creative Commons License 2002.03.11 0 0 21
Nyomkereso:

Akkor leirom meg egyszer. Nem mostam ossze.

Azzal, hogy azt mondom, hogy a szunyog rovar, es a cserebogar is rovar, szerinted azt mondom, hogy a szunyog=cserebogar?

Előzmény: Nyomkereső (18)
Mage Creative Commons License 2002.03.11 0 0 20
"Mage válasz erre | adatok | e-mail 2002-03-09 20:23:32 (2)

A kommunizmus es a keresztenyseg abban hasonlit egymashoz, hogy mindketto nagyon szep dolgokrol szol eredetileg, a valosagban azonban az egyikbol egy elnyomo es gyilkos rendszer (bolsevizmus), a masikbol pedig egy hazug, alszent es gyilkos szekta szuletett (kereszteny egyhaz).

A kulonbseg az, hogy mig a normalis baloldaliak elismerik azt, hogy a kommunizmus valojaban sehol sem valosult meg, es a helyette szuletett sotet rendszerek rengeteget artottak, addig a keresztenyek nagy resze sosem fogja beismerni a sajat egyhazarol ugyanezt. Pedig az is ugyanugy igaz."

Előzmény: Törölt nick (16)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.11 0 0 19
Utoljára.

AZ számít, hogy mit értünk MA a jelkép használatán. A kommunizmus esetében NEM a gyönyörű elméletet, hanem a megvalósult borzalmakat. Ezért önkényuralmi jelkép.

Előzmény: Törölt nick (16)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.11 0 0 18
Mage,

nem olvasol valami figyelmesen, ezért elismétlem, ezúttal tagoltabban.

NEM az a lényeg, hogy kik milyen aljas célra használtak fel egy jelképet.

AZ a lényeg, hogy az adott jelkép ma az azt használó emberek döntő többsége számára mit jelképez.

A horogkereszt a nácizmust jelképezi. Tökmindegy, hogy évezrdeken át mit jelképezett. Ma egy horogkerestet jelképként felhasználó a nácizmus ürügyén használja azt.

A kereszttel ez nem így van.

Ezért bűn összemosni a kettőt.

+1 vicc
SZDSZ szavazó vagyok.

Előzmény: Mage (13)
Mage Creative Commons License 2002.03.11 0 0 17
lakika,

Kerlek, ne adj a szamba ilyeneket!

A keresztenyseg alapvetoen szep es jo eszmekre epul, mig a fasizmus egy nagyon negativ ideologiara. Eszem agaban sincs a kettot egybemosni.

En csak azt mondtam, hogy valahol valahol az is onkenyuralmi rendszer volt.

Előzmény: lakika (14)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.11 0 0 16
Ajánlom figyelmedbe a kommunizmus elméletét: csupa szép és jó dologról, szabadságról, egyenlőségről szól.
Tehát a vöröscsillagot sem szabad betiltani, mert egy szép eszme jelképe. Az, hogy a nevében mennyi disznóságot követtek el, nem számít.
Előzmény: lakika (10)
kékbarisnya Creative Commons License 2002.03.11 0 0 15
Lehet, hogy nem jól tudom, és már tényleg eltűntek mindenhonnan az önkényuralmi jelképek? Pl. a Bp-i Szabadság téren már nincs szovjet hősi emlékmű? Akkor meg mi ellen tiltakoznak Oroszo-ban? Mondjuk azt sem értem, mi közük nekik ahhoz, hogy mi áll Pesten egy köztéren?
lakika Creative Commons License 2002.03.11 0 0 14
Mage:
Ne vonj párhuzamot a fasizmus és a kereszténység közé! Iszonyú szélsőség az, amit képviselsz!
Előzmény: Mage (13)
Mage Creative Commons License 2002.03.11 0 0 13
Nyomkereso, laika!

Azzal jottok, hogy a kereszt _mast is_ jelkepez, mint a kereszteny egyhaz.

Legyszives, nezzetek utana gyorsan, hogy a horogkereszt minek a jelkepe volt evezredeken at. Ajanlott temakor: indiai kultura.

Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.11 0 0 12
Jól emlékszel. Ennek ellenére a mai jelentése Hitlerhez kapcsolódik, ezért teljesen jogos az önkényuralmi jelképként kezelés.
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.11 0 0 11
Azért csak óvatosan a horogkereszttel! Eredetileg nem hitlerék szimbóluma volt, ha jól emléxem ;-)
Előzmény: Nyomkereső (9)
lakika Creative Commons License 2002.03.11 0 0 10
A kereszténység történelme Európa történelme is. Ennek nyilván voltak sötét, ha úgy tetszik szégyellni való korszakai is. Igen, a középkorban önkényuralom volt, hűbérrendszer, feudalizmus, miegymás. A kersztes hadjáratok nem éppen Krisztusi célokért küzdöttek.
DE.
A kereszt, nem egyszerűen a keresztény egyházak vagy a katolikus egyház jelképe, hanem, a keresztény HIT jelképe. Ez a hitvilág rengeteg pozitív értéket hordoz, sajnos hazánkban az átkos 40 év bérencei rendesen leépítették/megszüntették a vallásoktatást, az egyházakat általában nagyon meggyengítették, ezért ma az erkölcsökre és az egyének értékrendjére gyakorolt hatása sokkal kisebb, mint mondjuk 100 évvel ezelőtt. Meg is lehet nézni, milyen eltorzult értékrend szerint gondolkodik és viselkedik a mai magyar társadalom egy nem éppen elhanyagolható része (rendező elvek: pénz, hatalom, erőszak)

Aki be akarja tiltani a keresztet, de akár csak ezzel egyetért, az be akarja tiltani a keresztény hitet, az nem tiszteli a keresztény hívő emberek világnézetét, sem magukat a hívő embereket.

Előzmény: Törölt nick (7)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.11 0 0 9
A német zászlót is be lehetne tiltani, meg az amerikait is. Ezen az alapon.

Nem az a kérdés, hogy egy jelképet milyen aljas célokra használtak fel, hanem az, hogy az adott jelkép eredetileg mit jelképezett, illetve hogy a ma azt használók töbsdége szerint mit jelképez.

A horogkereszt egy kcsit mást jelképez, mint a kereszt. Összemosni a kettőt bűn.

Előzmény: Törölt nick (7)
Fine Tune Creative Commons License 2002.03.11 0 0 8
Szerintem Juszt inkább az önkényuralom jelképe mint a kereszt:)))
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.11 0 0 7
...nem gondolom, hogy a keresztet be kellene tiltani, de önkényuralma volt, és hatalmi törekvései most is vannak...
Előzmény: Mage (5)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.11 0 0 6
A topiknyió szövegéből idézek:

"Ha már a horogkereszt és a vörös csillag önkényuralmi jelképek, akkor nem lehetne esetleg annak tekinteni a keresztet is (igen, a kereszténység jelképéről beszél itt), hiszen valamikor a harcba/szent háborúba induló hadak fegyvereit is kereszttel áldották meg? "

Mondom, a műsort nem láttam. Ha ez így elhangzott, az otrombaság.

Előzmény: Mage (5)
Mage Creative Commons License 2002.03.11 0 0 5
> A műsort nem láttam ugyan, de a keresztet betiltani...

Az hol volt, hogy be kene tiltani?
Nem gondolom, hogy Juszt ilyet mondana.

Abban meg, hogy onkenyuralom. Hat ja. Nem az volt?

Előzmény: Nyomkereső (3)
Mage Creative Commons License 2002.03.11 0 0 4
De.
Igaza van Jusztnak, ha ezt mondta (en nem lattam a musort, de mondjuk hiszek neked).

A keresztenysegnek is sok-sok ezer aldozata volt. Az egyhaz uralma evszazadokon at fennalt. Mi a gond?

Előzmény: lakika (2)
Nyomkereső Creative Commons License 2002.03.11 0 0 3
Hát nem tudom.

A műsort nem láttam ugyan, de a keresztet betiltani...

Aki ilyet mond, az egy rosszindulatú barom. (A szövegkörnyezetet sem ismerem. A Beavis and Butthead-ben elmenne, de sajtóklubban..., öööö, izé.)

Előzmény: Mage (0)
lakika Creative Commons License 2002.03.11 0 0 2
Tipikus, nem a lényeggel és nem a topic-kal foglalkoztok, hanem a bevezetőm részleteivel.
Nem mertek, vagy nem tudtok érdemben reagálni?
Előzmény: peyerk (1)
peyerk Creative Commons License 2002.03.11 0 0 1
0 "közép-jobbos sajtószemezgető" szerepel a pénteki sajtóklubban. Talán mást néztem volna?
Előzmény: lakika (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!