Most jártuk meg a Langarica kanyont. Sok helyen térdig ér a víz. Osumiban a mászocipő tuti telerohan vízzel és 1 hónapig száradna utána úgyhogy vizicipő.
Még azt szeretném megkérdezni, hogy az Osumi kanyontúràt vizicipőben vagy túrabakancsban szerencsésebb megtenni véleményed szerint? Valamint a Valbona hágó túrára kimondottan túrabakancsot javasolsz, vagy edzőcipő is elegendő szerinted? Köszi. Màr izgatottan várjuk a csütörtöki indulast😃.
Berat - Polican - Vertop - Corovoda - Osumi , 60 km , kb másfél óra . Jó az út .
A Summer Bárnál le tudtok menni és sétálni a kanyonban . Illetve a hidról is érdemes lenézni , nagyon szép ! a bár és híd között pedig van még egy kilátó pont .
Thetből a Grunas vízesés szerintem egyszerűbb és szebb a Theth - Nderlysaj közötti útról, ami tökéletes aszfaltos a kis hídon ( Ura e Gerles ) át felkeresni . Google nem mutatja rendesen , Mapy.cz vagy más túra appon kiválóan látszik a híd és az út . A patak mellett mész és kb fél óra az autótól . Nagyon tetszett , kevés ember az úton és szép , közvetlen a patak mellett . A patakon a hídon át , majd picit kapaszkodsz felfelé az úton ami kissé ágas- bogas , kiérsz a nyílt részre és balra , jelzést követni .
Nderlysajban ha parkolsz , a Blue Eye út ott kezdődik rögtön , nekünk nézelődve , fotóza egy óra volt. De nyilván mindenkinek más a tempója .
A Theth- Valbona út a nagy parkolóból indul a központi részen Mini Market Jezerca után , látni fogod . Egyértelmű a jelzés , nem lehet eltévedni . Viszont nehéz túra igen , nagy a szint , van több pihenési lehetőség . Ha hagytok időt rá , sok megálással , pihenéssel szerintem teljesíthető . A hágő előtt vannak a kilátó pontok , ott a legszebb a kilátás - körpanaoráma nem a hágóról . Szerintem próbáljátok meg , érdemes .
Osumi kanyonnál vannak panoráma pontok , kilátók , illetve a hídról ( Osumi kanyon híd ) is érdemes körülnézni . A kanyonban kirándulást ajánlom , mert nagyon szép , nyilván vizállás függő is .
Több helyen is le lehet menni pédául Summer Bar , itt sokan alszanak , fürdenek , illetve Zufarht canjon és jobbra a szurdokban a híd felé . Érdemes itt barangolni , mert csodálatosan szép a szurdok és a környék .
Szia! Osumi kanyont szeretnénk megnézni, de úszni nem szeretnénk, mivel egy kutyát is viszünk. Hol tudok megállni, parkolni, hogy könnyen elérjem a kanyont?
Nagy túrát nem vállalok be a korom miatt, de kihagyni sem szeretném.
Szerény tapasztalatommal belevauznék, mi nem vagyunk profi túrázók, csak a Grunasig mentünk Thethből túraappal, de így is többször kérdeztük a szembejövőket, merre van az arra, vagy bevártunk valakit, mert nem volt egyértelmű. A szállásadó háromnegyed órát mondott, kettő alatt oda is értünk :)
Köszi a jobbnál jobb infókat. Tudom, hogy Thethből kb 6-7 órás a túra a Grunas és a Blue Eye vízeséshez, Nderlysajból ez kb mennyire csökken? Valamint meg tudnád mondani, hogy a Valbone hágóig a túra Theth melyik részéről indul pontosan? A templom környékéről? Véleményed szerint nagyon kemény ez a túra? Csak azért kérdem, mert akik velünk jönnek, ők nem annyira sportosak mint mi, és félek, hogy nem fogják bírni. Mert felfele az 1000 m szintkülönbség azért nem kevés, és ez 8 km-en belül főleg. De olvastam, hogy van valami büfészerű félúton, arra gondoltam, hogy legfeljebb megvárnak minket ott, ha nem bírják. Túra app nélkül, túrajelölésekre támaszkodva is bevállalhatóak a túrák szerinted? Még azt is meg szeretném kérdezni, hogy az Osumi kanyonban a kanyon túra kiinduló pontját nehéz megtalálni? Hogy láttátok egyébként, sokan túráznak ilyen módon is, vagy inkább a kanyon feletti, szárazföldi túrázás a jellemzőbb? Előre is köszi mindent, és bocs, hogy szétbombázlak kérdéseimmel.
Igen. Aszfaltos, nagyon szép. Thetből ha mész balról pici parkoló, és híd onnan tudsz menni a Grunas vízeséshez. Nderlysajban addig menj míg aszfalt van, ott tudsz parkolni.