Keresés

Részletes keresés

Bobby Bowfinger Creative Commons License 2002.02.10 0 0 48
Én nem igazán értek veletek egyet.
Azért azt ne feledjük, hogy egy 2012-es pályázatot min. 2020-ban vagy 2024-ben lehet csak megnyerni. 20 év múlva viszont vszínű sokkal jobb állapotban lesz az ország, akkor már rég túlleszünk az egészségügyi reformon is.
Az olimpia költségvetését különben sem 1 év alatt 1 összegben kell kifizetni, ráadásul nem is kizárólag állami pénzből finanszírozzák.

Sokan abból indulnak ki, hogy most 2002-ben alkalmatlan rá az ország. Ez így is van, de reálisan csak 20 év múlva kerül megrendezésre az olimpia. 20 év pedig mint tudjuk, rengeteg idő.
Ráadásul Atlanta óta nyereséggel lehet számolni, tehát még ezzel se lenne probléma.

Viszont elég vicces az a felvetés, hogy miért Budapest legyen a pályázó. Győrben vagy pl. Békéscsabán egyszerűen fizikai képtelenség egy ilyen eseményt megrendezni. Nem szerencsés ezeket a városokat Barcelona-val összehasonlítani.

HunRoadRunner Creative Commons License 2002.02.10 0 0 47
Most hallottam a rádióban, hogy már negyedmillióan írták alá... Gondolom, pestiek...
Mivel Budapest rendezné az olimpiát, az A Budapesti Olimpia lenne.. nem MAGYARORSZÁGI OLIMPIA... Akkor tessék a budapesti költségvetésből kigazdálkodni... Vagy mondjuk Győrben megrendezni.. .lásd Barcelona, ami ugye nem Madrid...
Ha meg nem futja a pesti költségvetés, akkor tessék magánpénzből rendezni.. Akkor még fel is utazok megnézni... vagy a zötyögős, 2 1/2 óra alatt 200 km-t megtevő vonaton, vagy a részben tök kis falukon átvezető autóúton, részben méregdrága autópályán...
Ha meg nem megy a rendezés ... akkor ÁLMODJUNK NAGYOKAT

bokorarcuu Creative Commons License 2002.02.10 0 0 46
csatlakozom az elottem szolohoz

ezen en is elgondolkoztam , es arra gondoltam , hogy irjunk mi is ki egy szavazast itt a netten , aki akar arra szavazni , hogy legyen olimpia az szavazzon ott , aki arra akar szavazni , hogy NE legyen az pedig szavazzon itt

feb.15.-en irjak ala a szerzodest a tervek elkesziteserol

csak a tervek 400 millioba fognak kerulni

Előzmény: harm2 (45)
harm2 Creative Commons License 2002.02.09 0 0 45

Ma délelőtt egy áruház előtt látom ám, hogy odainstalláltak egy aláírásgyűjtő helyet. No, éppen rossz kedvemben voltam, mert 2 perccel korábban majdnem elütöttek a zebrán, hát kissé kötekedőske voltam no. :-) Szóval kérdem a sráctól -aki az aláírásokat gyűjti-, hogy hol lehet aláírni, hogy NE legyen. Ekkor még kedvesen felvilágosított, hogy ő azért gyűjt, hogy LEGYEN. Mondom, de én azt szeretném aláírni, hogy ne legyen. Azt mondta, hogy akkor ne írjam alá, hogy legyen. Ekkor már a kedves mosoly kissé eröltetettnek tűnt az orcáján. :-) Mondom én, hogy akkor hol írjam alá, hogy az Olimpiára szánt összeget inkább az egészségügynek adják. (Katt -srác kiakadt. Látszott rajta, hogy ugyancsak uralkodott magán, nehogy valami kellemetlent mondjon nekem.) Mondja, hogy ő nem az egészségügynek gyűjt. Megkegyelmeztem neki, és eljöttem. :-)

Nyereséges, veszteséges? Szóval a Forma-1 a világon _mindenűtt_ nyereséges. Találjátok ki, hol volt egyedül veszteséges? ÉVEKIG!! Itt, a Hungaroringen. Most már pár éve azt mondják, hogy nálunk is nyereséges. Szóval ettől félek én; amilyen jó apparátusunk van, nekünk tutkó veszteséges lenne az első 5-10 olimpia. :-)

Attól is félek, hogy ezek a harácsolók jól lenyúlnák az adóforintjainkat. Kapnánk belőle hepiendet, olimpiai tűzijátékot meg olimpiaimázst. No persze az építkezéshez a Miniszterelnök Úr édesapja szállítaná a kavicsot...

Az rendben is volna, hogy megmaradnak az olimpiai épületek, de mihez kezdünk velük?? Tényleg fel tudnánk használni 3-5, kitudjahányezer nézős stadiont az Olimpia után? Ugyan mire? Esetleg "valakik" utána megvennék értékének töredékéért.

Olimpiát város szokott rendezni, nem ország. Ha Budapest rendezne Olimpiát, akkor abból nekem vidékinek mi hasznom lenne? Építenének Szegedre egy új, olimpiai uszodát? Ugyan. 10 millióból csak 2 millió élvezné a fejlesztések eredményeit, míg a másik nyolc nem. Pedig ők is belefizetnének de rendesen.

Végezetül ott van Budapest állaga. IMHO van egy szép belvárosa, de a mellékutcákba senki ne forduljon be. A házak koszosak, egyforma-szürkék -gondolom a nagyvárosi kosztól. A Nyugatival szemközti oldalon KUTYASZAROKRA lettem figyelmes (nem is egyre; de elmondható, hogy úgy szépen véletlenszerű eloszlásban egész Budapest le van szarva -nem átvitt értelemben). Ezt akarjuk a külföldieknek mutogatni??!? Az utcák szűkek, szemetesek, a kocsik a fél járdát elállják, a forgalom óriási; Budapest egyszerűen túlzsúfolt. Ebbe a zsúfoltságba érkezzen rengeteg nyugati túrista? Erre lehetne azt mondani, hogy ezért kellenek a fejlesztések. Node kérem szépen miféle fejlesztések? Szlogennek igen jó, de az út egyik oldalán álló ház fala és a másik oldali ház fala között van x méter távolság, ami igencsak szűkösen viseli el a két járdát és az úttestet. Nos bármit is fejlesztünk, az az x méter nem fog 2x-re növekedni, hogy csökkenjen a zsúfoltság!

Szóval előbb végig kéne a dolgokat gondolni, mielőtt mi Világraszóló Magyarok álmot mernénk álmodni.

HunRoadRunner Creative Commons License 2002.02.09 0 0 44
Lehet, hogy az egész olimpia csak kamu duma. Egy kis gumicsont a népnek, nesztek, rágjátok, addig sem ugattok bele a dolgainkba...
Ryan Creative Commons License 2002.02.08 0 0 43
Nevetseges, hogy az Arpad hidtol Esztergomig nincsen hid.

Tahi...

Előzmény: varangyos (40)
biki Creative Commons License 2002.02.08 0 0 42
bocsi villamos helyett autóra gondoltam, csak már a kezem tovább járt a fejemnél.
biki Creative Commons License 2002.02.08 0 0 41
Olimpiát ide? Mókás!! Így is alig lehet közlekedni a városban akár villamosa, akkár járattal. Majd egyszer sok-sok év múlva esetleg. Hányan írták alá egyáltalán?
varangyos Creative Commons License 2002.02.08 0 0 40
Gyerekek, belegondolni is rossz, hogy mi lenne, ha veletlenul megiscsak itt rendeznek meg egy olimpiat:
2 000 000 darab ember boklaszna a kek-piros-sarga metron! Egy esemeny vegeztevel egyszerre indulnanak el!
Nincs az az isten, hogy ennyi embert a BKV le birna kezelni.
Ketmillioan a Deak teren :) Hehehehehe...

Nem hiszem, hogy egy 10 eves fejlesztes ezt a problemat meg tudna oldani. Mennyit valtozott a kozlekedes az elmult 10 evben? Hat pont annyit fog a kovetkezoben, mert tobbre nem kepes ez az orszag, barmekkora is legyen a gazdasagi novekedes. Egy eszak-dunai hidat akarok! Nevetseges, hogy az Arpad hidtol Esztergomig nincsen hid. Ez egy eve meg Komarom volt, szoval azert kicsit fejlodunk...

ebola2 Creative Commons License 2002.02.08 0 0 39
Népi adakozásból!:))
Egyébként azt se hiszem, hogy EGÉSZ Budapest meggazdagodna! Röviden, őszintén - Lenne 1000 olyan befektető, akik Hiperzsírosakká válnának!
Előzmény: aggleány (38)
aggleány Creative Commons License 2002.02.08 0 0 38
Képzeld, hallottam a gazdasági növekedésről. Van valami fantasztikus ötleted, hogy milyen formában fog a gazdaság annyira fellendülni 10 év alatt, hogy abból gond nélkül ki tud fizetni az ország 1000 milliárd forintot? Ha igen, akkor én is szívesen csatlakozom azok táborába, akik olimpiát szeretnének. Addig azonban kénytelen vagyok kitartani az eredeti álláspontom mellett.
Mucuska Creative Commons License 2002.02.08 0 0 37
Úgy legyen! :o)
Előzmény: HunRoadRunner (36)
HunRoadRunner Creative Commons License 2002.02.08 0 0 36
A tanulmányra fordított pénz tipikus példája a kidobott pénz esetének. Jön egy másik kormány (netán..) és leállíttatja az egészet (remélem..).
Mucuska Creative Commons License 2002.02.08 0 0 35
Elég volt már egy égés Magyarországnak, amikor a 96-ra tervezett hires világkiállítás befuccsolt.
Most elcsesznek egy rakás pénzt a "megvalósíthatósági vizsgálatra"...(kiváncsi lennék, ebből a sok millióból mennyi fog viktorék zsebébe vándorolni.....)

HunRoadRunner Creative Commons License 2002.02.08 0 0 34
Csak az eddigi megjegyzésemet tudom ismételni. Egy olyan országban, amelyre a főváros így rátelepszik és a többi országrész elől elszívja a levegőt, nem szabad olyan fejlesztést beindítani, amely százmilliárdokba kerül és csak fokozza a meglévő különbségeket. Nem akarok az eddigi 20 év mellé még 20 évet várni egy autópályára!
AZ OLIMPIA CSAK PESTNEK JÓ, DE MINDANNYIAN FIZETJÜK!
KÁZSÉ Creative Commons License 2002.02.07 0 0 33
Szia igazad van , Az olimpia idopontot adhat a fejlesztésekhez. SzVSZ a nzereség miatt nagyon jo lenne .
Előzmény: Tub (32)
Tub Creative Commons License 2002.02.07 0 0 32
A gazdasági növekedés kifejezésről hallottál?
Előzmény: aggleány (31)
aggleány Creative Commons License 2002.02.07 0 0 31
Szia Mindenki!

Mindenkinek igazat kell adnom, aki az olimpia ellen van. Szerintem sincs rá felkészülve az ország, és nehezen tudom elképzelni, hogy tíz év elég lenne arra, hogy alapjaiban megváltozzon minden. Tény, hogy az olimpia előkészítése sok munkahelyet teremtene, de vajon honnan vennék a pénzt, amit erre fordítanának? Talán kitalálnák, hogy ezek után a TB és az SZJA stb. mellett még olimpiai adót is fizessünk?

Tub Creative Commons License 2002.02.07 0 0 30
Szia Cár!

Így van, egyetértünk abban, hogy fejleszteni kell az országot infrastruktúrálisan.

Olimpiával összekapcsolni azért jó gondolat, mert plusz tőkét mozgathat meg, az olimpia nyereséges 1976 óta - így ebből is profitálhatunk, kiváló reklámlehetőség lenne, stb

Előzmény: cár (29)
cár Creative Commons License 2002.02.07 0 0 29
Szia Tub!

Amire gondoltam: Lennének fejlesztések, amelyeket kimondottan az olimpia miatt valósítanának meg, (pl.: sportlétesítmények, szállodák), és lennének olyanok, amiket azért valósítanának meg, hogy az olimpiát meg lehessen valósítani, (pl.: utak, autópályák, tömegközlekedés).
Azt gondolom, ezeknek olimpia nélkül is fejlődniük kellene.

Üdv

Előzmény: Tub (28)
Tub Creative Commons License 2002.02.07 0 0 28
"NEM SZABAD, HOGY EGY OLIMPIA NEVŰ ESEMÉNY MOTIVÁLJA OLYAN FEJLESZTÉSEK MEGVALÓSÍTÁSÁT, AMELYEKET EGYÉBKÉNT IS MEG KELLENE CSINÁLNI!!!"

Hangzatos, ahogy ordibálsz, de alátámasztanád az érveidel is?

"Nincs még egy olyan város az országban, ahol ennyire koncentráltan látszódna a nyomor"

Teljes mértékben igazat adok neked.

Szerintem a szürke omladozó bérházak és az utcán található mocsok (pl. kutyaszar) mellett rengeteg hajléktalan és koldus jellemzi ma Budapestet. Kátyúsak az utak, katasztrófális a tömegközlekedés, iszonyatosan rossz levegő. Szerintem ennek a városnak nincsen jó vezetője (aki ráadásul nem is a fővársoban lakik), sürgős változtatásokra van szükség.

Előzmény: cár (27)
cár Creative Commons License 2002.02.07 0 0 27
Sziasztok!

Csak gondoltam, hogy én is beírom már, mennyire nem értek egyet a leendő olimpia megvalósításával! Az indokok javarészét már lejjebb felsorolták és ehhez csak egyet tennék hozzá azok részére, akik esetleg azzal támogatják meg az olimpiát, hogy ilyen-olyan fejlesztéseket von maga után:

NEM SZABAD, HOGY EGY OLIMPIA NEVŰ ESEMÉNY MOTIVÁLJA OLYAN FEJLESZTÉSEK MEGVALÓSÍTÁSÁT, AMELYEKET EGYÉBKÉNT IS MEG KELLENE CSINÁLNI!!!

Emellett egy vízió ugrik be nekem, amikor az olimpiát emlegetik: Neves sporteseményt követő reggelen hajléktalanok okádnak a 120 ezres csillogó-villogó stadion falának a tövében. (Nincs még egy olyan város az országban, ahol ennyire koncentráltan látszódna a nyomor, még ott sem, ahol 100 éves vájogházaikból önti ki az embereket a folyó!)

Na Üdv

facsega Creative Commons License 2002.02.04 0 0 26
Kicsit túltengtem, bocs...
Ebből is látszik, hogy épp itt az ideje az alv... hrrrr, pityiphűűűű...
Előzmény: facsega (25)
facsega Creative Commons License 2002.02.04 0 0 25
Lehet hogy kőműves tud majd enni adni a családjának a munkájáért kapott pénzből. Meg az építész, meg a vízvezetékszerelő, stb.stb... Szvsz még mindig jobb családpolitika, mint az hogy vegyél fel hitelt építkezésre ... És az olimpiai felkészülés elég nagy beruházás lenne ehhez.
Munkának munka az "olimpia megépítése" is, de szerintem ennél ezerszer hasznosabb dolgokat is meg lehet csinálni és szintén nem kevés munkát adna: lakások építése (hogy a szerencsétlen ma született bárány is tudjon valamit kezdeni az életével); kórházak felújítása, építése (azt hiszem itt nem kell komment); utak, mellék- és elkerülőutak építése (nem csak autópályákat kell építeni, amit nem használnak, mert drága és azért drága mert nem használják - és ezért egyre drágább lesz, a hiányt meg a másik zsebből kipótoljuk); stb. Szerintem mindenki tudna még kapásból ötvenet felsorolni, ha akarna. Szvsz az olimpia jelenleg azoknak a flancos víziója, akik nem fogják fel, meg kurvára nem is érdekli őket, hogy a maradék 8 milliónak lyukas a gatya a seggén és új nadrágról meg cipőről álmodozik (oszt mikor fölébred, elmegy a piacra és vesz kétezerért kínai adios melegítőt meg papírbakancsot). De sajnos ez a nyócmillió nem abba az oskolába járt, ha járt, amibe a többi (meg talán gyerekszobája sem volt a bunkójának) - de hát annak a többinek miért lenne érdeke, hogy ez másképp legyen. Adunk a parasztnak egy kis ingyencsirkét, azt majd aláírja, megszavazza - ha nem, akkor meg megnézheti majd magát. Pfúj de utálom a politikát ! Sport ? Az meg mi ? Mennyé inkább, azt dogozzá fiam. Legyé rendös ember, a hétszázát má nekije, na !
Előzmény: Törölt nick (17)
facsega Creative Commons License 2002.02.04 0 0 24
Tényleg, ha Mo-on az olimpiai sportágak nagy részére a kutya sem kiváncsi, mert csak focibuzik vagyunk, akkor mi a fenének kell nekünk olimpia ? Miért nem "csak" egy szimpla foci vb-t akarunk rendezni ? (:D
Előzmény: facsega (21)
facsega Creative Commons License 2002.02.03 0 0 23
Ja és valaki írta, hogy olimpiát rendezni deficites; ez már nem így van, azt hiszem, hogy Atlanta óta (de lehet, hogy az előtte lévő olimpia óta) minden olimpia nyereséges volt (tehát kb. az utóbbi 2-3) és lesz is.

Javítsatok ki, de azt hiszem épp nem rég olvastam valahol, hogy Sidney csont veszteséges volt (ugyanitt Atlantát tényleg nyereségesként hozták fel, mint kakukktojást).

Előzmény: HEnci (16)
HEnci Creative Commons License 2002.02.03 0 0 22
"és egy útra nem vehetők igénybe, csak hetibérlettel, ami felesleges pénzkidobás"

pont ezt mondom, hogy igenis igénybevehető egy útra, de jó az nekünk?heti bérlet=2000 ( le lapátolni a Tiszára+vissza, vagy át ósztrijába +vissza)Gondolom ha elmész valahova autópályán, akkor onnan haza is mész szintén óttópályán. tehát oda viszza 2E.
Bp.-Kmét oda vissza 4000.
Na mindegy hagyjuk ez már egy másik téma lenne, és tényleg kurva drága, úgyhogy kurvára mindegy.

bocs az offért.

Előzmény: Törölt nick (18)
facsega Creative Commons License 2002.02.03 0 0 21
Szvsz Magyarországon "a sportág" a foci...
Igaz, még az olimpián is szerepel, csakhogy a kutyát sem érdekli az olimpia idején. Meg az ott elért foci eredmények sem érdeklik a kutyát sem, meg nem is nagyon jegyzik azt. A foci az egy külön állatfaj, szvsz az olimpiához nem sok köze van. Jó, tudom most majd egyesek jönnek azzal, hogy az olimpiai stadionokat később milyen jól lehet majd hasznosítani, focira. Na ugye a foci manapság egy kurv@ nagy lyukas zsák és először az alját kéne bevarrni, s csak aztán hosszabbítani...

...Ha a Biharbasznádi Mellékvágányosi SC megveri a Lóházi Pitbull SE-t, azt biztos hogy a Nemzeti Sport a címlapon hozza, ha az íjászok (kerékpárosok, röplabdások stb..) VB-t nyer, akkor valahol a 26.oldal alján.
Szomorú

Maximálisan egyetértek. Ezenkívül hozzátenném még, hogy a magyar ember sokkal inkább csak olvassa, meg bambán bámulja a focit, mint csinálja.

Szerintem olimpia helyett ígéretesebb lenne egy olyan álom beteljesülése, ahol az átlag magyar ember élete egyik legfontosabb részének tekintené a testmozgást (nem kell, hogy versenyszerűen sportoljon), erre mindenkinek lenne lehetősége és arról lennénk híresek (nem csak egy hónapon keresztül !), hogy mi vagyunk a legegészségesebb, legsportosabb nemzet a világon (mi fogyasztjuk a legkevesebb alkoholt, nálunk dohányoznak a legkevesebben, ...)
Na én erre a kampányra költenék el 1000 milliárdot 2012-ig. Tuti befektetés...

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.03 0 0 20
Elismerem, hogy Budapest-Kecskemét szabadrablás, de az M3-is egyre inkább az.
Előzmény: HEnci (16)
Tub Creative Commons License 2002.02.03 0 0 19
Kifejtenéd részletesen, hogy mire gondoltál?
Előzmény: wzindbad (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!