Keresés

Részletes keresés

sélli Creative Commons License 2002.03.26 0 0 301
Szerintem is teljesen jók vagyunk mi itten, jövőre szavazzunk mi az Oscarról :)))

Egyébként nem hiszem hogy a Mátrix2 meg az új Star W-s filmek annyi kategóriában labdába-rúghatnának mint a Tornyos LOTR, max hang, vágás és vizuális effekt, nem? :)

Előzmény: bicycle-repairman (300)
bicycle-repairman Creative Commons License 2002.03.26 0 0 300
Olyan jó ide tartozni. Tudjátok, mit? Én is rühellem az egész oszkár gecit, megminden.
Nade most komolyra fordítom aszott.
Cinkes lesz a megítélése a LOTR: 2 Toronynak, mert effektileg ott lesz a StarWars2, meg a Mátrix2 is, a múltra tekintve pedig kiderül, hogy az Episode V és VI még kevesebb megtisztelést kapott, mint a felvezetőjük anno '77. Akkor egyébként Mr. NYC filmje, az Annie Hall orozta el előle a nagydíjat.
A másik meg, hogy itt egészen tuti, hogy nem csupán adott szerep eljátszását díjazzák, ha már a szereplőkről van szó, de lehetne Koltai Lajost vagy Ennio Morriconét is említeni, mert nemtom, miben lehettek náluk jobbak a Tigris és Sárkány kollegái. Talán abban, hogy az az év meg róluk szólt. Jelölést is így osztanak, nemcsak díjat. Ethan Hawke-ot egyértelműen magával húzta Denzel Washington. Sean Pennt meg mindig jelölni kéne, így már csak 4 közül kell választani, és jól meg is mutatjuk, hogy ki nem tisztel minket. Bár George C. Scott is kapott, akkor majd egyszer SP is fog, de neki aztán biztos lényegtelen. Meg sokkal kevésbé szívszorító egy tök esélyest kihozni, mint mondjuk 3 esélyesből (mint 99-ben Kevin Spacey, Russell Crowe, Denzel Washington) kiválasztani a folyó évi menőt.

blablabla olyan jók vagyunk mi itten

DcsabaS_ Creative Commons License 2002.03.26 0 0 299
Kedves munin!

Valószínűleg nem a szívügyeid a technikai kategóriák. A Black Hawk Down toronymagasan a legjobb volt a HANG a FÉNYKÉPEZÉS és a VÁGÁS terén. És szerintem nem az van, hogy Ridley Scottot kárpótolták volna a LotR kárára, hanem éppen az, hogy a LotR-nak adták a legjobb fényképezés Oscar-ját (különben "túl kevés" Oscar-t kapott volna), noha az a BHD-t illette volna. (Sőt, bár a LotR szép _lehetett volna_, meglehetősen gyengén volt fényképezve.)

(Kidmant miért kellett volna kihozni győztesnek? Mert olyan elhagyatott szegény?)

Előzmény: munin (298)
munin Creative Commons License 2002.03.26 0 0 298
Én csak egy röpke vélemény szeretnék mondani itt.

Hozzászokhattunk már ahhoz, hogy néha nem az alapján szavaznak az akadémiai tagok, hogy ki milyen jó volt, ezeregy más is beleszól.
Komolyan mondom , én már nem tudok eligazodni rajtuk.

Azt is tudjuk, hogy az ilyen "Csodálatos elme"
típusú filmek viszik el a díjat.
Igaz a Csodálatos elme és a Gyűrűk ura számszerűen ugyanannyi díjat kapott, az előbbi nyert a "fontosabb" kategóriákban, bár ezen is lehetne vitatkozni ,melyik fontosabb melyik nem.Mindegyikben tök jó érzés lehet nyerni.

Bár a Csodálatos elme győzelme úgy lett volna kerek ha Crowe is nyer, de ez nem jött össze.
Én "drukkoltam ",hogy ne nyerjen mivel szerintem nem olyan jó színész , hogy egymás utáni két évben is nyerjen.Ugyanakkor azt megjegyezném, hogy ezért az alakításáért inkább érdemelt volna díjat, mint a Gladiátorért.

Szerintem a női mellékszereplő kategóriában igazságtalanul bántak el Kate Winslettel, szerintem érdemelne már egy díjat.Ezzel persze nem azt mondom , hogy Connelly nem jó.

A női főszereplő kat.-ról ne is beszéljünk, nagyon szép , hogy most kapott néger színésznő először ilyen kategóriában díjat, de ezért?

Itt elég zűrösek lehettek a szavazatok, mert mind az öt alakítás jó volt, szívem szerint Kidmant talán kihozhatták volna győztesnek.

De így is két díjat kapott a Moulin Rouge, megérdemelten.
A Gosford Park c. filmet szépen "kielégítették" az eredeti forg. könyv díjával, de már máskor is láttam, hogy amúgy jó filmeket, amelyek más katagóriákban nem nyernek, kiengesztelik azzal, hogy övé lesz a forgatókönyv díja.

A betétdalnál megint az esett, hogy egy kevésbé jobb dal nyert, de szegény Rendy Newman végre 17. jelölését beteljesítette.
(pl. az Enya dal jobb volt)

Az Amélie meg jó pofára esett, de részben ezt magának is köszönheti.

Viszont van két kategória amit nem értek.
Ez pedig a hang és a vágás díja.
Mindkettőben a Black Hawk Down nyert, ezzel sem tudom mi volt a cél.Ez pont két olyan kategória ahol a Gyűrűk urát még jobban megajándékozhatták volna, de nem így lett.Talán Scottot akarták kiengesztelni az idei és a tavalyi(!!) rendezői kikosarazásáért.Így talán kicsit megnyugodhatott a lelke.

Az idén kettős győzelem született , legutóbb ilyen 2000-ben volt.(meg 1998-ban és 1996, 1995 ben is)(rendezés, legjobb film)
Nem is olyan ritka jelenség , főleg ha film jó.
Vagy talán fordítva, ha nyer ebben a kettőben, akkor jó film, de ez se biztos.

Na ennyi lenne.
Ki tudja megfejteni mi alapján szavaznak az akadémiai tagok.
Talán soha senki sem fogja megtudni.

A lényeg az , hogy mindig oda jukadok ki, hogy így volt ez a legjobb.

kamaszuka Creative Commons License 2002.03.26 0 0 297
Elutasítom az Oscar-díj átadás és a Gyűrűk Ura fontosságát hangsúlyozó értékrendet.
pg_breki Creative Commons License 2002.03.26 0 0 296
Sajna még nem. Viszont ahogy a reakciókból látom, ebben a kategóriában sem az nyert, amelyik jobban megérdemelte volna. Az Amelie-ről eddig csak felsőfokú, magasztos véleményeket hallottam.
Előzmény: twenty (295)
twenty Creative Commons License 2002.03.26 0 0 295
a senkiföldje tényleg jó volt. megérdemelte.
nem tetszett az sem?
Előzmény: pg_breki (294)
pg_breki Creative Commons License 2002.03.26 0 0 294
Annyira gáz most már ez az egész Oscar herce-hurca. Következetlen barmok itélkeznek, abszolút közepes filmeket és színészi teljesítményeket hoznak ki győztesként merő sznobizmusból. Ez a "fekete este" tényleg elég furcsa volt, Whoopy pedig abszolút túl tett mindenen a "lazavagyokszétesem" szövegeivel. Unalmas!!! Bár az idei Oscar abszolút mélypontja nálam az volt, hogy a Szörny Rt igénytelen nulla dala hogyan nyerhetett??!! Lehet, hogy a szerző írt már pár jó betétdalt, de ez valami nagyon gyenge lett, legalábbis Enya, Sting és a többiekéhez képest. Viszont hála az égnek, hogy a LOTR nem nyert a legjobb filmért. Az már tényleg a vég lett volna ha egy ilyen dögunalmas, semmi történetű mese nyer.
twenty Creative Commons License 2002.03.26 0 0 293
azok akik sajnálják, hogy az Amelie nem kapott Oscart, látta valaki a díjazott Senkiföldjét?
erről senki nem beszél, bár tényleg nagyon nehéz a kettőt összehasonlítani, azért szerintem ez utóbbi tényleg jobban megérdemli a győzelmet.
sélli Creative Commons License 2002.03.26 0 0 292
Hát pontosan erről van szó. A Memento mint olyan annyira egyedülálló a maga nemében hogy nem mérhető a jelölt filmekkel. Mellesleg kár, hogy az Amelie sem nyert (4-ből nulla!!!) de nem csodálkozom hiszen az Óceán túlvégén baromira nem értik az ilyesmit. Uhogy mit várunk???!

A Gyűrűkkel kapcsolatban meg annyi, hogy (gondolom) még minimum a következő két évben hasonlóan jelölik, tehát megvan az esély, hogy jobban díjazzák majd mint idén!!! (imádtam a Csodálatos elmét, de a legjobb rendezést Oscarjat Peternek adtam volna!!!)

Előzmény: Egy_kisebb_isten (291)
Egy_kisebb_isten Creative Commons License 2002.03.26 0 0 291
Bocs ha már szó esett a korábbiakban erről, de aki látta a Mementót az tudhatja hogy ilyen újszerű, érdekes forgatókönyv évek óta nem született.Ha az nem érdemelt Oscart akkor semmi.Lehet hogy igaz hogy vén szenilis barmok
szavazgatnak akik nem ismerik fel ha valami forradalmian formabontó(Zseniális?).

A Lotr nekem is a kedvencem, ha lett volna benne favorizált szinész, és könnycsargató nyálas szentimentalizmus akkor tarolt volna, lásd anno Titanic.

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.26 0 0 290
Teljesen egyetertek! Lynch nagyon jo rendezo es tenyleg megkaphatta volna az Oscart...olyat kitalalni mint a Twin Peaks es meg a tobbi jobbnal jobb film...kiveteles tehetseg kepes...!
Előzmény: fbiagent (288)
DcsabaS_ Creative Commons License 2002.03.26 0 0 289
Na, ha már ennyi szó esett Halle Berry sírásáról, íme néhány kép róla (talán nem köveztek meg érte):

szexy Halle Berry
Halle Berry Golden Globe-bal
Halle Berry az Oscar előtt
Halle Berry sírva örül
Halle Berry Oscar-ral

fbiagent Creative Commons License 2002.03.26 0 0 288
Amit sajnálok: Amélie, Memento kudarca, de legfőképp David Lynch esete borzaszt el. Épp ideje lett volna oscart kapnia. A mulholland drive ugyan nem a legjobb filmje, de már nagyon sook jó darab áll mögötte. Meg kellett volna kapnia a skizofrén rendező helyett.
szalapala Creative Commons License 2002.03.25 0 0 285
"az őszinte sírást is csak eljátszotta."

Pontosan. Ezzel maximálisan egyetértek. Előadott egy egy begyakorolt, kicsit túljátszott szerepet, amire néhány óra felkészülés is bőven elég. A kisebbik - 12 éves - fiam azt mondta ezt látva, hogy pont olyan volt, mint az előtte bevágott filmjelenetben, amit ott alakított.

Na de erről szól maga a FILM, a FILMVILÁG, mint OLYAN. A szerepjátszásról.

Más
R. Crowe: (A csodálatos elmét még nem láttam): tegnap láttam először a Gladiátort, de egy héttel előtte az Insidert. Crowe Maximusként- meg az egész film is -enyhe csalódást keltett bennem , az Insiderben alakított Wigandhoz képest. Persze melyikre kapott Oscart? Maximusra. (Hozzátéve persze, hogy Maximus szerepe szűkebb lehetőséget ad a színésznek, mint Wigandé.)
Nem csodálkozom, hogy bármily jó lehet Nash-ként, idén neki nem járt díj. (Figyelembevéve az előtte kavart botrányát is annak az újságírónak a megfegyelmezésével. Vajh, véletlen volt az eset felturbózása? )

Előzmény: _Zoltán_ (283)
peterk2 Creative Commons License 2002.03.25 0 0 284
Zog: Az, hogy a Lotr után nem a story volt a téma, még nem feltétlenül jelent rosszat. Amikor megnéztem, nekem is szinte csak ez volt a figyelmem középpontjában. Illetve az, hogy mit sikerül kihoznia Jackson-nak a regényből. Képi, forgatókönyvi, technikai, hangulati szempontból. Azzal egyáltalán nem foglalkoztam, hogy a film milyen gondolatokat ébresztett benne. De ennek megvolt az oka, mégpedig az, hogy réges-rég óta ismerem a regényt.
Viszont! Egy héttel később megnéztem szűk baráti körben is (illetve én csak néztem volna, mert - nincs mit szépíteni rajta - elaludtam a film felénél, olyan kimerült voltam aznap:-)
A film után viszont elmentünk vacsizni, és két órán keresztül kellett sztoriznom a regényről, a szereplőkről és az összefüggésekről, annyira megragadta a többiek fantáziáját. Szóval annak, aki először látta lehet, hogy egész mást jelent mint nekünk, akik ismert történetre ültünk be a moziba.

_Zoltán_ Creative Commons License 2002.03.25 0 0 283
Szerintem ő csak egy jó színésznő, s mint ilyen, az őszinte sírást is csak eljátszotta.
Előzmény: SunshineSally (276)
dzsó Creative Commons License 2002.03.25 0 0 282
szóva=szólva
Előzmény: dzsó (281)
dzsó Creative Commons License 2002.03.25 0 0 281
Az én találati arányom: 21/6

Finoman szóva nem nagyon jött be az, amit vártam :]

DcsabaS_ Creative Commons License 2002.03.25 0 0 280
Lehet, hogy az én találati arányom a legjobb (2/3) (:-)))?
Lökdbeneky Kemény Farkas Creative Commons License 2002.03.25 0 0 279
Ezért kár volt ilyen sokáig ébren maradni...

Mélységesen egyetértek! Nálam fokozatosan szorult az akadémia, Moulen Rouge!, Memento, Amélie, a végén olyan ideges lettem, hogy amikor bemondták, hogy a legjobb film a Csodálatos elme, nemes egyszerűséggel kikapcsoltam a tv-t és elmentem kialudni ezt az egészet.

Előzmény: dzsó (278)
dzsó Creative Commons License 2002.03.25 0 0 278
Ami tetszett (ebből kevesebb van):

- Madarak a dróton nyert :] Nem tudja valaki, honnan tölthetném le? A Pixar honlapján nincs fenn az egész.

- John Williams és a sok-sok nyertes filmzene együtt, sztem tökjó volt :]

- John Goodman :]

- Woody Allen

Ami nem tetszett:

A többi mind. Memento, Amélie és GYU "sikertelensége", Egy csodálatos elme díjai (ha Russell Crowe jól alakít, nem kap Oscart, de ha egy egyszerű szerepe van, akkor megkapja? ha ő lenne a köv. Terminátor, szerintem megkapná a következőt is :]), stb.

Ezért kár volt ilyen sokáig ébren maradni...

Marcus Aurelius Creative Commons License 2002.03.25 0 0 277
Gratula!
Előzmény: SunshineSally (276)
SunshineSally Creative Commons License 2002.03.25 0 0 276
nekem 24/14 :-)

ja, és hale sírása gondolom mindenkinek eszébe juttatta gwyneth nyirvákolását, valahogy _így_ kell sírni, totál őszintének tűnt

Előzmény: Marcus Aurelius (272)
SunshineSally Creative Commons License 2002.03.25 0 0 274
na, véleményem nekem is van :-)
az est fénypontja woody allen volt, kár hogy olyan korán ellőtték, onnantól kezdve csak süllyedt az egész, a mélypont egyértelműen az "álljunk fel egy percre és emlékezzünk" blabla, pont kevin szájából :-( (viszont ezzel minden összefoglalóban benne van) :-))

a "ma minden fekete a mennybe megy"-dolog sem tetszett nagyon... (a cnn-en aztat írták, hogy "night of the black stars", hát lehet ilyet?)
mondjuk denzelnek jól bejött a stratégiája: először megcsinálta, hogy ő legyen a vezető fekete színész (mondjuk nulla vetélytárssal könnyű) aztán szinte minden évben elvállalt egy oscar-gyanús szerepet kb a philadelphiától kezdve, majd szépen kivárta, mire a fehér emberkék szinte szégyennek érzik, hogy ő még nem kapott komoly oscart... kár, hogy ezért a béna szerepért kapta meg, szerintem már évek óta csak alibi-színészkedik, semmi több.
hale berry eddig kb a testével tűnt ki, nem sok jó szerepet kapott, az is lehet, hogy tényleg megérdemelte a díjat :-) (azon mondjuk vitatkoznék, hogy ő fekete lenne, inkább kávé, hófehér mamával, de nembaj, legalább hollywoodban letudták ezt is, kapott "fekete" nő oscart)
woopy meg nem vicces ezzel a "fekete vagyok és büszke vagyok rá, és jól odamondok nektek, fehér emberek" mentalitással

azt sem értem, miért kell két életműdíjat adni, ez kétszer 10-15 perc talpnyalás, szerintem halál uncsi. + hagyják már abba, hogy előadják a jelölt dalokat, ez nem a grammy, ott lehet énekelni, ez másról szól.
és uncsi már, hogy mindig ugyanazok az arcok, cruise, gibson, hanks, blablabla

nah, megint csak fikáztam :-)

Marcus Aurelius Creative Commons License 2002.03.25 0 0 272
Amúgy egész jól tippeltem (12/24). És nem mellékesen bejött győztesként "mindannyiunk kedvence" a For The Birds.
DonVirgilio Creative Commons License 2002.03.25 0 0 271
Látom, többen is acsarkodva ágállnak az Oscar ellen, cirkuszi produkciónak kiáltva ki. Ám annak ellenére, hogy valóban van benne egy csomó mesterkéltség, álszentség, azért az ellenzők is minden évben várják, leülnek megnézni és véleményezik. Szerintem szükség van egy ilyenre, még ha nem is miheztartás végett.

Azt pedig már előre sejteni lehetett, hogy a LOTR a technikai kategóriagyőzelmek bezsebelése mellett nem fog sok vizet zavarni. A színészeknél nem is nagyon voltak nominálva,-leszámítva Ian M.-ent -, amin nem kell csodálkozni, elvégre ez nem az a film, ahol a színész élete alakitását tudná nyújtani. A középpontban a mese, a cselekmény áll. Mondjuk a rendezői Oscar-t megérdemelte volna, mert Jackson tud valamit.
Tudom, hogy nem osztott, nem szorzott, de a LOTR egyébként szép betétdalát Enya előadása rendesen tönkrevágta. Mintha most állt volna először a színpadon, annyira bizonytalankodott... Faith Hill is hamiskás volt, de élvezhetőbb.

Lynch-et pedig különösen sajnálom, hiszen rövid időn belül másodszor jelölték a legjobb rendezésre. Úgy tünik, az ő zsenialitása nem jön be a Hollywoody zsűri finnyás ízlésének. Aztán a végén majd rádöbbennek, hogy ebben a fasziban volt valami eredeti, valami filmtörténeti jelentőségű, és majd odaadják neki az életmü Oscart, posztumuszba. Lásd még A. Hitchcock.

zalus Creative Commons License 2002.03.25 0 0 270
néhány gondolat:

- denzel és halle díját kb. biztosra mertem volna venni. az akadémiában mindig van nem csekély görcsölés, hogy minden egyes évfolyam valamiben különleges, emlékezetes legyen. így idén azzal akartak kitűnni, hogy két afro amerikait dobnak meg egy-egy szoborral, hisz az osxar eddigi 73 éve alatt mindösszesen 6 fekete színész kapott oscart. idén pedig fekete műsorvezető, fekete életmű díjas, fekete nyertesek.

- az amélie mellőzése pusztán politikai jellegű. hollywood nem szereti a franciákat, ez köztudomású, mivel a franciák nem szeretik az amerikai filmeket, amik többnyire 2-3 hónapos késéssel kerülnek bemutatásra a többi európai országhoz képest.

- tököm tele volt a wtc siratással. legjobban woody kezelte le a témát, de hogy ezen felül és még két alkalommal kellett szomorkodni az esemény miatt, ez önsajnálat a javából.

- LOTR-nak drukkoltam, ha már nem én válogathattam össze a jelölteket, de a zeredmény így is elszomorító: egy teljesen sablon filmet hoztak ki győztesként a tisztelt kollégák. nem csoda, az AMPAS átlagéletkora [a cinema szerint] 6o év. vén kutya pedig már nem tanul új trükköket.

El Supremo Creative Commons License 2002.03.25 0 0 269
Amerikai köcsögök, mingyá hányok
zalus Creative Commons License 2002.03.25 0 0 268
gondolom, akkor voltál 8 éves. :] no offense.

a lotr egyébként sem a történéseiről híresült el, de nem hinném, hogy ezt itt most hangsúlyozni kéne. azt azért el kell ismerni, hogy jackson úr ezt a statikus könyvet elég sok cselekménnyel töltötte fel, mire filmvászonra került. hála érte.

Előzmény: Zog (241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!