Keresés

Részletes keresés

Puncika 83 Creative Commons License 2019.04.14 0 0 3524

Sziaszrok az én történetem hogy 2018 november óta 2019 februárig jóformán antibiotikumon éltem mert mindig begyullad és fájt a torkom amikor nem fájt akkor is vérbő volt. Most 2019 márciusában azt mondta a füll-orr gégész hogy vegyük ki. Ki is írt április 23-ra. Nekem azt mondta hogy altatásban csinálja nagyon félek tőlle!!!! Főleg most hogy másfél hónapja nem fájt. Az altatástól is félek nagyon meg az azt követő fájdalomtól 41-éves vagyok ilyenkor már nem veszélyes kivenni a garatmandulát? Olvastam itt a tapasztalatokoat élményeket tényleg újból meg kell tanúlni nyelni? Egerben műtenek. Félek!!! 

rea-26 Creative Commons License 2019.03.28 0 0 3523

Sziasztok

 

Jobbulást minden gyógyulgatónak.

Én ma voltam FOG szakorvosnál mert van 3hete valami sárga dudor az egyik mandulámon-amiről kiderült,hogy

retenciós ciszta.Szóba jött a mandulaműtét is.Jövőhéten lesz meg a torokváladék eredményem.

Már a gondolatától is félek,ha műtét lesz-ezért tuti nem akarom a "hagyományost", jópár tényező miatt is: -40 vagyok,-anno volt egy gyógyszerallergiám amitől bedagadt a torkom- azóta volt is már pánikrohamom ilyen tünetekkel, és a legszebb,hogy dokinál 200 a vérnyomásom :((  (gyerekkorom óta fehér köpeny szindrómám van).Ilyen nehezítő feltételekkel szerintetek a kobelációs járható út lehet? Mennyi idő az első telefonhívástól maga a műtét? Napok,hetek,hónapok?

Köszi előre is a válaszokat.

Enn97 Creative Commons License 2019.02.26 0 0 3522

Voltam orvosnál! Azt mondta minden rendben van és legyek türelmes a gyógyulással. Sikerült megnyugodnom 😊

Előzmény: Zoli8686 (3521)
Zoli8686 Creative Commons License 2019.02.25 0 0 3521

Javaslok egy gyors fül-or-gégész vizsgálatot.

Ha nem találsz dokit keress rá Dunakeszin Liktor Bálint rendelőjére.

Magán rendelő talán 5000ft egy vizsgálat. 

Nyugatibol vonattal 15 perc + 10perc séta.

Előzmény: Enn97 (3519)
Michmocs Creative Commons License 2019.02.25 0 0 3520

Sziasztok!

 

Az én történetem a következő:

21 éves vagyok, kb 3 hónapja sokízületi gyulladásom lett, szépen fokozatosan mindenem fájni kezdett. A mandulámmal csak korábban voltak gondok, viszont ez ahhoz vezetett, hogy rendkívül kráteres és heges lett. Ezekben a kis résekben, járatokban előszeretettel tanyáztak a kórokozók és állandó gyulladásban tartották a manduláimat. Nem volt vészesen nagy, fájni sem fájt elviselhetetlenül, viszont amikor a fül-orr gégész megnyomkodta ilyen fehér váladék meg mandulakő ürült belőle. Úgyhogy azt javasolta vegyük ki, elképzelhető, hogy ez tartja gyulladásban az ízületeimet is.

 

A műtétre most pénteken került sor, koblációs eljárással. Ez egy sokkal kímélőbb és biztonságosabb módszer, kevesebb fájdalmat és komplikációt ígér. Altatásban végezték a műtétet a délutáni órákban, így kora reggel ehettem és ihattam utoljára. A műtét előtt meg kellett fürdenem fertőtlenítős tusfürdővel, ezután kaptam egy műtéti köpenyt és bekötöttek egy infúziót a kiszáradás elkerülése végett. Nem sokára toltak is a műtőbe. A kórházi ágyban ébredtem. Alig tudtam nyelni, ezért tele volt a torkom nyállal, ami nagyon kellemetlen volt. Az első órában köpnöm kellett néhányszor egy tálcába, hogy ellenőrizzék múlik-e a vérzés. Az elején még véres volt de aztán fokozatosan elmúlt. Kb úrjra rá kellett jönnöm hogy hogyan nyeljem le a saját nyálamat. 

 

Az altatásból jól ébredtem, nem volt hányingerem, fejfájásom, nem sokkal később a saját lábamon mentem ki pisilni. Este sokáig nem tudtam elaludni, mert nagyon féltem hogy olyan pozícióban alszom el, amiben megfulladok, vagy nem teszek jót a sebnek, sehogy se volt kényelmes. Este kaptan intravénásan fájdalomcsillapítót, közben már teát is kortyolgattam. Kicsit csípete a torkom, de nem fájt kifejezetten. 

 

Mikor elaludtam viszonylag összefüggően tudtam aludni, viszont reggel úgy keltem, hogy be volt dugulva a fülem meg az orrom. Ekkor kaptam a reggelit, natúr joghurtot és almakompótot. Itt se kifejezetten a fájdalom volt a legrosszabb, hanem hogy alig bírtam nyelni, mintha nem működtek volna ott a dolgok. Nagy nehezen leszenvedtem egy kis adagot, mert ez volt az egyik feltétele a kórház elhagyásának. A másik az orvosi vizit, amin minden rendben volt, úgyhogy megkaptam a zarójelentést és írány haza. 

 

Cataflam V-t kaptam, illetve 5 napig antibiotikumot kell szednem a felülfertőződés elkerülése miatt. Kicsit féltem hogy hogy fogom lenyelni a kapszulát, de eddig nem volt gond az antibiotikummal. 

 

Ezen kívül ami tanácsot kaptam, hogy tejes dolgokat ne nagyon egyek, és a bolti ásványvíz nem steril. Vagy felforralt és lehűtött víz vagy lehűtött tea, de a csapból és a bolti vízből semmiképp se igyak. Pépes dolgokat egyek. Olyat ami beleragadhat olyat semmiképpen se. 

 

Most vagyok a 3. napnál, a fájdalom elviselhető és a napi 3 Cataflam teljesen elegendő, a fehér réteg már szépen fedi a sebet. Kaják amiket eszek: szójapuding, szója joghurt, natúr kókuszjoghurt mézzel (ez volt eddig a legjobb), krumplipüré, húsleves üresen, tojás rántotta (ez annyira nem jó mert kicsit bele ragad), sonka, fagyi. Inni pedig szobahőmérsékletű ízesítetlen tát iszok hatalmas mennyiségben. 

 

Ami még az orvos szerint segít, az a cukormentes rágó rágása. Ez fokozza a nyálképzést és sokat nyel közben az ember, a legjobb fertőtlenítő a sebre a saját nyálunk. Úgyhogy elég sokat rágózom. Eleinte furcsa volt meg kicsit kellemetlen, de mostmár jó és érzem a pozitív hatását. 

 

Az ízületeim természetesen nem jöttek hipp-hopp rendbe, de majd pár hónap múlva jelentkezem, hogy javult-e a helyzet. 

A koblációs műtét nagyon drága, de úgy érzem megérte, mert nem félek annyira a bevérzéstől és fájdalomcsillapítóval kb nem is fáj semmi. Szóval aki megteheti, ezt válassza (nekünk biztosító fizette). És nekem az altatással kapcsolatban sincs rossz tapasztalatom. 

 

Bátorság a műtét előtt állóknak és kitartás a lábadozóknak! 

 

Enn97 Creative Commons License 2019.02.25 0 0 3519

Csak jövőhét Hétfőn mert szabin van a dokim. Viszont ma megprobáltam elmenni sorszámmal, de mire odaértem elfogyott az összes és nem jutottam be és annyit mondtak próbálkozzak holnap újra .. Most meg rosszabb is a helyzet mert olyan mintha egy gennyes nagy folt lenne az a seb... Csúnyább mint volt... Ráadásul a nyelvcsapom is be van dagadva... :(

Előzmény: Zoli8686 (3518)
Zoli8686 Creative Commons License 2019.02.24 0 0 3518

Nyugi valoszinű csak megsértette a doki.

Mikor lesz kontroll vizsgálatod?

Előzmény: Enn97 (3516)
Zoli8686 Creative Commons License 2019.02.24 0 0 3517

Hello mindenki!

Gondoltam visszanézek nosztalgiázni, megnézni kiket kell bátoritani..

Többeknél olvasom az erős fájdalmat és a hosszabb gyògyulási folyamatot.

Lehetséges hogy egyszerűen csak jol birom a fájdalmat(nem hiszem) de inkább a felkészülésbe hiszek.

Igen, egy műtétre is fel lehet, kell készülni.

Műtét előtt átolvastam amit csak lehetett a témában és probáltam a javaslatok racionális értelmet keresni(unikornis szarv, szűzlány vére itt nem segit ;-)).

Legfontosabb a sebgyògyulás elve.

Minél jobb minőségű ételeket eszel, annál hamarabb gyògyulsz.

Ha nem eszel akkor is meggyògyulsz csak hoszabb idő alatt mert a szervezetnek nincs alapanyaga épitkezni, le kell valahonnan bontani ez mind idő és fájdalom.

Ezért választottam táplálék kiegeszitőt amit a műtét előtt 1 héttel elkezdtem fogyasztani 

-folyékony megihatom frankon lecsuszik

-50% fehérje, van alapanyag tudunk épitkezni

-50% szénhidrát, van énergia az épitéshez

FULL

 

De ezt részletesen leirtam 2018.09.13 körül.

Ártani nem ártasz vele de ha egy kicsit is enyhit a fájdalmon már megérte.

 

Decemberben elkaptam egy gyomor virust (hányás ,hasmenés 5nap)

10x többet szenvedtem vele mint a mandulaműtét után..

Fel a fejjel és hajrá....

 

 

 

Enn97 Creative Commons License 2019.02.24 0 0 3516

Sziasztok!

Kicsit kétségbe vagyok esve és remélem valaki tapasztalt ilyet és tud segíteni  :(

Nekem 11 napja vették ki a manduláim még vannak fájdalmaim, de már csak olyan mintha egy torokgyulladás lenne. Viszont pár napja észrevettem, hogy hátul kialakult egy fehér folt a bal lyukam előtt és vártam, hogy majd elmúlik de nem múlt el. Fogalmam sincs mi lehet az, de nem is annyira kicsi ez folt (bab nagyságú ) és félek :( 

Debb004 Creative Commons License 2019.02.15 0 0 3515

Leírom én is a történetem, mert látom hogy sokan sok félék vagyunk. Nekem rengeteget segített a műtétre való felkészülésben, hogy olvasgattam a fórumot és tudtam, mire számíthatok majd.

 

24 éves vagyok, ápolóként dolgozom, így tudom, hogy amit mondanak a kórházban az illik is betartani :) . Folyamatos gyulladások miatt kellett kivenni a garatmandulámat, legutóbb októbertől decemberig antibiotikumon éltem, mire nagy nehezen elmúlt a tüszős mandulagyulladásom.
2019.02.05-én volt a nagy nap, 7 órára mentem éhgyomorra, altatásos műtét miatt.. Betegfelvétel után megmutatták a szobámat, azt nem lehetett még tudni, hogy hanyadik leszek. Két óra idegeskedés az ágyon aztán egyszer csak jön az ápoló két bogyóval, bevettem, Kiderült , én leszek az első (meg is könnyebbültem). Betoltak a műtőbe, még pár szót beszélgettünk az anesztesekkel, bár nem emlékszem rájuk de aranyosak voltak és szóval tartottak. Kaptam egy branült a kezembe, azon elindult egy infúzió. Amikor megjött az orvos, akkor pedig jött a maszk, és onnan már aludtam. :)

 

Ahogy kitoltak a műtőből, már emlékszem ahogy tolnak be a szobámba. Kérdezgették: fájdalom? köhögés? Nem volt egyik sem. Olyan volt, mintha tényleg csak alvásból keltem volna fel. Kaptam egy vesetálat és papírtörlőt, csorgatnom kellett a nyálamat, és figyelni, de nem volt véres sem.Két órán keresztül kellet kb csorgatni, ez nagyon gyorsan eltelt számomra. Közben kaptam jégzselét, igazából még fájdalmam nem volt, csak olyan érzésem, mintha fel lenne duzzadva az egész arcom (nyilván fel is volt).

 

Letelt a 2 óra, kaptam a fenekembe egy fájdalomcsillapító injekciót, és egy kancsó teát, aminek el kellett fogynia aznap. Az első korty, pokoli volt. Fájt, szúrt, hasított, a számat alig bírtam nyitni és nagyon féltem, hogy rossz helyre fog menni. Minden kortyot kétszer kellett lenyelni.. Elkezdtem iszogatni (5-10 percenként szigorúan 1 korty, mert annyi ment), közben pedig az altatószerek maradék hatása is elszállhatott, mert elkezdtem érezni a folyamatos fájdalmat.  Amikor már el tudtam menni wc-re, megnéztem a tükörben a számat, igazából csak a nyelvemet láttam: kék-zöld pár ponton, duzzadt, brutál lepedékes és fájdalmas. Így telt aztán az első napom, iszogattam, cserélgettük a jégzselét. Igazából tűrhetőnek mondanám az állapotot, az egyetlen ami nagyon zavart: folyamatosan olyan érzésem volt, mintha valami trutyi/slejm lenne a torkomban. Ittam rá, de attól még ott volt, sőt megnehezítette a nyelést, mivel ez ilyen sűrű, tapadós váladék. Nem mozdult sem fel, sem le. Gondot nem okozott, csak borzalmasan kellemetlen volt. Vacsorára kaptam tejbegrízt, amiből megettem 8 teáskanállal. Könnyebben csúszott, mint a folyadék, de több nem ment le. Este 8 órakor megkaptam a második fájdalomcsillapítót, ekkor már igen csak szükség is volt rá. Lámpaoltás, jó éjszakát. Valamiért pont arra járt az ápoló a szobatársamnál, én pedig pont köptem egyet ami véres volt. Aztán megindult a vérzés, ez nem lehetett már nem észrevenni. Ahogyan pillanatok alatt megtelik vérrel az ember szája. Összenéztünk, indult is az ügyeletes orvosért. Ha tippelnem kéne, akkor 20-30 perc leforgása alatt sikerült megállítani, kaptam Lidocain sprayt, leszívták, meg vérzéscsillapító injekciót kaptam a branülbe. Látták, hogy alvad, majd megállt. Visszafeküdtem az ágyamba, kaptam még egy kancsó teát, hogy reggelig fogyjon el... Közben a vérzős oldalon kellett feküdnöm, és figyelni.. Igazából itt már nem csak kellemetlen volt az ivás, hanem féltem is, nehogy megint megtörténjen a baj. De nem vérzett, reggel vizit után megnézte az orvos, majd jótanácsokkal ellátva hazaküldtek.

 

2. nap

Reggelire még a kórházban kaptam egy kefírt, amiből megettem legalább 4 kiskanállal. Annyira meg volt duzzadva minden a számban, hogy nem ment több. Kicsit újból meg kell tanulni, hogy mi merre van a torkomban. Úgy voltam vele, hogy az evés majd visszatér. Az első a folyadék inkább. Szóval ittam és ittam, meg otthon egy kis bébikaját ettem még, a gyümölcsösök szerintem kifejezetten finomak. Egész napra beosztottam egy őszibarackpürét, és még büszke is voltam magamra, hogy elfogyott. Szerintem 2 Cataflam-V-t szedtem be ezen a napon, fájdogált a torkom, de elviselhető volt.
Este felé már nagyon zavart, hogy nem mostam fogat egy ideje. Viszont nem mertem még nekiállni, mivel a szám is csak résnyire nyílt ki.

 

3. nap

Ma már 3 Cataflamot vettem be, 7-15-20 órakor. Eközben szép lassan elfogyott még egy bébiétel és egy doboz csokipuding. Mind a kettő két részletben.  Sikerült fogat is mosnom, nagyon óvatosan.

 

4. nap

Hajnalban iszonyatos fájdalomra keltem, iszogattam rá, de nem segített. Valahogy elhúztam reggelig és akkor vettem be az első fájdalomcsillapítót. Szintén 3 Cataflam, 6-13-19 órakor. Extra sokat ettem az elmúlt napokhoz képest, persze farkas éhes voltam. Egy bébiétel = 1 óra evés, 2 krémtúró egész nap és egy kis dobozos csokipuding estére. A mai napon már sikerült normálisan fogat mosnom, azért a hátsó fogakat csak óvatosan.

 

5. nap

Hajnal kettőkor keltem, nem akartam úgy járni, mint előző nap. Mivel az ivás nem segített, sőt nagyon nehezemre is esett, már ekkor bevettem az első Cataflamot. Így aludni is tudtam. Aztán a nap folyamán még bevettem 10-16-23 órakor gyógyszert. Tudom, 3 a megengedett (mivel folyamatosan meghaladva a mennyiséget szintén növeli a vérzés kockázatát), de ha elviselhetetlen a fájdalom, akkor az embert ez nem igazán érdekli.. Minden egyes gyógyszerbevétel így is majdnem sírással párosul, annyira fáj már addigra. Viszont ezen a napon már ettem húslevest (nagyon pici husival, azt is sokadik nekifutásra), sült husit és krumplipürét. Úgy sikerült megennem a húst, hogy ilyen miliméteres darabkákra szedtem szét. A pürét pedig tejföllel felturbóztam, mert csak úgy csúszott le. Szerintem mindezt ettem 1,5 órán keresztül.
Ami még jó nasi, a Dörmi kismackó, nehezebb napokon joghurtba áztatva.

 

6. nap

Cataflam 7-15-21 órakor. Az előző napi késői bevétel miatt elég volt a 3. Viszont ez volt a legrosszabb napom egyike. Falkaparás, stb. 12 órakor megpróbáltam egy Algopyrint bevenni, mivel az még ami megengedett a Cataflam mellé. Ezt esélytelen volt lenyelni egyben, így összetörtem és pudinggal kanalaztam be. A hatása a nullával volt egyenlő.A menü az előző napi volt, csak még annál is kisebb mennyiségben. A legrosszabb az egészben, hogy 100%-osan nem múlt el a fájdalmam, talán olyan 60 vagy 70%-ban csak. Még a gyógyszert is nyöszörögve ettem meg.

Ma megpróbáltam egy 3 az egyben kávét, mivel nagy kávés vagyok és borzasztóan hiányzott már. Felvizeztem, tejeztem, hogy minél lágyabb legyen. Mindezek ellenére majdnem kiöntöttem, mert durván csípett, pedig nem is igazi kávé. Inkább lemondtam róla még egy ideig :(

 

7. nap

Hajnalban ismét be kellett venni a gyógyszert. Aztán 8 -15 órakor, majd 19 órakor egy felet. Az ebéd sóskafőzelék volt főtt tojással. A főzelékből rengeteg lecsúszott, úgyhogy aki szereti, annak bátran ajánlom. A tojás már kevésbé ment jól.. Lefeküdtem aludni és mivel sokat iszom, arra keltem hogy mosdóba kell mennem. Elintéztem, megyek kezet mosni aztán köptem. Éreztem hogy valami nem oké, be is igazolódott. Elkezdett vérezni. Gyorsan jégzselé rá, leültem és csorgattam. Közel sem volt olyan intenzív, mint a kórházban történt bevérzés. 5-10 percen belül el is állt a vérzés, óvatosan először öblögetni kezdtem a számat vízzel, aztán amikor úgy éreztem teljesen bealvadt egy fél óra múlva elkezdtem iszogatni. Innentől kezdve óránként felkeltem inni plusz ellenőrizni a vérzést. Szerencsére nem vérzett ki újból.

 

8. nap

Miután biztosan elmúlt a vérzés, olyan fél kettő lehetett, bevettem egy fél Cataflamot, hogy tudjak inni. Ettől a naptól már elég volt, ha egyszerre csak fél adagot oldok fel a vízben, mert ugyanúgy csillapította a fájdalmat, viszont sűrűbben tudtam bevenni és nem kellett megvárni, hogy már a falat kaparjam amikor iszom a gyógyszert. Mai napon volt a kontroll vizsgálat is, a doktornő szerint szépen gyógyul, vékony a lepedék. Megnyugtatott , hogy ilyen gyengébb vérzés előfordulhat a leválás miatt. Továbbra is tanácsolta, hogy pépes étrenden maradjak és ne erőltessem meg magam. Kicsit visszafogottabb volt a menü, joghurtok és tejbegríz. Így a bevérzés után azért volt bennem egy félsz, nehogy megint megtörténjen.. Akinek bevérzett, szerintem tudja miről beszélek. Elég ijesztő tud lenni.

 

9. nap

A felezésnek köszönhetően már elég volt 2,5 Cataflam. ^^ A menü tejbegríz, később pedig krumplipüré és abba áztatott halrudak.  Úgy látom a tükörben, hogy szinte alig van lepedék. Ami viszont alatta van, az egy nagyon vékony nyálkahártya réteg, amit jelenleg minden csíp. Ott tartok, hogy a szobahőmérsékletű víz/tea is csíp, muszáj vagyok melegíteni. Elég az is, ha csak a radiátor mellett van az üvegem vagy a bögrém. Kicsit felmelegszik, és máris nem csípi a sebet. Nekem egyébként sem jött be a gyógyulás alatt a hideg víz, hideg joghurt vagy jégkrém. Mindent szobahőmérsékleten vagy langyosan. Az egyetlen ahol jól esett a hideg, az kívülről és jégzselé formájában.

 

10. nap

Összesen 2 Cataflamot vettem be. A menü az előző napi, a fájdalmat pedig most már 100%-ig megszünteti a gyógyszer. Viszont kell még. Nagyon bátor voltam, és megmostam a hajamat is így 10 nap elteltével. Langyos vízben, beálltam a zuhany alá és igyekeztem minél gyorsabban végezni. A lényeg, hogy nem szabad nagyon masszírozni a fejbőrt, mert az okozza a vérbőséget a fejben. A végén pedig hagytam megszáradni magától.

 

11. nap

Itt tartok most. Sikerült vajas-párizsis kenyeret ennem Mizo dobozos kávéval. Komolyan mondom, az elmúlt hét után ezt luxus reggelinek tekintem.
Egy hete még nem gondoltam volna, hogy ennek valaha vége lesz. Agonizáltam az ágyon, hogy csak teljen az idő. Most viszont úgy érzem megtaláltam a gyógyulás útját és már minden nap jobb egy kicsit, mint az előző. Várom már, hogy ne kelljen 40-szer megrágni egyetlen falatot :D

Még annyit hozzáfűznék az ivás dologhoz, hogy olvastam itt aki 4-5 litereket megiszik. Én úgy gondolom, hogy nem feltétlen a mennyiség a fontos. Folyamatosan kell inni, nedvesen tartani a sebet. Ez eddig rendben van. Ehhez viszont elég egy-két kis korty is, de nem szabad sok időt kihagyni az ivások közt. Én 3-4 napig örültem, ha egyszerre egy-vagy két kortyot meg tudtam inni egyszerre. Aztán 5-7 napig már ment a 3 korty is egyszerre. A 8. naptól pedig már meg tudok inni egy harmad vagy egy fél pohár vizet is. Az én maximumom 2,5-3 liter volt naponta. Folyamatosan, kis mennyiségekben ez is bőven elég.  Persze akinek jól esik, ihat többet is, de számomra 4 litert meginni még egy kínzás lett volna a mandulaműtéten felül :D

Debb004 Creative Commons License 2019.02.14 0 0 3514
Sziasztok! Ma van a 10. napom,túl vagyok azt hiszem a poklon is. Eljutottam odáig,hogy már csak 2 Cataflamot kellett bevennem (el sem hiszem). Pár napja még nem maradtam meg a 4 nélkül.
Szóval látom a fényt az alagút végén.

Eddig csak pépeseket ettem,én ezt az utasítást kaptam, mivel már első este is bevérzett, azóta pedig mégegyszer. ( pudingok,piskóta,krumplipüré,hal puhára főzve,stb.), a hal már nehézséget okozott. A kérdésem az lenne,hogy mikor fogok tudni normálisat enni? Igazából már sóvárgok egy pizzáért,de nem érzem úgy,hogy én hamarosan már tudnék azt enni. :D Aki hasonló eset volt, mondjon már valami bíztatót,mert kezdek összeomlani az étrendtől :D
OrsolyaEszter Creative Commons License 2019.02.13 0 0 3513

Sziasztok

 

Január 21-en műtöttek, koblációs módszerrel. 

Kb 3-4 napja mar kitudom ugy nyitni a számat, hogy jobban belássak,  és a nyelvem sincs annyira az útban. Teljesen asszimetrikus amit látok. Jobb oldalon van a nagy lyuk ami remek, majd a másik oldalon a nyelvcsapból kiindulva van egy kis nyulánka vagy nem is tudom hogyan fogalmazzam meg... kb mint egy denevérszárny... megfeszülve ami oldalra huzodik ( a nyelvcsap mellol) es kozben egy lyukat is közrefog, amit en ugy latok hogy neha nagyobb neha kisebb... es mintha a nyelvem alatt ahova lemegy ez a nyulanka is lenne feher seb még. 

Vajon a sebbe van ez beleragadva es kesobb elengedi magat? vagy rosszul lett valami vágva?

Valaki tapasztalt hasonlot? nagyon kellemetlen a bal oldal, emiatt a valami miatt.... es mar mindenre gondolok... 

viktoriabrthl Creative Commons License 2019.02.10 0 0 3512

Szia OrsolyaEszter!

 

Köszönöm a válaszod! :)

Így a 11. napon továbbra sincsen javulás. A pürésítés, kis falatok, stb nekem is megvan a kezdetektől, ezzel nem lenne gond.

De tényleg minden egyes falat félremegy, tökéletesen érzem. Egy ponton egyszerűen 3 falat után már elviselhetetlen a fájdalom, nem a műtét miatt, hanem a félrement ételek miatt. Mintha a mindig félrement falatok kidörzsölték volna. 

Eszem én, az orvos ilyen szempontból nem tud leszidni, de a félrenyelésben 11 napja semmi javulást nem érzek és 11 napja minden egyes falat félremegy. A legnagyobb félelmem ezzel van, nem a műtét miatti fájdalommal, azt bírom, egyre jobb is, ez viszont megrémít. Legalább 1-2 alkalommal sikerülne, de semmi. Mintha ott valami megzavarodott volna és nem

úgy funkcionál mint azelőtt. 

Folyadékot is iszom, napi 4-5 liter vizet. A seb szépen jön le, csökken a fájdalom.Tehát a mandulaműtét utáni gyógyulásom jó úton jár, de a nyelés kicsit sem. 

Holnap megyek kontrollra, meglátom mennyire vesznek komolyan. :(

Előzmény: OrsolyaEszter (3511)
OrsolyaEszter Creative Commons License 2019.02.09 0 0 3511

Szia Viktoriabrthl!

 

Kitartást Neked!!! Engem január 21-én műtöttek de még mindig vannak fájdalmaim és gondom az evéssel. 28 éves vagyok.

Nekem is sokszor az orromon kijött a folyadék, és rengetegszer félrenyeltem. De nagyon nagyon kicsi kortyokat ittam utána. Mézes kamilla teát ittam rengeteget.Lenyegeben mindig a kezemben volt egy pohár is kortyoltam.  Esetleg ha éppen hat a fajdalom csillapító akkor tudtam többet inni  és kicsit  enni is. Fajdalom csillapító nélkül de sokszor azzal is alig ment le bármi.

Húslevest ettem csak a levét, és a zöldséget meg a husit összepürésítettük és úgy könnyebben ment le.

Sok krém túrót is ettem miután kivettem a hűtőből hagytam kicsit állni hogy ne hideg legyen és utána azt meg tudtam enni. Meg édesburgonya és sima burgonya puret. Én egyáltalán nem tudtam erőltetni a darabos ételeket, hiszen sokszor csak a nyál és a folyadék is annyira csípte a torkom hogy evésnél  3 falat után feladtam, mert csak szenvedtem tőle.

Ahogy teltek a napok, és egyre éhesebb voltam.... vettünk tejfölt abba apritottam kenyeret és tonhalat - igen érdekes kombó :D de nekem végül ez jött be, mert a kenyér megpuhult jól össze dolgoztam a dolgokat és elég jól csúszott. Persze nagyon lassan ettem es közben ittam, es mindez csak fajdalom csillapító után 1 órával kb. Te is próbálj több dolgot és valami tutira bejön! Utána sok tejfölös sajtot tésztát ettem de abból is csak a nagykocka aminek különösebb alakja nincsen. A páromnak volt itthon Fehérjéje (biotech) csodálatos csoki ízben na azt előszeretettel ittam tejjel és jó is volt mert kell a fehérje a szervezetnek. 

Nekem még most is olyan érzésem van hogy megakadnak A dolgok a torkomban... de eddig alig láttunk be mert a nyelvem és nyelvcsapom is annyira meg volt dagadva. Bár most se jobb a helyzet mert nem értem amit látok ... :D

 

Én nem tudtam volna pl pizzát enni, akkor se ha muszáj lett volna.. hiszen egy banánt se tudtam megenni.. 3. hetem végében vagyok és meg most sem tudok pizzát enni. Mindenki máshogy gyógyul, és mások a fájdalmaink. Én most is nagyon óvatosan tudok csak enni.. és 100szor meg rágni valamit. 

Viszont próbálj enni valamit mert az orvos is azt fogja mondani hogy kell az energia.

 

Remelem egy kicsit segít hogy megosztottam a saját tapasztalatomat. Írj bátran Hogy hogyan alakul.

Mihamarabbi gyógyulást!!! 

 

Előzmény: viktoriabrthl (3509)
OrsolyaEszter Creative Commons License 2019.02.09 0 0 3510

Szia Pampulla!

 

A Medicovernél a koblációs műtét 198E Forint. (Ebben csak a

műtét és egy kontroll díj van)

A műtétet megelőzően szükség van egy szakorvosi konzultációra az 22.500 Forint.

Majd szükséges labor vizsgálat, mellkas röntgen és EKG- de azokat bárhol meg lehet csinálni és nem csak a Medicoveres leleteket fogadják el.

A leletek kellenek amikor az altatós orvossal találkozol ami plusz 22.500 Forint.

Így sajnos a műtét ára mellett elég sok egyéb költség is volt.

De ennek ellenére..... ma is őket választanám.

Előzmény: Pampulla (3508)
viktoriabrthl Creative Commons License 2019.02.08 0 0 3509

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, eléggé kétségbe vagyok már esve.

Január 30-án vették ki a garatmanduláim altatásban. A műtét utàni napon minden folyadék az orromon jött ki, hiába erőltettél a nővérek, csak rosszabb lett. Enni nem is tudtam. Másnap 3 mini galacsin kenyérbelet leküzdöttem, hogy hazamehessek. kb a 2. itthon töltött napon nem volt már bajom a folyadékkal, lement, bár furcsán, ha az orromon vennék közben levegőt, hogy meg tudjak inni egy teljes pohár vizet, akkor valami félremegy és fulladok. Ami viszont sokkal zavaróbb, hogy enni azóta sem tudok rendesen. Próbálok mindent a seb leválása miatt (bundáskenyér, töltött csirke krumplival, vadas, meki) de egyszerűen semmi nem megy le. Eleinte lement úgy hogy minden egyes mini falat után ittam 4-5 korrty vizet, ez is elég bosszantó volt, most viszont hiába csinálom ezt, a torkom fáj, olyan mintha egy ponton minden egyes falat megállna, nem megy le, kb fél-1 nap kell hozzá, hogy az a gombóc érzés megszűnjön. Félek, hogy a nyelőcsövem ne erôltessem meg túlzottan, de közben a seb miatt meg muszáj szilárdat enni. Meg azért a jövőben szeretnék normálisan étkezni. A torkom jelenleg már jobban fáj mint maga a műtét utáni seb. Még 3 nap van a kontrollig, illetve az orvosom is állandóan rohanásban van, így nem bízom benne, hogy komolyan fog ezzel foglalkozni. Van bárkinek ilyesmivel tapasztalata? E fog ez múlni? Vagy valami megsérülhetett ott? 

Pampulla Creative Commons License 2019.02.04 0 0 3508

Szia OrsolyaEszter!

 

Megkérdezhetem, hogy mennyibe került a műtéted? 

Köszi a választ és jobbulást!

Előzmény: OrsolyaEszter (3503)
Bika1978 Creative Commons License 2019.02.01 0 0 3507

Kedves enk77 

 

Köszönöm az infókat és a tanácsot, ilyenkor szerintem minden hasznos. Igyekszem behangolni az éjszakai ivást. Úgy látszik ahány orvos annyi trendi van az étkezéssel kapcsolatban. Ma próbáltam puha kalácsot majszolgatni, de nem igazán sikerült, így egyenlőre marad a pépes étrend. 

 

Üdv 

Előzmény: enk77 (3506)
enk77 Creative Commons License 2019.02.01 0 0 3506

Kedves Bika!

 

Én első napomon, tehát a műtet követő napon reggelire kenyeret kaptam hozzá beazonosíthatatlan "sonkakrémet". Ebédre törtkrumplit, valamilyen hússal. Én kifejezetten azt az utasítást kaptam, hogy ehetek bármit és ami dörzsöli a sebet csak jobb. Olvastam az előtt én is, hogy sokaknak javasolják a pépeset. Én 5. napon pizzát ettem például.

 

Remélem tudtam segíteni, kitartást igyál amennyit bírsz és ha javasolhatom éjszaka inkább állíts be ébresztőt óránként, hogy kelj fel és igyál, valóban sokat segít és hasznos, mint ahogyan többet írták itt előttem.

 

Szép napot, mielőbbi gyógyúlást,

 

S

Előzmény: Bika1978 (3505)
Bika1978 Creative Commons License 2019.02.01 0 0 3505

Sziasztok!  Ma vagyok két napos . Az éjszakát leszámítva, mivel bealudtam és nem ittam ,egész jól tűröm még .Hasonló egy mandulagyulladáshoz. A műtéti eljárás hagyományos volt, azt viszont rosszul viseltem. A doki szerint csak pépeset ehetek , de azt nem mondta hogy meddig .Valakinek valami infó erről? 

 

Aki előtte áll, annak fel a fejjel, aki túl van rajta annak jobbulást 

Előzmény: enk77 (3504)
enk77 Creative Commons License 2019.02.01 0 0 3504

Sziasztok,

 

mivel műtétemet meglőzően én is rengeteg olvastam a fórumot - és evégből pánikoltam be teljesen - megosztanám veletek röviden történetemet.

 

Gyakorlatilag 3 éves korom óta akut "kérdés" volt manduálim eltávolítása, nagyok voltak és rengeteget voltam beteg. Szüleim szakorvos szakértelmében nem bízva, annál is inkább hagyatkozva a gyermekorvos álláspontjára nem vetették ki manduláimat.

 

Ennek eredményeként 12 éves koromtól kezdődően folyamatosan detritus ürült róla, belőle, sosem sok de sajnos "életem része" lett. Mivel barátaim, környezetemben élők és aktuál baratnőim erre irányuló kérdésemre sem erősítették meg, hogy detritus (mandulakő) miatt büdös lenne a leheletem, én magam sem szorgalmaztam a műtétet. Mivel azonban ekkora már a lényegesen elkráteresedett felszínű nyirokszöveteim egyre többet gyulladtak be 2016. évben két fül-orr-gégészt is felkerestem, hiszen 3 éves korom óta nem látott szakorvos, és mégis csak kíváncsi voltam.

 

Egységes álláspont a látott kép alapján nem alakult ki, az első diagnózis szerint krónikus mandulagyulladás, melynek egyetlen "terápiája" a toncilectomia azzal, hogy talán egész életemet leélhetem ekként, ilyen állapotú mandulákkal, jóllehet későbbiekben komoly szövődményei lesznek (szívizomgyulladás, végtagfájdalom, hajhullás stb.)

 

Másik vélemény szerint nincs komolyabb baj, műtét nem indokolt.

 

Ezt követően sajnos 2017. októberében foltban kihullott a hajam. Góckutatás eredményeként, első helyen felkeresett fül-orr-gégészhez mentem vissza, aki korábbi álláspontját fenntartotta és azt mondta nagy valószínűséggel a manduláim okozzák ezt a tünetet. (Hangsúlyozandó góckutatás egyéb "rendelenességet" nem mutatott.)

 

Mivel eléggé féltem ettől az egésztől, így mindenféle indokkal mindezek ellenére halogattam a műtétet. Kihullott hajam visszanőtt, majd a visszanövést követő egy hónap elteltével ismételten kihullott. 

 

Ezután döntöttem el, hogy belevágok. Koblációs eljárást én is megtaláltam, ugyanakkor interneten történő böngészésem és kutatásom eredményeként ráleltem egy külföldi összehasonlító 2017. évben folytatott kísérlet írásbeli elemzésére, mely egyértelműen igazolta, hogy az általános eljárás és a koblációs között fájdalom mértéke, bevérzés gyakorisága vonatkozásában nincs különbség. Lényegi különbség a finanszírozásban van, jelesül Magyaországon jelenleg a koblációs eljárás nem TB finanszírozott, így elég "aranyárú" az ellenértéke. 

 

Mindezen előzmények után 2018. év nyarát végug buliztam, szeptemberben leszakvizsgáztam és 2018. október 19. napján a debreceni fül-orr-gégészeti klinikán Dr. Batta Tamás József, az általam választott adjunktus műtött altatásban (mivel epilepsziás vagyok, nem volt más opció.)

 

Forgatókönyv hasonló, csak említésszintjén:

- reggel 07:00 kórház

- műtét tervezett időpontja 09:00 óra, altatóorvos beragadt egy másik betegnél ezért legalább 2 órával a tervezettnél később műtöttek

- bódítás ment, bátor voltam, ésjófej, munkámból adódóan azzal viccelődtem, de mint útólag kiderült csak nekem volt vicces, hogy mindenkit beperelek, ha elrontanak valamit.

 - műtét után ébredés után azonnal nyeltem, tudni akartam mennyire rossz

- tudtam nyelni, fájt mint egy szimpla torokfájás

- kórterembe lefektettek, kaptam vizesruhát, de nem érdekelt telefonomhoz nyúltam és felhívtam mindenkit, simán tudtam beszélni

- nem hánytam, nem szédültem

- alaptétel műtétet követő első két óra ohne folyadék, ohne étel

- itt jegyzem meg nekem a műtét utáni 1. és 2. óra közötti időszak volt a legeslegrosszabb

- 2. óra leketyegett, ráfekdütem a nővérhívóra és kaptam dilofenacot, hatott elmúlt

- ittam sokat, éjszaka és onnantól kezdve mindennap legalább 4 liter vizet

- én 2. naptól kezdve mindent ettem, a nem éppen táplaló kórházi kosztot simán megettem, rájöttem, hogy a nádudvari krémtúró sokkal finomabb, mint a milli

- 2 éjszakát kellett bent maradnom (itt jegyzem meg, hogy engem sosem zavart a kórház, mondtam az orvosomnak, annyit maradok, amennyit mond, elvoltam)

- október 19. péntek volt, vasárnap 10 órakor mehettem haza

- kellemetlenséget ekkora uvulaödéma okozta, így elég keveset beszéltem ekkor már

- páromnál kerültem elhelyezésre, miként legrosszabbra készültem és ő orvos, gondoltam ha baj lesz, nekem milyen jó lesz (felvilágosított, hogy annyit tudna tenni, hogy mentőt hív)

- Nem volt szükség sem a szakértelmére sem a mentőre, én gyakorlatilag a kezdetektől tudtam enni, inni, nyelni mindent

- Fajdalomcsillapítás kórházban napi 3 szem cataflam, leginkább evés előtt éltem vele

- Cataflam száma lábadozásomkor sem lett több, éjszaka óránként keltem (nem azért mert fájt, szándékkal), hogy igyak ne száradjon ki a seb

- Végignéztema trónok harcát

- 6. napon már beültem az irodába kicsit dolgozni

- 8. napon szeretkeztem (bár két hétig minden testmozgás tilos) egyébként ezt leszámítva én mindent betartottam 

- 17. napon edzőteremben voltam

 

 

Összességében én meglepődtem azon mennyire "nem fáj", nyilvánalóan éreztem, de a cataflam teljesen kivette. Éppen ezért kicsit "dühös" voltam a fórumra, mert én csak pozitívan tudok erről nyilatkozni. Nyilvánvalóan nem igaz, hogy semmit nem éreztem, de az egész elviselhető volt.

 

Egyszersmind, én azt gondolom, hogy egyrészről a fájdalom és maga a műtét utáni "el kell viselnem, de nem bírom szakasz" attól függ, hogy milyen a mandulák állapota, mekkora az egyén fájdalomküszöbe, na és persze milyen szakértelem áll az orvos mögött.

 

Én mindenkit csak bátorítani tudok, mert megítélésem szerint egy komolyabb mandulagyulladásnál az egész nem rosszabb. Számomra a legmegterhelőbb a műtét megelőző éjszaka volt, féltem aggódtam, így nem tudtam aludni.

 

Szóval aki előtte van, ne halogassa.

Szerintem felesleges vagyonokat fizetni alternatív eljárásokért, ezen eljárások a bevérzés kisebb esélyét, valamint kisebb fájdalmat ígérik holott ez félrevezető. Van akinek koblációs eljárással alig volt fájdalma, volt aki szenvedett, ugyanez igaz a sima és jelenleg TB finanszírozott eljárásra is.  

 

Legtöbb időt azzal érdemes tölteni, hogy megkeresd a megfelelő hozzáértő orvost, aki tapasztalt és a kezőben az eszköz jó helyen van.

 

(Fontos megjegyeznem, hogy a Debreceni Klinikán a mellettem 1-2 nappal korábban műtött betegek is teljesen jól viselték, a szobatársam köhögött folyamatosan - én azért nem mertem - és reggel tornázott, én el sem hittem.)

 

Mindenkinek kitartást kívánok és mielőbbi gyógyulást,

 

Szép napot kívánva,

 

30 éves férfi Debrecenből

 

 

OrsolyaEszter Creative Commons License 2019.01.29 0 0 3503

Sziasztok!!

 

Már én is mandula nélkül :))

 

Elmesélem én is a tapasztalataimat, hiszen nekem is rengeteget segített a fórum.

A medicovert választottam koblációs módszerrel. Dr. Csóka János volt az orvosom, szerintem kíváló szakember, mint ahogy Zoli is említette már lentebb. Türelmes, és nagyon megnyugtató a kisugárzása. Számomra ez elég fontos volt, mert már ő volt a harmadik orvos akit felkerestem.

Tavaly óta mandulaköveim voltak, és már teljesen ki készültem tőlük. Ha nem hallottál még róla akkor az szuper :D Nincsen rá semmiféle gyógyszer, minden bio dolgot is kipróbáltam de semmi nem hatott ellenük.

Ősszel elmentem a SOTE-ra ahol semmi problemat nem láttak (követ sem)..... azt mondta ezzel egyutt lehet elni, de ha nagyon zavar akkor kiveszi a mandulat ha akarom de nem javasolja orvoskent. 

Majd akkor abbamaradt a folyamat, es eltem tovabb a napjaimat.

De ugyanugy voltak kovek es nagyon bosszantott mar. Hiszen folyamatosan estek ki a kovek vagy lattam /ereztem hogy ott vannak.

Elmentem a Duna Medical Centerbe ott az orvos megnyomta a mandulát es jott is ki a kő, mondta hogy ez mar kronikus gyulladasban van, es hogy műtéttel lehet megszabadulni tőle. Ott hallottam a koblációs mondszerről, viszont ott 420E felett van az ára. 

Ezután talaltam meg a Medicoverben is kedvezobb aron, szűk volt az idő mert januárban szerettem volna ha mindenen túlesek.

Januar 3-an felhivtam oket, kaptam konzultacios idopontot Január 7-re, és Január 21-én műtöttek is. Az az egyetlen szabad időpont volt már, ha akkor nem akkor február 28 lett volna szabad. Így szerencses voltam.

 

Hétfőn én is mentem 6:30-ra, majd zuhany, bátorito ital, hányás elleni tabi es várakozas. Kb 11 kor kerult ram a sor, mar eleg ideges voltam, kezdtem azt erezni hogy a batorito ital elvesztette hatasat :D Másfél óráig voltam távol a műtőben, a családom mar azt sem tudta mi tortenik. 

Amikor a branült raktak be, az irto fajdalmas volt mert valamiert nem akart elindulni a dolog, szűk volt a vena, vagy melyen volt....  es jo sokszor meg kellett nyomogatniuk, tovabb szurkalni es akkor bepanikoltam, fajt rendesen, majd jott a maszk annak meg annyira muanyag szaga volt hogy azt hittem rosszul leszek tole, majd mar nagyon szedultem es akkor meg jobban panikoltam :D ........

 

Amikor visszahoztak elvileg felultem es mondtam hogy ezazz mar nincsenek kövek. :D 

Totál kábaság. A szám teljesen fel volt dagadva, kaptam rá jeget, full fehér voltam, es persze beszelni nem birtam, azt ereztem hogy a szamban minden fel van dagadva.

A nővér erőskodott h oltozzek at es menjek mosdora, de miutan kiment olyan rosszul lettem. Teljesen lefőttem es izzadtam, szedultem. Szerencsere eppen megjott a csaladom (akiket a nőver elkuldott ebedelni hogy nekem az jobb lesz... hat nem nagyon) es akkor Anyukam vizes ruhaval megtorolgetett.

Kesobb amikor hozta a levest a nővérke akkor is mondta hogy kelljek fel es menjek az asztalhoz es ott egyek, odacsoszogtam majd leultem es egybol megint teljes leizzadas es panik... csak annyit tudtam mondani a Paromnak remegve hogy rosszul vagyok, elfordultam es  hanytam, ami maga volt a szenvedés. Volt benne alvadt vér es folyadek...  annyira fajt es ugy feltem higy felszakad a seb es omleni fog a ver, nagyon megijedtem.

 

Mondani sem kell a leveshez hozza se nyultam, kaptam hanyas elleni infuziot, majd antibiotikum infuziot es estere oda tettek 2 cataflam v-t.

 

Az este folyaman megneztem a nyelvemet a tukorbe mert annyira fajt es ugy fel volt dagadva, akkor lattam hogy az egesz fekete es meg van dagadva tiszta véraláfutasos az egesz. Nagyon fajt.

 

Nekem sajnos konnyu napjaim nem voltak, most vagyok a 8. Napon, de eddig mindennap megszenvedtem. A fajdalom benne van a torkomban, nyelvemben, fülemben is... a gyogyszer nem hat azonnal es azt sem tudom mondani hogy teljesen megszuntetne a fajdalmat, kb 4-5 ora mulva mar megint elviselhetetlen nyilalo fajdalmaim vannak. Napi 4-5 liter folyadekot iszok, ejszaka is felkelek inni folyamatosan de egyszeruen nem enyhul a fajdalom, sőt nekem is nagyon csíp minden. Persze tudom jobb lesz majd, de kínszenvedés egyelőre.

 

Enni alig alig tudok csípi nekem is, plusz a nyelés akkora fájdalmakkal jár és nem is kívánok semmit. 

Nagyon remélem hogy jobb lesz, azt gondoltam két hét es ennyi. De az orvos mondta hogy lehetnek fajdalmaim a 3 heten is... aminek nem orulok mert mar dolgozni szeretnek.

 

ja es azt mondta 1 honap utan lehet visszaterni ovatosan a normal etrendre. 

 

Az irásból latszik, hogy nekem nem kellemetlen hanem inkabb eros fajdalmakkal járt a műtet utani allapot. De haladok a cél felé amikor mar nem lesz problemam tobbe vele es ez a lenyeg :)

 

Kitartast mindenkinek!!!!! :) 

 

 

 

 

Pampulla Creative Commons License 2019.01.16 0 0 3502

Sziasztok!

 

Győr környékén hol végeznek mandulaműtétet, lézeres eljárással? A neten nem tálalok

magánklinikát 

köszönöm

OrsolyaEszter Creative Commons License 2018.12.24 0 0 3501

Köszönöm szépen a válaszodat Neked is :))!!

Mindenféleképpen a koblációs mellett döntök én is. Már csak az orvost nem tudom.  Dr Szabó Balázs-ról nagyon sok jót olvastam. Neked mi a személyes véleményed?

Lentebb Zoli Dr. Csóka Jánost említette, így gondolom bármelyiküknél jó kézben lennék :D

Annyit meg tudsz esetleg írni ha erre jársz, hogy mennyit vártál a Műtét időpontjára? Örülnék, ha még januárban meg tudnánk csinálni, de nem tudom mennyire reális ez. Foglalok is gyorsan majd egyet a szakorvosi vizsgálatra hogy elinduljon a folyamat. 

Én pedig 27 éves vagyok, és már régóta húzva halasztva volt a dolog, de most nagyonn elszánt vagyok :D .... amennyire lehet..

 

Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok!!!! 

Előzmény: Barbara561 (3498)
OrsolyaEszter Creative Commons License 2018.12.24 0 0 3500

Nagyon szepen koszonom a reszletes válaszodat! Csak megerősítettél Te is, hogy jó lesz a Medicover. Hálás vagyok minden infodert :)))

Nagyon Boldog Karácsonyt Nektek!! 

Előzmény: Zoli8686 (3497)
Barbara561 Creative Commons License 2018.12.21 0 0 3499

Elfelejtettem irni h egyébként én 26eves vagyok 53-55kg..most nem tudom pontosan..fogytam 1-2 kilót  a gyogyulas alatt..:) M1 azt akartam ezzel mondani h elvileg minnel idősebb vagy annál jobban tud fájni .. Kg nem tudom menyire számít max erőben úgy h a vitaminokat en is szedtem mutet előtt ..Es most is meg mert en gyogyulas alatt nem tudtam szedni nagyon semmit mert eléggé csípte volna főleg c vitamin (por).. nem tudom h masnak  ez menyire volt jellemző..nem biztos h mindenki ugyan úgy gyogyul..de egy biztos ha gaz van a manduladdal jobb ki vetetni .:)

Előzmény: OrsolyaEszter (3495)
Barbara561 Creative Commons License 2018.12.21 0 0 3498

Szia

igen engem is a Medicoverbe mutottek!Engem Dr Szabó Balázs ,És igen...anyi 198E plusz amiket Zoli is le irt!Ma van egyébként a 21.nap h meg mutottek az első két hét nem kellemes hiába koblacios..anyi h ez a mutet biztonságosabb..Kevesebb a beverzesi esély stb..nekem nem is vérzett egy kicsit sem se mutet után közvetlen sem gyogyulasi ido alatt..1het után nem írtam mert valamiért nem tudtam ide irni.. Nekem sajnos elég rosszul telt a másik hertem is de nem is a fajdalom miatt ha nem inkabb az h nem tudtam enni nekem csípte minden jo forman nem tudom másnál hogy van ez..De azt mondom h kellemetlensegek ide oda inkabb vetesd ki ha ki kell és ne gondolkozz sokat rajta mert komolyabb bajod is lehet!2 hét hamar el megy pihensz..alszol.. “eszel” iszol..és ha faj be veszel gyorsan egy Cataflam V-t azonnal hat:) (Egyyebkent azt mondjak paran h mindegy h koblacios vagy hagyományos ugyan az ugyan úgy faj nem tudom igaz e) Van a medicoverbe egyébként 150E a hagyományos de annal sincs varrat meg azt halottam hogy ott nem is igazan van  különbség a kettő között tehát nem muszaj 198e fizetned a 150ezres is ugyan olyan jo!) Mutettol ne félj abból semmit észre se veszel..és nem kelsz fajdalomra..:)

Előzmény: OrsolyaEszter (3495)
Zoli8686 Creative Commons License 2018.12.18 0 0 3497

Szia!

 

Igen medicoverben a váci uton műtöttek (Dr. Csòka János, egy félisten jòfej mindent elmond (2018 az év orvosa) nem véletlen.

Én is be voltam szarva nem kicsit, még pánikrohamom is volt 1x ugy beparáztam, pedig ha valaki rámnéz 200cm 140kg 

Ha tudom azt hogy "csak ennyi" nem parázok.

 

Időpontot én kértem őszre hogy egy kicsit hűvösebb legyen igy az erek nem tágulnak ki a meleg hatására, igy talán egy kicsit is csökkentem a kockázatát a bevérzésnek, 1 honap szokott lenni az időpont kérés.

 

Maga a műtet tényleg 198e HUF

De ezt megelőzi egy alatatòorvosi konzultácio 25e HUF + labor 17e HUF

 

Perzse ezt az egészet egy szakorvosi vizsgálat indukálja ha szükséges egyáltalán a műtét 24eHUF

 

sorry hogy most válaszolok de miota tul vagyok rajta ritkán járok erre.

Itt gyorsabb vagyok ha még van kérdésed

termi2031@gmail.com

Nyugi....

Mult héten elkaptam egy hányos-hasmenős-39° lázas virust (3nap)az 10x roszabb volt mint a mandulaműtét körül bármi......

OrsolyaEszter Creative Commons License 2018.12.12 0 0 3496

Szia @Zoli8686 

 

Olvasom, hogy a Medicoverben volt a műtéted, ráadásul koblációs módszerrel. Én is ezzel szemezgetek, de még gyűjtöm az erőt és az infokat :D

 

Ki volt az orvosod? Mennyire hamar kaptál időpontot a műtétre? Az ár valóban ott mozog ami a honlapon szerepel? (kb 200E Forint? vagy ez máshogyan tevődik össze?) Budapesten a Váci úti kórházban voltál? 

 

Nagyon hálás lennék ha válaszolnál. Köszönöm szépen!!!

Előzmény: Zoli8686 (3479)
OrsolyaEszter Creative Commons License 2018.12.12 0 0 3495

Szia :) Én is inkább a koblációs műtét felé hajlok... most igyekszem minél több infot gyűjteni. Megkérdezhetem hogy hol műtöttek és ki volt az orvosod? Nagyon köszi és gyors gyógyulást :) //Orsi

Előzmény: Barbara561 (3492)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!