Én is találtam egy oldalt. Igaz, hogy maga az oldal a cseh farkaskutyákról szól:) (amelyek szintén nagyon tetszenek a farkashoz való hasonlatosságuk miatt:), de van külön galéria a farkasokról is - érdemes megnézni őket, vannak benne dönörüségek: (még a veresegyházi falka is benne van:) http://www.wolfdog.org/eng/gallery/cat5.html
Nem tudom, ismeritek-e a "Fáradt Farkas"-c. indián (tlingit) mítoszt?! Szerintem legalább olyan szép, mint amilyen szomorú, úgyhogy leírom, aztán majd megmondjátok, hogy jól tettem-e?
"Egy napon, mikor a tlingitek Farkas nemzetsége a parttól messze, kint a nyílt tengeren halászott, valamennyi távolságra tőlük sötét árnyalakot láttak a vízben mozgolódni. Gyorsan odaeveztek, és egy oly lassan úszó farkast találtak ott, amelyik már alig tudott mozogni. A farkas szemei már-már lecsukódtak, a nyomorult állat olyan fáradt volt, hogy a nyelve is kilógott. Alig-alig tudta fejét a víz fölött tartani. Baráti segítő kezek húzták-vonták be a farkast a kenuba, majd a tlingitek magukkal vitték őt a falujokba. Sokáig élt a tlingitek között a farkas. Mindig együtt vadászott az életét megmentő férfiakkal. A farkas kitűnően követte az őzek, szarvasok, s más állatok nyomjeleit, így aztán a nemzetség húsban sohasem szűkölködött. A farkas oly sokáig élt együtt megmentőivel, hogy a nép kezdte őt nemzetsége egyik tagjának tartani.
Egy napon az elöregedett farkas a főnök háza előtt egy gyékényen heverészett. Barátai szomorúan gyűltek köréje, látniok kellett, hogy a farkas nagyon-nagyon öreg már, és mihamar az Árnyékok Ösvényére tér. Amint lehanyatlott a Nap, csakugyan meghalt a farkas. Következő éjszakán csak hallja a nemzetség egyik tagja, hogy a farkas rokonai halotti búcsúztatót énekelnek. Jajgatva szólt a hangjuk, csöndesen halt el, és búbánattal töltötte meg az erdőséget.
Ettől az időtől fogva ez a dal szolgált a nemzetség gyászénekéül. És a nemzetség tagjai, házaik oszlopaira egy fáradt farkas alakját faragták és festették ki."
Köszönöm szépen - fizu után valszeg megpróbálok én is örökbefogadni egy lupit:) ÉN is először a bp állatkert farkasain gondolkodtam, de a veresegyházi farkasok talán kevésbé ismertek és talán kevesebben támogatják őket. A tavasszal megismert szürke szépséget bármikor támogatom:), ő nagyon a szívemhez nőtt:) Azt a szempárt míg élek, el nem felejtem:)
Jelképesen örökbefogadni úgy lehet, hogy egyszerűen felveszitek a kapcsolatot a medve-és farkasotthon vezetőjével, Kuli Bálinttal, telefonon vagy személyesen és jelzitek a szándékotokat.Kértek egy csekket, amin majd befizetitek a felajánlott összeget (ez farkasok esetén min.10 000 Ft.), amit a lupikák ellátására fordítanak majd. Kiválaszthattok Ti is egy farkast vagy rábízhatjátok az ottaniakra, hogy kit vesztek jelképesen a nevetekre egy évig. Aztán kaptok egy oklevelet, ami szép ugyan, de szerintem nem annyira fontos. Ez a procedúra az én esetemben elég lassan működött, de ma én vagyok Balfi tiszteletbeli nevelőszülője, ami nagyon-nagyon jó érzés!
A greenfo-s topicban nincs sok köszönet, de azért valahol tanulságos, azt hiszem.
altalaban a buvoban( kis epulet a kifuton belül, ahova el tudnak bujni). délután szoktak előmászni, marha melegük van :/ Titán szokott kinnt napozni, őrzi a lányokat. aktivitás nyáron csak késő délután van...
Nah,naillight,nemsoká megyünk farkasékhoz kifele...viszont most a ZOOban,akárhogy néztem,csak 1 farkast láttam...meg a sok piros feliratot...ennyi buta embert.