Keresés

Részletes keresés

gesztenye82 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 51

Sziasztok! Szegeden Szepes Zoltán doktorúrral kezelteti magát valaki? Tapasztalat? Köszi

Freund Krisztián Vilmos Creative Commons License 2017.05.17 0 0 50

Már mondták nekem is,hogy műtét gyanus vagyok de még nem műtöttek. Részt veszek egy kutatásban,eleinte vénába,most hasba kapom a készítményt,harmadik hónaptól tünetmentes vagyok.

Váci korházban lehet érdeklődni,tudtommal keresnek alanyokat.

A vizsgálat végző orvos neve dr Szaloki Tibor

Szotu Creative Commons License 2017.03.23 -1 0 49

Tisztelt fórumozók.Kb.20 éve vagyok collitis ulcerózás.Sokáig negkímélt a betegségem(csak ritkán újult ki,s akkor is hamar rendbejöttem).Viszont most 3 hónapja tart.Nem görcsölök,csak 2 naponta van egy székletem,ami picit véres.Viszont nem akar teljesen rendbe jönni.Az orvosom azt mondja,h.a rákmegelőzésre a vastagbél kivételét javasolja.Nálam annyiból komplikált a dolog,hogy a belem egy részén pseudopolipusok vannak,(ez nem egyenlő a polippal).A pseudopolipusaim nem hajlamosak  állítólag a rákosodásra,viszont így azon a szakaszon nem lehet biztos a "rálátás".Szőnyegszerűen sok-sok,így levenni sem lehet.Most 7 salazopirint szedek,s 8 mg medrolt,de nem tudom csökkenteni az adagomat,mert akkor erősebbek a tünetek.Egyszer javasolta az orvosom a biológiai terápiát,aztán mégis azt mondta,hogy az nekem nem segítene,mert nem jelentős a vérben a gyulladásra utaló érték.Nálam vszínűleg a pszeudopolipusok rakoncátlankodnak.Már-már belemennék a bél kivételébe,mert állítólag nálam kivitelezhető a rögtön összekötés a végbéllel,de aa megmaradt szakasz is begyulladhat...Akkor mi  ebben a ráció?Nemrégiban léptem a változó korba,s ezzel egyidejűleg "hülyült meg" a belem,arra viszont nem tudnak választ adni,hogy összefüggés van-e.Nem tudok jó döntést hozni,s azt sem tudom elképzelni,hogy milyen a szinte bél nélküli élet,s a sztómás változatot sem tudom,h.milyen.A műtéti gyógyulásban sem vagyok tájékozott.Akinek tapasztalata van,kérem ossza meg velem.Nagyon köszönöm.

Adrienn Toth Babics Creative Commons License 2017.02.24 0 0 48

Sziasztok! Nekem 2-éve van ez a betegség. Úgy kezdődött,hogy el kezdett menni a hasam. Egy kis idő múlva,amikor már vért is láttam benne,kissé megijjedtem. Egy idelyig ez így folytatódott (mert persze nem mentem orvoshoz, megjegyezném,a milyeink mind bambák ),amíg egy napon trombózist nem kaptam a tíz éve visszeres lábamon. Ekkor döntöttem el,hogy elmegyek mostmár az orvoshoz. Diagnózis aranyér lett,és trombozis,amit meg is akartak operálni. Mivel nemet mondtam,ezért heparint vagyis verhigítót kaptam,amitől a véres hasmenésem csak egyre erősebb lett. Otthagytam a helyi korhazat. Elmentünk egy kissé modernebb kórházba,ahol mindkét lábam megoperálták. Mikor 4-hónap múlva visszamentem,kértem konzultációt a másik nem csillapodó hasmenéses problémámra. Béltükrözést ajánlott a doki. Az előkészület nagyon kellemetlen volt. Hányingerem volt a szer izetől. A narancslé picit javított rajta. Itt a nagy nap. Nen feltem,gondoltam a szüléstől nem lehet rosszabb. Hála Istennek kibirtam. A diagnózis nem örvendeztetett meg. Kiírták a kezelést,mit honapokig szedtem,de nem segített. Ezután édesapám előrukkolt a szuper ötletével:egyél csípőspaprikát,mert én azt hallottam,hogy begyógyítja a fekélyeket. Ok . Két napig ettem. Aztan ahogy elkezdett ömleni a vér..... senkinek nem kívánom! Gyorsan,kórház! Egy hónapig szúrtak mindenhová! És mindez a tetves csípőspaprika miatt! Ki ne próbáljátok soha!!!! Most egyenlőre jól vagyok. Nem mindent meséltem el, mert két év alatt többször voltam beteg,mint egészséges, és persze az a sok mellékhatás.... de mindegy. Még hozzátenném: nekem egy-két alma evése után napokig gorcseim vannak! Nem ajánlom senkinek!!

Előzmény: 606v525 (35)
szabolcs2005 Creative Commons License 2017.02.12 0 0 47

Sziasztok

van itt valaki akinek vastagbél polipja volt akinek műtétre volt szüksége ez miatt?

Csakegypisti Creative Commons License 2017.01.31 0 0 46

Szeretnék véleményeket kérni, a savanyú káposztáról, mert ugyanis a neten az egyik oldalon azt találtam, hogy hasznos, más oldalon meg káros... kicsit összezavarodtam... 

Előre is köszönöm. 

ED54 Creative Commons License 2017.01.05 0 0 45

Most találtam ezt a fórumot,m a neten olvastam,h az itt vki által belinkelt clinlife colitis-es betegeket keres vmi új vizsgálati módszer kipróbálására.

Felhívtak s 25 perc telefonbeszélgetés után megállapították,h túl jól vagyok ahhoz,h bevegyenek a proframba.

Történetem:

1979 februárjában diagnosztizálták nálam a colitis ulcerosát.

Eléggé nehézkes volt -még az egyik metszőfogam is kiverték gyomortükrözés után kivett ólmos szondával.

Mind1 az első évek eléggé változóan teltek.

Ami az áttörést hozta: kókuszzsír alkalmazása s minden más zsiradék kiküszöbölése.

Laktózmentes diéta, füstölt húsok limes 0, sok zöldség, gyümölcs , barnarizs, hal s húsként inkább csak csirkemell.

No alkohol, nikotin, mindennap úszás és este probiotikumok Lactoseven.

Napi 2x2 Xalazin fenntartó adag.

Mindenkinek segítek

Email címem publikus

Előzmény: Csakegypisti (44)
Csakegypisti Creative Commons License 2017.01.03 0 0 44

32 éves vagyok;  alapjáraton próbálok mindent a szebb oldalról nézni; de a colitis urcerosa- nak nem tudom van e szebb oldala... lassan 10 éve; hogy megállapították.

Minden a piros papírral kezdődőtt...

Majd a vizsgálat, illetve előkészíteni magam, igazat megvalva utólag nem tudom melyik a kellemetlenebb...

Colitis urcerosa

"Ez kezelhető,  de nem gyógyítható" mondta a doki... 

Kicsit elkeseredtem...  sok salofalk ill. Szteorid, meg antibiotikum,  helyre tette a bélrendszert; de ehhez az is nagyban hozzá járult; hogy figyeltem mit eszek... iszok...

Majd lassan csökkentettük a gyógyszerek mennyiségét. 

Napi 2x2 salofalkra..  

Tavaly év őszén ismét elkezdődöt...

Tükrözés beigazolta... "VISSZATÉRT"

Sokat gondolkodtam. ... miért is jött vissza?

Az egyik ok a stressz ( halál esett a családban; kocsim összetörése ) a másik a nehéz fizikai munka..(favágás)

erre még egy nem megfelelő étrend..  a sok probléma elvonta a figyelmem

Most elég aktív..

Az almát sok oldalt olvastam s én is próbálom rendszeresen fogyasztani... ill 100% alma levek, a másik a rooibos tea, ilyenkor ezeket iszom.

Enni pedig ... hát igen aki szereti a hasát annak nehéz... de olyan kajákat próbálunk elkészíteni amik könnyen emészthető. ...  kerülöm a túl fűszeres ételeket.

Próbálok sokat pihenni, hogy kevesebb táplálékra legyen szükségem.

Ez az én kis történetem... 

 

 

pdavid83 Creative Commons License 2016.12.29 0 0 43

Amit még kihagytam én szedtem 2 hónapig steroidot és tényleg akkor nagyon jól érzi magát az ember, de amit mondanak is sokan ez csak elhiteti a szervezettel, hogy jól vagy gyakorlatban nem vagy jól. :-T Illetve mellékhatás volt bár annyira nem zavaró, de 2-3 elkezdtem vakarózni a talpamtól a fejem búbjáig. 

Előzmény: pdavid83 (42)
pdavid83 Creative Commons License 2016.12.29 0 0 42

Szia!

 

Nekem 2016.03 hóban fedezték fel ezt a kellemetlen betegséget. Amiket írtál számomra elég furcsák, mert ennyi intenzíven nincs problémám ismerős a legtöbb dolog, de a pelenkás rész pl messze van. Én arra gondolok neked a legnagyobb gondod, hogy iszonyat rágörcsölsz erre a betegségre. Szeritnem próbáld meg lazábra venni a doglokat és tényleg a kajára oda figyelni és nem a gyógyszerekben keresni a megoldást. Nekem a salofalk írták ki amit szedtem kb. fél évig. Aztán kipróbáltam mivan, ha nem szedem és semmi nem történt. Se rosszabb se jobb. :-) Remélem segít a hozzászólásom.

Előzmény: Elmegirl (39)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.04 0 0 41
Elmegirl Creative Commons License 2016.10.11 0 0 40

A kaposvári háziorvos azt mondta colitis ulcerosa,átkértem magam egy belgyógyász végzettségű dokihoz,szerinte chron betegség,most a soproni IBS-re tippel,kínomba már csak röhögni tudok. :(

Elmegirl Creative Commons License 2016.10.11 0 0 39

Sziasztok!

Négy éve van egy általam már csak anonymusnak csúfolt betegségem.Folyamatos megállíthatatlan hasmenés,puffadás,bal oldali hasgörccsel.

 Két éve Kaposváron lement minden vizsgálat,étel allergiák,TSH,gyomortükrözés,vastagbéltükrözés.A vastagbéltükrözés mutatott egy kb.15cm-es sorvadtnak és gyulladtnak "látszó" részt,biopszia negatív.A gasztroenterológus azt mondta kezdjük újra az összes vizsgálatot.

Költözés,lakás eladás,munka (szerencsére itthon dolgozom,a hasmenések miatt sokszor hetekig nem tudok utcára menni) miatt nem volt időm újra végig járni.

Most Sopronba újra letámadott a dolog(diétával elviselhetően kordában tartható volt),egy antibiotikum kúrától még rosszabb lett a helyzetem,már csak három levél lopediummal,és pelenkával jutottam be a háziorvoshoz.Normixot kaptam,és a bélflórát kellett pótolnom,a széklettenyésztés negatív lett.

Most már minden reggel hasmenésre ébredek,és egyre jobban erősödik a bal oldali hasgörcs,ha eszek 15percre rá rohanhatok a mellékhelyiségbe.Immár két hónapja nem tudok kimenni a lakásból,kétszer voltam a háziorvosnál,az is több levél lopedim és pelenka segítségével sikerült.

Diétát tartok,de most már teljesen mindegy mi az,amit eszek 15percre rá a wc-n vagyok,ami kijön belőlem szinte csak folyékony,bocsánat a megfogalmazásért,de mintha a fenekemen pisilnék.

Október 26-ra kaptam időpontot vastagbéltükrözésre,hasi uh-ra 28.-ra.

Kérdésem,hogy tudtok e valamilyen praktikát,ami legalább részben megfogná a hasam?

A Loperamid származékok,szén alapú gyógyszerek,és egyéb patikában kapható szerek már kiestek,még a Reasec is.

A görcsökön már nem segít sem a Buscopán,sem a Troparin combinatum :(

Valahogy ki kell húznom a vizsgálatokig,de napról-napra érzem,hogy gyengülök,a fájdalom pedig erősödik.

tibor403 Creative Commons License 2016.06.30 0 0 38

Szia! 4 éve vagyok coliteszes. Tudnál nekem bővebb információt adni róla, hogy milyen almát például, és mennyi ideig kel enni a 1.5 kg-ot?  Nagyon örülnék a segítségednek!

Üdvözlettel: Tibor

blekb@freemail.hu

Előzmény: milla55 (10)
Elmegirl Creative Commons License 2016.03.24 0 0 37

Sziasztok!

 

 5éve vannak panaszaim,de a sok időpont egyeztetés,étel allergia és egyebek kizárása miatt,csak 3éve kaptam meg a diagnózist.

Most fellángolt a betegség,napi egy doboz Lopedium megy el (de így is van hasmenés),bal oldali hasi görcsök,rengeteg gáz.

A szteroidot javasolták,de nem szeretném,ha idáig fajulna.

 

Kérdésem:van e valakinek valamilyen bevált módszere az ilyen állapotokra?Még keményebb diéta stb.

 

Előre is köszönöm!

vic1 Creative Commons License 2015.12.25 0 0 36

sziasztok!!colitis ulcerosám van sajnos.tapasztalatot szeretnék cserélni ha van itt ilyen.

 

606v525 Creative Commons License 2014.12.26 0 0 35

Kedves milla55!

 

A colitis témában olvasgatva találtam rá az alábbi bejegyzésedre.

Az az igazság, hogy először írok be így fórumra, fogalmam sincs mi a szokás, vagy milyen lehetőségek vannak a személyesebb kommunikációra itt.
Nagyon érdekelnének a részletek, esetleg fel tudnánk venni e-mailben a kapcsolatot?

Colitis ulcerosa-ban szenvedek harmadik éve és egyre rosszabb a helyzet. 


Köszönöm szépen előre is!

Az e-mail címem: 606v525@gmail.com

 

"Nekem fiatal koromban volt ilyen betegségem
Sokat kinlódtam vele. Kérlek ne nevessetek ki,de találtam egy régi orvosi könyvet, ami szerint napi másfél kg reszelt almát kellett enni. Kicsit nehéz volt és meguntam az almát, de meggyógyultam. Ennek 20 éve.
Azért reszelt alma mert az almában lévö pektin a bélben megduzzad és igy fejti ki gyógyitó hatását.
Nagyon kedves doktornőm volt,de csak mosolygott mikor elmondtam. "Alma nem árthat". "

Előzmény: milla55 (10)
Mife Creative Commons License 2014.10.24 0 1 34

Kedves fórumtagok!

 

Ismeri e valaki közületek Lovassy Annát a "Crohn- Colitis Ég Veled! 2.0™" szerzőjét?

Van e róla valakinek bármilyen információja, fényképe ill tud e róla bármit is?

Olvasta e, esetleg alkalmazta is közületek valaki a könyvet?

Tudja e egyáltalán bárki a "hölgy"(?) elérhetőségét?

Köszönettel. mife.

Evicke Creative Commons License 2014.05.19 0 0 33

"15 éve tartó colitis ulcerósából épültem fel"


http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-gyogyulas.htm
"Tisztelt Szendi Gábor,
nagyon megörültem gyors válaszának, és természetesen megírom a kálváriámat. 39 éves voltam 2 kisfiú édesanyja és azóta is 32éve csodálatos ember a férjem. Egy reggel arra ébredtem hogy nagyon fájdalmas hasmenésem van ,ami átment napi 15-20 véres székletbe.2 hét eltelt mire el tudtam menni az orvosig ami tőlünk 10 percre van. Elkezdődtek a vizsgálatok, és a bajom - amiről addig az életbe sose halottam - vastagbél gyulladás, azaz colitis ulceróza.
Első évben csak próbanyúl voltam, mire felmerte az orvosom a jobb hatású gyógyszert írni. Azt se tudta megmondani az orvosom, mit ehetek mit nem. Voltam néha jobban - néha rosszabbul, de 2 évvel ezelőtt úgy megromlott az egészségi állapotom, a fájdalom egyre erősebb lett, egyre több gyógyszert kaptam, amitől viszont még rosszabbul lettem. És akkor jött a fiam Budapestről és elhozta az első paleo könyvet. De csak hosszas rábeszéléssel kezdtem vele foglalkozni, amikor már kiabált velem, hogy olvassam el. Mégis, először a férjem tanulmányozta át, mert én olyan gyenge voltam, hogy nem érdekelt. És megtörtént a csoda. A férjem 1 nap alatt kiolvasta és másnaptól, 2013 febr.18-ától teljesen átváltozott az addigi berögződött főzési szokásaink. 2 hét mindennemű tej elhagyása is sok javulást hozott, az hihetetlen, olyan változáson mentem keresztül. A fehér liszt elhagyása és a rendszeres húsfogyasztás viszont már csodákat csinált. Zöldséget és gyümölcsöt a 15-évben együttessen nem ettem annyit, mint 15-hónap alatt. Kezdtem erősebbnek és boldogabbak érezni magam. Amikor napi 9- gyógyszer lett az adagom, csontritkulást kaptam, az orvosaim úgy látták, én gyógyíthatatlan beteg vagyok, és leszázalékoltak.3 éve, visszamenőleg. Én az Ön tudásával meggyógyultam, és semmilyen gyógyszert nem szedek. Éreztem, fogok tudni dolgozni, annak ellenére hogy a komissziós orvosom azt mondta, mivel rokkantságom csak 50%-os, majd valamit dolgozzak a megélhetés reményébe, de masszőr már soha nem lehetek.15 hónapja magánvállalkozásba kezdtem hogy a magam ura lehessek, ne hajtsam túl magam, de azt csinálom, amit szeretek ,és tudok.
Munkám boldoggá tett, a családom teljes értékű, és mindennek tudok örülni. Ezt kívánom minden paleo gondolkodónak, és ezt szeretném én is mindenkinek tovább adni, hogy orvosok nélkül is tudunk segíteni magunkon. Az orvosi ellenőrzésre természetesen eljárok, és mivel eredményeim nagyon jók, már be mertem vallani orvosomnak, mi segített. Tudja mit válaszolt? Na, majd azt félév múlva meglátjuk. Szerencsére már eltelt kétszer félév, lassan 3 félév is, és én ma is jól vagyok, és tudom erre kevés ez a szó, de KÖSZÖNOM. 
Márta (Szlovákiából)"

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.11 0 0 32

Szervusztok

   Nekem 1998 ban állapítottak meg colitis ulcerosát... Három évig tükrözgettel, gyógyszereztek,,,.  Az akkori "gyalogló.hu " Chet oldalon a KORTALANOK szoba állandó beszélgetője voltam.. És ott ajánlottak egy magán spacialistát 2001 augusztusában.  Két vizsgálat után azonnali műtétet javasolt.. Ajánlott két osvost  is ,  Így kerültem az akkori Margit Kórház osztályvezető főorvosához.  Dobó Istvánhoz, aki 2001 október 5 én megműtött.  Mivel a záró izomzat jól működött és a teljes vastagbél eltávolítására került sor egy komplikált műtéttel a vékony bélben alakított ki egy hurkot és hozzá műtötte a vékony belet a  végbélhez.  Ezzel a megoldással csupán a műtéti hegek gyógyulásáig /3 hónapig/ viseltem stómazsákot..  2002 januárjában bezárásra került a stóma nyílás és rá egy évre még egy hasfalerősítő korrekciót is elvégeztek..

  A szövettani vizsgálat megerősítette a gyors beavatkozás szükségességét.. Körülbelül három hétig bírta volna még a terhelést a vastagbél ...utána szétszakadt volna ...olyan gyenge volt már.

 Mai napig emlékszem Dobó Főorvos szavaira a műtéti ébredés utani első vizitnél. " Illés úr ....mostantól új élete van "     Hálával gondolok reá  a míg élek....

   Már több mint 12 éve élek vastagbél nélkül.

   Nem szedek semmilyen gyógyszert, nem diétázom,. Elfogyasztok minden ételt, még a puffasztókat is.Megiszom a sörömet-nem sokat -.......ÉLEK.... 

  Napi 6-8  hígabb széklet az ami emlékeztet arra ,hogy hiányzik a teljes vastagbél .  

  67 évesen azt tudom ajánlani ,hogy nagyon figyeljen oda  akinek hasonló betegsége van !! Mikor-- mit..  hogyan és kivel végeztessen el Az időpont megválasztása meghatározó...mert életet menthet... 

 

 

Elnézést ... kicsit hosszúra sikeredett...

   

Árpád

ks77 Creative Commons License 2013.01.13 -1 0 31

űdv mindekinek! nekem 2012 jan 5 én kezdődőtt bal oldali alhasi erős gőrcs azzonal orvoshoz fordultam és a ct ki is muttata , vastagbélgyulladást tályoggal , azzonal ki akarták tenni a vékonybelemet a hasamra /stoma/ de nem engettem kaptam egy hétig antibiotikumot és le ment a gyulladás kétszer voltam tűkrőzésen de divertikumom van, borsonyi nagy, pici tűszurásny pár darab, soha nem volt székrekedésem még is begyulladt 106 kg votam 78 fogytam most megint 100 vagyok eszek minden iszok pár sőrt is néha és semmi bajom néha egy kicsit megy a hasam de azzal nemfoglalkozom, nagyon jo napi 3dl kőrőmvirág tea sokat segit ja és no stressz most 1 éve semmi bajom

manócska3 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 30

Szia! Ne haragudj h zavarlak! Én is Colitises vagyok és szakdolgozatot írok belőle. Névtelenül segítenél nekem válaszolni pár kérdésemre? kérlek vegyél fel ha igen: jingiszcsajszi@hotmail.com

Előzmény: Imola777 (16)
manócska3 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 29

Sziasztok! Főiskolás vagyok, és hasonló beteg vagyok én is. Szakdolgozatot írok és keresek legalább 30 embert aki segítene nekem névtelenül válaszolni a kérdőíves kérdéseimre. Kérlek segítsetek nekem! Andi

blaster1889 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 27

A hasmenés a colitis tünete a korgás a jejunumból jön. Ez az éhbél a duodenum és ileum között. Teljesen természetes hogy korog, amíg nem jár görcsökkel. Ez és a hasmenés a fokozott perisztaltikus mozgás miatt van, amit sokminden kiválthat. Még ne ijedj meg, nincs miért.

Előzmény: bob31 (22)
keleti123 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 26

Budenofalk hab használatakor rosszabodhat az állapot. Gyakoribb inger, véresebb széklet, kb 10. adag körül járok vagy nálam nem használ inkább árt?

afintha Creative Commons License 2011.03.20 0 0 25

Jo lenne most ismet elmenni kontrollra.

Előzmény: bob31 (24)
bob31 Creative Commons License 2011.03.20 0 0 24

Kb. 1 éve.

Előzmény: afintha (23)
afintha Creative Commons License 2011.03.19 0 0 23

Mikor voltal legutoljara kontrollon?

Előzmény: bob31 (22)
bob31 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 22

Sziasztok! Nekem kb. 3 éve állapítottak meg col. ulcerosat. Salazopyrin-t szedek, ami nagy mértékben csökkentette a tüneteimet. Pár napja erős gyomorkorgásaim vannak, de tudom furán hangzik a gyomrom mindig azonos pontjában. A bal oldalon köldököm magasságában. Mi lehet ez? Általában hasmenés is társul a gyomorkorgáshoz.

afintha Creative Commons License 2010.09.18 0 0 20
Szerintem egyelore erdemes elmenni a gasztroeterologushoz, 8 ev sok ido, a tuneteid elegge sulyosak, gyogyszer elhagyni nagy butasag volt.
Aztan meglatod, hogy szimpatikus-e az orvos, vagy sem.
Ha elegedetlen vagy, akkor keresunk masikat.
Előzmény: burgonyafánk (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!