Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.26 0 0 2
Minek? 1 Chippendale árából kijön az IKEA egész kertibútor-osztálya! :-)
Előzmény: eke (1)
eke Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1
Trav ez nagyon ott van:
"A kettő között olyan különbség van, mint egy műanyag kertiszék és egy Chippendale fotel között."
engedelmeddel:
A használatuk meg ugyanez amikor a hatádra kell venned 10 műanyagszéket vagy 10 csippendélt. Ugye? Te melyiket választanád? :-))

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.26 0 0 0
Cím, ilyesmi?
És fekete-fehérről beszélünk, ugye?
Amellett, hogy már megvettem a fekete nyakkendőt, amit a kisfilm temetésén viselni fogok, és színes munkák esetén szívesen használom ki a digitális nagyítás és korrekció előnyeit: az a véleményem, hogy erre a kérdésre mindenkinek egyértelmű a válasz, ha kézbevesz egy digit-printet és egy full kézimunkával készült, baritpapír-nagyítást. A kettő között olyan különbség van, mint egy műanyag kertiszék és egy Chippendale fotel között.

Másrészt az is tény, hogy a digit-printek sokkal több árnyalatot tudnak visszaadni, mint a papír, és a korrektúrás-kreatív játszadozás is sokkal könnyebb, mint könyökig a vegyszerben. Mindenesetre FF fotó mindig lesz, és a versenyt a képek hordozóanyagának minősége, időtállósága fogja eldönteni. Ebben a témában egyenlőre a klasszikus papír vezet. A művészetfogyasztóknak és befektetőknek kellene megváltoztatniuk a gondolkodásukat, de nem fogják. Egész amíg a digitprintnek olyan "egy a tízezerből" érzése van.

Amúgy 0 :-)

T*

Előzmény: Képész-Bitkovács (-)
Képész-Bitkovács Creative Commons License 2001.11.25 0 0 topiknyitó
Üdvözlök minden kedves érdeklődőt!
Mint eddigi felszólalásaimból sejthető, én a "másik oldalon" állok, vagyis elegendő művészi indíttatás nélkül az a dolgom, hogy a Ti műveitekből a lehető legtöbbet hozzam ki, amikor papírképpé, vagy egyéb termékké lesznek.
Mielőtt belevágnánk a témába, hadd javasoljak rögtön egy OFF témát:
Maly Róbert fotókiállítását a Gazdagréti Közösségi Házban. Róbert fiatal alkotó, ez az első kiállítása, nem fotós, hanem filmesnek tanult. A kiállítás 19 élménykísérletből áll, szerintem gondolat lakik bennük. Az élet úgy hozta, hogy ő a barátai kérésére elkattintott néhány tekercs filmet, nekem pedig képpé kellett tennem néhány kockát. Nem értek a fekete fehérhez, ez számomra is csak egy rövid, de lehet, hogy nem utolsó kirándulás volt a műfajban. Ha tehetitek, kérem nézzétek meg és utána jöhet a betonba döngölés.
Ha jönnek a vélemények, könnyebb lesz beindítani a topic-ot, és elmondom milyen körülmények között készültek a képek.
Képész

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!